5 raskeste VPN-er i januar 2020 – bare de som har bestått hastighetstestene våre

Hvor mange VPN-leverandørsider har du vært på og sett påstanden: ‘raskeste hastigheter hos noen leverandører’? Jeg vil satse mye.

Men hvordan vet du hvilken tjeneste som faktisk er den raskeste på markedet?

Selgere kan si at de er supersnelle, men det er bare en håndfull som virkelig lever opp til påstandene sine. Og mens noen kanskje er raske med det første, er det først når du starter hastighetsintensive aktiviteter som spill og streaming at du ser den virkelige ytelsen til en VPN.

Jeg sette de øverste VPN-ene gjennom omfattende tester for å finne ut hvilke leverandører som tilbyr høyest hastighet, og hvilke VPN-er du bør unngå. Av alle VPN-ene jeg testet (og jeg testet mye), var det bare fem som kom på topp.

Les videre for å finne ut om du får de beste hastighetene og verdien av VPN, pluss hvilke andre spennende funksjoner hver leverandør tilbyr, eller om det er på tide å bytte leverandør.

Vinnere av VPN-hastighetstest

 1. NordVPN: Den klare vinneren. NordVPN har de raskeste hastighetene på markedet, og øker hastigheten min med 25%.
 2. ExpressVPN: ExpressVPN er et nært sekund, og øker også hastighetene mine, pålitelige for supersnabb streaming, surfing og spill.
 3. Hotspot Shield: Bare litt tregere enn ExpressVPN og NordVPN, zoomer Hotspot Shield sammen for streaming, nedlasting og surfing.
 4. Surfshark: Surfshark er dedikert til service og hastighet, og det viste virkelig under testene våre.
 5. CyberGhost: Selv om den er sist på listen vår, skuffer CyberGhost ikke. Det er utrolig raskt, og en perfekt match for dine daglige behov.

Taperne

 1. Privat internettilgang
 2. PureVPN
 3. ProtonVPN

Hvorfor er Speed ​​et problem for VPN-er?

Bruke en VPN forbedrer din online sikkerhet, men tiden det tar å kryptere dataene dine kan påvirke internetthastigheten din, spesielt hvis du planlegger å koble til en server på den andre siden av klodene.

Hvis du bruker en VPN av høy kvalitet, bør du ikke merke noen forskjell, uansett om du blar gjennom og sender e-post, eller streaming og spill. Men ikke alle leverandører kan garantere raske hastigheter.

Noen ganger kommer det ned på å gå på akkord med sikkerhet over hastighet, noe som forårsaker etterslep, buffering og frustrerende opplevelse gjennomgående. Og ingen liker å gå på akkord, ikke sant? Vel, med en VPN av høy kvalitet trenger du ikke.

Hvilke faktorer som påvirker Internetthastigheten din?

Serverplassering: Jo lenger dataene dine må reise til serveren, desto tregere blir forbindelsen din. Hvis VPN-serveren din er på den andre siden av verden, vil forbindelsen din være tregere. Dette er grunnen til at jeg anbefaler å velge en server i landet ditt med mindre du bruker VPN-en til å omgå geoblokker og sensur.

Linjehastigheten din: Tilkoblingshastigheten, eller linjehastigheten som er angitt av Internett-leverandøren, påvirker VPN-tilkoblingen din.

De fleste tilkoblinger kan håndtere 10 Mbps-1 GBps, så hvis du bruker høyhastighetsinternett, burde ikke dette bremse deg. Men hvis du bruker oppringing eller 3G, kan du oppleve noen problemer.

Linjehastigheten din kan også bremses av dårlig infrastruktur, feil på linjen og internettplanen din.

Kan en VPN øke Internetthastigheten din?

Ja og nei. For de fleste vil ikke en VPN forbedre tilkoblingshastigheten deres, forutsatt at de har en høy kvalitet, stabilt forbindelse fra en anerkjent ISP. Imidlertid er flere og flere brukere å bli utsatt for båndbreddestrømming - uten engang å være klar over det!

Mange Internett-leverandører former eller struper båndbredden, og bremser bestemte typer trafikk, for eksempel videostreaming og store nedlastinger av filer. Eller de vil gassbåndbredde til travle tider på døgnet. Så vil de tilby et abonnement på "fast lane" eller ubegrenset båndbredde - hvis du betaler dem en høyere avgift. Irriterende, ikke sant?

