Vad är en VPN-plats-till-webbplats och behöver ditt företag en för 2020?


Om du undrar vad en webbplats-till-webbplats VPN är, och om att ha en som är rätt för ditt företag, har du kommit till rätt plats. Vi visar dig hur VPN-platser från webbplatsen kom till och utvecklades, hur de fungerar och hur man väljer mellan en VPN-plats-till-plats och de andra affärs-VPN-alternativen på marknaden.

Ursprungligen utvecklades VPN: er (virtuella privata nätverk) för att ge företag ett sätt att ansluta fjärrkontor eller arbetare till det lokala nätverket (LAN) inom företagets huvudkontor. Till denna dag, Det primära syftet med ett företags VPN är att tillhandahålla säker fjärråtkomst till privata företags resurser.

Personliga kontra företagens VPN: n vad är skillnaden?

Med demokratiseringen av internet började vardagliga användare att söka sätt att få tillgång till webben säkert och anonymt. Denna efterfrågan gav upphov till personliga (konsument) VPN-tjänster, som är utformade för individer som vill dölja sina IP-adresser. Maskering av din plats gör det möjligt att ladda ner torrenter anonymt, få åtkomst till geoblockerat innehåll, skydda dina enheter när du använder allmänna wi-fi och mer.

dock, de flesta personliga VPN uppfyller inte företagens behov. De byggdes för att skydda en enda persons internetanslutning, inte ett företagsomfattande nätverk som bär och lagrar tusentals terabyte känslig data.

En VPN-plats-till-webbplats är bara en av många företags VPN-typer som används idag. Nedan förklarar vi grunderna för VPN-konfiguration från webbplats till webbplats. Vi kommer också att jämföra VPN-platser från webbplats till andra VPN-lösningar för företag för att hjälpa dig hitta den som är idealisk för ditt företags behov.

Vad är en VPN från webbplats till webbplats?

En VPN-plats-till-plats tillåter ett företag med kontor på flera platser till upprätta säkra anslutningar mellan olika LAN på dessa kontor via internet. Exempelvis kan en VPN-plats-till-plats ansluta ett LAN-kontor till huvudnätverket på företagets huvudkontor.

En VPN-plats-till-plats utökar därför företagets nätverk, vilket gör datorresurser på en plats tillgängliga för anställda på andra platser. Denna förmåga gör en site-to-site VPN ett attraktivt alternativ för ett växande företag med filialer runt om i världen.

De två huvudteknikerna för att upprätta en VPN-plats-till-plats är:

 • Internet VPN-metod
 • Multiprotocol Label Switching (MPLS) VPN-metod

Skillnaden mellan internetbaserade och MPLS VPN: er ligger i de anslutningar de använder, och huruvida företagets eget nätverk eller VPN-leverantörens nätverk utför den virtuella tunneln.

Skapa en Internet-baserad VPN-till-webbplats-VPN

Internet VPN-metoden använder ett företags befintliga nätverk, tillsammans med den offentliga internetinfrastrukturen. För att skapa en internetbaserad VPN-plats-till-plats mellan två webbplatser, a VPN-gateway (router, brandvägg, VPN-koncentrator eller säkerhetsapparat) som Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) krävs på båda platserna.

VPN-gatewayen kapslar in och krypterar all utgående datatrafik från en webbplats och skickar den via en VPN-tunnel över det offentliga internet till en peer VPN-gateway på den andra platsen. Vid mottagning av överföringen dekrypterar peer VPN-gateway innehållet och vidarebefordrar data till det kontors LAN.

Skapa en MPLS Site-to-Site VPN

Medan webbplats-till-webbplats-VPN: n har funnits i många år, MPLS är en relativt ny metod för att upprätta en VPN-plats-till-plats. I denna metod, VPN-anslutning upprättas genom att ansluta till ett operatörs-tillhandahållet MPLS-moln, istället för till offentligt internet.

Således en MPLS VPN använder infrastruktur som tillhör VPN-leverantören, inte företaget som använder VPN. För att konfigurera en MPLS VPN skapar en leverantör av affärssäkerhetslösningar virtuella anslutningar mellan klientföretagets kontorsidor över leverantörens eget MPLS-nätverk.

