Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet


Vanlige lesere av bloggen vår vet at det ikke er noe som heter en engangssensurarrangement.

Regjeringer over hele verden leter stadig etter nye måter å angripe online-frihet (så vel som andre friheter) og gjøre ‘store bedrifter’ lykkeligere ved å bruke tilgang til informasjonen vår som agn.

Hos vpnMentor synes vi det er viktig at du ser alvoret og bredden i disse problemene. Så her er en oversikt over alle triks, trekk og datasalg vi har lært om hittil, med det siste.

Contents

Kan

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Mexicos lov om opphavsrett og økt sensur

Et nylig vedtatt lovforslag fra det meksikanske senatet gjør det mulig for dommerne å beordre fjerning av innhold uten bevis for at det bryter med lov om opphavsrett.

Lovforslaget innebærer at saker om påstått brudd på opphavsretten ikke trenger å bli bevist i retten eller avvente straffeutmålelse før innholdet fjernes.

Lovforslaget åpner også for at det kan iverksettes "forebyggende tiltak" mot utstyr som brukes til å spre dette innholdet.

Det er utbredt fordømmelse av lovforslaget fordi det truer ytringsfriheten og kan brukes til å sensurere kontroversielt materiale.

Otago studenter protesterer over sensur

Studenter ved Otago University protesterer mot en rekke spørsmål, inkludert sensur, stillingsskjæringer og universitetets markedsføringsstrategi.

Katalysatoren for protestene var fjerning av kopier av et studentblad fordi omslaget inneholdt noen menstruerende.

Studentene øker også bevissthet om seksuelle overgrep på campus og behovet for større bevissthet om menstruasjon.

Kina skal ansette AI for å støtte sensurinnsats

Kinesiske sensorer bruker AI og maskinlæring for å stenge forkastelig materiale og sensurere ytringsfrihet i landet.

Den kinesiske regjeringen innfører også aktiv borgerovervåking og obligatorisk sosial profilering.

Nyheten kommer etter at Facebook kunngjorde lignende tiltak tidligere denne måneden.

Iran strammer til nett sensur igjen

Den iranske regjeringen krever nå at offentlige etater bruker en statlig godkjent, innenlandsk søkemotor.

CHRI (Center for Human Rights in Iran) uttaler at foruten sensurering av resultatene fra søk, gir slike motorer ofte falsk informasjon og sprer skadelig programvare.

Søker etter spesifikke stikkord, spesielt de som er relatert til protester, politiske fanger og sosiale medier, viderekobler brukere til falske sider som inneholder skadelig programvare som setter brukerens sikkerhet i fare.

De iranske sensurene er også ute etter å forby verktøy som brukes til å omgå sensur på nettet, inkludert VPN-er.

Kinasensur Eurovision

Eurovision har lenge vært like mye en feiring av mangfoldet som det har vært en sangkonkurranse. Noen elementer av det mangfoldet var imidlertid ikke velkomne i Kina, der en kringkastere sensurerte innholdet.

Den kinesiske kringkasteren Mango TV gjorde regnbueflagg uskarpe og fjernet noen oppføringer helt fra opptakene. Dette inkluderte den irske forestillingen fordi den inkluderte to mannlige dansere som innførte en homofil kjærlighetshistorie.

Albanias sang ble også fjernet fordi noen av utøverne hadde synlige tatoveringer.

På grunn av sensuren ble Mango TV utestengt fra å sende den andre semifinalen og finalen, og har blitt sterkt kritisert av LHBT-fortalergrupper for å bøye seg for press fra kinesiske myndigheter..

Det er uklart om det var press på Mango TV fra den kinesiske regjeringen eller om de påtok seg sensuren uavhengig.

Blockchain-eksperiment har bodd i Kina

For bare noen dager siden lanserte WeChat en blockchain-app, som ble suspendert mindre enn et døgn etter lanseringen.

Appen, kalt Xiao Xieyi, eller mini-protokoll, var et potensielt svar for å øke sensuren i landet. Blockchain-teknologi ble brukt av #MeToo-bevegelsen forrige måned i Kina for å unngå sensurene.

Det har ikke kommet noen kommentar fra WeChat, og tjenestens landingsside sier ganske enkelt at tjenesten ennå ikke er godkjent av plattformen.

Telegram offisielt forbudt i Iran

På slutten av 2017 plasserte den iranske regjeringen kontroller på meldingsappen App Telegram for å gjøre det vanskeligere å bruke. Flyttingen ble gjort som svar på protester mot regjeringen, og selv om kontrollene skulle være midlertidige, er appen nå forbudt direkte.

Informasjon om forbudet er samlet av OONI (Open Observatory of Network Interference), en vakthundgruppe som gir empiriske data som lar regjeringer og antisensur-kampanjer holde inne for å redegjøre for de som er ansvarlige for å øke sensuren.

Dataene som samles inn lagres i en offentlig tilgjengelig database. Dette gjør det mulig for hvem som helst å se hvilken informasjon som blir blokkert, strupet eller filtrert i et hvilket som helst land, og hvordan dette oppnås.

OONIs arbeid blir viktigere ettersom sensurprogramvare blir lettere å få tak i og bruke.

WSWS ringer Sunday Times Insight Team til konto

En gang utpekt som pionerer for etterforskningsjournalistikk, møter nå Insight-teamet på Sunday Times beskyldninger om å tråkke statlig propaganda.