Det er her VPN kommer inn. Når du har koblet til via en anstendig VPN, blir trafikken din kryptert, så det du gjør er skjult for Internett-leverandøren din. Hvis for eksempel Internett-leverandøren din reduserer trafikken for videostreaming regelmessig, men du streamer favorittprogrammet ditt via VPN-en, Internett-leverandøren din kan ikke oppdage at du streamer og vil derfor ikke bremse deg.

Hvordan jeg testet hver VPN

Våre hastighetstester bruker tre hovedkriterier for å bestemme hvilken tjeneste som er raskest:

 • Nedlastningshastighet forteller oss hvor raskt data reiser fra serveren til enheten din. Dette måles i megabit per sekund (Mbps). De fleste av aktivitetene dine på nettet innebærer nedlasting, så jo høyere dette tallet er, desto raskere er forbindelsen din.
 • Opplastningshastighet viser hvor raskt data reiser fra enheten din til andre. Det måles i Mbps, og påvirker ting som hastigheten som e-postvedleggene dine vil laste opp, og kvaliteten på videosamtalene dine.
 • Ping viser oss hvor raskt du får svar fra en webside etter at enheten din har sendt ut en forespørsel. Det måles i millisekunder (ms). Jo lavere dette tallet er, desto raskere er tilkoblingen.

Jeg brukte den samme Internett-leverandøren og datamaskinen for hver av testene mine. Før jeg testet hver VPN koblet jeg den til en server i USA. På grunn av dette måtte dataene mine reise helt fra Storbritannia til USA. Hvis du bruker en server som ligger i nærheten av din fysiske plassering, kan du forvente at tilkoblingen din vil bli enda raskere. 

Jeg målte tilkoblingshastighetene ved å bruke tre forskjellige testtjenester: speedtest.net, fast.com og broadbandspeedchecker.co.uk.

Jeg målte også tilkoblingshastigheten min før jeg koblet til et VPN. Dette ga meg en basehastighet for å sammenligne VPN-resultatene mine med.

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Basetilkoblingshastigheten vår før du kobler til et VPN.

Resultatene

1. NordVPN

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

NordVPN er en av mest pålitelige VPN-er tilgjengelige, og det er min hastighetstestmester! 

Det er nedlastingshastighet var 92,4 Mbps, hvilken er en 25% økning i min totale fart. Faktisk er hastighetene så gode at det er vanskelig å tro at jeg til og med var koblet til en VPN i det hele tatt.

Dataene mine måtte reise over hele verden fra Storbritannia til sin amerikanske server. Med det for øye, NordVPN 92,4 Mbps nedlastingshastighet var utrolig.

Samtidig som det er ping var litt høy, resultatene er strålende. Det er 92,4 Mbps opplastningshastighet var i stand til omtrent hva som helst, fra videochatter til å sende store nedlastinger.

NordVPNs hastighetsøkning er ganske ny, og Jeg har testet dem regelmessig for å sikre at hastigheten på hastigheten forblir jevn. Dommen? NordVPNs hastigheter har offisielt slo ExpressVPN fra topplasseringen. Hastighetene er også bemerkelsesverdige og konsistente.

Få de raskeste hastighetene med NordVPN!

Hva er så flott med NordVPN?

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Jeg anbefaler NordVPN hvis du leter etter en rask og pålitelig VPN for streaming, torrenting og surfing. Med over 5000 servere i over 50 land er det det et godt valg for å omgå geoblokker.

Ønsker du å streame Netflix? Eller kanskje BBC iPlayer, Hulu, HBO GO ... listen er uendelig. Med NordVPN har du det tilgang til hvilken som helst strømningsside du trenger.

NordVPN har brukervennlige apper for mest populære enheter, med Quick Connect-funksjonen for å finne den beste serveren. Dette garanterer deg raskest mulig hastighet ved å klikke på en enkelt knapp.

Den har også førsteklasses sikkerhet, inkludert 256-bits AES-kryptering, en streng no-logs-policy, og en automatisk kill-switch.

Det er en innebygd annonseblokker, CyberSec, som lukker irriterende popup-vinduer og stopper malware med å infisere enheten din. Du kan lese mer om denne funksjonen, og alt annet NordVPN har å tilby, i vår detaljerte gjennomgang.

