Hvordan fjerne blokkering av VPN-er i Russland eller Kina i 2020 [Oppdatert månedlig]

Nylig signerte den russiske presidenten Vladimir Putin et lovforslag som vil forby bruken av virtuelle private nettverk (VPN) for å grense sin sensurinnsats. Sammen med Russland har Kina også tatt et strengt standpunkt mot bruken av VPN-er. Den har beordret landets tre telekomgiganter for å begrense enkeltpersoner fra å få tilgang til VPN-er, og den fikk også Apple til å fjerne to store VPN-leverandører fra det kinesiske markedet for å oppfylle det nye regelverket.

Selv om vi ikke vet hva utfallet av Russlands nye lov blir, som trer i kraft i november, ønsker vi ikke at brukerne ikke vil kunne få tilgang til innhold. Så hvis du lurer på hvordan du kan omgå VPN-blokkeringen i Russland og Kina, har vi løsningen for deg.

Hva er internettsensur?

Regjeringen og forskjellige andre organisasjoner for å begrense tilgangen til sensitivt eller farlig innhold på internett innfører generelt sensur på internett. Imidlertid bruker noen regjeringer det for å fremme politiske agendaer eller religiøs tro.

Opprinnelig sto Internett som et fast medium for å fremme ytrings- og ytringsfriheten. Internett-samfunnet snarere enn myndighetene eller offisielle organisasjoner overvåket det. Imidlertid hindrer mange land brukere i å få tilgang til visse populære sosiale medier nettsteder eller nyhetsnettsteder. Noen ganger er også alle nettsteder med en bestemt type innhold blokkert. Noen steder kan det implementeres i stor skala som kan filtrere hele landets internett. Sensur kan til og med skje i en kort varighet på grunn av visse politisk ustabile forhold.

For å holde deg oppdatert på internett sensur over hele verden, sjekk ut vår liveoppdateringsside.

Hvordan hjelper VPN-er med å unngå sensur?

VPN-er lar deg omgå sensur nesten hvor som helst. VPN omdirigerer trafikken din via pålitelige tilgangspunkter og krypterer dataene dine, unngår internett sensur og sikrer personvernet ditt på nettet. For en mer dyptgående titt på VPN-er, sjekk begynnerguiden vår.

Er VPN-er lovlige?

Selv om VPN-blokker er plassert, er retningslinjene for å unngå disse blokker ikke strenge. Bruk av VPN-er vil nesten aldri få problemer med rettssystemet. Du må imidlertid merke deg at selv om bruken av VPN-er og unndrager VPN-blokker ikke er ulovlig, kan innholdet du får tilgang til være ulovlig.

Hvordan blokkeres VPN-er?

Det er mange måter å blokkere en VPN på, men det er også måter å omgå den. Selv om vi ikke vet hvordan Russland vil blokkere VPN-er, kan vi anta at det vil være en eller flere av følgende metoder.

  1. Blokkerer tilgang til VPN-leverandørens nettsted

For å forhindre bruk av VPN-er, begrenser mange organisasjoner eller myndigheter tilgang til nettstedet til en VPN-leverandør. Dette forhindrer deg i å registrere deg og bruke programvaren deres.

  1. Blokkering av IP-er fra kjente VPN-servere

En annen vanlig metode er å identifisere en VPNs IP-adresser og sperre dem. Dette er imidlertid bare vellykket med større VPN-selskaper; mindre har en tendens til å skli forbi.

  1. Deep Packet Inspection (DPI)

Deep Packet Inspection (DPI) er en metode for pakkefiltrering i applikasjonssjiktet til Open System Interconnection (OSI) referansemodell. DPI kan identifisere, klassifisere og sperre spesifikke datapakker, som bestemte om dataene som sendes er kryptert av en VPN-protokoll. Mens en DPI kan identifisere datapakkene, kan den ikke blokkere dem.

  1. Blokker spesifikke porter

OpenVPN, en veldig populær VPN-protokoll bruker port 1194 for UDP, som er en måte for datamaskiner å kommunisere med hverandre. Andre protokoller som PPTP eller L2TP bruker forskjellige porter. Brannmurer kan blokkere disse portene og forhindre VPN-er fra å fungere.

Slik omgår du VPN-blokker

Hvis du er bekymret for å kjøpe et VPN når loven trer i kraft, er det beste å gjøre å kjøpe en VPN nå. Du vil fremdeles (mest sannsynlig) ha tilgang til VPN-en. Imidlertid, hvis VPN-en din er blokkert gjennom en av de forskjellige metodene ovenfor, er det du trenger å gjøre.

  1. Bytt VPN-leverandører

Å følge med på alle IP-adressene som tilhører hver VPN-tjenesteleverandør er en nådeløs oppgave. Å bytte til en VPN-leverandør som ikke er blokkert, er en løsning. Du kan også prøve å bytte til en annen IP-adresse som kanskje ikke er blokkert.

