Factom – Bruke Blockchain for å hjelpe pantelånsbransjen


Mens mange mennesker har hørt om Bitcoins eller cryptocurrency, er langt færre kjent med den underliggende teknologien som heter "blockchain." Imidlertid begynner blockchain og systemer basert på dem å få mer og mer oppmerksomhet - og ikke bare for digitale valutaer.

Peter Kirby, administrerende direktør og co-grunnlegger av Factom, forklarer oss hva som er fordelene med blockchains og hvordan de kan brukes i mange andre scenarier enn digitale valutaer. Han vil også forklare noen av detaljene i tilnærmingen til blockchain som Factom forfølger og tilbyr til andre.

Bakgrunnen og erfaringen din er litt uvanlig for en administrerende direktør og medgründer av et teknologiselskap - du tilbrakte mange år utenfor teknologiverdenen.

Før jeg startet Factom, var jeg involvert i en haug med andre startups - dette er faktisk det 6. selskapet mitt. På mitt siste firma, CoinTerra, bygde vi Bitcoin nettverksmaskinvare. Jeg måtte hoppe inn og lære alt om cryptocurrency og maskinvare. Generelt liker jeg å utforske områder der forskjellige ting eller teknologier skjer sammen.

Jeg tilbrakte 10 år i eiendomsbransjen, men etter eiendomsstyrten på slutten av 2000-tallet trengte jeg å finne ut hva jeg skulle gjøre videre. Jeg bestemte meg for å gå tilbake til skolen og få en MBA, før jeg gikk videre til min neste satsing.

Med en så mangfoldig bakgrunn og sett med erfaringer, hvordan / hvorfor startet du Factom?

Factom startet etter at jeg satt rundt med en haug med venner og diskuterte hva er disse kryptologi- og blockchain-teknologiene faktisk bra for. Vi innså at essensen av blockchain-teknologi er en måte å få en gruppe forskjellige parter til å gå med på hva sannheten er. Videre bestemte vi oss for at det kan være interessant å skaffe denne avtalen om penger, men det er bare en liten undergruppe av områdene der vi må være sikre på at data er korrekte og uendrede.

Navnet Factom kommer fra Latin Factum for “Alt som er uttalt og bestemt.”

Produktene dine er basert på blockchain-teknologi, så før vi diskuterer din plattform og produkter, kan du gi oss en generell oversikt over hva som egentlig er blockchain-teknologi.

En blockchain er egentlig bare en distribuert database. Når det gjelder kryptokurser som Bitcoin, er det bare en stor hovedbok hvor myntene er plassert (dvs. hvem de tilhører). Imidlertid har den tre viktige egenskaper som gjør den så unik og verdifull:

  1. Uforanderlighet / permanenthet - Datablokkene er lenket sammen, noe som gjør det vanskelig å endre tidligere blokker. Etter hvert som tiden går blir det stadig vanskeligere å endre tidligere datablokker, i økende grad varigheten av dataene.
  2. Åpenhet - Hver transaksjon foregår offentlig, og nettverket kontrollerer i hovedsak seg selv regelmessig. Dette skaper en enighet om "sannheten" til de lagrede dataene.
  3. Eierløs - Ingen bestemt person eller organisasjon eier blockchain-nettverket. I likhet med et offentlig verktøy, eier "alle" det. Programvaresystemet betaler selv for maskinvaren. For eksempel har Bitcoin-protokollen koblet fast i protokollen opprettelse av nye Bitcoins hvert 10. minutt, som dekker kostnadene for maskinvaren.

Til en viss grad er du virkelig på vei ut i ukjente farvann - nei?

Ikke egentlig. Vi bygger på erfaringene og kunnskapene vi har fått fra Bitcoin og, nylig, Ethereum. På dette tidspunktet er blockchain-infrastrukturen, med de tre egenskapene jeg skisserte tidligere, definitivt anerkjent som kul og verdifull - men det er fremdeles en utfordring å overbevise kundene om at det virkelig er verdt å betale for.

OK - Så nå kan du fortelle meg om produktene dine.

Vi bestemte oss for å satse på et marked der nøyaktig journalføring var viktig, men veldig rotete og vanskelig. Det var her min tidligere erfaring kom inn. Hva er det roteste journalføringsproblemet i verden? Pantebank! Det er vanskelig å holde oversikt over alle nødvendige dokumenter, men det er viktig for prosessen og industrien. Det er verdt mye penger og kunder i denne bransjen vil betale for det.

