Så här ställer du in ett VPN på din Apple TV + Bästa och enklaste VPN: er

Apple TV sticker ut som enda strömningsenhet som kan ta med hela iTunes-videobiblioteket - inklusive Netflix, Hulu, HBO och mycket mer - till din HDTV omedelbart. Åtminstone, det är vad det kan göra i USA.

Det Apple TV inte kan göra är att ta bort geobegränsningar för innehåll. Det finns inget som är värre än att se fram emot en hela natten av din favoritserie, bara för att få det fruktade meddelandet att innehållet inte är tillgängligt på din plats.

För de flesta enheter skulle vi säga att lösningen är enkel: Installera en högkvalitativ VPN, välj en server i en region där showen inte är geoblockerad och boom. Krisen avvärjas.

Men med Apple TV finns det ett problem. Enheten har inte inbyggt VPN-stöd, så det finns inget sätt att direkt installera ett VPN på din Apple TV.

Häng på - ge inte upp ännu! Våra experter har hittat enkla lösningar som kommer att få dig strömma innehåll från hela världen utan bekymmer på din Apple TV på några minuter.

Guiderna nedan leder dig igenom tre metoder för att ställa in ett VPN för din Apple TV. Vi rekommenderar också de bästa VPN-skivorna att använda med Apple TV för enkel installation och enkel åtkomst till allt ditt favoritinnehåll.

Dessutom kringgå tuffa geoblock, de bästa VPN: erna också skydda din internetanslutning. Du kan bläddra eller strömma från vilken plats som helst med vetskapen att din onlineaktivitet är privat och säker.

Bästa VPN för Apple TV - snabblista

 1. ExpressVPN
  ExpressVPNs snabba hastighet är idealisk för att strömma innehåll på din Apple TV. Leverantören erbjuder ett urval av förkonfigurerade routrar, tillsammans med detaljerade guider för att ställa in VPN på din nuvarande router. MediaStreamer-funktionen gör det också enkelt att ställa in en smart DNS-proxy för din Apple TV.
 2. NordVPN
  Den starka säkerheten och det breda utbudet av serverplatser som erbjuds av NordVPN gör det till ett utmärkt alternativ för din Apple TV. Du kan också köpa förkonfigurerade NordVPN-routrar för problemfri installation.
 3. Cyberghost
  CyberGhost kan komma förbi nästan alla tuffaste geoblock och erbjuder specialiserad kundsupport för strömmande innehåll.
 4. PrivateVPN
  De stabila och tillförlitliga anslutningarna som erbjuds av PrivateVPN är perfekta för oavbruten strömning på Apple TV. PrivateVPN erbjuder också exceptionell kundsupport för installation.
 5. IPVanish
  Möjligheten att ansluta upp till 10 enheter samtidigt med IPVanish gör det till ett utmärkt val att använda med din Apple TV. IPVanish erbjuder också ett urval av förkonfigurerade routrar.

Så här ställer du in en VPN för din Apple TV

De tre metoder för att ställa in ett VPN för din Apple TV har olika fördelar och nackdelar. Här är en kort titt på fördelar och nackdelar med varje metod som hjälper dig att avgöra vilket tillvägagångssätt som är bäst för din situation.

1. Routerinstallation

 • Fördelar: En VPN som installeras direkt på din router gör det möjligt för dig skydda enkelt alla enheter som är anslutna till ditt wi-fi-nätverk, inklusive de som vanligtvis inte stöder VPN-programvara. När en VPN har konfigurerats på din router är du klar. Du kommer att kunna komma åt geoblockerat innehåll från vilken enhet som helst utan ytterligare installation.
 • Nackdelar: Inte alla routertyper stöder VPN-installation, och manuell installation på routrar som inte stöds är utmanande. Om du inte är mycket teknisk kunnig, kanske du vill välja en annan metod om din router inte stöds.

2. Skapa virtuell router

 • Fördelar: Om du ställer in en virtuell router på din dator kan du dela den VPN-skyddade anslutningen med din Apple TV och andra enheter. Processen är enkel och routerkompatibilitet är inte ett problem.
 • Nackdelar: Endast datorer kan förvandlas till virtuella routrar. Du kan dela din Mac-internetanslutning, som vi har visat i artiklar om andra strömningsenheter, men du skulle fortfarande behöva en dator för att skapa den virtuella routern. Att skapa en virtuell router kan också leda till en långsammare anslutning än du får med direkt installation på en fysisk router.