Anklagene ble fremsatt av WSWS etter avisens rapport om den påståtte innblandingen fra den russiske staten ved det britiske generalvalget i 2017. Stykket er rettet mot Arbeiderpartiet, og mer spesifikt, dens leder Jeremy Corbyn.

Etterforskningen var basert på bare 20 000 tweets. Når det plasseres i sammenheng med 1.067 millioner Twitter-kontoer, som produserte anslagsvis 10 millioner tweets i forkant av valget, er det forståelig hvorfor WSWS stiller spørsmål ved om dette er som et stykke grundig etterforskende journalistikk.

Google og Amazon Cave til russiske sensorer

Google og Amazon har bøyd seg for press fra Russland og avslutter domenefronten.

Teknikken brukes i Russland for å omgå internett sensur, og gir tilgang til den utestengte meldingsappen Telegram.

Flyttingen kommer etter at russiske sensorer blokkerte en betydelig del av IP-adressene som tilhører de to selskapene.

Peppa gris forbudt i Kina

Peppa Pig er den siste tegneseriefiguren som er forbudt i Kina.

Forbudet er implementert etter at karakteren ble ansett som undergravende og dårlig innflytelse på Kinas ungdom.

Peppa slutter seg til rekkene til Winnie the Pooh, som ble utestengt tidligere i år etter at karakteren ble brukt som kode for diskusjoner om den kinesiske presidenten.

Oppfordrer australiere til å delta på May Day Rally

The Socialist Equity Party (SEP) -leder James Cogan har oppfordret australiere til å delta i ICFIs internasjonale online May Day-møte 6. mai.

Oppfordringen ble gjort som en del av hans tale om sensur på internett og angrep på ytringsfriheten.

Talen var en av mange som ble holdt på møter over hele Australia for å bevisstgjøre spørsmål om sensur.

Protester mot sensur på Internett i Russland

Russisk motstand mot sensur fra regjeringen får fart.

Regjeringens grep for å blokkere Telegram katalyserte store demonstrasjoner i Moskva.

Demonstranter ser blokkering av Telegram som et første skritt mot større restriksjoner.

Flere demonstrasjoner er planlagt til senere i måneden.

Facebook for å ansette AI

Facebook går mot å bruke AI for å identifisere hatefulle ytringer, selv om Mark Zuckerberg sliter med å definere hva hatefulle ytringer er.

Han erkjente tidligere at standarder for akseptabel tale er subjektive og at en lokal tilnærming er mer gjennomførbar enn å lage universelle forskrifter.

Det er vanskelig å se hvordan de to punktene er kompatible.

april

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Google blokkerte for støtte Telegram i Russland

Google er det siste offeret i Russlands pågående feide med den nylig forbudte chattetjenestenappen Telegram.

Google-søk og Gmail er delvis blokkert i Russland etter beskyldninger om at de hjelper folk å bruke Telegram til tross for forbudet.

Roskomnadzor blokkerte visse IP-adresser etter at de ble brukt av Telegram til å omgå blokkene på tjenestene.

Google undersøker rapporter om virkningen av forbudet på IP-adressene sine.

Overgangen til å forby Telegram begynte tidligere denne måneden, og som et resultat er 18 millioner IP-adresser forbudt.

Flyttingen er Russlands siste skritt i å prøve å etterligne den kontrollen Kina har over hva innbyggerne kan se, si og gjøre online.

Antisensurmøter flytter til Australia

Den internasjonale komiteen for den fjerde internasjonale fortsetter sin kampanje mot sensur med møter i New Zealand og Australia.

Det nyeste åpne møtet på New Zealand, holdt av Socialist Equity Group, tok for seg temaer som strekker seg fra missilangrepet på Syria, til svartelistingen av progressive, sosialistiske og antikrigsnettsteder av Facebook og Google..

Arbeidet og statusen til Julien Assange og Facebooks forsøk på å sensurere nyhetsfeeds var også varme temaer.

Facebook tatt til oppgave av brukere

Facebook har sjelden vært ute av nyhetene den siste tiden, men de siste vanskene er ikke relatert til problemene med datalekkasjen.

To konservative videobloggere, kjent som Diamond and Silk, anklaget Facebook for å undertrykke trafikken til strømmen fordi videoene deres ble ansett som "utrygge for samfunnet."

Påstandene ble fremsatt under en høringsutvalg som hørte at paret ble invitert til å delta i.

Under høringen ga de et skjermbilde som viste hvordan siden deres hadde blitt stemplet som "veldig liberal" av Facebook. Dette betyr at innholdet ble avprioritert av Facebooks algoritmer for de fleste av deres følgere, som identifiserer seg som konservative.

Paret uttalte at flyttingen var ment å sensurere innholdet og nekte deres ytringsfrihet.

Facebook avviste en invitasjon til å delta på høringen.

Blockchain blir det siste våpenet i kamp mot sensur i Kina

Den manipuleringssikre Ethereum blockchain har blitt det siste våpenet som brukes av studenter i Kina for å bekjempe stadig økende sensur på internett.

Ved å sende transaksjoner fra anonyme adresser på blockchain-holdekoden, kan studentene sende og lagre usensurert materiale i det offentlige.

Taktikken ble initiert av en kvinnelig student for åpenlyst å beskrive behandlingen hennes etter begjæring om offentlig utredning om seksuell trakassering ved Peking University.