De de främsta fördelarna med MPLS VPN: er är lätthet med distribution och optimal nätverksprestanda. MPLS VPN är idealiska för bandbreddintensiva och fördröjningskänsliga applikationer, som videokonferenser och VoIP.

De nackdelen med MPLS VPN har alltid varit kostnad. Privata IP-tjänster som MPLS-VPN-webbplatser är mycket dyra, särskilt för internationella anslutningar.

Är en plats-till-webbplats VPN rätt för mitt företag?

Oavsett vilken konfigurationsmetod som används, skapa och underhålla en Site-to-site VPN kräver en betydande investering av finansiella och mänskliga resurser. Innan du överväger en sådan investering måste du först ta reda på om en VPN-plats-till-webbplats är rätt för ditt företag.

De flesta företag som använder VPN-platser från webbplatsen har tjänsten som inrättas av ett företag för säkerhetslösningar som Cisco, Palo Alto Networks eller Checkpoint. Vanligtvis är VPN från plats till plats bara en del av ett större paket med säkerhetstjänster.

Några av de viktigaste faktorerna att beakta när man beslutar om en VPN-plats-till-webbplats är rätt för ditt företag är:

 • verksamhetens storlek
 • antal platser
 • geografisk spridning (hur långt ifrån varandra är från varandra)
 • resursdelningskrav

Om ditt företag är spridd över flera platser och anställda på varje plats behöver tillgång till resurser på huvudkontoret, bör du överväga att distribuera en VPN-från-plats-till-webbplats.

Ett exempel på ett företag som behöver en VPN från webbplats till webbplats

Tänk på en Londonbaserade konsultföretag som beslutar att öppna filialer i New York, Peking och Tel-Aviv. Det kommer att vara 10 till 20 anställda på varje plats som behöver åtkomst till en delad filserver, e-post och andra företagsresurser på centralkontoret..

Ett alternativ är att använda en dedikerad anslutning från varje webbplats. Men varje platss nätverkskrav är relativt små, så en dedikerad anslutning till varje webbplats ger inte affärsinriktning.

Företaget kan istället köpa lokala internetanslutningar och skapa en internetbaserad webbplats-till-webbplats VPN som förbinder platserna. Även om att skapa och underhålla VPN innebär betydande kostnader, kommer det att göra det spara företaget tusentals dollar per månad jämfört med kostnaden för dedikerade anslutningar för alla platser.

Vilka är alternativen till en VPN från webbplats till webbplats?

Det finns andra sätt förutom att distribuera en VPN-plats-till-plats för att hålla flera platser eller mobilanställda fjärranslutna till ditt huvudsakliga LAN. Dessa alternativ kan vara mer praktiska och praktiska lösningar för små och medelstora företag med flera platser. De mest populära alternativen till VPN-platser-från-plats inkluderar:

1. VPN för fjärråtkomst

Företags VPN kan vara antingen plats till plats (ansluta två eller flera LAN på olika platser) eller fjärråtkomst (ansluta enskilda datorer till ett LAN). VPN med fjärråtkomst tillåter anställda åtkomst till företagets LAN hemifrån eller var som helst i världen.

I ordning För att konfigurera ett VPN med fjärråtkomst måste varje användares enhet ha VPN-klientprogramvara installerad, eller användaren måste ha åtkomst till en webbaserad VPN-klient. Närhelst användarens enhet skickar data, kapslar och krypterar VPN-klientprogramvaran den trafiken och skickar sedan över internet till VPN-gatewayen för företagets LAN.

När VPN-gatewayen tar emot någon fjärranslutens användares krypterade överföring, dekrypteras och vidarebefordrar den trafiken till företagets LAN, precis som en VPN-gateway från webbplats till webbplats.

För organisationer med flera kontor med högst tre till fem anställda, en fjärråtkomst VPN kan vara det perfekta valet. Kostnaden är mycket lägre än att skapa en VPN-plats-till-plats för att ansluta hela LAN på olika platser.

I jämförelse med en fullständig VPN-konfiguration från webbplats till, a fjärråtkomst VPN kommer att innebära vissa kompromisser i hastighet och övergripande nätverksprestanda. För mindre organisationer kommer emellertid dessa frågor att vara mycket små, ofta inte ens märkbara.