3. Smart DNS-proxy

 • Fördelar: Det här är den enklaste metoden om ditt huvudmål är att komma förbi geoblock. Du kan manuellt rikta din Apple TV att ansluta till appar och webbplatser via en server på en annan plats. En smart DNS-proxy har den extra fördelen att du inte bromsar din anslutningshastighet.
 • Nackdelar: Även om en DNS-proxy är det enklaste sättet att komma förbi geoblock, är denna metod ger inte skyddet eller säkerheten för ett fullständigt VPN.

Steg-för-steg-installationsguider för Apple TV VPN: er

Oroa dig inte om du känner dig lite skrämd av installationsprocessen. Vi har din rygg. Följ bara steg-för-steg-guiden nedan för den inställningsmetod du har valt.

1. Routerinstallation

Det överlägset enklaste sättet att skapa en komplett VPN för din Apple TV är att köpa en förkonfigurerad router från din VPN-leverantör. Det är den perfekta lösningen om du ändå har övervägt en ny router - du kommer att kunna hoppa över dessa installationsguider helt och hållet!

I motsatt ände av svårighetsspektrumet stöder vissa routrar inte VPN-anslutningar alls. Du kan gå till din VPN-leverantörens webbplats för att kontrollera om din routertyp är kompatibel med tjänsten och hitta en specialiserad installationsguide.

Om din router inte stöds är det förmodligen bäst att konfigurera en virtuell router istället (se nedan). Vi fokuserar här på installationen för en VPN-kompatibel router. Vissa detaljer i den här processen beror på vilken VPN och vilken router du har.

Som exempel kommer vi att gå igenom stegen för att konfigurera en kompatibel router med ExpressVPNapp. Vi kommer att använda routern Linksys EA6200, men processen liknar de flesta ExpressVPN-kompatibla routrar.

Låt oss börja:

 1. När du har registrerat dig för ExpressVPN får du ett välkomstmeddelande med en länk märkt Ställ in ExpressVPN. Länken uppmanar dig att logga in på ditt ExpressVPN-konto.
 2. När du har loggat in, klicka på där det står Konfigurera på fler enheter.
 3. Du kommer att få en lista över enheter att välja mellan. Klicka på vänster sida av skärmen router. Välj din routertyp - för det här exemplet, Linksys EA6200 - och klicka sedan på Ladda ner Firmware.
 4. Nästa steg är att ansluta din dator till routern med en Ethernet-kabel. Se till att ansluta kabeln till en av routerns utgående portar (vanligtvis blått och märkt LAN) snarare än internetporten (vanligtvis gul, ibland märkt GLÅMIG).
 5. Koppla bort din router från internet. Det enklaste sättet att göra detta är att koppla bort internetkabeln från det gula Internet eller GLÅMIG port på baksidan av routern.
 6. Öppna din routerinställningsskärm genom att gå till linksyssmartwifi.com eller ange din routers standardgateway i adressfältet. Om du aldrig har konfigurerat din router tidigare, markera de två rutorna som kommer upp på skärmen och tryck på Nästa.
 7. Du blir ombedd att logga in på ditt Linksys Smart Wi-Fi-konto. Logga dock inte in. Klicka i stället där det står För lokal åtkomst klicka här längst ner till höger på skärmen.
 8. Du blir ombedd att logga in med ditt routerlösenord. Skriv bara in administration och klicka sedan på Logga in.
 9. Nederst till vänster på skärmen under Routerinställningar, Klicka på Anslutningar.
 10. I Manuell avsnitt, klicka Välj FIL. Välj ExpressVPN-firmware. Klicka nu Start.
 11. Ett meddelande dyker upp som säger att en omstart av routern krävs för firmware-uppdateringen. Välj Ja.
 12. När installationen av firmware är klar kommer en ny meddelande att visas som informerar dig om att routern startar om. Klick Ok. När routern är omstartad kommer din webbläsare automatiskt att omdirigeras till www.expressvpnrouter.com.
 13. Skriv bara in administration som både användarnamn och lösenord.
 14. Anslut din router till internet igen genom att ansluta din internetkabel till den gula Internet eller GLÅMIG hamn.
 15. Logga in på ditt ExpressVPN-konto. Du kan bli ombedd att aktivera ditt konto genom att ange din 23-siffriga aktiveringskod. Klicka på när du har angett din kod Aktivera.
 16. Gissa vad? Du är klar! Varje enhet som använder din wi-fi-anslutning har nu skydd och geoblock-brytande kraft ExpressVPN!

ExpressVPN kommer automatiskt att ansluta dig till den VPN-plats som den rekommenderar bäst för dig. Du kan dock klicka på Välj en annan plats för att ansluta till en server från något av de 94 länderna i ExpressVPN-nätverket.