WeChat har svart ved å blokkere brukere fra å få tilgang til transaksjonssiden for blockchain, som lar brukere se transaksjonene. For øyeblikket kan imidlertid nettstedet etherscan.io fremdeles nås via WeChat.

Siste på VPN-er i Kina

Kina trappet opp for å forby alle ikke-autoriserte VPN-er i begynnelsen av 2018. Imidlertid har forbudet, som vi har rapportert siden den gang, vært mindre enn konsistent. Så, hva er tilstanden til spillet fire måneder inn i forbudet?

Det er fortsatt mulig å få tilgang til uautoriserte VPN-er i Kina. En av de enkleste måtene å gjøre dette på er å gå gjennom et utenlandsk selskap med kontorer i Kina.

Akademiske institusjoner i Kina kan fortsatt kvalifisere seg til VPN-er, da forskningen deres krever usensurert tilgang til hele verden.

Utenfor slike organisasjoner migrerer enkeltpersoner til lokale ekvivalenter av blokkerte nettsteder for å få tilgang til internett. Imidlertid er lokale tjenester sterkt sensurert, og mange prøver fortsatt å få tilgang til VPN-er og bytte mellom forskjellige leverandører når forbudet tar grep.

Russisk injurieringsforsikring inngått i lov

Vladimir Putin har undertegnet loven et lovforslag som lar myndighetene blokkere nettsteder som publiserer informasjon om offentlige personer som anses å være ærekrenkende.

Kjennelsen følger en pågående tvist for å fjerne etterforskning av korrupsjon fra nettstedene til flere nyhetssteder.

Loven setter en farlig presedens for å stoppe publiseringen av informasjon myndighetene helst ikke vil bli sett.

Kina flytter for å fullstendig automatisere sensur med AI

Kina tar et stort skritt mot helautomatisk online sensur med AI oppstart SenseTime.

Selskapet, som er kjent for å ha gitt det kinesiske politiet AI-drevet overvåkingsprogramvare, oppgir at produktet automatisk viser ut innhold som inneholder voldelige eller pornografiske bilder. Det kan også skjermes for sensitiv tekst i meldinger og innlegg.

SenseTime-produktet kan skanne mye mer innhold enn menneskelige moderatorer, noe som gjør det mer kostnadseffektivt. Til tross for bekymring for at den vil tolke sammenhengen feil, mener selskapet at den er 99,5% nøyaktig.

Den andre siden av sensur i Tyskland

Oppfordringene til internettgiganter for å fjerne hatytringer har vokst de siste årene. Tyskland var et av de første europeiske landene som tok til seg denne oppfordringen, men nå står den overfor realiteten om hva som utgjør sensur i full skala.

Loven i Tyskland pålegger selskaper i sosiale medier å fjerne ulovlig hatefulle ytringer i løpet av 24 timer eller møte store bøter. Slike nettsteder har opptil syv dager på å fjerne innhold som fremdeles anses som falske nyheter eller hatefulle ytringer, men som ikke er strengt ulovlig. Unnlatelse av dette kan også føre til bøter.

Realiteten er imidlertid at selskaper i sosiale medier tar for seg potensielle problemer ved å fjerne materiale som kanskje ikke en gang bryter loven. Dette inkluderer fjerning av Twitter-kontoene til komikere og satiriske nettsteder, etter innlegg som (hvis de ble tolket feil) kan bli sett på som hatefulle.

Den tyske regjeringen har allerede innrømmet at det kan være behov for endringer i loven. Kritikere tror ikke dette ville gått langt nok til å beskytte ytringsfriheten og ønsker i stedet å se loven opphevet.

Anti-sensur ICFI-møte går foran

Tidligere denne måneden rapporterte vi om planer fra indiske tilhengere av International Committee of the Fourth International (ICFI) om å holde et folkemøte mot sensur.

Møtet gikk foran og ble streamet live via Facebook.

Et av de mange temaene som ble dekket var fortsatt sensur av sosialistiske og antikrigsnettsteder av internettgiganter som Google.

Telegram Under Fire Again i Russland

Anslagsvis 16 millioner IP-adresser er blitt blokkert av russiske internettsensorer.

Flyttingen er nok et skritt i en operasjon mot den utestengte meldingsappen Telegram.

Flyttingen påvirker også en rekke andre internettbedrifter, inkludert Viber-meldingsappen og det sosiale nettverket Odnoklassniki. Det har også påvirket ikke-tilknyttede virksomheter på internett, inkludert en budtjeneste og en engelskspråklig skole.

Merkelig nok har Amazon Web Services og Google Cloud, de to hosting-tjenestene som er berørt, ennå ikke kommentert.

Nok et offer for FOSTA

Cloudflare har sagt opp tjenestene sine til sexarbeiderens sosiale medieside Switter.

Switter, som ble grunnlagt tidligere i år av en gruppe sexarbeidere i Australia, gir et trygt rom for sexarbeidere over hele kloden til å chatte og bytte sikkerhetstips.

Cloudflare uttalte at nettstedet bryte vilkårene for tjenesten. Selskapet bekreftet senere at oppsigelsen skyldtes implementeringen av FOSTA. Den sa at selv om den er uenig med loven, forlater den dem og andre online plattformer i en svært prekær posisjon.

Cloudflare har tatt dette trinnet til tross for å være en talsmann for nettnøytralitet.

Switter har funnet en ny innholdsleveringstjeneste som er villig til å være vertskap for nettstedet deres, i det minste for nå.

