Vad din Internetleverantör kan lära sig om dig och hur du skyddar dig själv


Om alla nyheter om internetleverantörer (ISP) som spionerar på användare har du oroat dig, vi önskar att vi kunde säga att det inte finns någon anledning till oro. Tyvärr kan verkligheten bli ännu värre än rykten.

Allt du gör online sparas på en server någonstans. Det betyder att varje bit data som passerar din router finns samlas in och lagras av din internetleverantör.

Din ISP vet exakt vilka webbplatser du surfar på, vilka appar du använder och vad du läser. ISP-bots vet vilka videor du har sett och hur länge, tillsammans med alla andra detaljer i din internetaktivitet.

Med tiden använder din leverantör dina surf- och sökhistorik för att skapa en profil som inkluderar privat, personlig information - information som du aldrig vill dela med dig.

Det bästa sättet att förhindra ISP-dataskörden är att skydda allt du gör online med kryptering från en till ände, även känd som tunneling. Och det bästa sättet att få den krypteringen är att använda en vara VPN.

Bästa VPN: er för att skydda dig mot ISP-spionering - snabblista

Det är viktigt att veta att inte alla VPN: er ägnas åt att skydda din integritet. Många gratistjänster lagrar faktiskt det du gör online och delar dina data med tredje parter, precis som ISP: er gör.

Det är därför vi har testat hundratals VPN och studerat deras sekretesspolicy för att hitta de bästa tjänsterna för att skydda dig mot ISP-spionering. Dessa VPN: er lagrar inte information som länkar din trafik till dig och har ingen historik om sekretessbrott.

 1. NordVPN
  Avancerad säkerhet, ett användarvänligt gränssnitt, smidig streaming och enkel strömning är bara några av anledningarna till att NordVPN toppar vår lista. Kasta i ett enormt nätverk av 514 servrar i 62 länder och en strikt no-loggar policy för att säkerställa fullständig anonymitet, och du har en VPN utan praktiskt taget inga brister.
 2. Cyberghost
  CyberGhost, som startades av tyska ingenjörer, valde Rumänien för sitt huvudkontor eftersom det är det mest sekretessvänliga landet i Europa - i själva verket trotsar Rumäniens domstolar öppet EU: s lagar om lagring av data.
 3. ExpressVPN
  Denna ultra-snabba VPN offra inte integriteten för att uppnå sina branschledande hastigheter. 2016 spårade turkiska myndigheter en mördares IP-adress tillbaka till en ExpressVPN-server. De fick tillgång till serverns dataloggar, och vet du vad de hittade? Ingenting! Det är en policy för no-loggar du kan lita på.
 4. HMA
  Med ett servernätverk som täcker över 190 länder är HMA ett av dina bästa val att skydda dig från ISP-övervakning. Dess appar är enkla och intuitiva och innehåller ett frihetsläge som automatiskt dirigerar din trafik genom närmaste server i ett land med fritt tal.
 5. PrivateVPN
  PrivateVPN använder 2048-bitars kryptering med AES-256 för att maskera varje informationsdel som lämnar din router - information som normalt skulle hamna på din ISP: s servrar. Det är enkelt att installera och använda på vilken plattform som helst och erbjuder imponerande hastighet.

Dölj din aktivitet från din internetleverantör nu!

Vilken information samlar din internetleverantör om dig?

Din internetleverantör kan se och analysera all okrypterad trafik som går igenom din router. Den informationen innehåller alla webbadresser du besöker, allt innehåll på sidorna du läser, hur länge du stannar på en webbplats och vilka enheter du använder.

Internetleverantörer sälja den information de samlar in till marknadsföringsföretag, och dessa företag matar i sin tur dina riktade annonser. I länder med lagar om datalagring lagrar ISP: er också dina uppgifter för möjliga granskning av brottsbekämpande myndigheter.

Integritetsförespråkare världen över kämpar dagligen för att minska eller eliminera ISP-datainsamling, men ISP: er kämpar lika svårt att behålla sin makt att använda och missbruka din information.

Faktum är att internetleverantörer i många länder vill utöka sin räckvidd och samla ännu mer information om sina användare. De sätter intensivt press på regeringar, och lagstiftare följer alltför ofta deras kommandon.

Tidigare USA: s federala kommunikationskommission (FCC) Tom Wheeler påpekade att amerikanska internetleverantörer kan måla en korrekt bild av ditt privatliv, inklusive till och med "ett kroniskt medicinskt tillstånd eller ekonomiska problem."

Som svar föreslog FCC regler som kräver att ISP: er begär ditt tillstånd att dela dina data med tredje parter. Men ISP-lobbyister övertalade den amerikanska kongressen att avvisa de nya integritetsreglerna.

