IDVector – Förenkla integritet och säkerhet


Ben Baumgartner, grundare av IDVector, har tillbringat sin omfattande yrkeskarriär med att arbeta i informationssäkerhetsutrymmet. Under mycket av den tiden innehade han olika roller i det amerikanska flygvapnet och som en federal entreprenör, inklusive hantering av ett stort nätverkssäkerhetscenter och utveckling av säkerhetsprogramvara.

IDVector återspeglar denna upplevelse i de produkter de erbjuder. Medan deras initiala produkter fokuserar på enskilda mobilanvändare, riktar de senaste produkterna sig åt företagens och småföretagens behov.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag har varit en informationssäkerhetspersonal under hela min karriär. Under större delen av den tiden specialiserade jag mig inom programvaruutveckling. Jag var också ansvarig för ett stort nätverkssäkerhetscenter i Europa medan jag tjänade i USA: s flygvapen.

Låt oss prata om dina två befintliga produkter. Din första produkt är IDVector PRO USB-klienten, som är en USB-enhet. Är det inte något ovanligt för den här marknaden? Är det inte heller något krångel?

idvector-pro

Låt mig först beskriva några detaljer av denna produkt. IDVector PRO-klienten säkerställer säker och privat internetuppkoppling via en Wi-Fi-anslutning. Men det är inte bara ett VPN (Virtual Private Network) - det är också en avancerad brandvägg.

Vi ser inte en liten USB-enhet som ett problem, eftersom människor redan går runt med tummenheter. Vi designade ursprungligen IDVector Pro-klienten med en intern antenn så att den skulle ha en mindre formfaktor, men vi var tvungna att skrapa den designen eftersom signalförstärkningen bara inte var tillräckligt bra.

Dessutom tillåter en liten maskinvara att göra saker som vi inte kunde eller borde göra i programvara. Dessa fördelar inkluderar:

  • Delade tunnlar (dvs hantering och klienttrafik)
  • DNS-läckage förebyggande
  • Inget behov av ytterligare programvara för absolut integritet

IDVector Pro-enheten ansluts till vårt privata IDVector-nätverk. SaaS-åtkomst (Software as a Service) debiteras till fasta avgifter, som faktureras antingen på ett återkommande månadsabonnemang eller på ett behov per vecka / månadskort. PRO-klienten tillåter också en användare att skapa, använda och förstöra anpassade privata nätverksvägar med någon av IDVector-nätverkens närvarupunkter.

IDVector - Förenkla integritet och säkerhet

Din andra produkt är IDVector Mobile, som är en App- och SaaS-baserad produkt för mobila enheter.

IDVector mobilklient är tillgänglig för både iOS och Android. Det är gratis att ladda ner och installera och kommer med en gratis provperiod på en vecka för nya konton. Vår mobilapp ger användare möjlighet att använda samma IDVector-servernätverk som PRO-klienten utan ytterligare hårdvara och erbjuder de flesta av samma funktioner och fördelar med PRO-klienten.

idvector session

idvector session-map

Hur många aktiva kunder har du idag? Var ligger de främst?

Vi har kunder över hela världen, även om majoriteten av dem fortfarande finns i USA. De flesta av våra nuvarande kunder använder de gratis mobilapparna snarare än PRO-klienten, som kostar cirka $ 300.

Hur skulle du beskriva din nuvarande typiska kund?

De flesta av våra kunder idag är proffs inom informationssäkerhet som förstår integritetsproblem och risker. I allmänhet inser de flesta inte hur de ger bort sin integritet.

Vem ser du som dina främsta konkurrenter?

Tyvärr är våra största konkurrenter varu- / gratis VPN-leverantörer.

Hur ser du dina verktyg som annorlunda och / eller bättre än deras?

Först och främst, en av punkterna som jag alltid försöker komma över är att det fortfarande finns en sekretessrisk med gratis VPN-produkter, eftersom någon alltid bryter upp data. Ordspråket säger "Om tjänsten är gratis är du varan."

Vi erbjuder flera ytterligare specifika fördelar:

  • Ytterligare faktisk barriär (fördjupning i djupet) mellan klient och värd (PRO-klient)
  • Möjlighet att definiera dina egna privata privata vägar (patent pågår)
  • Både delade och privata åtkomstvägar kan vara kortlivade - privata sökvägar är användardefinierade.

idvector trafik

Vad ser du förändras på VPN och privatlivsmarknaden under de kommande tre åren?

Min personliga åsikt är att människor långsamt blir medvetna om de potentiella hoten [mot deras integritet] som de står inför. Denna medvetenhet kommer att fortsätta att växa - även om det är i en ångestfull långsam takt. Åtminstone fler lekmän börjar få det.

Vilka är dina framtidsplaner för IDVector?

Vi tror verkligen på integritet för alla. Vi är också mycket bekymrade över hur Internet utvecklas, när det gäller integritet, brottslig verksamhet, statligt engagemang osv.

Vi kommer att fortsätta att föra innovativa produkter till marknaden för att hantera dessa frågor. Vi håller på att släppa ytterligare två produkter, en för SOHO-marknaden (Small Office / Home Office) och en för företagsmarknaden. SOHO-klienten kommer att fungera på både trådbundna och trådlösa nätverk. Företagsprodukten lägger till några ytterligare funktioner och funktionalitet samt API-åtkomst.

idvector hem

Vad är din anslutning och IDVectors anslutning till företaget Kyrus?

Kyrus Tech är ett tjänsteföretag för säkerhetsprogramvara som inkuberar nya idéer och har spunnat ut flera andra säkerhetsföretag utöver IDVector - Carbon Black, Disruptive Solutions och Red Canary.

IDVector är ett litet företag, men vi har fördelen att kunna utnyttja många delade resurser som Kyrus erbjuder.

Hur många timmar om dagen arbetar du normalt? Vad vill du göra när du inte arbetar?

Förutom min roll på IDVector har jag fortfarande en heltidsfunktion för Kyrus. Jag arbetar förmodligen cirka 10-12 timmar om dagen, plus lite på helgen.

Jag gillar att spendera tid med mina barn och ibland cykla eller springa. Jag är en total sci-fi fantasy nörd och älskar saker som Tolkien, Brandon Sanderson och Star Wars.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me