Bedrifter som praktiserer selvsensur i Kina

Bedrifter som er desperate etter å holde seg på høyre side av kinesiske statssensorer øker nivået av selvsensur.

Et slikt selskap, Weibo, har begynt en tre måneder lang rensing av innhold på plattformen sin som skildrer storhet, vold eller pornografi. Opprinnelig inkluderte listen også homofili.

Rensingen påvirker alt fra spill, til anime og korte videoer.

Med tanke på antall apper som blir lagt ned, er det ikke rart at selskaper tar slike tiltak.

Bytedans er bare ett eksempel; den ble tvunget til å slå av sin komedie-app, Neihan Duanzi, og til å be om unnskyldning for innhold som forringer nasjonens karakter.

Seier for LHBT-samfunnet i Kina

Weibo har snudd sin tidligere beslutning om å fjerne alt homofilt innhold fra plattformen. Det første trekket ble gjort som svar på den kinesiske regjeringens innsats for å sensurere nettområdet.

Flyttingen ville ha påvirket alt innhold som anses for å være homofilt tema. Mens Weibo fortsatt fjerner alt innhold som anses som voldelig eller pornografisk, forblir andre homofile medier aktive.

Flyttingen har blitt ønsket velkommen av aktivister som uttaler at homofili ikke er et straffbart forhold i Kina, og det ble fjernet fra listen over psykiske lidelser i 2001. Å fjerne homofilt innhold slik selskapet opprinnelig hadde ønsket ville ha behandlet homofili som en ulovlig aktivitet.

Søker Google igjen med sensorer?

Google har en historie med sidespor med sensurer, og det ser ut som om den gjør det igjen.

Tidligere har tjenester vært i stand til å bruke en praksis som kalles domain-fronting for å komme seg rundt på internettnivåer på statlig nivå.

En nylig endring som Google har gjort i nettverksarkitekturen gjør at dette ikke lenger fungerer.

Endringen truer flere antisensurverktøy, inkludert Psiphons VPN-tjenester, GreatFire.org og Signal.

Google uttalte at fronting av domener aldri var en støttet funksjon og bare hadde fungert på grunn av et "skjul" i programvarestakken deres.

Digitale rettighetsgrupper oppfordrer Google til å vurdere endringene på nytt. Vi holder deg oppdatert når vi hører mer.

Støtte for apper for sosiale medier blir støyende i Kina

To apper på sosiale medier er lagt ned i Kina denne uken. Det ser ut til at minst ett av nedleggelsene er et svar på at brukere kommer sammen og blir organisert i den virkelige verden.

Tilhengere av video-appen Douyin er kjent for å hulke bilhorn i et spesifikt mønster for å signalisere til andre brukere at de er i samme område. Brukere av plattformen har også sin egen subkultur og obskure ordforråd, noe myndighetene også rynker på..

Brukerne er et løst kollektiv uten kjent tvingende ideologi, selv om samfunnstjeneste står høyt på deres agenda.

Nyhetssteder har blitt instruert om å undertrykke all informasjon om samlinger organisert av appens fans. De har også ordre om å sensurere videoer, bilder og artikler som krever protester eller angriper medieregulering på noen måte.

USAs president signerer FOSTA i lov

Nettsteder blir nå holdt kriminelt ansvarlig for innhold lagt ut av tredjepart hvis det anses å lette sexhandel og prostitusjon.

Resultatet er at mange nettsteder vil filtrere ut seksuelt innhold. Dette inkluderer innhold ment for å støtte ofre og holde de i sexindustrien trygge.

Vi rapporterte tidligere denne måneden hvordan dette allerede begynte å skje. Nå som loven er vedtatt av presidenten, er ting bare ment til å bli verre.

Nyhetsapper er de siste ofrene for Kinas Crackdown-sensur

Flere nyhetsapper er fjernet fra kinesiske appbutikker etter den siste sensurunden i Kina.

Appene Toutiao, Phoenix News, NetEase og Tiantian Kuaibao har alle blitt fjernet og suspendert i varierende tid.

Det er ikke gitt noen offisiell grunn til fjerning av appene, men ordene "falske nyheter" har flydd rundt.

Toutiao har mistet sensurene før den ble anklaget for å ha spredt vulgær og pornografisk informasjon. Den har siden gjort endringer på plattformen, men de var ikke nok til å forhindre at den fikk den lengste suspensjonen av de fire nyhetsleverandørene.

Hva betyr en ny statsminister for Internett i Etiopia?

2. april 2018 ble Dr. Abiy Ahmed Ali sverget inn som den nye statsministeren i Etiopia. Utnevnelsen hans kommer som et resultat av politisk krise tidligere i år.

Spørsmål omgir hva utnevnelsen betyr for Etiopia, inkludert hva det vil si for sensurstaten i landet.

Selv om det er forståelig sannsynlig at det å løfte unntakstilstanden hans aller høyeste prioritet, bør håndtering av sensur også være høyt på listen.

Internett-tilgang har blitt begrenset til hovedstaden siden midten av desember, etter en stengt avtale for regionstater pålagt av den forrige regjeringen. Selv der internett kan nås nettsteder sensureres og overvåking er en vanlig forekomst.

Dr. Abiys tilnærming til internett blir sett på som en lakmusprøve av hans posisjon som politisk reformator.

