Hur man ställer in OpenVPN på alla datorer eller telefoner – 2020-uppdateringar

OpenVPN betraktas allmänt som det säkraste VPN-protokollet och av den anledningen, de flesta premium-VPN använder som standard OpenVPN.

Men medan inbyggda appar från leverantörer gillar NordVPN, ExpressVPN och Cyberghost ansluter dig säkert till deras servernätverk via OpenVPN automatiskt, Det finns skäl till varför du kanske vill ställa in din OpenVPN-anslutning själv.

Du kanske kör en äldre operativsystem som inte stöder de ursprungliga apparna, till exempel, men ändå vill ha säkert åtkomst till det robusta servernätverket som erbjuds av en premium VPN-leverantör.

Eller så kanske du bara vill ha en tillfredsställande känsla av ta kontroll över din egen internetsäkerhet och anonymitet.

Oavsett vilket skäl du har för att manuellt konfigurera OpenVPN på din mobila enhet eller dator, har vi täckt med detaljerade installationsguider nedan.

Vi bör dock erbjuda ansvarsfriskrivning: När du manuellt ställer in din VPN-anslutning kan det erbjuda mycket nördigt kul - och kan vara nödvändigt om ditt operativsystem inte stöds - premium VPN-tjänster rekommenderar starkt att använda sina ursprungliga OpenVPN-appar för bästa säkerhet och integritetsskydd.

Bästa VPN: er med Native OpenVPN-appar för din enhet

Innan vi går in på manuella konfigurationsalternativ, här är en snabb titt på några av de bästa VPN-tjänsterna som ger dig OpenVPNs säkerhet på det enkla sättet. Genom att använda infödda klienter från en av dessa leverantörer kan du få alla säkerhet för OpenVPN utan manuell installation krävs!

1. NordVPN

NordVPN-enheter

NordVPN erbjuder OpenVPN-ursprungliga appar för en rad enheter och operativsystem. Det enda undantaget är NordVPNs iOS-app, som använder IKEv2 som standard. Mac OS-användare kan välja mellan OpenVPN- och IKEv2-protokollen, men IKEv2-appen är bara tillgänglig för OS X 10.12 (Sierra) och nyare.

NordVPN erbjuder en branschledande kombination av hastighet, säkerhet och mångsidighet och är vår högst rankade VPN-leverantör. Försök med upp till 6 enheter med och 30-dagars återbetalningsgaranti.

2. CyberGhost

cyberghost flera enheter

Native CyberGhost-appar stöds av de flesta operativsystem och enheter och använder som standard OpenVPN-protokollet. Du kan skydda upp till 7 enheter med en prenumeration, för.

CyberGhost använder 256-bitars krypteringsteknologi i militär kvalitet, följer en strikt no-log-policy och erbjuder mer än 6 000 servrar över hela världen. Nya användare kan testa tjänsten med 45-dagars återbetalningsgaranti, även om de flesta av VPN: s glada användare håller sig med det på lång sikt.

3. ExpressVPN

ExpressVPN-enheter

Native ExpressVPN-appar använder OpenVPN-protokollet som standard och väljer automatiskt de säkraste inställningarna för din anslutning. Du kan dock välja andra protokoll i appen eller via manuell installation om du föredrar det.

ExpressVPN använder kryptering med militär kvalitet med AES, behåller inte användarloggar och erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti för nya användare. Det är också den snabbaste premium-VPN som vi har testat.

Fördelar med OpenVPN-protokollet

Termen "VPN-protokoll" hänvisar till kombinationen av krypterings- och överföringsmetoder som VPN-leverantörer använder för att se till att du säkert och anonymt kan ansluta till deras servrar.

OpenVPN förblir industristandarden för VPN-anslutningar. Det ger en robust och pålitlig kombination av hastighet och säkerhet.

Och eftersom OpenVPN är öppen källkodsprogram är det blir starkare och säkrare med tiden som utvecklare kontinuerligt inspekterar och stärker koden. OpenVPN släpptes 2001 och har testats och förbättrats sedan dess.

Den stöder de starkaste krypteringsalgoritmerna och cyferna, inklusive 256-bitars militärklass med AES, och erbjuder en industriell styrka säkerhetsinfrastruktur utformad för att motstå och skydda mot både passiva och aktiva attacker.

Med tiden kommer ett annat protokoll att överträffa OpenVPN; det är teknikens natur. Nyligen släpptes öppen källkodsversioner av IKEv2 gav ett stort uppsving till protokollets status. För tillfället förblir dock OpenVPN det första protokollet vi letar efter och det sista vi skulle ge upp.

