Hvorfor du ikke bør bruke en gratis proxy

Som regjeringer og tech giganter rundt om i verden fortsetter sitt forsøk på å svekke personvern på nettet ved å bruke strenge overvåkingslover og porøse personvernregler, brukere blir også stadig mer trukket til anonym nettlesing som et middel til å forbedre personvernet, unndra seg sensur og få tilgang til nettsteder som ikke er tilgjengelige i deres lands- eller arbeidsnettverk.

Hvordan nettproxy fungerer

De fleste Internett-brukere har funnet trøst i bruk av nettproxy som et middel til å få tilgang til Internett anonymt. De fleste av disse nettproxyene tilbys gratis under termin åpne fullmektiger - dette har delvis bidratt til den stigende populariteten. Tenk på en web-proxy er en datamaskin som fungerer som en mellomting mellom din og et nettsted, slik at du anonymt kan surfe på nettet.

Hver gang en bruker kobler seg til en web-proxy-server og sender en forespørsel om en webside, svarer proxy-enheten ved å nå ut til nettstedet og trekke den valgte siden. Den sender den deretter tilbake til deg, og du kan se nettstedet. Fordelen er at nettstedet du går til via proxy, bare ser fullmektigenes internettadresse og ikke din. En fullmakt er derfor, en god måte å trygt navigere på nettet uten å avsløre den virkelige internettadressen din til nettstedene du besøker.

Hvorfor du ikke bør bruke en gratis proxy

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_server

Imidlertid er de største problemene med å bruke gratis nettproxy på deg vet kanskje ikke hvem som driver dem. De kan være cyberkriminelle, etterretningsbyråers honeypot eller et legitimt selskap med uhyggelig forretningspraksis. Selv om en proxy-server skjuler identiteten din og aktiviteter fra nettstedene du besøker, kan den potensielt se alt du gjør på nettet. Dette vekker bekymring for tillit. Spørsmålet du bør stille deg selv er: hvorfor vil noen bruke så mye penger på å sette opp en web-proxy bare for å tilby den gratis? Kan en slik virksomhet være klarert med dataene dine?

Du kan se på våre mest pålitelige Proxy-tjenester her.

Gratis nettproxyer er ikke sikre

I følge en analyse fra en sikkerhetsforsker Christian Haschek, er ikke de fleste gratis webfullmektiger sikre eller pålitelige. I sin første analyse skrev Haschek et dataprogram for å sjekke 443 gratis nettproxyer for å se om en gitt proxy tillater kryptert (HTTPS) webtrafikk, og om proxyen prøver å endre innhold på nettstedet eller injisere annonser i brukerens nettleserøkt.

Funnene hans viser det bare 21 prosent av de testede fullmaktene var ikke i uhyggelig praksis. Resten av de 79 prosentene av de undersøkte webfullmaktene tvang brukere til å laste inn websider i ikke-kryptert (HTTP) -form. Videre fant Haschek også at omtrent 16 prosent av de analyserte nettproxyene endret HTML-koder og ytterligere 8 prosent endret JavaScript-koder på de besøkte nettstedene for å injisere annonser og stjele informasjonskapsler. En ytterligere analyse av over tjue tusen fullmakter styrket hans første funn. Hva alt dette betyr er det de fleste av operatørene av disse fullmaktene kan ikke stole på.

Med den økende trenden i global masseovervåkning og tyveri av sensitiv personlig informasjon, blir bruk av HTTPS-protokoll for å kryptere webtrafikk stadig viktigere. HTTPS signaliserer nettleseren om å bruke et lagt krypteringslag som kalles SSL / TLS for å beskytte netttrafikk. Ved bevisst å forhindre kunder i å bruke nettet på en sikker måte, advarer Haschek at disse åpne fullmaktene potensielt kan analysere trafikken din, tvinge deg til å delta i distribuerte denial-of-service (DDoS) angrep på nettsteder og stjele sensitiv informasjon som kredittkort eller innlogging detaljer.

Finnes det bedre alternativer?

For de som allerede bruker eller insisterer på å bruke nettproxy, opprettet Haschek et gratis verktøy for å hjelpe deg med å bekrefte om en gitt proxy ikke manipulerer webinnhold eller tvinger brukere til å laste inn ukrypterte websider. Han anbefaler imidlertid å unngå gratis fullmektiger helt. Med ordene hans, "be vennene dine om aldri å bruke gratis fullmektiger ..." Som ordtaket sier: "Hvis du ikke betaler for et produkt, er du sannsynligvis produktet".

Du kan også bruke vpnMentors proxyverktøy for å surfe på nettet anonymt.

Men det er ikke alt dystert, det finnes sikre alternativer. Et godt eksempel på slikt er Virtual Private Network (VPN). (Les om forskjellene mellom Proxies og VPN-er.)

Rangeleverandør Vår poengsum Brukervurdering
Redaktørens valg 5.0 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
2 4.9 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
3 4.8 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
4 4.8 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet
5 4.7 / 5
Les anmeldelse
Finne ut mer Kom i gang >> Besøk nettstedet

Det faktum at de fleste VPN-leverandører er avhengige av inntekter fra månedlig eller årlig tjenesteabonnement for å opprettholde driften, er det mindre sannsynlig at de tyr til å manipulere nettinnhold eller trafikk for å injisere annonser - dette er ikke å si at alle betalte VPN-tjenester gir tilstrekkelig hensyn til kundens personvern. For å være på den sikre siden, unngå de som holder logger om nettleservirksomheten din, da det er mer sannsynlig at de driver med motbydelig praksis. Det kan være lurt å sjekke de beste VPN-plukkene våre; det er definitivt et bra sted å starte.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me