Hur Google Chrome AdBlocker kommer att påverka Torrenter


Människorna bakom torrentwebbplatser tror på att dela innehåll, och webbplatserna förlitar sig därför främst på annonser för att generera intäkter. Medan annonser generellt sett inte får så mycket pengar, med Chrome nya ad-blockerare, kan situationen för torrentklienter bli ännu värre.

Även om många användare redan har installerat annonsblockerare i sina webbläsare, nu de som använder Chrome kommer att annonser blockeras automatiskt.  

Detta kommer att leda till en ytterligare minskning i resultat från torrentwebbplatser, vilket är mycket oroande för administratörer av torrentwebbplatser och kan leda till avstängningar.

För webbplatser som fortfarande går starkt 2020, kolla in vår topp 10-lista med de bästa torrentwebbplatserna.

Vad Torrent-webbplatsägare kan göra för att generera intäkter

Med minskad visning av annonser finns det fortfarande några intäktsmöjligheter som torrentägarna kan utforska:

1. Be om donationer

De flesta torrentwebbplatser begär redan donationer. Detta är dock inte en hållbar intjäningsmodell. Medan vissa intäkter samlas in räcker det inte att betala för värd- och hårdvarukostnader.

2. Avvisa ad-blockerare

Många webbplatser visar inte sitt innehåll när de upptäcker en annonsblockerare i en besökares webbläsare. I dessa fall, när användaren anländer till webbplatsen, informeras de om detta de måste inaktivera sin annonsblockerare, annars får de inte se webbplatsens innehåll. Torrentplatser kan välja att följa efter.

3. Erbjudande att sälja uppladdningskredit

Varje gång du laddar ner en torrentfil, laddar du upp den samtidigt. På detta sätt får alla torrentanvändare inte bara utan tillhandahåller innehåll, vilket är det som håller torrentsystemet att fungera.

Om du laddar upp mer än du laddar ner slutar du med uppladdningskredit. Om du till exempel har laddat ner 20 GB och laddat upp 24 GB är din kredit 4 GB. Detta låter dig ladda ner 4 GB mer utan att gå in i underskott.

Om du har ett underskott på uppladdningskredit får du inte fortsätta att ladda ner. För att få mer kredit måste du därför ta dig tid att ladda upp innehåll som du redan har laddat ner. Ett andra alternativ är dock att köpa kredit - vilket är ett annat sätt för torrentsidan att tjäna pengar. Denna betalning kan samlas in via Bitcoin eller andra kryptokurser.

4. Använd piratmynt

För några månader sedan genomförde The Pirate Bay ett en-dagars experiment där de lade till en gruvarbetare till sina sök- och kategorisidor. Användare som öppnade dessa sidor oavsiktligt delade sin processorkraft med webbplatsen, som sedan använde den för att bryta Monero-mynt. Många besökare på webbplatsen märkte en kraftig ökning i deras CPU-användning och förstod bara varför när Pirate Bay senare publicerade ett blogginlägg om deras experiment.

Det förutsägs det andra torrentwebbplatser kan samarbeta med The Pirate Bay för att bryta en ny cryptocurrency, Pirate Coin, som sedan kan användas för att köpa extra funktioner som HD-streaming eller prioriterade nedladdningar. Det kan också användas för att köpa uppladdningskredit.

Av de fyra alternativen verkar Pirate Coin vara det mest hållbara. Som sagt, beslutet om man vill bryta bör göras användaren. Det är också viktigt att gruvdrift inte drar så mycket ström att användaren märker en stor skillnad i deras CPU-användning.  

Långsiktiga effekter - Kommer andra webbplatser att ta upp piratmyntmodellen? 

Förutom torrentwebbplatser får många andra webbplatser intäkter från annonser, och med den nya Chrome-ad-blockeraren kommer deras nedre rader troligen också att ta ett dopp. Med få tillgängliga intjäningsalternativ kan detta potentiellt leda till att Pirate Coin-modellen antas utbrett.

Vi kan dock inte vara säkra på att alla webbplatser kommer att vara förnuftiga med sin begränsning av gruvaktiviteter. Detta, i kombination med den troliga upphävandet av nätneutralitet och därmed försenade ISP: er, kan potentiellt bromsa internethastigheter till en snigels tempo.

Låt oss hoppas att det inte händer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me