Så här ställer du in OpenVPN på din enhet - installationsguider

Vi kommer att använda NordVPNför våra exempel och kommer att täcka Mac OS, Windows, Linux, Android och iOS. Du kan dock också ställa in OpenVPN på många andra enheter och operativsystem, inklusive routrar och Raspberry Pi. Du hittar fler guider på NordVPN: s webbplats.

För att ställa in OpenVPN manuellt måste du ladda ner en klient som låter dig ansluta till ett nätverk via OpenVPN-protokollet. Vi förklarar vilken tredjepartsapp du behöver för din enhet nedan.

Kom ihåg att även om dessa anvisningar gör att du kan ansluta till OpenVPN, du fortfarande behöver prenumerera på NordVPN - eller en annan VPN-leverantör - för att få åtkomst till VPN-servrar.

Windows OpenVPN installationsguide

 1. Ladda ner och installera OpenVPN GUI-applikation.
  openvpnanydevice (1)
 2. När du har installerat programmet laddar du ner NordVPN-serverkonfigurationsfilerna från leverantörens webbplats.
 3. En rekommenderad server dyker upp. Klick Visa tillgängliga protokoll för att avslöja protokolllistan och klicka på Ladda ner Config bredvid OpenVPN TCP och OpenVPN UDP.
 4. När du har laddat ner filerna navigerar du till mappen där de har sparats och kopierar dem till den här katalogen: C: / Program Files / OpenVPN / config /
 5. OpenVPN GUI-applikationen stöder upp till 50 konfigurationsfiler på en gång, och varje fil motsvarar en viss server. Eftersom NordVPNs nätverk har över 5 000 servrar bör du kontrollera leverantörens serverlista och välja de servrar du vill använda innan du utför den manuella installationen.
 6. Öppna nu OpenVPN GUI-appen.
  openvpnanydevice (2)
 7. Klick Ja för att låta appen göra ändringar på din enhet.
 8. Programmet startar automatiskt. Hitta ikonen i din synliga eller dolda systemfältet.
 9. Högerklicka på OpenVPN GUI-ikonen och välj en server genom att klicka Ansluta.
  openvpnanydevice (3)
 10. Ange dina NordVPN-inloggningsuppgifter i popup-fönstret.
 11. Appikonen blir grön för att indikera att du säkert är ansluten till en NordVPN-server via OpenVPN. Du är redo för säker, anonym surfning!

Mac OS X OpenVPN installationsguide

Om du är Mac-användare kan du använda antingen TunnelBlick-klienten eller Viscosity-klienten för att manuellt installera OpenVPN. I det här exemplet kommer vi att använda Viskositet.

 1. Ladda ner Viskositet (stöds av OS X 10.7 eller nyare), navigera sedan till NordVPN-webbplatsen och ladda ner Mac OS-konfigurationsfiler.
  openvpnanydevice (4)
 2. Packa upp paketet för konfigurationsfil. Öppna sedan filen Viscosity.dmg och installera programmet normalt.
 3. Starta viskositet från din applikationsmapp och Tillåta installationen av Viscosity Helper Tool.
  openvpnanydevice (5)
 4. Klicka på Viskositetsikonen i menyfältet och sedan på Inställningar.
 5. Klicka på plustecknet i inställningsfönstret och välj sedan Importera anslutning och Från fil…
  openvpnanydevice (6)
 6. Välj konfigurationsmappen som du packade upp i steg 2.
 7. När filerna har importerats går du till ikonen Viskositet i menyfältet. Välj din server från listrutan.
 8. Du har framgångsrikt konfigurerat OpenVPN på din Mac och är redo att surfa!

Linux OpenVPN installationsguide

På ett Linux-system kan du ansluta till OpenVPN via Shell eller Network Manager. Vi kommer att använda Shell för detta exempel.

 1. Starta terminal.
 2. Ange följande text för att installera OpenVPN:
  sudo apt-get install openvpn
 3. Använd detta kommando för att komma till OpenVPN-konfigurationskatalogen:
  cd / etc / openvpn
 4. Ladda sedan ned NordVPNs konfigurationsfiler genom att ange kommandot:
  sudo wget https://downloads.nordcdn.com/configs/archives/servers/ovpn.zip
 5. Du måste ha ett "unzip" -paket installerat för att fortsätta. Om du inte har ett, ladda ner och installera paketet innan du fortsätter.
 6. Skriv unzip-kommandot:
  sudo unzip ovpn.zip
 7. Som vanligt när du packar upp filer i Linux använder du det här kommandot för att ta bort filer du inte längre behöver:
  sudo rm zip
 8. Skriv in endera cd ovpn_udp ELLER cd ovpn_tcp, beroende på vilken OpenVPN-anslutningstyp (UDP eller TCP) du föredrar.
 9. Om du vill visa serverlistan skriver du in:
  ls -al
 10. Välj den server du vill använda.
 11. Du kan nu starta OpenVPN genom att ange:
  sudo openvpn [filnamn]
  där [filnamn] är den unika identifieraren för din valda server.
 12. Ange dina NordVPN-inloggningsuppgifter när du uppmanas.
 13. Du har lyckats ansluta till NordVPNs OpenVPN-nätverk som en programvaruutvecklande chef!