Vil du ha raske hastigheter på alle enhetene dine? NordVPN tilbyr opp til seks samtidige tilkoblinger.

Den har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti slik at du kan prøve det risikofritt. Vi har også en eksklusiv rabatt Du kan bruke til å kutte kostnadene for abonnementet.

NordVPNs hovedfunksjoner

 • 5000+ servere i mer enn 50 land
 • Alle leverandørers raskeste hastigheter
 • Støtter torrenting
 • Seks samtidige tilkoblinger
 • Kryptering av militær karakter
 • Nullloggingspolitikk
 • Jobber med: Netflix, BBC iPlayer, SHOWTIME, HBO, Amazon Prime Video, Sling TV
 • Kompatibel med: Windows, Android, iOS, macOS, Android TV, Linux, nettlesere

Prøv NordVPN i dag!

2. ExpressVPN

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

ExpressVPN er løperen min. Nedlastingshastigheten var 77,4 Mbps, som selv om det ikke er så raskt som NordVPN, fremdeles er et utrolig resultat.

Selv om jeg forventet å se noe hastighetstap på grunn av avstanden mine data måtte reise, ExpressVPN økte faktisk tilkoblingshastigheten min med 6%.

Opplastningshastigheten er også bemerkelsesverdig. Jeg kunne enkelt laste opp store e-postvedlegg og til og med YouTube-videoer. Det forbedret til og med kvaliteten på videosamtalene mine på Skype.

Få lynraske hastigheter med ExpressVPN!

Hva er så flott med ExpressVPN?

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Hvis du planlegger det se live videostrømmer eller last ned torrenter, dette ville være et topp valg. Bortsett fra de fantastiske hastighetene, har den et imponerende globalt nettverk av over 3000 servere i mer enn 90 land. Du kan bruke hvilken som helst av ExpressVPNs servere til å torrent eller strømme geoblokkert innhold.

Hvis du vil teste ut ExpressVPNs hastigheter for deg selv, bruk innebygd hastighetstest i appen.

Liker du ikke ideen om å kryptere alle appene dine? ExpressVPN gir deg ekstra fleksibilitet slik at du ikke trenger å gjøre det. Det har en delt tunneleringsfunksjon, slik at du kan velge hvilke apper du bruker kryptert gjennom VPN og som du bruker med din lokale IP-adresse.

Det tillater opp til fem samtidige tilkoblinger med apper for alle populære enheter.

Nå over på sikkerhet. ExpressVPN tilbyr flere sikkerhetsprotokoller ved siden av 256-biters kryptering. Det har også en streng nullloggingspolicy og automatisk kill switch.

Interessert? Sjekk ut vår anmeldelse av ExpressVPN å lære mer.

ExpressVPN har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti for deg å prøve ut premiumfunksjonene uten risiko. Selvfølgelig, vi har en kupong du kan bruke for å spare enda mer penger med abonnementet ditt.

ExpressVPNs viktigste funksjoner

 • 3000+ servere i over 90 land
 • Lynraske hastigheter
 • Fem samtidige tilkoblinger
 • Splitt tunnelfunksjon
 • 256-bit AES-kryptering og automatisk kill switch
 • Jobber med: Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, Sling TV, DAZN, BBC iPlayer, HBO
 • Kompatibel med: macOS, iOS, Android, Windows, rutere, Chrome, Firefox

Prøv ExpressVPN i dag!

3. Hotspot Shield

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Sitter på en solid nr. 3 med en 66,5 Mbps nedlastingshastighet er brukerfavoritt, Hotspot Shield. Min fart bare redusert med 7%, som var knapt merkbar.

Selv om det ikke stemte med ExpressVPN eller NordVPN, var jeg likevel imponert over det rask tilkoblingshastighet.

Enda mer imponerende er 74,2 Mbps opplastningshastighet, som var i stand til alt jeg trengte å gjøre - å laste opp store e-postvedlegg, lange videosamtaler og laste opp lange videoer til YouTube. Min opplastingshastigheten økte faktisk med 45% - noen av de beste resultatene jeg har sett.

Få lynraske hastigheter med hotspot-skjold!

Hva er så flott med Hotspot Shield?

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Hotspot Shield har en globalt nettverk av høyhastighetsservere, og jeg anbefaler det hvis du vil omgå geoblokker og sensur.