  1. Kjør din egen VPN-server

Å kjøre din egen VPN-server er et svært effektivt alternativ hvis du prøver å få tilgang til noe innhold fra et sensurert sted. Siden VPN-tjenesten tilhører deg, får du ikke de vanlige fordelene og andre tjenester tilknyttet kommersielle VPN-leverandører. I stedet får du en unik VPN IP-adresse som ikke er blokkert av myndighetene. Å lage din egen VPN er imidlertid veldig teknisk, og vi anbefaler ikke å prøve det hvis du ikke har noe IT-kunnskap.

  1. Bruk Tor-nettverket

Tor er en kort form for The Onion Router. Det er en ideell organisasjon som har som mål å gjøre det mulig for folk å surfe på internett anonymt og utvikle nye og robuste personvernverktøy på nettet. Tor-nettverket maskerer identiteten din ved å dirigere trafikken din gjennom et antall Tor-servere spredt over hele kloden. Det er også kryptert og kryptert på alle trinn, og sørg for at ingen kan spore deg. Du kan bruke Tor Bridges til å omgå IP-blokker på Tor-noder. Tor-broer er Tor-reléer som ikke er indeksert i Tor-hovedkatalogen. Så selv om Internett-leverandøren din blokkerer alle de kjente Tor-stafettene, kan du fortsatt unngå sensur da det ikke er mulig å sperre alle Tor-broene. Bruer bør imidlertid bare brukes hvis vanlig Tor ikke fungerer.

Du kan også bruke obfsproxy for å skjule webtrafikk fra Deep Packet Inspection (DPI). Den omslutter Tor's trafikk med en kryptering ved hjelp av et håndtrykk som ikke har noen identifiserbare byte-mønstre. Pluggbare transporter forvandler trafikken på en slik måte at sensorer som overvåker trafikk mellom klient og bro vil oppfatte den som en akseptabel i stedet for den faktiske Tor-trafikken.

  1. Endre portnumre

Mange VPN-tjenesteleverandører lar deg endre portnumrene de bruker som standard. TCP-port 80 og TCP-port 443 er de to favorittporter.

TCP-port 80

Denne porten brukes av HTTP som er den mest brukte protokollen for all Internett-trafikk. Hvis denne porten er blokkert, kan hele internett blokkeres. Så generelt blir denne porten aldri stoppet. Det er imidlertid enkelt for DPI-teknikker å identifisere VPN-trafikk som bruker denne porten.

TCP-port 443

Denne porten brukes av HTTPS, og all VPN-trafikk på denne porten blir dirigert gjennom TLS-krypteringen. Siden HTTPS sikrer alle sikrede nettsteder, er bank- og e-handelsvirksomheten basert på det.

Hvis VPN-leverandøren din ikke lar deg endre portnummer, kan du bytte til det med en enkel redigering i OpenVPN-konfigurasjonsfilen (.ovpn). Du kan også bruke STTP-protokoll fordi den bruker TCP-port 443 som standard.

  1. Bruk tunnel

Enkelte sensitive DPI-teknikker kan analysere pakkestørrelse og timing for å oppdage OpenVPNs karakteristiske håndtrykk, selv om det er skjult under HTTPS. De to grunnleggende måtene som kan hjelpe deg med å unngå slike VPN-blokker, er SSL Tunneling og SSH Tunneling.

SSL-tunnel

SSL Tunneling, også kalt stunnel, er et open source-program som lager TLS / SSL-tunneler. HTTPS bruker TLS / SSL for kryptering. Derfor er det veldig vanskelig å filtrere VPN-trafikken fra den vanlige HTTPS-trafikken når den blir dirigert gjennom TLS / SSL-tunneler. I denne mekanismen blir OpenVPN-dataene ytterligere pakket inn i et annet lag med TLS / SSL-kryptering. DPI-teknikker som brukes til å identifisere VPN-er, er ikke i stand til å ødelegge dette krypteringslaget, og derfor forblir OpenVPN-krypteringen inne ikke oppdaget.

SSH-tunnel

I SSH blir VPN-dataene pakket inn i et lag med Secure Shell. Shell-kontoer på Unix-systemer får tilgang til ved hjelp av SSH. I meget tekniske termer bruker SSH-tunneling PuTTY-telnet eller SSH-klienten. PuTTY er en gratis og open source terminalemulator som kan fungere som en klient for SSH. Dette lar deg få tilgang til innhold som ikke er oppdaget.

Konklusjon

Mens Russlands nye lov som blokkerer VPN-er virker som slutten på tilgangen til innhold, er det ingen måte for regjeringen å fullstendig blokkere bruken av VPN-er. De fleste VPN-blokker kan enkelt omgås ved hjelp av en annen VPN som kan gå uten å oppdage. For sensitive Deep Packet Inspection Techniques, SSH Tunneling, SSL Tunneling eller tjenester som obfsproxy kan hjelpe deg med å omgå blokken med letthet.

Hvis du leter etter en VPN du kan bruke, kan du sjekke de mest anbefalte VPN-ene våre.

Rangeleverandør Vår poengsum Brukervurdering
Redaktørens valg 5.0 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
2 4.9 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
3 4.8 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
4 4.8 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
5 4.7 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me