WSWS fortsetter kampen

Til tross for endringer i Googles søkealgoritmer for å målrette sosialistiske, progressive og antikrigsnettsteder, og Facebooks forsøk på å begrense nyheter fra nettsteder den ikke anser som autoritative, fortsetter World Socialist Website kampen mot sensur på internett.

WSWS står overfor ytterligere begrensninger for sine aktiviteter, da PayPal har blokkert salg på nettet av brosjyren - The Struggle Against Imperialism and for Workers Power in Iran.

Nyheten kommer da supportergruppen til ICFI (International Committee of the Fourth International) i India holder et folkemøte mot sensur på internett i Chennai.

Den høyreorienterte regjeringen i India jobber med sosiale medier-plattformer for å sensurere utvalgte sosiale mediekontoer og nettsteder. Trekket blir tatt under dekke av å motsette hatytringer og forsvare nasjonal sikkerhet.

Møtet tar sikte på å diskutere internasjonale angrep på internettfrihet, inkludert de som finner sted i India.

Kinas feminister bruker emojis og kode

Kinas feminister har sluttet seg til andre grupper når de bruker kodet språk for å omgå sensur på sosiale medier-plattformer og diskusjonsgrupper.

Setninger relatert til #MeToo-bevegelsen er sterkt overvåket i Kina, så for å omgå sensur bruker kvinner uttrykket ‘risk bunny’, som uttales mi tu, og tilsvarende emojier.

Det har skjedd en gjenoppblomstring i feministbevegelsen i Kina de siste årene. Lovgivning mot vold i hjemmet ble endelig vedtatt i 2015, og kvinner i urbane områder opplever større jobbmobilitet. Diskusjoner om likestilling blir imidlertid fortsatt møtt med motstand fra den kinesiske regjeringen, og følgelig fra sensurer.

Oppdatering om VPN-forbud i Kina

Til tross for at de er forbudt, hevder VPN-leverandører at brukerne fortsatt har tilgang til tjenestene sine i Kina.

Statseide Internett-leverandører ble beordret til å blokkere tilgang til VPN-er i februar, med et fullstendig forbud mot ikke-statlige autoriserte VPN-er som trer i kraft 31. mars.

VPN-leverandører, inkludert toppleverandøren NordVPN, venter fortsatt på ytterligere informasjon om forbudet og hvordan det skal implementeres.

Mer informasjon å følge når den blir tilgjengelig.

Cloudflare tilbyr ny sikker DNS-tjeneste

Alt du gjør på internett kan sees, følges og selges til høystbydende.

Det er så enkelt fordi nesten alt du gjør starter med en DNS-forespørsel, og DNS er vanligvis treg og usikker.

Cloudflare har kommet med en løsning på dette problemet. 1.1.1.1 legger vekt på personvern, og lover å slette logger innen 24 timer og aldri logge IP-adressen din.

Tjenesten tilbyr støtte for DNS-over-TLS og DNS-over-HTTPS.

I tillegg har Cloudflare ansatt et firma for å revidere sin praksis og kode. Selskapet vil produsere en årlig offentlig rapport for å vise om Cloudflare holder sine løfter om personvern.

Internett-avslutning i Sierra Leon

Flere rapporter antyder at internett ble lagt ned i Sierra Leon etter avslutningen av meningsmålingene i presidentavrenningen.

Internett ble gjenopprettet av morgenen etter, og det ble avslørt at farten var tatt for å stoppe valgorganet fra å dele resultater med partifilier.

Lignende tiltak er blitt utført i andre afrikanske land under valg i navnet på nasjonal sikkerhet. Imidlertid så andre land, inkludert Kenya, Angola og Egypt, ingen forstyrrelser i tjenestene under valg.

Å utnytte Fake News for å oppnå kontroll i Latin-Amerika

Mange regjeringer over hele kloden utnytter bekymringer over falske nyheter for å øke sensur og skjerpe kontrollen over hva innbyggerne ser, hører og legger ut. Kommende valg i flere land i Latin-Amerika skaper nye muligheter for denne utnyttelsen.

Regjeringene i Costa Rica, Mexico, Brasil og Colombia, blant mange andre, understreker ‘falske nyheter’ for å gi forslag som lar dem utvide overvåkning og sensur på internett og øke kontrollen over online kommunikasjon.

I likhet med mange tidligere tilfeller, avgjøres det som er bestemt for å være falske nyheter av makthaverne, og fokuserer ofte på uenige stemmer som vil se endring.

SESTA treffer den juridiske verdenen for online sex

Innen få timer etter at SETA ble overført til lov ble juridiske diskusjoner knyttet til sex og sexarbeid slettet fra internett. Dette inkluderte alt fra klientscreening og trygge annonseringsnettverk til diskusjoner om sexarbeid.

Selv om sensurering av diskusjonen er dårlig, er påvirkningene det har på menneskene bak disse diskusjonene, verre. Loven bestemmer at prostitusjon og sexhandel er den samme, noe de som arbeider med ofre for menneskehandel kontinuerlig har kjempet mot.

Sensur diskriminerer imidlertid ikke, og mange har sett sikkerhetsressursene og livslinjene deres forsvinne over natten. Uten de trygge områdene, kan de som er innen handel gjennom valg, ikke bytte informasjon som hjelper dem å holde dem trygge. De som loven er ment å beskytte, har nå ingen anonyme steder å gå for å få hjelp.