Det har over 3200 servere i mer enn 70 land rundt om i verden, inkludert Storbritannia, USA, Canada og Nederland, for å nevne noen.

Det har optimaliserte servere for BBC iPlayer, Netflix og mer, noe som gjør det ideelt for streaming.

Hvis du er som meg, høres alt ut med ubegrenset ved siden av. Og Hotspot Shield tilbyr ubegrenset data og båndbredde så det er ingen begrensninger på hastigheter eller hvor mye du kan se, spille eller torrent.

Hotspot Shield tillater opp til fem samtidige tilkoblinger, som alle er sikret med 256-biters AES-kryptering, beskyttelse mot skadelig programvare og en streng policy for ikke-logger.

Vil du finne ut mer? Sjekk ut vår detaljerte Hotspot Shield-gjennomgang.

Hvis du vil teste det selv risikofri, kan du dra nytte av Hotspot Shields 45-dagers pengene-tilbake-garanti (du vil kjempe for å finne en rausere et annet sted). Husk å bruk kupongen vår for en rabatt på abonnementet ditt.

Hotspot Shields viktigste funksjoner

 • 3200 servere i over 70 land
 • Flammende hastigheter
 • Servere optimalisert for streaming
 • Fem samtidige tilkoblinger
 • 256-biters kryptering og beskyttelse mot skadelig programvare
 • 45-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Jobber med: Netflix, BBC iPlayer, HBO GO, HBO Now, DAZN, YouTube, Hulu
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Chromebook, Firefox

Prøv Hotspot Shield i dag!

4. Surfshark

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Surfshark er kanskje ikke så kjent som store navnekonkurrenter som NordVPN, men den har ikke latt dette holde det tilbake. Nedlastingshastigheten min holdt seg på en jevn 51,3 Mbps. Selv om en 32% reduksjon fra bashastigheten, kunne jeg fremdeles bla og strømme raskt og sømløst.

Pingen var faktisk lavere enn ExpressVPN og NordVPN, så nettstedene jeg besøkte reagerte litt raskere da jeg åpnet dem.

Det er opplastingshastighet nådde 24,8 Mbps. Dette er flott for laste opp bilder og små e-postvedlegg. Men jeg la merke til litt avbremsing da vi prøvde å legge ved videoer og større filer, selv om det ikke var for ulikt basishastigheten min.

Få lynraske hastigheter med surfishark!

Hva er så flott med Surfshark?

Surfshark

Jeg anbefaler Surfshark hvis du jakter på en budsjett-vennlig alternativ for surfing og streaming. Det tillater ubegrensede samtidige tilkoblinger, slik at du kan beskytte alle enheter i husholdningen din.

Surfshark har et bredt globalt nettverk av 1 000+ servere i 61+ land.

Trenger du en VPN for torrenting? Alle Surfhsharks servere tillater P2P-deling, så last ned så mye du vil. Det er ubegrensede data også, så ingen begrensninger.

Surfshark har en delt tunnelfunksjon, slik at du har mer fleksibilitet rundt hva som gjør og ikke bruker VPN. Den har også en CleanWeb-annonse-blokkerende funksjon for å beskytte enheten din mot potensielle virus og selvfølgelig blokkere irriterende annonser.

Surfshark har high-end kryptering, en null-logging policy, og DNS og IP lekkasjebeskyttelse for maksimal privatliv og sikkerhet. Det er en automatisk drepebryter, også.

Prøv det ut uten Surfshark 30-dagers pengene-tilbake-garanti, og bruk kupongen vår for å spare penger når du registrerer deg.

Hvis du vil lese mer om Surfshark sine funksjonsrike pakker, sjekk ut vår detaljerte anmeldelse.

Surfsharks viktigste funksjoner

 • 1040+ servere i 61+ land
 • Ubegrensede samtidige tilkoblinger
 • Superraske hastigheter
 • Annonse-blokkering og malware-beskyttelse
 • AES 256-bit kryptering
 • Delet tunneling
 • Jobber med: Netflix, Hulu, ESPN, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, SHOWTIME, DAZN
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Windows, Android, Linux, Fire TV, nettlesere

Prøv Surfshark i dag!

