Så här avmarkerar du webbplatser i skolan 2020 (# 1 är supersnabbt!)

Om du är frustrerad eftersom din skola begränsar din internetåtkomst är du inte ensam. Många skolor använder internetfilter, ibland väldigt hårda, för att blockera alla typer av webbplatser, spel och sociala mediesajter som Instagram, Snapchat, Discord och till och med Facebook Messenger. Ibland kan dessa block till och med hindra dig från att hitta den information du behöver för att göra dina läxor!

Medan vi förstår att varje skola måste skydda sina elever och hålla sina datorer säkra, tror vi på öppen tillgång till information för alla, inklusive elever som du.

Om du känner att din skola har gått för långt för att begränsa din internetanvändning, är vi här för att hjälpa! Våra experter har hittat tre enklaste, säkraste sätt du kan få obegränsad webbtillgång till webbplatser och spel i skolan när du behöver det.

3 enkla sätt att avblockera webbplatser och spel i skolan (inklusive Instagram, Discord, Facebook och Snapchat) 

1. Använd en VPN-tjänst för att avblockera en webbplats på skolan 

Att använda ett virtuellt privat nätverk, eller VPN, är det säkraste och säkraste sättet du kan avblockera webbplatser på skolans datorer och / eller WiFi-nätverk. De bästa VPN skyddar din integritet fullt ut och kan inte upptäckas ens med mycket avancerad programvara avsett att förhindra VPN-användning.

VPN hjälper dig att komma förbi webbplatsblock genom att du kan välja en ny IP-adress från en lista över platser över hela världen. Många VPN-leverantörer har servrar i minst 50 länder, ibland med dussintals eller till och med hundratals servrar i var och en av dem.

Dölja din plats är bara ett av många sätt en VPN kan skydda dig. De bästa VPN: erna använder banbrytande kryptering som döljer din identitet för att skydda dig från hackare och från att spionera av din skola. De ger dig också extra skydd mot virus och annan skadlig programvara när du laddar ner och håller skolans datorer säkra.

Om du vill lära dig mer om VPN och varför du ska använda dem i skolan och överallt, kolla in vår artikel om alla fördelar med VPN: er.

Vad händer om jag inte kan ladda ner ett VPN på skolan?

Din skola Internetfilter kan hindra dig från att ladda ner en VPN-app direkt. Ett sätt att lösa problemet är att ladda installationsprogrammet och alla andra filer som behövs på ett USB-minne och sedan överföra dem till din dator. Om det verkar för komplicerat, oroa dig inte, vi har ett par andra bra tips i vårt post om hur man enkelt går förbi VPN-block.

Kommer jag att bryta lagen om jag använder ett VPN??

Med mycket få undantag är svaret nej. Att använda ett VPN är lagligt även i de flesta länder som försöker blockera VPN, även om det är det olagligt att använda VPN i Förenade Arabemiraten. Se till att lära dig ditt lands lagar och din skolas policy för VPN-användning.

Vi kan lära dig hur du blockerar webbplatser i skolan, men vi kan inte bestämma för dig när det är rätt eller fel att göra det. Vi uppmuntrar inte till olaglig aktivitet eller någon aktivitet som skulle göra din skola mindre säker för dina klasskamrater. Och även om din skola inte borde kunna upptäcka din VPN-användning, innebär det att du bryter mot skolreglerna alltid risk för dig.

Hur kan jag få ett VPN?

Om du är osäker på om ett VPN är rätt för dig kan du göra det prova ett gratis VPN för att se hur det fungerar. Tyvärr kommer du förmodligen att behöva ta itu med bandbreddgränser och popup-annonser.

För långsiktig avblockering, Vi uppmuntrar dig att prova ett premium-VPN för bästa hastighet, säkerhet och integritet. De flesta VPN-leverantörer på toppnivå erbjuder en Pengar tillbaka garanti, så det finns ingen risk! CyberGhost är ett perfekt val för nybörjare. Det har ett superlätt användargränssnitt, tusentals servrar över hela världen och kraften att avblockera allt innehåll du vill ha. Med alla dessa funktioner och ett överkomligt pris är det inte konstigt att CyberGhost är en VPN-användarfavorit.

Rankleverantör Vår poäng Användarbetyg
Redaktörens val 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
2 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
3 5,0 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
4 4,9 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
5 4,7 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida

2. Använd en proxy För att avblockera webbplatser i skolan 

Om du letar efter en snabb och enkel lösning för att kringgå block kan du prova en webbproxy.

Proxies fungerar mycket som VPN, förutom att de inte tillhandahåller kryptering. Detta innebär att proxyer är snabbare att installera och lättare att köra än VPN: er, men också lättare för din skola att upptäcka och blockera.

Faktum är att din skolas internetfilter antagligen redan har identifierat och blockerat ett antal proxyer, men med hundratals tillgängliga alternativ kan du hitta ett som fungerar för om du är villig att söka.

Många av de bästa VPN-leverantörerna erbjuder också proxyer du kan använda för grundläggande avblockering. CyberGhosts gratis anonyma proxy är ett bra val. HMA har också en enkel webbproxy med trevliga tillägg, till exempel möjligheten att välja specifika servrar och inaktivera kakor eller skript så att din surfning är svårare att spåra.

Kom bara ihåg det proxyer säkerställer inte din anslutning eller ger integritet. Vissa av dem är också lite tröga och har mycket irriterande popup-annonser.

3. Sätt en bärbar webbläsare på en USB för att avblockera webbplatser i skolan 

Om din skola inte bara har tung internetfiltrering utan också filöverföringsförbud är det inte lätt att få obegränsad tillgång till internet i skolan. Du kanske tycker att ditt bästa alternativ att ta sig runt blocken är att kör en webbläsare från en extern minnesenhet.

För att göra detta måste du göra det ladda ner en bärbar webbläsare till din USB-enhet. Vi är fans av Mozilla Firefox portabla utgåva, som är intuitiv och enkel att köra. Dessutom har det många tillägg som du kan installera för att utöka din åtkomst till blockerade webbplatser.

Den största fördelen med en bärbar webbläsare är att du inte behöver försöka lägga till några verktyg i skolans webbläsare. Allt du behöver kommer bokstavligen att vara i fickan.

Den största nackdelen med att använda en extern webbläsare är att det inte finns någon garanti för att du får åtkomst till blockerade webbplatser. Om du kopplar den bärbara webbläsaren till en kvalitetsproxy kommer du att förbättra dina chanser, men du har fortfarande inte den säkerhet och sekretess du får med ett VPN.

Vårt val att enkelt avblockera webbåtkomst i skolan

Alla metoder som vi har listat här är lättanvända lösningar på problemet med att blockera webbplatser i skolan. Det finns dock ingen tvekan om att VPN är de mest effektiva verktygen för att avblockera innehåll från hela världen, dölja din plats och skydda din integritet.

Du bör använda en av de bästa tillgängliga VPN: erna för maximal säkerhet och för den kraftigaste avblockeringen av de platser du vill nå. För att hjälpa dig hitta rätt VPN har våra experter sammanställt en lista över de bästa VPN i världen, med all den senaste informationen om deras funktioner och priser.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me