Vad är IGTV? Möt Instagrams Youtube-alternativ


Lanserade sommaren 2018, IGTV är Instagrams rival på YouTube. Den fristående appen för video finns tillgänglig över hela världen och låter vem som helst skapa innehåll upp till en timmes längd.

Tyvärr, inte alla kan njuta av IGTV fritt. Faktum är att i flera länder har invånarna inte tillgång till Instagram alls, tack vare ett kraftigt censurerat internet och strikta sociala medierrestriktioner.

Om du bor i ett land som tycker om ett obegränsat internet kan du riskera att smittas av skadlig programvara eller att dina konton hackas när du använder webbplatser på sociala medier, som Instagram och IGTV.

En VPN tillåter de i länder med tung internetcensur att komma åt IGTV genom att ansluta dem till en server i ett land som inte blockerar tjänsten. Dessutom skyddar de högsta säkerhetsfunktionerna i en premium VPN din online-data och sekretess, så att du kan använda IGTV i fullständig anonymitet.

ExpressVPN är vårt toppval av VPN för åtkomst till IGTV eftersom det har servrar på över 160 globala platser, oöverträffade hastigheter och säkerhetsfunktioner på topphyllan.

Läs vidare om du vill veta mer om IGTV, varför du behöver ett VPN för att få åtkomst till tjänsten och våra bästa rekommendationer av VPN: er för att använda.

Vad är IGTV?

Även om IGTV är en fristående app för videodelning, är den grundläggande funktionen också tillgänglig via Instagram-webbplatsen och -appen. Ursprungligen lanserades med bara vertikala videor, en uppdatering i maj 2019 fick appen att stödja både vertikala och horisontella videor.

IGTV kräver ett Instagram-konto för att registrera sig, och när du loggar in kommer videor att spelas upp från användare du följer. Precis som på Instagram kan du interagera med IGTV-videor genom att gilla, kommentera och skicka direktmeddelanden. Baserat på dina interaktioner ser du rekommendationer för videor någon annanstans på IGTV.

Du kan justera synligheten för din IGTV-kanal och videor med dina kontots sekretessinställningar. Om du ställer in din kanal för allmänheten kan vem som helst se den och dina videor. När du är inställd på privat kan bara dina godkända följare se ditt innehåll.

Det finns reklamfilmer i IGTV, för att generera intäkter för det Facebook-ägda Instagram.

Varför använda ett VPN för att komma åt IGTV?

Vissa länder med a censurerat internet - som Kina, Pakistan, Iran och Nordkorea - har en fullständigt förbud mot Instagram, IGTV och andra sociala medienätverk. Dessa block på sociala medier bör inte begränsa ditt fria uttryck, och de behöver inte göra det om du använder ett VPN.

Med en solid VPN, kan du övervinna de geografiska begränsningarna på IGTV genom att ansluta till en server utanför regionen som blockerar sociala medier. Detta ger dig den IP-adress du behöver för att få åtkomst till IGTV, andra sociala mediesajter och ytterligare blockerat innehåll.

En VPN låter dig också använda IGTV var som helst i världen utan att oroa dig för censur, regeringsövervakning och de potentiella rättsliga konsekvenserna av att dela "olämpligt" innehåll. Tack vare kryptering av militär kvalitet av en premium VPN är din integritetsskydd skyddad och ingen av dina aktiviteter på IGTV kan spåras tillbaka till dig.

Instagram använder geolocation-teknik för att spåra användarnas plats. Detta ger dem kraften att injicera riktade annonser i dina nyhetsflöden och din profil. En VPN håller din plats och aktivitet privat, samtidigt som du blockerar alla tvångsannonser. Du kan njuta av att upptäcka nytt innehåll på IGTV utan att upplevelsen förstörs av oönskade annonser.

De bästa VPN: erna för IGTV

1. ExpressVPN

ExpressVPN-enheter

ExpressVPN är vår topprekommendation av VPN att använda för IGTV. Med över 3 000 servrar i 94 länder, att säkert komma åt lokalt innehåll och slå censur är inte ett problem. Dessutom kan du göra detta på samma gång tack vare den utmärkta split-tunneling-funktionen.