Som svar på den nye loven har Craigslist fjernet sin Kontaktannonseseksjon og Reddit har fjernet hele samfunn som er relatert på noen måte til sex.

Forvirring hersker i Kina over VPN-forbud

Forbudet mot ikke-statlige autoriserte VPN trådte i kraft i slutten av mars. Bedrifter og enkeltpersoner er imidlertid i en tilstand av limbo og venter på å se hvordan forbudet vil bli implementert.

Foretakene venter fortsatt på regulatorer for å gi klarhet i hvor strengt reglene vil bli implementert og er bekymret for mangelen på åpenhet rundt de nye reglene.

Ytterligere bekymringer for virksomheter inkluderer spesielt hvordan flyttingen vil påvirke Kinas image og konkurranseevne på det internasjonale markedet.

Kina og resten av verden venter på kinesiske myndigheters neste trekk.

Kina øker sensuren foran sin nordkoreanske besøkende

Spekulasjonene rundt besøket av Kim Jong Un i Kina har vokst jevnt siden forholdet til Sør-Korea så ut til å tine tidligere i år. Kinesiske myndigheter var imidlertid raske til å dempe eventuelle spekulasjoner som fant veien online.

I forkant av det uoffisielle besøket ble nordkoreanske relaterte artikler slettet fra nettet og WeChat-kontoer med fokus på Nord-Korea ble sensurert. I tillegg ble statlige medier forbudt å rapportere om nyheter relatert til Nord-Korea og søk etter Nord-Korea ble blokkert på Weibo.

I et forsøk på å omgå sensur, henviste brukerne til den høyprofilerte besøkende ved hjelp av en rekke kallenavn, inkludert "de fete på toget" og "den overvektige pasienten".

Tyrkiske regulatorer kjemper tilbake mot ny kringkastingslov

RTUK, den tyrkiske kringkasterregulatoren har trukket tilbake over rapporter om at de nye maktene er ment å sensurere internett i Tyrkia.

Den sier at det ikke er sensurering av internett, bare inspiserende kringkastere som ikke var omfattet av de opprinnelige kringkastingstandardene og lovene fordi de var internettbaserte og anses ikke å være kringkastere.

RTUK opplyser at tiltakene er nødvendige for å beskytte de unge mot dårlige forbilder. Dette betyr at Netflix og andre online film- og TV-leverandører nå holdes på samme standard som bakkenett i Tyrkia.

Forståelig nok er mennesker i Tyrkia ikke overbevist om at dette ikke er en del av Tyrkias brede sensurtilnærming, som regelmessig ser nye nettsteder forsvinne. Sammen med et nytt usikkert sertifikat for blokkerte nettsteder, som lar myndighetene blokkere nettsteder under dekke av uspesifikke feilkoder, kan skepsis på vegne av enkeltpersoner være berettiget.

Statens Internett-sensur i Kasakhstan

Kasakhstan er rangert som ‘Not Free’ i henhold til Freedom on the Net-rapporten fra Freedom House, og en ny lov forsterker denne statusen.

Internettbruk i Kasakhstan kan ikke lenger legge igjen anonyme kommentarer online. Nå må all bruker være registrert visne gjennom en digital signatur eller SMS-bekreftelse.

Nettsteder blir holdt ansvarlige, og de som ikke følger reglene, blir bøtelagt med $ 750.

Dette er det siste i en lang rekke sensurtiltak som er på plass i navnet 'nasjonal sikkerhet', og det er usannsynlig å være den siste.

Zuckerberg skal vitne før kongressen

Zuckerberg har sagt ja til å vitne for kongressen kort etter å ha nektet en lignende invitasjon fra den britiske regjeringen.

Facebook-administrerende direktørers tilstedeværelse er blitt bedt om som ledd i en pågående kampanje for å bringe Facebook i tråd med amerikanske sensurstiltak.

Flyttingen følger avsløringer om at dataene til rundt 50 millioner Facebook-brukere ble høstet av Cambridge Analytica og deretter kjøpt av Trump-kampanjen.

Facebook blir ofte sett på å være i forkant av stasjonen til å sensurere internett, og har 15 000 ansatte som eneste oppgave er å sensurere innhold lagt ut av brukere.

mars

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Feminister kjemper tilbake i Kina

Feminister i Kina forbereder seg på å saksøke landets største sosiale medieplattform.

Gruppen Feminist Voices saksøker Webio etter at kontoen ble slettet. Tjenestemenn fra nettstedet uttalte at det ikke kunne aktiveres på nytt fordi det hadde blitt brukt til å legge ut ‘sensitiv og ulovlig informasjon’.

Det er ikke første gang gruppen har falt som sensur av sensurlover i Kina. Tidligere ble de utsatt for en midlertidig blokk etter å ha oversatt en akademisk artikkel som ba om militant feministisk aksjon i USA.

Bekymringer for Kinas strammende grep på sosiale medier

De siste bekymringene for Kinas økende stramme sensur på sosiale medier er todelt.

For det første er det den reelle bekymringen for rettigheter og friheter for individer i Kina. Antallet individer som er fengslet for å ha uttalt sine meninger på internett fortsetter å øke.

Den andre bekymringen er over Kinas mulighet til å eksportere sitt sensurmerke gjennom utvidelse av kinesiske selskaper over hele kloden.

På samme måte som selskaper ønsker å komme inn i det kinesiske markedet, blir de oppmuntret eller tvunget til å bli medskyldige i sensur på internett.