5. CyberGhost

5 raskeste VPN-er i januar 2020 - bare de som har bestått hastighetstestene våre

Selv om det ikke er den raskeste VPN-en på listen min, er CyberGhost's 25,7 Mbps nedlastingshastighet er mer enn nok for strømming og surfing. Jeg var i stand til å se mine favoritt TV-serier i HD-kvalitet, uten buffer eller lagring.

Jeg anbefaler også CyberGhost for det funksjonsrike apper. Det er perfekt for nybegynnere, og mer avanserte brukere kan dra nytte av dets tilpasningsalternativer å skreddersy det etter deres behov.

Få lynraske hastigheter med CyberGhost!

Hva er så flott med CyberGhost?

CyberGhost-enheter

Er du en VPN-nybegynner? Enten du er ny på VPN-er eller ikke, vil du sette pris på CyberGhosts enkelhet. Appen er en av de enkleste å bruke og sette opp, og det er enkelt å koble til en server.

CyberGhost har et omfattende nettverk med over 5 500 servere i 90 land, slik at du kan koble deg over hele verden.

Ved siden av de imponerende serverhastighetene har den servere optimalisert for streaming, med dedikerte profiler for Netflix, BBCiPlayer, Hulu, og mange flere. Vi setter CyberGhosts optimaliserte servere på prøve, og vi er imponert. Sjekk ut resultatene i vår omfattende gjennomgang.

Den tilbyr kryptering av militær karakter, tilgang til NoSpy-servere for mer sikkerhet og en automatisk drepebryter. Det er en policy for null-logging, også, så du trenger ikke å bekymre deg for at data eller aktivitet blir liggende igjen.

Du kan koble opptil syv enheter samtidig med ett abonnement.

Vil du registrere deg? Prøv det risikofritt med det 45-dagers pengene-tilbake-garanti. Husk å bruk vår eksklusive rabatt når du melder deg på, for hvem elsker ikke en avtale?

CyberGhosts nøkkelfunksjoner

 • 5 500+ servere i 90 land
 • Rask, pålitelig hastighet
 • Servere optimalisert for streaming
 • Syv samtidige tilkoblinger
 • 256-bit AES-kryptering
 • 45-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Jobber med: BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, Comedy Central, ESPN, Eurosport
 • Kompatibel med: iOS, macOS, Android, Windows, Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV

Prøv CyberGhost i dag!

Taperne

Dessverre mislyktes noen VPN-er mine hastighetstester.

Når internettforbindelsen din er treg, vil du oppleve problemer med strømming, for eksempel bufring og lav videokvalitet. Du vil også legge merke til at nettsteder tar lang tid å laste, og hvis du spiller spill online, vil tilkoblingen din bli forsinket. Hvis hastigheten synker for lav, vil nettleseren ta timeout mens den prøver å laste nettsteder, og du vil ikke kunne få tilgang til internett.

Under testene mine var de tre tregeste VPN-ene:

 • Privat internettilgang: Privat Internett-tilgang er den tregeste VPN jeg testet. Streaming var nesten umulig med 2,1 Mbps, og dets lange lastetid gjorde det frustrerende å surfe på internett og sende e-post.
 • PureVPN: PureVPN var rask nok til daglig surfing, men 4,4 Mbps var for treg for strømming og nedlasting av høy kvalitet.
 • ProtonVPN: Selv om det er raskere enn PureVPN, henger ProtonVPN fremdeles bak topp 5. Da jeg testet det med Netflix, klarte jeg bare å strømme i lav definisjon og jeg opplevde mye buffering.

For å konkludere

Basert på testene mine, er en ting tydelig: NordVPN er offisielt markedets raskeste VPN.

En liten mengde hastighetstap er det å forvente når du kobler deg til en VPN, men NordVPN økte faktisk tilkoblingshastigheten min. Det samme gjorde ExpressVPN, men det stemte ikke med NordVPNs utrolige hastigheter.

VPN-er er kraftige internettsikkerhetsverktøy, og hastighet er ikke alt når det gjelder å velge den beste tjenesten for deg. Du kan lese alt du trenger å vite i vår omfattende VPN-guide.

Våre eksperter som har budsjett, har satt sammen en liste over beste VPN-tilbud og kuponger for å spare deg for tjenesten din.

Sultne etter underholdning? Lær hvordan Fjern blokkering av Hulu hvor som helst.

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me