2. SD-WAN VPN

Tidigare utformades nätverkshanteringsmetoder kring anställda som använde separata filial LAN för att komma åt lokala applikationer. Idag är de flesta affärsapplikationer värd i ett moln. Denna förskjutning har gett upphov till SD-WAN VPN, en alternativ VPN-teknik för affärsverksamhet som är mer dynamisk än en VPN med fjärråtkomst.

Ett SD-WAN (mjukvarudefinerat nätverk för breda områden) förenklar hanteringen och driften av ett WAN genom att separera nätverkshårdvaran från dess styrmekanism (programvara). När organisationer blir mer geografiskt spridda och använder ett växande antal molnbaserade applikationer, traditionella WAN kämpar för att hålla jämna steg med mängden data som överförs.

En bra SD-WAN VPN kombinerar kostnadsfördelarna med internetbaserade VPN-platser till webbplatsen med prestanda och smidighet för MPLS VPN: er. Med en SD-WAN kan organisationer ersätta åtminstone några av deras höga MPLS-kretsar med mer ekonomiska internetanslutningar. Optimering och flervägsfunktioner i en SD-WAN säkerställer att prestandan förblir hög nog för varje platss arbetsbelastning, även om offentlig internetinfrastruktur används.

SD-WAN-produkter kan vara fysiska apparater eller virtuella apparater. De placeras i avlägsna kontor och filialer, företagsdatacenter och allt mer på molnplattformar.

3. Cloud VPN

En moln VPN tillåter företag att underhålla och skydda sina privata molnresurser genom att ge anställda VPN-åtkomst till dessa resurser via internet.

Precis som namnet antyder är ett Cloud VPN en molnbaserad infrastruktur som levererar VPN-tjänster. Många företag migrerar sina affärsapplikationer till molnet och anställda litar allt mer på sina mobila enheter och bärbara datorer för att få åtkomst till dessa applikationer.

Leverantörer av molntjänster tillhandahåller nätverksinfrastrukturen för att hysa applikationer och gör dem tillgängliga på distans. De ger emellertid inte säkerhet för personliga mobila enheter och bärbara datorer som används av anställda (ta med din egen enhet eller BYOD). En moln VPN fyller detta gap genom att säkra anställda enheter.

För organisationer vars affärs LAN-miljö eller dagliga affärsapplikationer har flyttat till molnet, a Cloud VPN är ofta det bästa alternativet för billig och säker åtkomst.

Omkrets 81är en VPN-leverantör som specialiserar sig på moln-VPN. De flesta leverantörer av molntjänster som Google och Amazon erbjuder också Cloud VPN-tjänster.

Läs mer om Cloud VPN-affärsplaner.

4. Business VPN-plan från en konsument-VPN-leverantör

Även om de ovanstående tre alternativen är mer överkomliga och mindre arbetskrävande att installera än en VPN-webbplats, kräver de fortfarande en betydande investering. Om ditt företag ännu inte har råd med ett komplett säkerhetspaket från en av de stora företagets VPN-leverantörer, det finns ett annat sätt att få fördelarna med en VPN-tjänst.

Även om leverantörer av personliga VPN: er främst fokuserar på enskilda användares behov, några få VPN-leverantörer av premiumkonsumenter erbjuder VPN-planer för företag.

Dessa VPN-tjänster är inte praktiska eller kostnadseffektiva för stora globala organisationer. Men för små och medelstora företag med bara ett fåtal platser erbjuder de ett sätt att helt skydda företagsdata utan infrastruktur för ett företagens VPN.

Några av fördelarna med att köpa en affärs-VPN-plan från en konsument-VPN-leverantör inkluderar:

 • VPN-funktion för fjärråtkomst för att ansluta arbetare till LAN
 • Förbättrad säkerhet för anställdas enheter
 • End-to-end-datakryptering
 • Säker åtkomst till molnapplikationer

Nedan visas de VPN-leverantörer som vi rekommenderar för VPN-användning. Affärs- och företagsplaner från dessa leverantörer är utformade för flera användare eller team, med en dedicerad server och IP-adress för att garantera en enhetlig servicekvalitet.

