Cyber-sikre din tilkoblede bil med GuardKnox

Hva er unikt med GuardKnox?

GuardKnox ble grunnlagt av et team av israelske luftvåpenveteraner. Vårt team leverte cybersikkerhetsløsninger for det israelske luftforsvaret inkludert F35, F15 samt Iron Dome.

Bilindustrien opplever noen av de samme vanskene som teamet vårt fra den israelske forsvarsstyrken har taklet de siste fire årene. Vårt team har mange års erfaring og kunnskap om hvordan et kjøretøy eller en plattform i bevegelse må beskyttes, samtidig som den lar seg kobles til andre kilder.

GuardKnox har fått 3 patenter innen cybersikkerhet innen bilindustrien som er anerkjent av det amerikanske patentkontoret så vel som andre patentkontorer over hele verden. Vår unike løsning kombinerer maskinvare og programvare for å skape nye inntektsstrømmer fra kjøretøyet ditt, ikke bare beskyttelse, og krever null integrasjon med tredjepartsleverandører. En stor forskjell mellom oss og våre konkurrenter er at vi er den eneste som kan adressere ettermarkedet, som i tilkoblede kjøretøy som allerede kjører i dag. GuardKnox er også det eneste selskapet som overholder cybersikkerhetsstandarder styrt av NSA, noen av de strengeste standardene i verden.

Vår unike løsning kombinerer maskinvare og programvare. En av de viktigste skillene mellom våre konkurrenter og oss er at vi er de eneste som kan adressere ettermarkedet, som i tilkoblede kjøretøy som allerede kjører i dag. GuardKnox gir unikt en mulighet til å lage nye inntektsstrømmer fra bilen din, og ikke bare beskyttelse. Vi er også det eneste selskapet som overholder cybersikkerhetsstandarder styrt av NSA, som er de strengeste standardene i verden.

Endelig krever løsningen vår null integrasjon med tredjepartsleverandører.

Hva er noen av risikoene som autonome biler innfører?

La oss bryte paradigmet når det gjelder autonome biler. Generelt sett er det fra tilkoblingssynspunktet ingen forskjell mellom et tilkoblet og et autonomt kjøretøy. Autonome kjøretøy er avhengige av tilkoblingsmuligheter siden de ikke jobber i lukkede omgivelser eller inne i en boble. De kobler seg til kjøretøyets infrastruktur, veinettet, den kritiske infrastrukturen, bilprodusentene, og i noen tilfeller kobler de seg til et slags driftssenter.

Jo mer autonom kjøretøyet er, jo mer tilkobling har du, noe som også fører til flere angrepsflater. Som et resultat trengs mer beskyttelse jo mer vi står overfor autonome kjøretøyer på veien.

Å beskytte bevegelige plattformer er grunnleggende annerledes enn å bruke en vanlig IP-adresse. vi har ikke tenkt å kjøre en bærbar datamaskin. Den største forskjellen mellom en bærbar datamaskin og et kjøretøy er måten kommunikasjonen fungerer på. For å forenkle den ideen, la oss tenke på hva som skjer når du treffer bremsene i bilen din. Du forventer bare ett resultat. Men hva om du hadde evnen til å endre sannsynligheten for stoppende handling. Vil du kjøpe en bil som bare stopper 99% av tiden?

Alle IT-løsningene er statistiske. En bærbar datamaskin kan ha en uendelig mengde meldinger som går inn og ut av den. På den annen side har et kjøretøy en lukket og begrenset gruppe meldinger. Selv om bilen kommer til å være koblet til andre biler, er den langt fra et sosialt nettverk. Du skal ikke ha muligheten til å leke med dine misjonskritiske operasjoner. Enkelt sagt vil det være et begrenset antall tiltak som skal gjennomføres som et svar på hva som foregår på veien. Bilen er det minste området i verden der alle våre kjære er samlet. Dermed må det være 100% sikkert uten rom for feil.

Hvem er ansvarlig for å sikre driften av autonome kjøretøy?