Noen ting er bare ikke morsomme i Kina

Winnie the Pooh er ikke det eneste som nå er forbudt på internett i Kina. Det viktigste sensurorganet i Kina, SAPPRFT, har besluttet å forby alt videoinnhold som redigerer det originale innholdet på nytt.

I følge kroppen har slikt innhold en dårlig innflytelse på samfunnet. Trailere og bak kulissene innhold for ikke godkjente videoer er også forbudt på alle online plattformer.

Selv om det ikke er navngitt noen spesifikke plattformer, antas det at forbudet er rettet mot korte parodievideoer som formidles på Weibo og YouKu Tudou.

Kinesiske myndigheter oppgir at grunnen til forbudet er brudd på opphavsretten. Det har åpenbart ingenting å gjøre med at parodiene ofte er politiske eller seksuelle.

Tyrkia vedtar ny lov om internettsensur

Det tyrkiske parlamentet har godkjent en lov som søker å regulere lyd- og videosendinger på nettet.

Som et resultat må tjenesteleverandører innhente tillatelse fra RTUK (Radio and Television Supreme Council) før de kan publisere innhold. Alt innhold lagt ut uten lisens kan blokkeres av en dommer hvis det anses ulovlig.

RTUK har nå muligheten til å ilegge kringkastingsforbud på innhold det finner upassende. Utveksling av personlig informasjon over sosiale medier påvirkes foreløpig ikke av denne nye loven.

UKs pornografireguleringer dømt?

Organet som er ansvarlig for klassifisering av filmer i Storbritannia, påtar seg oppgaven med å rangere hvert pornografisk nettsted på internett.

BBFC (British Board of Film Classification) er kjent for å være langt fra konsekvent i sin tilnærming til det som anses som farlig for barn å se.

Gitt inkonsekvensen i tilnærmingen deres, er det ikke rart at det blir reist bekymringer over dem som bestemmer hvilke nettsteder som må klassifiseres som aldersbegrenset.

Den andre bekymringen er selvfølgelig hvordan dette skal håndheves. Hvis alt du trenger å gjøre er å oppgi en fødselsdato for å bevise at du er over 18 år, er hele prosessen meningsløs. Hvis du må legge inn annen informasjon - for eksempel kredittkortinformasjon, åpner du deg for online svindel.

Twitter, Facebook og andre sosiale mediesider faller ikke under BBFCs jurisdiksjon, noe som betyr at potensielt eksplisitt og skadelig innhold fremdeles kan nås gjennom disse mediene.
Det er også en bekymring for at hvis pornografisider (lovlige nettsteder) lykkes med aldersbegrensning, vil teknisk kunnskapsrike tenåringer ganske enkelt finne andre, ulovlige nettsteder, og ved å gjøre dette ha større risiko for skade.

SESTA er tilbake

Tidligere denne måneden rapporterte vi om forsøk på å få FOSTA pålogget loven, men det ser ut til at storebroren, den opprinnelige SESTA Bill, er blitt enige om i stedet.

Lovforslaget, som har støtte fra Ivanka Trump, leder nå til pulten til Donald Trump hvor det forventes å bli undertegnet i lov.

Imidlertid blir lovforslaget av mange sett på som meningsløst når det gjelder hva den tar sikte på å oppnå og som en bakdør til sensur på nettet av andre.

Den nasjonale organisasjonen for kvinner, ACLU, EFF, justisdepartementet, så vel som offer for kjønn av menneskehandel og sexorganisasjonsorganisasjoner er blant de som er imot lovforslaget..

FOSTA er tilbake

Tilbake i november rapporterte vi om den amerikanske regjeringens forsøk på å sette inn lov FOSTA. Dette er den utvannede og mer akseptable versjonen av det første forsøket på sensur under dekke av å stoppe sexhandel.

Alt har vært veldig stille i forhold til FOSTA til nå. Senatet forventes å vedta denne lovgivningen i løpet av få uker og dermed øke statens kontroll over internett.

Det som er mer opptatt av er at det ikke har skjedd noe skrik fra sosiale medier. Det har faktisk blitt rapportert at Facebook samarbeider med lovgivere for å få lovforslaget vedtatt.

21st Century Fox, IBM og Oracle støtter også lovforslaget. Mindre selskaper, de som vil bære hovedrollen i eventuelle søksmål anlagt under lovforslaget, er ikke overraskende imot det.

Sensur fortsetter å øke hastigheten i Kina

Det ser nå ut til at myndighetene i tillegg til en nedbrytning av spesifikke ord og uttrykk som kan brukes for å oppmuntre til dissens i Kina, behandler alle innhold som håner presidenten som en forbrytelse.

Dissidenter i landet reagerer på farten ved å finne nye ord og uttrykk å bruke. Myndighetene svarer ved å disiplinere journalister for skrivefeil og feiluttalelser av alt eksternt knyttet til presidenten.

Alt dette sammenfaller med kinesiske myndigheters forsøk på å håndtere opprøret etter nyheter om at det ble foreslått endringer i den konstitusjonelle fristen for presidenten.

Er sensur et nytt verktøy i krigsskampenes krig?

Det vokser stadig til handlinger blant amerikanere i arbeiderklassen etter opptrapping av sosiale spenninger og klassekonflikt.

Selv om det ikke er begrenset til USA, er det her veksten i sensur begynner å bli mer forstått som et verktøy i krigen mellom de regjerende klasser og arbeiderklassen.

