ThreatMetrix – ett globalt identitetsnätverk av användare, maskiner och beteenden


När en användare besöker ditt företags webbplats för att köpa eller ansöka om ett konto, hur vet du att de faktiskt är vem de påstår sig vara? Använder de en stulen identitet eller förfalskar en befintlig identitet? Nästan varje företag idag måste ställa dessa frågor för att undvika ekonomiska (eller andra) förluster på grund av identitetsbedrägeri.

Ted Egan, vice ordförande för Asia Pacific på ThreatMetrix, förklarar för oss hur hans företags globala identitetsnätverk samlar in och analyserar data för att hjälpa företag på ett tillförlitligt sätt bekräfta (eller förneka) identiteten på besök / användare på sina webbplatser. Han delar också med oss ​​några tankar om framtiden för marknaden för säkerhetsprogramvara och om utmaningarna med att hantera kunder över hela världen.

Låt oss prata lite om din bakgrund. Du grundade ett säkerhetsföretag som senare förvärvades av ThreatMetrix - korrekt?

2005 grundade jag ett företag som heter TrustDefender, där vi utvecklade en plattform för att identifiera skadlig programvara och säkra mobila enheter. Vi började ursprungligen i det australiska kreditförbundet, som stod inför allvarliga problem. Tre månader efter lanseringen i Australien började vi dock få samtal från stora organisationer i USA.

2011 fusionerade vi med ThreatMetrix. Vi känner redan varandra och våra produktbanor konvergerade, så det var verkligen mycket meningsfullt för båda företagen.

När du beskriver dina plattformar och produkter på din webbplats pratar du om roller, snarare än funktioner eller fördelar. Varför är det så?

hotmetrixroller

 

Vad vi har funnit är att om vi bara pratar om funktioner, binder vi oss i knutar. Medan funktioner löser problem skapar de ofta andra problem och du ser inte alltid hur du löser de övergripande problemen. Vi försöker ge en enda vy och beskriva de problem vi löser, med hjälp av dessa roller och använder fall:

 • Cybersäkerhet
 • Digital upplevelse
 • Ledarskap
 • Bedrägeri
 • Mobilt företag

Vilka är de väsentliga funktionerna i din plattform?

Digitala företag behöver en omfattande och skiktad strategi för att bekräfta identiteten för en användare eller en ny kontoansökare. Att förlita sig på statiska identitetsuppgifter ensam, som vanligt idag, är ineffektivt, eftersom de lätt kan stulas eller förfalskas av bedrägerier.

Vi har skapat ett globalt nätverk för digital identitet. Vi verifierar inloggningar så snart en användare kommer till en webbplats. Vi gör detta på flera nivåer - användare, enhet och beteende. Varje dag hanterar vi mer än 70 miljoner transaktioner, så vi har mycket data om användare och enheter. Naturligtvis symboliserar vi denna information så att det inte finns någon personlig identifierbar information. Baserat på alla våra insamlade data, beräknar vi både en konfidensscore och en förtroendepoäng för den aktuella användaren och händelsen.

Vår plattform för digital identitet levereras som en SaaS (Software as a Service) som levererar en realtidsupplevelse för våra kunder. Utöver dess kärnteknik och funktionalitet tillhandahåller vi också en uppsättning API: er (Application Programming Interfaces) som gör det mycket enkelt att integrera med andra enheter och applikationer.

Vi anser att kunder - och deras verkställande ledning - bör ha full kontroll över deras öde, så vi är väldigt öppna och inte använder en black box-strategi för vår plattform. Våra kunder bestämmer och genomför sina egna policyer, riktmärken osv.

Vi erbjuder också en ytterligare produkt, vår dynamiska beslutsplattform, för att tillgodose de stora företagens behov. Dessa stora organisationer, som banker, vill ha realtidsanalys, maskininlärning och förmågan att integreras med andra leverantörslösningar..

hotmetrix-id

Hur prissätter du dina tjänster?

Vi har en transaktionsbaserad prismodell där organisationer köper block av transaktioner på årsbasis. De måste också köpa ett årligt support- och underhållskontrakt.

Bara för att ge dig en ungefärlig idé skulle det kosta ett litet företag eller start cirka 20 000 USD per år att komma igång och sedan öka därifrån när företaget växer.

Hur definierar du din marknad? Vem är din specifika målgrupp inom den marknaden?