Lokala myndigheter och din Internetleverantör kan inte spåra din aktivitet som ExpressVPN erbjuder kryptering av militär kvalitet, en strikt loggpolicy och stöd för OpenVPN på alla plattformar. Dessutom har du inga bekymmer för att dina data ska exponeras tack vare DNS-läckageskydd och en automatisk kill-switch.

Som den snabbaste VPN vi testat, ExpressVPN är ett utmärkt val för att ladda upp och strömma videor med IGTV, utan oändlig laddning, buffring eller fördröjning. ExpressVPN kan vara en av de dyrare premiumtjänsterna, men enligt användare får du mycket för dina pengar. Prova det själv med en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Med sina supersnabba hastigheter och topplinjesäkerheten är det lätt att se varför ExpressVPN är så populärt.

ExpressVPN kan avblockera:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN och BBC iPlayer.

Stödjer torrenting:

 • Ja, alla servrar stöder P2P-aktivitet.

ExpressVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Den erbjuder också en app för användning med vissa routrar.

Få åtkomst till IGTV med ExpressVPN!

2. NordVPN

Vad är IGTV? Möt Instagrams Youtube-alternativ

NordVPN tar inte lätt på din integritet. OpenVPN- och IKEv2 / IPSec-protokollets hålla din internetaktivitet säker och dold. Medan avancerade obfuskningsinställningar se till att NordVPN kan komma åt IGTV i länder med tung censur, till exempel Kina och Pakistan.

Det förhindrar VPN-läckage med två olika kill-switchar och anpassade DNS-inställningar. Dessutom är det Panama-baserade VPN långt borta från länder med datalagringsloggar, vilket gör det möjligt att använda en strikt nollloggarpolicy.

Det imponerande NordVPN-nätverket har 5 400+ servrar i över 60 länder. Så du har många val av server för att övervinna geoblock och censur för obegränsad åtkomst till IGTV var som helst.

CyberSec-sviten är en populär funktion hos användare eftersom den ger extra skydd mot skadlig programvara och adblockering. Prova det, och alla andra fantastiska funktioner i NordVPN med en riskfri 30-dagars återbetalningsgaranti.

NordVPN kan avblockera:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Sling TV.

Stödjer torrenting:

 • Ja, tillgängliga P2P-specialservrar.

NordVPN fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome och Firefox. Det är också kompatibelt med routrar.

Få åtkomst till IGTV med NordVPN!

3. CyberGhost

CyberGhost-enheter

Om du är ny på VPN kan du uppskatta det användarvänliga gränssnittet och den enkla designen av CyberGhost.

CyberGhost har alla funktioner du behöver för att hålla din IGTV och annan internetaktivitet säker och privat, inklusive robust kryptering, noll loggning, läckagesäkra appar och dödsbryterskydd.

Även om det inte är så snabbt som ExpressVPN eller NordVPN, är hastigheterna mer än tillräckliga för att ladda upp videor till IGTV, och sömlöst strömma innehåll från dina favoritkanaler..

Den rumänska baserade leverantören har anständiga avblockering förmågor, men om du stöter på en fråga är alltid den utmärkta kundservice dygnet runt. Prova den stora allroundaren med dig själv 24-timmars gratis provperiod eller 45-dagars återbetalningsperiod.

CyberGhost kan avblockera:

 • Dedikerad strömningsprofil med servrar optimerade för: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN och andra.

Stödjer torrenting:

 • Ja; dedikerad profil visar länder och antal användare.

CyberGhost fungerar på dessa enheter:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux och Chrome.

Få åtkomst till IGTV med CyberGhost!

Slutsats

EN VPN tillåter dig att övervinna geoblock och censur så att du kan komma åt och använda IGTV var som helst i världen.

Genom att tillhandahålla kryptering av militär kvalitet och säkerhetsfunktioner i högsta hyllan riktade lokala myndigheter annonsörer och din Internetleverantör kan inte spåra din IGTV-aktivitet och spåra den tillbaka till dig.

Vår topprekommendation av VPN för att använda IGTV är ExpressVPN, eftersom det har ett enormt globalt nätverk av dolda servrar, hög hastigheter och oslagbar kryptering.

Vidare läsning

 • Hur man får tillgång till Instagram-musik från alla regioner (uppdatering av 2019)
 • Sri Lanka blockerade sociala medier (igen) - Så här får du tillbaka det
 • Den kompletta listan över blockerade webbplatser i Kina & Hur du kommer åt dem
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me