Personliga VPN-tjänster med tillgängliga affärs- och företagsplaner

 1. NordVPN
  NordVPN, vår övergripande VPN-leverantör för konsumenter, erbjuder anpassade planer för småföretag. NordVPN är en branschledande inom nätverkssäkerhet och säkerhet och är ett idealiskt val om ditt företag hanterar mycket känslig information.
 2. ExpressVPN
  ExpressVPN är den snabbaste personliga VPN som vi har testat. Den har servrar i mer än 90 länder, vilket gör det till ett bra val om ditt lilla företag har platser spridda över hela världen. Kunniga kundtjänstföretag finns tillgängliga dygnet runt.
 3. Omkrets 81
  En molnbaserad tjänst från konsument-VPN-leverantören SaferVPN, Perimeter 81, designades för små företag. Den enkla programvaran och enkel tillgång till privata servrar har imponerat våra experter.
 4. PureVPN
  PureVPN erbjuder exceptionell global räckvidd med servrar i över 140 länder. Leverantörens affärsplaner är perfekta för små företag som skickar anställda över hela världen, och användare uppskattar nätverkets hastighet.
 5. Torguard VPN
  Som namnet antyder skapade utvecklare Torguard VPN för användning med torrentande webbplatser. De höga hastigheterna och integritetsskyddet som torrenters älskar gör också denna VPN till ett trevligt val för små företag.

Visa personliga VPN-planer för företag

Jämförelse av funktioner i olika Business VPN-lösningar

För att hjälpa dig bestämma vilken VPN-lösning som bäst passar ditt företags behov, här är en sammanfattning av för- och nackdelarna med varje alternativ:

VPN Technology
Funktioner Site-to-Site VPN Fjärråtkomst VPN SD-WAN

VPN

Cloud VPN Konsument VPN affärsplan
Idealisk för Ansluta två eller flera nätverk (LAN) Ansluta enheter till ett enda nätverk Ansluta två eller flera nätverk (LAN) Moln-värd infrastruktur Ansluta kontorsnätverk och fjärrarbetare till internet på ett säkert sätt
Enkel distribution Komplex Lätt Komplex Lätt Lätt
Skicklighetsnivå

Krävs för installation

Mycket skickliga tekniska experter Färdiga tekniska proffs Mycket skickliga tekniska experter Färdiga tekniska proffs eller skickliga användare med hjälp Färdiga användare med hjälp av ett skickligt VPN-supportteam
Prestanda Utmärkt / bäst Bra till mycket bra Excellent Mycket bra Bra
Kosta Dyr Måttlig Lite dyrt Måttlig Måttlig
Målmarknad Stort företag Alla storlekar Stort företag Alla storlekar Små till medelstora företag

Fig 1.0 Jämför de olika affärs VPN-teknologierna

Slutsats

En VPN-plats-till-plats gör det möjligt för organisationer att säkert ansluta geografiskt separerade LAN för att ge anställda på alla platser säker tillgång till nätverksresurser.

Även om det erbjuder många fördelar för en stor organisation, a site-to-site VPN kommer till en hög kostnad i både dollar och personalresurser. För de flesta små och medelstora företag är det värt att överväga mer prisvärda och praktiska metoder för att ansluta flera LAN eller ge säker åtkomst till fjärrarbetare.

Alternativa lösningar som fortfarande erbjuder VPN-säkerhet inkluderar:

 • VPN för fjärråtkomst
 • SD-WAN VPN
 • Cloud VPN
 • Business VPN-plan från en konsument-VPN-leverantör

Vilken VPN-teknik som är bäst för ditt företag beror på många faktorer, men en sak är säker: med den mängd företagsdata som nu rutinmässigt rör sig mellan affärslokaler, anställdas enheter och molnet, inget företag ska vara utan en omfattande säkerhetsplan som inkluderar ett VPN.

Genom att dirigera data i rörelse genom en säkert krypterad tunnel, reducerar en pålitlig affärs VPN i hög grad din organisations risk för datoeksponering och nätverkshackning, samtidigt som drifttiden minimeras.

Rankleverantör Vår poäng Användarbetyg
Redaktörens val 5,0 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
2 4,9 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
3 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
4 4,8 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
5 4,7 / 5
Läs recension
Få reda på mer Komma igång >> Besök sida
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me