EKSKLUSIVT: Et brudd på krypteringsmekanismen til DuckDuckGo-søkemotoren muliggjør en identifisering av brukernes spørsmål.


Et tre dager langt hackathon om anonymitet på nettet ved Bar Ilan University har utsatt brudd på krypteringsmekanismen til søkemotoren som kan skryte av bruk av slagordet "Søkemotoren som ikke sporer deg". VpnMentor-teamet dekker utelukkende hackathon og fulgte teamene fra første dag og frem til den fantastiske eksponeringen.

 

Det første hackathonet om temaet anonymitet på nettet i Israel, landet som kan skilte med en avansert cyberindustri.

Israel, kjent som Start Up Nation, har skapt mange cyberfirmaer. For mange må ha æren til veteranene fra det israelske etterretningskorpset som i løpet av sin militære tjeneste akkumulerer en mengde erfaring som de bringer til privat sektor. I løpet av det første hackathonet som fant sted i Israel om emnet, samlet noen titalls mennesker seg for å prøve å knekke nettsteder som ble ansett som sikret. Studentenes team ble ledsaget av eksperter fra akademia og industri, inkludert: Dr Moti Geva, Prof Benny Pinkas, Prof Yehuda Lindell, Dr Tal Steinherz, Inbar Raz, Herr Amit Ashkenazi, Herr Asi Barak, Herr Sudhanshu Chauhan og Kumar Panda.

Ingen hadde forventet at søkemotoren som kan skryte av at brukerne ikke sporer blir avslørt som utsatt for noen som sjekker den utgående trafikken.

BIU-teamet hjelper

Veiledere for industri og akademi som hjelper studenter i hackathon.

Auto Suggest-mekanismen til søkemotoren muliggjør identifisering av hva brukeren har tastet inn.

DuckDuckGo auto Foreslå

DuckDuckGo Auto Suggest, som spilt inn i dag.

Problemet som det vinnende teamet sto overfor, var å avgjøre om en informasjonslekkasje fra krypterte kanaler for søkemotorer. Teamet klarte å identifisere søk som hadde lekket gjennom Auto Suggest-mekanismen til den (angivelig) krypterte DuckDuckGo. De klarte også å demonstrere det. Det som er viktig er at den som lytter til søketrafikken, kan se hva brukeren søker etter. Så for eksempel når jeg klikker på bokstaven A, returnerer serveren til søkemotoren en AutoComplete, som foreslår meg hvordan jeg skal fullføre ordet. Hvis jeg fortsetter og klikker på B, vil søkemotoren foreslå ord som begynner med AB. På denne måten er det visstnok mulig å lage en mekanisme som forstår hva som er ordene jeg har begynt å taste inn (og tilsynelatende er ferdig).

Påvisning av søk ved bruk av pakkestørrelser - Videokreditt: Ohad Cohen

Vinnerlaget var en kombinasjon av deltakere fra hebraisk og fra Bar Ilan universiteter. Det skal bemerkes at gruppen inkluderte 3 kvinner, sammenlignet med bare 15% av kvinnelige deltakere i arrangementet. Lave prosentandeler av kvinner er karakteristiske for teknologiske fag, og derfor var vi glade for å se hvordan den kvinnelige hjernen har bidratt her til variasjonen og til den faktiske oppnåelsen av vinnerstillingen.

 

Oppdatering: noen timer etter publisering av denne historien, klarte vi å få et offisielt svar fra DDG (vpnMentor prøvde å kontakte DDG for et svar i forrige uke allerede). Se kommunikasjonen vi hadde med DDG.

DGG

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me