Kundene våre er bilprodusenter og komponentleverandører fordi de er ansvarlige for å tilby et sikkert produkt.

Vi tilbyr også løsninger for flåteselskaper som leverer tunge maskiner som allerede er tilkoblet, og skjerper sikkerheten for å beskytte sine kjøretøyer eller maskiner.

Til slutt har vi aktive markedsapplikasjoner i forsikringsbransjen for å beskytte mot ransomware. Forsikringsselskaper kan for eksempel få alvorlige konsekvenser hvis en flåte av lastebiler ble hacket .. Fordi disse lastebilene kan frakte opp til millioner av dollar verdt, gjør det nå hackers motiv økonomisk .. Man kan beholde en hel flåte lastebiler På vent og ber om løsepenger, er dette en stor problematikkflåte og forsikringsselskaper står overfor. Fleksibiliteten i vårt produkt og vår teknologi gjør at vi kan samarbeide med forsikringsselskaper for å beskytte kundene sine mot slike scenarier..

Hvor snart kan vi forvente at autonome biler blir den utbredte transportmåten? Hva er de nødvendige endringene når det gjelder politikk, infrastruktur, sikkerhet osv.?

Dette er ikke fremtiden vi snakker om, tilkoblede biler er en aktuell bekymring. Biler og lastebiler kan hackes eksternt og jo mer tilkoblede og autonome disse kjøretøyene blir, jo lettere vil det være å hacke dem. Når forventer vi at autonome kjøretøy kommer på veien? Svaret avhenger av nivået på autonomi og regler som kan oppstå.

Hvor lang tid vil overgangen ta, fra ikke-autonome biler til hybridbiler, når noen biler er autonome og noen ikke? Når skal vi ha smarte nøkler koblet til infrastrukturen? Alle disse spørsmålene er fortsatt i utvikling. Ulike OEM-er tar sikte på å implementere mye av denne nye teknologien i løpet av de neste 3-5 årene, men teknologi er ikke problemet her, adopsjon er. Hvor snart vil vi se autonome biler hente barn fra skolen uten sjåfør, pedaler eller til og med ratt? Forbrukere må endre tankesett for at autonome kjøretøy skal implementeres i stor skala, og det er vanskelig å forutsi hvor lang tid prosessen vil ta.

Lovgivning er også en stor del av det. Hva er regjeringens rolle i å beskytte autonome kjøretøy? Vi jobber tett med den amerikanske regjeringen for å fremme politikk som ikke bare muliggjør eksistensen av autonome kjøretøyer, men også en infrastruktur som støtter dem.  

Det tok 20 år før sikkerhetsbeltet ble obligatorisk, men cybersikkerhet er langt mer kompleks å standardisere. Siden Guardknox er en helhetlig løsning, kan vi sertifisere standarder som en del av kjøretøyets sikkerhet. Vi beskytter ikke bare data, vi beskytter liv. Å se på hvilke standarder vi har i våre kjøretøyer vil bli sterkt inkludert i denne prosessen.

Hvordan ser du fremtiden for autonome biler?

Vi fikk nylig en tredje patent for SOL serviceorientert arkitektur. Tanken er å ha en plattform inne i kjøretøyet for sikker databehandling om bord og sikker app-hosting, med muligheten til å tilpasse kjøretøyet i henhold til forbrukernes faktiske behov og preferanser.

For 15 år siden så alle mobiltelefonene våre like ut, men i dag kan du bruke telefonen til mange forskjellige verktøy, slik at hver enkelt enhet ser og oppfører seg annerledes. Det samme kan skje med bilene våre. La oss si at du bor på et sted der vinteren er spesielt kald. I dette tilfellet vil du kunne installere spesiell maskinvare som lar omsorgen kjøre på snødekte veier. Du kan laste ned en app for å gjøre terrenget lettere å navigere. Dette er ikke mulig i det hele tatt nå, men overtid, vil vi være i stand til å gi det som grunnlag for ekstra sikkerhetsnivåer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me