Tänk på att eftersom du kör ditt VPN via din fysiska router, plats du väljer kommer att gälla för alla anslutna enheter.

2. Skapa en virtuell router på din dator

Processen att skapa en virtuell router är mindre komplex än att installera ett VPN direkt på din fysiska router. Med denna metod kan du också dra fördel av de fullständiga integritets- och säkerhetsfördelarna som VPN erbjuder utan att behöva oroa dig för routerkompatibilitet.

Det första steget i att ställa in en virtuell router är att ställa in en VPN för din dator. Välj bara en VPN-leverantör som stöder OpenVPN-protokollet, registrera dig och installera programvaran på din PC.

Följ leverantörens anvisningar för ställa in ditt VPN och välj önskad serverplats. Följ sedan stegen nedan för att ställa in en virtuell router och dela din VPN-skyddade internetanslutning med din Apple TV.

Proffstips: Om du kör Windows 10 behöver du INTE manuellt skapa en virtuell router! Slå bara på din mobila hotspot genom att gå till inställningar > Nätverk & Internet > Mobil hotspot. Hoppa sedan till steg 11 i guiden nedan.

De tekniska instruktionerna i guiden nedan kan se ganska skrämmande ut, men oroa dig inte. Vi visar dig exakt vad du ska skriva för varje steg i processen.

Låt oss börja:

 1. Navigera till din dators Kommandotolken. Du hittar detta genom att skriva Windows + S för att starta datorns sökfält och sedan skriva cmd.
 2. Högerklicka på Kommandotolken och klicka för att välja Kör som administratör.
 3. Kopiera och klistra in eller skriv följande text i kommandotolkfönstret:
  netsh wlan show förare
 4. Tryck stiga på.
 5. Om du ser följande text visas betyder det att datorns nätverkskort kan skapa en virtuell router:
  Värdet nätverk stöds: Ja
 6. Än så länge är allt bra! Låt oss börja skapa en virtuell router.
 7. Antingen kopiera och klistra in eller skriv följande text i kommandotolkfönstret:
  netsh wlan set hostednetwork mode = allow ssid = NETWORKNAME key = LÖSENORD
  Viktig: Se till att byta ut texten NÄTVERKSNAMN och LÖSENORD med vilket nätverksnamn och lösenord du vill. Tryck stiga på när du är klar.
 8. Nu ska du se tre rader text som säger att nätverksläget för värd har ställts in på tillåta, och att lösenfrasen för SSID och användarnyckel har ändrats framgångsrikt. Detta betyder att din virtuella router har skapats!
 9. Skriv följande text i kommandofönstret för att aktivera den virtuella routern du just skapade:
  netsh wlan starta hostednetwork
 10. Tryck stiga på. Nu bör du se följande meddelande: Det värdade nätverket startade. Grattis! Du är klar med att ställa in din virtuella router. Nu måste du instruera din dator att dela denna anslutning med andra enheter.
 11. Navigera till din dators Adapter inställningar. För Windows 10 är detta under inställningar > Nätverk och internet > Ändra adapteralternativ. För äldre versioner av Windows, högerklicka på din dators wi-fi-ikon längst ner till höger på skärmen och klicka på Öppna Network and Sharing Center, och sedan vidare Ändra adapterinställningar.
 12. I listan över anslutningar ska du se nätverksnamnet som du angav tidigare i kommandofönstret. Klicka inte på denna anslutning nu, men påminn dig själv om det namn du valt.
 13. Hitta anslutningen som har endera namnet på din VPN-leverantör eller frasen Knacka på Adapter. Högerklicka på denna anslutning och klicka på Egenskaper.
 14. Välj Delning fliken. Markera rutan för följande inställning: Låt andra nätverksanvändare ansluta via datorns internetanslutning.
 15. I rullgardinsmenyn under Nätverksanslutning, Klicka på namnet på den hotspot du skapade (för Windows 10) eller namnet på den virtuella routern som du just skapade (för andra versioner av Windows).
 16. Klick OK.

Det är allt! Nu kan du enkelt ansluta din Apple TV till den virtuella routern du har skapat och njuta av alla fördelar med en VPN-anslutning. Välj bara ditt nya virtuella routernätverk från de wi-fi-alternativ som finns tillgängliga på din Apple TV.

3. Använd en smart DNS-proxy direkt på din Apple TV

Med DNS-servrar kan du ändra din IP-adress för att kringgå geobegränsningar. Vanligtvis, när din enhet försöker komma åt en webbplats, skickas begäran till en lokal DNS-server för att översätta domännamnsförfrågan till IP-adressen till den webbplats du vill nå.