Vår teknologi og produkter er lagdelt på følgende måte:

  • Factom blockchain er et open source programvareprosjekt. Det er bygget for å sikre data og systemer. Når informasjonen er lagt inn i Factom blockchain, kan den ikke fjernes.
  • Factom Acolyte er en enkel måte å bruke Factom som orakel for en smart kontrakt. Smarte kontakter er avhengige av sikre og gjennomsiktige datainnganger, og Factom lar deg tidsstempelere data permanent.
  • Factom Harmony er en applikasjon som er bygget på toppen av Factom blockchain som løser mange av de forretningsmessige problemene som pantelånsbransjen står overfor i dag. Å bruke gjennomsiktigheten og varigheten til Factom blockchain-teknologien reduserer utgifter til overholdelse, rettstvist og dokumentasjon betydelig.

Factom blockchains “valuta” er factoid, som brukes til å dekke kostnadene for maskinvaren, ligner på Bitcoin. Factoid er også et digitalt symbol som representerer evnen til å skrive data inn i systemet. Noen mennesker bruker factoids for å betale for å publisere data i blockchainen vår, og andre holder bare fast ved dem og spekulerer i at verdien vil øke i fremtiden.

Hvordan definerer du markedet? Hvem er din spesifikke målgruppe innen det markedet?

Vi tok den strategiske beslutningen om å først fokusere på pantelånsbransjen, fordi det ser ut til å være en så perfekt passform for vår teknologi, som imøtekommer mange av deres mest presserende behov.

Når det er sagt, kan jeg fortelle deg at andre potensielle kunder kommer til oss og sier at de har de samme problemene med bevis og avsløring. Dette inkluderer selskaper i forsikrings- og finanssektoren. Til og med Homeland Security har snakket med oss, siden de også har lignende problemer, som dataene som er samlet inn fra kameraer ved grenseoverganger.

Imidlertid er den amerikanske kredittbransjen et $ 1,5 billion dollar / år marked, så vi kommer til å fortsette å fokusere på det foreløpig. I fremtiden vil vi vurdere å adressere andre spesifikke markeder.

Hvem ser du på som dine viktigste konkurrenter?

Det er flere relativt kjente konkurrerende blockchains, men de fokuserer på forskjellige områder. For eksempel fokuserer Ethereum på "smarte kontrakter", mens vi fokuserer på datautholdenhet. Et annet eksempel er Ripple, som fokuserer på finansielle transaksjoner og blir vedtatt av bankinstitusjoner.

Hvordan ser du verktøyene dine som forskjellige og / eller bedre enn deres?

Vi er unike ved at vi bygde en blockchain-plattform og deretter fulgte opp den ved å bygge en applikasjon på toppen av den som folk virkelig trenger og er villige til å betale for.

Factom er et åpen kildekode-prosjekt, og nettstedet ditt har ingen prisinformasjon for produktene dine. Hva er egentlig din forretningsmodell?

Ja, Factom-kjerneteknologien er open source-programvare som er fritt tilgjengelig på GitHub. Jeg vet at denne programvaren brukes av mange mennesker, for eksempel en gruppe i Kina som bruker den til kontrakter og notarisering. Factom blockchain har allerede over 100 millioner dataoppføringer skrevet i den.

Inntektene våre kommer hovedsakelig fra applikasjonene vi utvikler, for eksempel vårt produkt for pantelånsbransjen, Factom Harmony. Vi er også i ferd med å tilby API-tilgang for utviklingsplattformen som vi bygget på toppen av kjerneteknologien. Denne plattformen er mer komplett og enklere å bruke enn kjerneprosjektet. Vi vil også være vert for det, slik at vi kan garantere pålitelighet og oppetid.

factom-NIST

Hva er de tre beste tipsene dine for selskaper som ønsker å bruke blockchain-teknologi?

  1. Forenkle, forenkle, forenkle. Begrens omfanget av prosjektet til noe enkelt som raskt skaper åpenbar verdi.
  2. Se etter muligheter der den første personen i nettverket får konkrete verdier - ikke forvent nettverkseffekter ut av porten.
  3. Ikke bygg din egen blockchain. Bygg på et av de eksisterende nettverkene som Ethereum eller Factom.

Hvordan ser du blockchain-teknologien utvikle seg i løpet av de neste årene?

Om ti år vil en milliard mennesker bruke blockchains. De fleste av dem vil ikke vite det. Teknologien vil visne i bakgrunnen og være grunnleggende for måten vår verden fungerer på.

Hva er dine fremtidsplaner for Factom?

Bygg en sunn og robust virksomhet med flotte produkter som kundene våre elsker!

Hvor mange ansatte har du i dag? Hvor ligger de?

Vi har nå 37 ansatte. De fleste er i Austin, Texas. Vi har fantastiske Dev-lag i Krakow / Warszawa, Polen og Buenos Aires, Argentina.

factom-teamet

Hvor mange timer om dagen jobber du normalt? Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

Ha ha. Jeg er ganske flink til å få en god natts søvn og lage middag til min vakre kone på kveldstid. Når jeg ikke er en travel administrerende direktør, liker jeg å lage mat og drive med yoga.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me