Flera amerikanska stater, inklusive Delaware och Minnesota, har gjort uppror genom att anta sina egna lagar som skyddar medborgarnas integritet. dock, de flesta internetanvändare i USA - och i hela 14-Eyes territorium och långt bortom - förblir helt utsatt till ISP-spionering.

Kort sagt, vissa regeringar kräver internetleverantörer att respektera dina integritetsval, men alltför många inte. Och det är så som internetleverantörer vill att saker ska stanna.

Vad händer om jag inte sätter min personliga information online?

Kanske undviker du att lägga personuppgifter i din Facebook-profil och använder Chrome's inkognito-läge så att Google inte lagrar din surfhistorik. Tyvärr kommer dessa strategier inte att hålla din Internetleverantör borta från dina data eller ditt liv.

Såvida inte dina data är krypterade innan de lämnar din router, får din Internetleverantör ALLA.

De lagrar det, de kategoriserar det och säljer det. Och även om de inte säljer det, är Internetleverantörer i många länder skyldiga att överlämna allt de vet om dig till myndigheterna eller underrättelsebyråer om de blir ombedda att göra det.

Det mest bekväma, prisvärda sättet att göra skydda dig från dessa ständiga integritetsinvasioner är att kryptera all din aktivitet genom att använda en utmärkt VPN service.

Vad man ska leta efter i ett VPN för att förhindra ISP-övervakning

Det finns hundratals VPN där ute, och många av dem påstår sig ha samma funktioner. Men bara en handfull av dem erbjuder säkerhet och integritetsskydd måste du skydda din aktivitet från din internetleverantör.

Du vill ha ett VPN med ett strikt no-logs policy, vilket innebär att det inte lagrar någon information från dina surfningssessioner. Kryptering av militär kvalitet är viktigt, tillsammans med det mycket säkra OpenVPN och IKEv2 protokoll.

En annan kritisk funktion är en automatisk dödsbrytare, vilket stoppar all din trafik när du tappar din VPN-anslutning, vilket förhindrar att dina data läcker till din ISP: s servrar.

Om du talar om servrar så vill du också ha ett VPN som har en stort servernätverk att ge dig stabila anslutningshastigheter oavsett var du är. De överbelastade servrarna på små VPN-nät kommer att bromsa din surfning ner till en genomsökning.

Bästa VPN: er för att hålla din trafik dold för din internetleverantör

Med hänsyn till nätverkssäkerhet, integritetsskydd och total prestanda har våra experter utarbetat en lista över VPN som du kan lita på för att hålla din Internetleverantör ur din internetverksamhet..

1. NordVPN

NordVPN-enheter

NordVPN har tjänat sin plats som den mest populära VPN-tjänsten världen över genom att göra allt som en VPN ska göra och göra det bra. Det ger dig avancerade säkerhetsfunktioner, stjärnhastigheter och största servernätverk av alla premium-VPN.

NordVPN är så investerat i att skydda dig att det erbjuder DoubleVPN, en funktion som skickar din nätverkstrafik via två servrar och två krypteringsrundor.

NordVPNs viktigaste funktioner inkluderar:

 • 2048-bitars kryptering med militära AES-256-nycklar
 • En automatisk dödsbrytare
 • Stöd för OpenVPN, IKEv2 och flera ytterligare tunnelprotokoll
 • Dubbel VPN tillgängligt
 • Strikt integritetspolicy utan loggar
 • Skydd för upp till 6 enheter samtidigt på en prenumeration
 • Tillgång till över 5 000 servrar i 62 länder
 • 30-dagars återbetalningsgaranti

Se NordVPN-erbjudanden

2. CyberGhost

cyberghost flera enheter

År 2009 förklarade Rumäniens konstitutionella domstol EU: s lagringsdirektiv om uppgifter som konstitutionellt, till bekostnad av stora böter bedömda på landet. Domstolen gjorde det igen 2014.

Varför är detta viktigt? Eftersom CyberGhost valde Rumänien för sin verksamhetsbas specifikt för att dra fördel av landets engagemang för internetanvändares integritet.

CyberGhosts användare uppskattar dess verifierade policy för nollloggar, tillsammans med AES-256-kryptering och en kill-switch för att säkerställa att du kan resa på internet som ett virtuellt spöke.

Du hittar också att CyberGhost är otroligt användarvänligt, med ett visuellt gränssnitt som även första gången VPN-användare navigerar med lätthet.