Installationshandbok för Android OpenVPN

 1. Öppna din webbläsare och ladda ner NordVPN-konfigurationspaketet från leverantörens webbplats.
 2. Gå till Google Play-butiken.
  openvpnanydevice (7)
 3. Hitta, ladda ner och installera OpenVPN Connect app.
  openvpnanydevice (8)
 4. Acceptera villkoren och öppna ansökan.
 5. I applikationen klickar du på menyknappen och sedan på Importera i rullgardinsmenyn.
 6. Välj Importera profil från SD-kort. Hitta konfigurationsfilerna i din Nedladdningar mapp.
  openvpnanydevice (9)
 7. Välj en av konfigurationsfilerna och tryck på den för att importera den.
 8. Klick Acceptera när du uppmanas.
 9. Upprepa steg 5 till 8 för att lägga till andra servrar till appen.
 10. Klicka på rutan för att få rullgardinsmenyn och välj sedan din server.
  openvpnanydevice (10)
 11. Ange ditt NordVPN-användarnamn och lösenord.
 12. Kran Ansluta, och då Fortsätta att ansluta utan certifikat.
 13. Du kör nu OpenVPN-protokollet för NordVPN på din Android-telefon!

iOS OpenVPN installationsguide

 1. Gå till App store på din iPad / iPhone. Hitta OpenVPN Connect och installera appen.
  openvpnanydevice (11)
 2. Ladda ner en eller flera av ovpn-konfigurationsfiler från NordVPNs webbplats.
  openvpnanydevice (12)
 3. Välj efter att ha laddat ner filerna Öppna i OpenVPN.
  openvpnanydevice (13)
 4. Klicka på det gröna 'plus' knapp.
  openvpnanydevice (14)
 5. Ange dina NordVPN-inloggningsuppgifter och spara lösenordet i din nyckelring. Om du blir ombedd att få lägga till OpenVPN i dina VPN-konfigurationer klickar du på Tillåta.
 6. Klicka på knappen för att växla från Osammanhängande till Ansluten för att ansluta till NordVPN.
  openvpnanydevice (15)
 7. Du har anslutit dig till NordVPN-nätverket via OpenVPN på din iOS-enhet! För att koppla bort, växla till Kopplad / Ansluten knappen tillbaka till Osammanhängande. Du kan sedan välja en annan server och ansluta igen om du vill.

Manuell OpenVPN-installation med andra VPN: er

Om istället för NordVPNmed OpenVPN väljer du ExpressVPNeller CyberghostVPN, kommer du att upptäcka att den manuella installationsprocessen för din enhet liknar stegen ovan.

Och om du letar efter andra pålitliga VPN-alternativ för din dator eller telefon, se vår topplista över leverantörer nedan. Alla erbjuder dem appar med OpenVPN som standardprotokoll och support manuell OpenVPN-inställning också.

Premium VPN stöds på ett stort antal enheter, inklusive inte bara datorer och telefoner utan också routrar, Amazon Fire TV Stick och många fler. Du kan hitta detaljerade installationsguider för varje enhet på din VPN-leverantörs webbplats och i våra bloggarkiv.

Sammanfattning

OpenVPN-protokollet förblir industristandarden för sin kombination av hastighet, krypteringsstyrka och kodesäkerhet. De bästa VPN-leverantörerna erbjuder appar som använder OpenVPN som standard eller genom en enkel inställningsändring inom apparna.

Det finns dock fortfarande omständigheter där du kanske vill ställa in protokollet manuellt. Oavsett om du har en äldre enhet eller bara är intresserad av hur processen fungerar, nu vet du hur du går förbi de inbyggda apparna och ansluter till OpenVPN i några enkla steg!

Om du vill lära dig mer om skillnaderna mellan olika VPN-protokoll, kolla in våra omfattande guide till de säkraste (och minst säkra) VPN-tunnelingmetoderna.

För en bra VPN med OpenVPN inbyggd i apparna, prova någon av dessa mycket rekommenderade leverantörer. Följ länkarna för att få en insiders affär!

Rankleverantör Vår poäng Användarbetyg
Redaktörens val 5,0 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
2 4,9 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
3 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
4 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
5 4,7 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me