Webbplatser kan se serverplatsen där DNS-begäran kom från och kan därför begränsa åtkomst baserat på din plats. Därför kan du ha problem med att komma åt dina favoritströmningstjänster på din Apple TV.

Lyckligtvis, Apple TV: n är utrustade med möjligheten att manuellt välja en DNS-server. Detta är det minst komplicerade sättet att ta sig runt geoblock.

dock, den här metoden ger inte din Apple TV eller andra enheter skydd och integritetsskydd för en full VPN. Därför rekommenderar vi att du bara använder en smart DNS-proxy från en pålitlig VPN-leverantör.

För vårt exempel konfigurerar vi en Smart DNS-proxy direkt på vår Apple TV med hjälp av ExpressVPNs MediaStreamer funktion. Att ställa in en annan Smart DNS-proxy skulle vara mycket lik.

Låt oss börja:

 1. Följ stegen från ExpressVPN med hjälp av din dator för att registrera din enhets IP-adress.
 2. När du är klar navigerar du till dina Apple TV-inställningar.
 3. Klicka på Allmän och då Nätverk.
 4. Klicka på Konfigurera DNS och välj sedan Manuell.
 5. Ange DNS-adressen som tillhandahålls av ExpressVPNs MediaStreamer på skärmen som visas. Du vill ha en amerikansk IP för tjänster som Hulu och HBO, eller en IP i Storbritannien för åtkomst till BBC iPlayer.
 6. Klick Gjort.
 7. Om du vill att den nya konfigurationen ska träda i kraft startar du om Apple TV.

Precis som den geoblock bör försvinna så att du kan komma åt alla dina favoritströmningstjänster och show!

Bästa VPN-apparater att använda med Apple TV i detalj

Oavsett vilken installationsmetod du använder är det avgörande för att välja ett VPN med ett stort nätverk av snabba servrar och förmågan att kringgå tuffa geobegränsningar och VPN-block. Annars kommer du att gå igenom alla problem med installationen bara för att ha begränsad tillgång till innehåll eller dålig videokvalitet.

Dessa är våra topppresterande VPN: er för videoströmning som erbjuder enkel installation på många routertyper. Flera av dem erbjuder också smarta DNS-proxytjänster.

1. ExpressVPN

ExpressVPN-fördelar

ExpressVPN får många positiva recensioner för att erbjuda några av snabbaste hastigheter på marknaden, vilket gör det till en idealisk VPN att använda med din Apple TV. Med ExpressVPN offrar du inte strömningshastighet eller videokvalitet för att få toppnotch-säkerhet.

Du kan också köpa en router med ExpressVPN redan konfigurerad, du sparar besväret med routerinstallation eller installation av virtuella routrar. Men om du inte är ute efter en ny router, ExpressVPN erbjuder djupgående installationsguider för alla kompatibla routrar.

Nyckelfunktioner:

 • 3 000+ servrar i över 90 länder
 • Genomgå enkelt geoblockeringar med funktionen MediaStreamer DNS
 • Stark 256-bitars AES-kryptering med OpenVPN, L2TP / IPSec och andra protokoll
 • Ingen loggningspolicy, split tunneling, DNS / IPv6 läcksskydd och en kill switch
 • OpenVPN-protokollet stöder skapa en virtuell router
 • Omedelbar teknisk support genom 24-timmars livechatt
 • Anslut upp till 5 enheter samtidigt
 • 30-dagars återbetalningsgaranti och 7-dagars gratisversion på mobila enheter

Visa ExpressVPN-erbjudanden

2. NordVPN

NordVPN-enheter

NordVPN är ett problemfritt val för den som söker ett VPN med tuffa säkerhetsåtgärder och förmågan att kringgå några av världens strengaste geo-block.

NordVPN s stort nätverk av servrar ger dig tillgång till alla dina favoritströmningstjänster över hela världen på din Apple TV. Denna leverantör erbjuder också en urval av förkonfigurerade routrar för omedelbar VPN-installation.

Användare rapporterar konsekvent att NordVPN är det ett av de bästa VPN: erna för att strömma geo-begränsat innehåll. Denna VPN garanterar att din Apple TV-anslutning är privat, anonym och säker.