Vår traditionella marknad är e-handelsmarknaden, där bedrägeri är ett verkligt problem. Denna marknad är basen för vår tillväxt i USA (som vi gick in 2008). Vår snabbast växande marknad idag, och kanske redan vår största totala marknad, är banker och peer-to-peer-låneleverantörer. Som ni väl kan föreställa er, kämpar denna marknad också mycket med kundidentitet och bedrägerifrågor.

Vi ser också stort intresse och tar steg i det sociala medierummet.

Vem ser du som dina främsta konkurrenter?

Vi pratar inte riktigt om konkurrenter. Det är uppenbart att våra konkurrenter är överallt. Om du letar efter en fristående, punktlösning finns det många alternativ där ute. Men om du vill ha en mer omfattande lösning, gå med ThreatMetrix och integrera sedan speciallösningar i den.

Vi integrerar många av våra konkurrentprodukter i vår plattform och ser stora företag som också integrerar våra konkurrenters produkter i deras ThreatMetrix-infrastruktur.

Hur många aktiva kunder har du idag? Var ligger de främst?

Vi har nu cirka 5 000 direktkunder. Men utöver det har vi några partners som integrerar vår plattform för tusentals av sina kunder.

Vi har nu kunder i nästan alla de befintliga 242 länder / territorier. Med det sagt finns de flesta av våra kunder i fyra huvudområden:

 1. Asien och Stilla havet, Australien och Nya Zeeland
 2. Europa (både östra och västra)
 3. Mellanöstern
 4. USA och Kanada

Du är VP för Asien och Stillahavsområdet. Hur skulle du beskriva den marknaden? Hur skiljer det sig från de nordamerikanska och europeiska marknaderna?

Varje marknad är kulturellt annorlunda. Till och med den asiatiska marknaden bryts ned i distinkta länder och kulturer:

 • Kina och Hong Kong
 • Korea och Japan
 • Sydöstra Asien
 • Filippinerna, Singapore, Thailand och Indonesien
 • Indien, Pakistan och Sri Lanka,
 • Australien, Nya Zeeland och Fiji

För att bättre kunna hantera kulturella skillnader stöder vi många marknader via lokala partners.

Förutom dina programvaruprodukter erbjuder du också både utbildning och professionella konsulttjänster. Vilken procentandel av dina kunder utnyttjar dem? Vilken procentandel av dina totala intäkter kommer från dessa tjänster?

Ja, vi erbjuder frivilliga professionella tjänster, men jag kan inte prata med procenttal, för det är något av ett rörligt mål. Större företag använder våra professionella tjänster mer och mer, men mindre företag behöver egentligen inte dem, eftersom de bara använder de grundläggande funktionerna i vår plattform.

Hur ser du marknaden för säkerhetsprogramvara utvecklas under de närmaste åren?

Vi ser en ökad tonvikt på digital identitet och beteende, men vi befinner oss fortfarande i de tidiga dagarna för att spåra och hantera dessa data.

Vi ser också att attackerna på system blir mer sofistikerade hela tiden. Dessutom blir teknikerna som används för att dölja och förfalska identiteter också mer sofistikerade.

Vad är några framtidsplaner för ThreatMetrix?

Vi kommer att fortsätta bygga vårt digitala identitetsnätverk, kartlägga både mänskliga och maskinidentiteter, på global basis. Vi expanderar för att tillhandahålla våra tjänster inom olika typer av företag och transaktioner.

Vi tror fast och uppriktigt att vi kan göra en verklig skillnad när det gäller att skydda kunder och företag runt om i världen varje dag.

Hur många anställda har du idag? Var finns de?

Vi har nu över 240 anställda och försöker alltid automatisera så mycket vi kan. Våra anställda är belägna över hela världen, inklusive London, Paris, Amsterdam, Hong Kong, Singapore, Sydney, San Jose och New York.

Hur många timmar om dagen arbetar du normalt? Vad vill du göra när du inte arbetar?

Om du frågar min fru, kommer hon att säga att jag alltid är på, 24 × 7 ... Jag arbetar varje dag så länge som är nödvändigt, men jag behöver ha lite ledig tid för att träna och koppla av.

Jag älskar att vandra i bushen och åka med min familj - det hjälper verkligen att rensa bort huvudet från teknik. Jag älskar också att läsa.

Finns det något annat du vill dela med våra läsare?

Jag är mycket stolt över de människor jag arbetar med på ThreatMetrix. De är några av de smartaste och bästa människorna som jag någonsin har arbetat med. De är engagerade i orsaken och arbetar alltid hårt - mycket mer än hos något annat företag jag någonsin har varit med på.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me