Planerar du att hålla ett protest? Här är några digitala säkerhetstips för att hålla dig säker


Protestorer är mer medvetna än någonsin att de inte är helt säkra.

Den federala regeringen har kommit med nya policyer för att riskera deras digitala säkerhet. Utövandet av första ändringsrättigheter skyddas inte som det en gång var.

Fredliga demonstranter är offer för regeringens övervakningsprogram och deras föreningar och rörelser kan kartläggas och spåras. Detta är lite orättvist eftersom alla amerikanska medborgare har en grundläggande rätt att fredligt samlas och hålla demonstrationer.

Men om du har en smartphone, du ger myndigheterna ett bekvämt sätt att spåra din vistelseort och aktiviteter.

Om du stöder fredliga protester och planerar att hålla ett, här är några tips för att skydda dig själv och dina uppgifter:

 1. Ta bort biometriska funktioner från din telefon

  Om du använder ditt fingeravtryck för att låsa upp din smartphone kanske du vill växla till en PIN-kod eller ett lösenord (här är några tips om hur du skapar ett ironclad lösenord). Medan fingeravtrycksskanning är bekvämt kan den användas mot dig. Om du deltar i en protest kan polisen tvinga dig att låsa upp telefonen med ditt fingeravtryck, polisen kan inte tvinga dig att ge telefonlösenordet om de inte har någon garanti.

  Trots all garanti från telefonföretagen att de inte kommer att samla in fingeravtrycksdata, hackare kan fortfarande bryta sig in i sitt system. De kan använda denna information för att stjäla din identitet och bedriva brottslighet.

  Det senaste ansiktsigenkänningen i iPhone 8 ger liknande säkerhetsproblem. Polisen har rätt att be dig använda ansiktsigenkänning för att låsa upp din telefon under en protest. De kan också kunna låsa upp din tvång mot din vilja.

 2. Använd ett VPN

  I augusti 2017 försökte den amerikanska regeringen att avslöja alla som besökte en anti-Trump webbplats. Webbplatsen disruptj20.org var värd på DreamHost och den senare kontaktades av de federala myndigheterna för att få IP-adresser och andra detaljer för sina besökare.

  DreamHost ifrågasatte emellertid befäl som utfärdats av regeringen för att få all information om användarna, vilket skapade ett offentligt uppror. Befälhavaren drogs tillbaka senare. När den amerikanska regeringen bad DreamHost att överlämna informationen om besökarna till disruptj20.org, nekade värdföretaget. Om de hade lämnat detaljerna till regeringen, detaljerna om hundratals människor skulle ha fallit i händerna på övervakningsorganen.

  Tänk om en händelse som denna inträffar i framtiden och företaget överlämnar alla garanterade detaljer? Din IP kan spåras tillbaka till din plats och dina aktiviteter kan övervakas - allt eftersom du besökte en viss webbplats.

  Om du vill vara säker är det bäst att dölja din IP-adress. Du kan gömma dig bakom en annan IP-adress med hjälp av en VPN. Ett virtuellt privat nätverk tilldelar dig en annan IP när du surfar på internet. Du kan kontrollera din IP-adress med det här verktyget.

  Värdbolaget och till och med din Internetleverantör kan inte upptäcka den verkliga IP-adressen bakom den falska som VPN tillhandahåller. Att använda en VPN kommer också att skydda dig från hackare eftersom det virtuella nätverket krypterar data när det lämnar din dator.

 3. Kryptera din enhets lagring

  Kryptering skyddar data på din telefon och andra enheter. Du kan få kryptering med full skiva för att säkerställa att varje fil på din lagring är säkrad. När du använder ett VPN krypteras data som skickas och tas emot av din dator.Med lagringskryptering kan du kryptera data som är lagrade på din enhet. När du krypterar din disk krypteras alla dina foton, videor, textmeddelanden och webbläsarlösenord.

  Om polisen konfiskerar din krypterade telefon kan de inte läsa dina personliga filer och se dina foton.

  Bortsett från det finns det chanser att förlora telefonen i protest. Detta innebär att alla dina uppgifter kan hamna i fel händer. Lyckligtvis är alla Android-enheter som kör Lollipop och högre och alla iPhones sedan 5s kan krypteras.

  Även om du har krypterat din enhet måste du använda ett starkt lösenord på cirka 10-12 slumpmässiga tecken. Ett starkt lösenord behövs eftersom krypteringar ibland kan dekrypteras med brute force attacker.
  Du kan skapa mycket säkra lösenord med det här verktyget.

 4. Bär en ren telefon

  Om din telefon är konfiskerad av polisen kan de skanna igenom dina texter, foton, videor och appar. För att säkerställa att dina data är säkra även om din enhet är konfiskerad ska du alltid ha en ren telefon eller en brännartelefon.

  Det är en bra idé att köpa en billig betal-som-du-gå-telefon och betala för påfyllningstid med kontanter.Lämna din smartphone hemma under din protest. Om du tappar brännartelefonen eller om den tas bort kommer det inte att bli en enorm ekonomisk förlust. Håll också lokaltjänsterna avstängda. När du har använt telefonen och inte behöver den längre kan den återvinnas säkert.

 5. Slå på flygläge

  När du har koordinerat med dina vänner och träffat varandra behöver du förmodligen inte meddela dem. När ni är alla tillsammans, sätta telefonen i flygläge. På så sätt kommer din enhet att sluta sända medan du protesterar. Bestäm om en plats där du kan träffas om dina vänner blir separerade.

 6. Ta inte med en telefon

  Verkligheten är att du verkligen inte behöver en telefon under en protest. Om du träffar dina vänner behöver du inte sms eller Facebook dem.

  Du kan diskutera en mötesplats med dina vänner tidigt och samlas där. Kommunikation är fortfarande möjligt när du lämna din telefon hemma.

 7. Lämna sociala medier ur bilden

  Om du planerar att organisera en protest är det en bra idé att se bortom Facebook och Twitter.

  Medan dessa sociala medieplattformar ger dig mycket exponering, kommer de också med sin egen uppsättning risker. De brottsbekämpande myndigheterna kan enkelt visa händelsessidan, kommentera den och kontrollera alla som kommenterar den.

Att protestera på gatorna för att få din röst att höras är din grundläggande rättighet. Men eftersom regeringen också har makten att slå ner på fredliga protester är det viktigt att ha din säkerhet och digitala säkerhet i åtanke.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me