Hur man ansluter till ett VPN på Android i 5 enkla steg [+ VIDEO]


Din telefon lagrar mycket känslig information om dig.

Från bilder av brunch till din fysiska plats och dina bankuppgifter, hackare och spioner kan lära dig mycket om dig när du inte skyddar dina data.

Att använda pålitliga appar och ett bra antivirus är ett bra sätt att börja. Men det enda sättet att hålla din personliga information privat är att installera en högkvalitativ VPN på din telefon.

VPN: er krypterar dina data, vilket gör det helt oläsligt för hackare, spårare och spioner. De också maskera din IP-adress så att det ser ut som om du surfar från en annan plats. Detta är användbart om du behöver kringgå censur eller geoblock.

De flesta premium-VPN-leverantörer erbjuder appar för Android, men att installera apparna kan vara en skrämmande process. Det är därför våra experter har skapat en enkel, steg-för-steg-guide för att installera de bästa VPN: erna på din Android.

Varför behöver jag ett VPN på min telefon??
Hur man installerar ett VPN på Android
Hur du ansluter till ett befintligt VPN-nätverk på Android
De bästa VPN: erna för Android
Sammanfattning

Varför behöver jag ett VPN på min telefon??

VPN: er krypterar all data som reser i ditt nätverk. Detta förhindrar hackare och spioner från att stjäla din personliga information eftersom de inte kan bryta den krypteringen för att läsa dina data.

Det kommer det också sluta smyga webbplatser som spårar din surfaktivitet och skapa riktade annonser från din historik. Om du bor i ett land där internetövervakning och censur är rådande, en VPN hjälper dig också komma åt blockerat innehåll anonymt.

Och även om ditt internet inte censureras kan du göra det använd ditt VPN för att titta på geobegränsat innehåll, som Netflix US och Hulu.

Vissa arbetsplatser använder till och med VPN: er för att skapa ett säkert sätt för anställda att ansluta till sitt nätverk. Om du är använder ett VPN för affärsändamål, oroa dig inte - vi har täckt dig. Vi kommer också att visa dig hur du ansluter till ett befintligt VPN-nätverk på din Android-telefon nedan.

Läs mer om hur du skyddar din cybersäkerhet med vår omfattande nybörjarguide.

Hur man installerar ett VPN på Android

Att installera ett VPN på din telefon är bästa sättet att skydda din personliga information. De flesta leverantörer erbjuder lätta appar som inte använder mycket data för att ladda ner. I själva verket kan du till och med använd vissa VPN för att övervaka din användning om du har en begränsad dataplan med din mobilleverantör.

I den här guiden visar vi dig hur du installerar NordVPN på din telefon. Men du kan använda samma steg för att installera nästan vilken VPN-app som helst.

Vi rekommenderar NordVPNeftersom det är en leverantör med hög säkerhet med snabba anslutningar och ett globalt nätverk av servrar. Den är lätt att använda och den lätta appen saktar inte ner telefonen när den körs i bakgrunden.

1. Öppna Play Store på din telefon och sök efter NordVPN.

Hur man ansluter till ett VPN på Android i 5 enkla steg [+ VIDEO]

2. Klicka på installera och vänta på att den laddas ner.

Hur man ansluter till ett VPN på Android i 5 enkla steg [+ VIDEO]

3. Navigera till telefonens menysida och hitta NordVPN i listan över installerade appar. Klicka på den för att öppna den.

Hur man ansluter till ett VPN på Android i 5 enkla steg [+ VIDEO]
4. Klicka på inloggning och ange dina referenser, eller klicka på Registrera dig för att skapa ett nytt konto.

Hur man ansluter till ett VPN på Android i 5 enkla steg [+ VIDEO]

5. När du har loggat in kan du göra det klicka på "snabbanslutning" för att ansluta till den bästa servern för din region. Eller dra rutan "snabbanslutning" uppåt och Klicka på sök för att hitta en specifik serverplats. (Om du vill avblockera geoblockerat innehåll måste du ansluta till en server i ett land där det redan är tillgängligt.)

Hur man ansluter till ett VPN på Android i 5 enkla steg [+ VIDEO]Grattis, din telefon är nu skyddad!

Hur du ansluter till ett befintligt VPN-nätverk

Om din arbetsplats använder ett VPN för att logga in på sitt nätverk, vänta inte! Det är också lätt att ansluta till ett befintligt VPN-nätverk med Android.

Allt du behöver göra är att be nätverksadministratören om VPN-nätverkets namn, typ, serveradress och dina inloggningsuppgifter.

1. Öppna telefonens inställningar och tryck på Trådlös & Networks.

2. Välj VPN och klicka sedan på Lägg till VPN-profil.

3. Eange VPN-nätverkets information som du har fått av din nätverksadministratör och tryck sedan på spara.

4. Klicka på namnet på VPN-profilen du just skapade på nästa skärm.

5. Ange dina inloggningsuppgifter och tryck på Connect. Du är klar!

De bästa VPN: erna för Android

Rankleverantör Vår poäng Användarbetyg
Redaktörens val 5,0 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
2 4,9 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
3 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
4 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
5 4,7 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida

Sammanfattning

En VPN är det enklaste sättet att skydda din personliga information när du använder din telefon. Det kommer kryptera dina data och maskera din plats för att förhindra att det faller i händerna på hackare, spårare och spioner.

Detta kommer också stoppa riktade annonser och låt dig bypass censur och geoblock.

Vi rekommenderar NordVPNför Android på grund av dess kraftfulla säkerhetsfunktioner och lättanvända appar. NordVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti så att du kan testa det på din Android riskfri.

Vidare läsning

Vill du spara några av dina hårt förvärvade kontanter? Våra experter som har budgeten har sammanställt en lista över de bästa tillgängliga VPN-erbjudandenna.

Om du vill prova några VPN innan du bestämmer dig, är här en lista över de bästa VPN med gratis tester.

Har du en Apple-enhet du behöver skydda? Kolla in de 10 bästa VPN: n för iOS.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me