Nyckelfunktioner:

 • 5 000+ servrar över hela världen, inklusive servrar i alla länder som stöds av Apple TV-appar
 • Omfattande säkerhet med 2048-bitars AES-kryptering, inklusive Double VPN och Onion via VPN
 • OpenVPN-protokollet stöder skapa en virtuell router
 • Levereras utrustad med en kill-switch
 • Strikt policy för icke-loggar
 • Anslut upp till 6 samtidiga enheter
 • 30-dagars återbetalningsgaranti

Se NordVPN-erbjudanden

3. CyberGhost

cyberghost flera enheter

CyberGhost är ett bra val om du letar efter ett VPN som är helt anonymt och säkert. Leverantören ligger i sekretessvänligt Rumänien och håller inga loggar av något slag och erbjuder förkonfigurerade lägen för säker surfning och anonym torrenting.

Apparna är också extremt enkel att använda och inkluderar omedelbar åtkomst till dedikerad kundsupport för åtkomst till strömmande innehåll. CyberGhost har förtjänat sitt rykte som en budgetvänlig VPN som är extremt pålitlig, snabb och säker.

Nyckelfunktioner:

 • 6 000+ servrar i över 90 länder
 • Säkra 256-bitars AES-kryptering, tillsammans med OpenVPN och flera andra protokoll
 • Automatisk dödsbrytare och DNS-läckskydd för att hålla din IP-adress dold hela tiden
 • OpenVPN-protokollet stöder skapa en virtuell router
 • Anslut upp till 7 samtidiga enheter
 • 7-dagars gratis mobilversion och 45-dagars återbetalningsgaranti

Visa CyberGhost-erbjudanden

4. PrivatVPN

privatavpn-enheter

Med PrivateVPN behöver du inte oroa dig för att bli avbruten i en Netflix-binge av en dålig anslutning. Denna leverantör har blivit en fanfavorit för sin tillförlitlighet och snabba, stabila anslutningar.

PrivateVPN erbjuder också en mängd konkurrenskraftiga säkerhetsfunktioner och virtuell fjärrkundsupport för att guida dig genom installationen. Den unika Team Viewer-funktionen gör det även möjligt för PrivateVPN-teknikgruppen att ställa in ditt VPN för dig på många enheter!

Nyckelfunktioner:

 • 100+ servrar i 55+ länder
 • 2048-bitars kryptering med OpenVPN, L2TP, PPTP och IKEv2-protokoll
 • Säkerhetsfunktioner inkluderar en icke-loggningspolicy, IPv6-läckeskydd och en dödsbrytare
 • OpenVPN-protokollet stöder skapa en virtuell router
 • Anslut upp till 6 enheter samtidigt
 • 7-dagars gratisversion och 30-dagars återbetalningsgaranti

Visa PrivateVPN-erbjudanden

5. IPVanish

ipVanish-enheter

IPVanish erbjuder detaljerade guider för installation av VPN på de mest populära routrarna. Leverantören erbjuder också en urval av förkonfigurerade routrar för att undvika besväret med manuell installation och få omedelbart skydd för alla dina enheter.

IPVanish kommer avblockera de mest populära streamingtjänsterna du kanske vill använda på din Apple TV, men inte lika många som ovanstående VPN: er. BBC iPlayer, till exempel, är för närvarande inte tillgängligt med IPVanish.

IPVanish tillåter dig dock få åtkomst till geo-begränsat innehåll på Netflix, vilket gör det till ett bra alternativ om det är din önskade streamingtjänst. Kunder berömmer IPVanish för dess enkel installation och enkelt gränssnitt.

Nyckelfunktioner:

 • 1 100+ servrar i över 60 länder
 • Anslut till 10 samtidiga enheter
 • Höghastighetsanslutning med obegränsad bandbredd
 • Stöd för P2P-trafik och serverväxling
 • Stark säkerhet med 256-bitars AES-kryptering
 • Ingen-loggar policy och åtkomst till OpenVPN, IKEv2 och L2TP / IPsec protokoll
 • OpenVPN-protokollet stöder skapa en virtuell router
 • 24/7 livechatsupport
 • 7-dagars återbetalningsgaranti

Visa IPVanish-erbjudanden

Sammanfattning

En VPN tillåter dig att dra full nytta av alla tillgängliga strömningstjänster med din Apple TV. Att köpa en förkonfigurerad router från en topp VPN-leverantör gör det otroligt enkelt att skydda din Apple TV med en VPN.

Men om en ny router inte ligger inom din budget just nu, följ bara en av installationsguiderna ovan och hela världen av iTunes-innehåll kommer att vara nära till hands på nolltid. För mer information om routerinstallation av VPN: er, kolla in vår Bästa VPN-bloggserie.

Och glöm inte, vi kombinerar ständigt webben för att ansluta dig till de bästa aktuella erbjudanden på VPN: er.

Få NordVPN riskfri idag!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me