Varför krypterade meddelandeappar inte ska lita på


Vilka meddelandeappar har du funnit vara mest sårbara och varför?

WhatsApp och Confide har rapporterat offentliga frågor i år. Som sagt finns det bara en delmängd av frågor som forskare kan testa (nämligen själva applikationerna och de offentliga gränssnitten till deras backend). Det kan finnas sårbarheter i backend för infrastrukturen som dessa applikationer använder som kan utsätta människor för avlyssning eller andra problem.

Vilken typ av övergrepp är vanligast på meddelandeappar?

Även om det hittills inte har varit mycket i vägen för svindel i stor skala, skulle jag känna att användningen av meddelandeappar är antingen mycket riktad eller experimentell. I allmänhet handlar det om att missbruka någons förtroende för att "krypterade" meddelanden också betyder "pålitliga" när de inte är mer tillförlitliga än andra meddelandenappar. De ger dig skydd mot avlyssning men det finns många andra former av missförstånd.

Vad är registeret "Ring inte"? Och hur kan det hjälpa till att förhindra bedrägeri och skräppost på meddelandeappar?

Registeret för att inte ringa är en del av ett program av den amerikanska federala handelskommissionen där du kan placera ditt telefonnummer på en lista som telemarkörer måste ha och använda för att förhindra dem från att ringa dig. Problemet är att aktivering av lagstiftning endast gäller telefonsamtal, och det var ingen hänsyn till kommunikation som inte är telefoni, t.ex. krypterade textmeddelanden eller telefonsamtal (dvs. appar som signal).

Vad kan människor som använder meddelandeappar göra för att skydda sin integritet?

Det viktiga att inse är att du måste verifiera identiteten på nya kontakter utanför applikationen (dvs. ring dem i telefon, skicka ett e-postmeddelande). Var uppmärksam på udda förändringar eller språkliga förändringar i meddelanden. Till exempel, om en kontakt är amerikansk och de börjar stava ord som "färg", kan något vara uppe.

Enligt din åsikt, vad ska meddelanden appoperatörer göra för att säkerställa deras användares säkerhet?

Liksom med alla krypteringssystem, med transparent, tredjepartsverifiering av deras kryptering och deras säkerhet bör publiceras så att användare kan ha större förtroende för leverantörerna. De bör också proaktivt leta efter spammare, scammers och andra som skulle missbruka deras system och blockera dem.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me