CyberGhost erbjuder utmärkt försvar mot ISP-spionering med funktioner som:

 • Över 3 000 servrar i 60 länder, med ytterligare expansion kommer snart
 • Nollkunskapsservrar som inte registrerar vem eller var du är eller vart du går på webben
 • Anonym torrenting
 • Förinställda profiler för åtkomst till populära streamingwebbplatser som Netflix
 • 7 samtidiga enhetsanslutningar per prenumeration
 • Gratis prov för Windows och mobilappar och a 45-dagars återbetalningsgaranti

Visa CyberGhost-erbjudanden

3. ExpressVPN

Vad din Internetleverantör kan lära sig om dig och hur du skyddar dig själv

Vetenskapen säger att stark kryptering av dina data kommer att bromsa din anslutning, men ExpressVPN fick tydligen inte anteckningen. Trots det AES 256-CBC-kryptering i militär kvalitet, denna VPN lyser i våra hastighetstester gång på gång.

Leverantören förvarar aldrig några loggar över din användning och erbjuder servrar i nära 100 länder.

Användare betygsätter ExpressVPN som ett av de bästa VPN-alternativen för streaming, torrentera privat, eller Tor bläddra. Tjänsten kostar lite mer än våra andra topp-VPN: er, men dess kombination av hastighet och säkerhet är svår att slå.

Om du tycker det är bekvämare att ansluta till vissa webbplatser direkt har ExpressVPN täckt. Dess delad tunnelfunktion låter dig välja vilken trafik du skickar via VPN-tunneln och vilken du skickar via din normala ISP-anslutning.

ExpressVPN erbjuder en 7-dagars gratis test för mobilapp och en 30-dagars återbetalningsgaranti för alla prenumeranter.

Visa ExpressVPN-erbjudanden

4. HMA

hidemyass enhet

Namnge vilket land som helst, och det är en säker satsning att HMA har en server där. Denna VPN sätter användarnas integritet framför allt med stark kryptering och förinställda lägen som säkerställer din anonymitet.

Till exempel till förbi säkerhetscensur på ett säkert sätt i ditt land, helt enkelt slå på Freedom Mode för att nå en server i närmaste land med fri ytring. För att omedelbart ansluta till den snabbast tillgängliga servern väljer du Instant Mode.

HMAs enorma nätverk ger dig supersnabba, stabila anslutningar som är bra för strömning och du kan ansluta upp till 5 enheter på en gång.

HMA medger att den håller delvisa loggar. Emellertid skulle de begränsade data som registrerats för diagnostiska ändamål, såsom anslutnings- / frånkopplingstider och bandbreddanvändning låt aldrig någon spåra din aktivitet tillbaka till dig.

Med andra ord, din ISP har ingen aning om vilka webbplatser du har besökt, vilka filmer du tittade på, vem dina kontakter är eller något annat om vad du gjorde online.

Se vad HMA kan göra för dig med en gratis 7-dagars rättegång, eller prenumerera med förtroende tack vare a 30-dagars återbetalningsgaranti.

Visa HMA-erbjudanden

5. PrivatVPN

privatavpn-enheter

PrivateVPN är ett annat bra alternativ för att hålla din Internetleverantör utanför din rutt. Leverantören kombinerar 256-bitars och 2048-bitars teknologier att kryptera allt du gör, allt medan du ger dig imponerande hastigheter och obegränsad bandbredd.

PrivateVPN-användare älskar att en prenumeration tillåter upp till 6 samtidiga anslutningar och att leverantören inte har några loggar över sin aktivitet.

PrivateVPNs appar är enkla att använda, och installationen är lika enkel som det blir tack vare fjärrhjälpsteamvisaren, som direkt kopplar dig till en teknikgrupp som installerar programvaran åt dig.

Även om PrivateVPNs utbud av 100 servrar är litet jämfört med våra andra topp-VPN-val, är nätverket sträcker sig över 57 länder. En snabb, säker anslutning i nästan alla regioner du vill nå är bara ett klick bort.

Alla prenumerationer på PrivateVPN stöds av a 30-dagars återbetalningspolicy.

Visa PrivateVPN-erbjudanden

Sammanfattning

Var dina data går och vem som har tillgång till dem borde vara ditt val, inte dina Internetleverantörer. Ändå bor de flesta av oss i regioner där internetleverantörer har all makt. En kvalitets VPN är det bästa verktyget som är tillgängligt för ögonbindel din Internetleverantör när du är online.

Medvetenhet om enormt problem med ISP-dataskörden fortsätter att växa runt om i världen. Vi tror att denna medvetenhet i slutändan kommer att leda till nya lagar som hindrar din Internetleverantör från att lagra och / eller dela dina data utan ditt samtycke.

För tillfället fortsätter ISP: erna dock att vinna lobbystrider och utöka sin makt genom att göra online sekretess nästan obefintlig. Det enda vi kan göra är att ta saker i våra egna händer genom att använda pålitliga VPN: er.

För att hjälpa dig göra det ger vi dig alltid tillgång till de bästa aktuella erbjudanden som erbjuds av VPN-leverantörer.

Skaffa NordVPN nu!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me