WSWS (World Socialist Web Site) publiserte bekymringene denne måneden, og fremhevet hvordan sensurbevegelser støttes av mainstream media, som har like mye å tape som de som er ved makten hvis stemmer om dissens og forskjell blir hørt og får lov til å spre seg.

WSWS sprer ordet om behovet for å opprettholde internettfrihet og mobilisere arbeiderklassen i forkant av offentlige møter de holder over hele USA neste måned.

Filtrering Sniker seg inn i EUs sensurregler

Europaparlamentet forhandler om en ny opphavsrettsregel for å beskytte åndsverk. Tidlige forhandlinger vaklet fordi rettighetshaverorganisasjoner ønsket at filtre skulle inkluderes i noen online tjenester.

Gitt den kontroversielle karakteren til slike filtre var det mye glede da de ble slettet fra de tidlige utkastene til forhandlingene.

Gleden var imidlertid kortvarig etter at de ble introdusert på nytt i et nytt utkast. Ikke bare det, men i dette utkastet blir filtrene pålagt praktisk talt alle typer online plattformer.

Inkluderingen antas å være arbeidet til en ikke valgt byråkrat som er en kjent talsmann for filtrene.

Er TRON fremtiden?

De foregående månedene har vi diskutert hvordan blockchains kan bidra til å omgå sensur på nettet. Imidlertid kan TRON gå et skritt lenger og hjelpe til med spamming, trolling og innholdseiendom.

Bruk av blockchains skaper en sporbar bane mellom innhold og den opprinnelige skaperen. Det gjør det vanskeligere for enkeltpersoner eller selskaper å nekte eierskap til innhold, enten det er positivt eller negativt.

Å bruke en slik plattform kan føre til at troll og "falske nyheter" -tallere tenker to ganger om å legge ut, samtidig som det reduserer behovet for helskala sensur.

Det reiser selvfølgelig spørsmål om anonymitet, men gitt den kompliserte og farlige naturen til dagens sensursystemer som brukes over hele kloden, kan dette være en liten pris å betale for ytringsfriheten.

Steemit Ta på YouTube over gratis tale

Konservative kristne grupper har lenge hatt haranguering av YouTube og andre kjente innholdsstrømningssider over blokker plassert på deres online innhold.

Nå ønsker Steemit og dets leder for ytringsfrihet, Ned Scott, velkommen til deres plattform. Flyttingen, langt fra å være en ros av innholdet, er motivert av Scotts sterke tro på ytringsfrihet.

Han mener at YouTube har mistet veien fordi det er for fokusert på annonseinntekter og potensialet for at innhold kan negativt påvirke disse inntektene. Steemit belønner Vloggers med cryptocururrency, noe som antyder at det er mindre avhengig av annonseinntekter.

BitChute, et lignende nettsted med samme prinsipper, ønsker også de som ikke lenger er i stand til å legge ut fritt på YouTube velkommen.

Telecom Egypt Mining Crypto Currency

En rapport fra Citizen Lab, University of Toronto, fant at Telecom Egypt har omdirigert egyptiske internettbrukere til cryptocurrency gruvesider og annonser uten deres viten.

Opplegget, kjent som Adhose, bruker mellombokser for å manipulere internettrafikk. Mer bekymringsfullt fant rapporten at mellomboksen som ble brukt til å kjøre Adhose, også ble brukt til sensur på internett og til å blokkere spesifikke nettsteder i Egypt.

Lignende tilnærminger til sensur er blitt brukt i Tyrkia og Syria.

Sør-Afrika stemmer for sensur på Internett

Den sørafrikanske nasjonalforsamlingen har godkjent lov om internettsensur som gir FPB makten til å blokkere innhold i Sør-Afrika.

Lovforslaget dekker en rekke forskjellige former for innhold, inkludert brukergenerert innhold, og ble stemt gjennom med 84% flertall.

Den sørafrikanske regjeringen uttaler at lovforslaget har som mål å beskytte barn, og dempe hevnporno og hatytringer.

De som motsetter seg lovforslaget, mener det er uhåndhevbart og potensielt grunnlovsstridig. Regningen må nå godkjennes av National Council of Provinces før den blir undertegnet i lov av presidenten.

EU trapper opp etterlyser Internett-sensur

EU (Den europeiske union) ber om en automatisk og øyeblikkelig sensur av online materiale som det anser som upassende eller ulovlig.

Plattformer som Twitter, Facebook og Google blir oppfordret til å lage programmer for å tråle internett og slette innhold automatisk. EU argumenterer for at flyttingen er nødvendig gitt økningen i ensom ulveterrorist som den mener har blitt radikalisert på nettet.

Bortsett fra debatten rundt sannheten i denne påstanden, er et av hovedproblemene at slike programmer ikke kan skille mellom terrorpropaganda og innhold som tar sikte på å motvirke slik handling - begge stykkene inneholder mange av ordene og uttrykkene som programmet vil være designet for å oppdage.

Er freegate det antisensurverktøyet du har lett etter?

Når sensur på internett øker over hele verden, ser utviklere etter nye måter å omgå denne sensuren. Et slikt tilbud kommer fra Dynamic Internet Technology.

Freegate lar nettbrukere få tilgang til blokkerte nettsteder ved hjelp av et sett med proxy-servere for å omgå brannmuren som brukes til å blokkere nettstedene..

Det sies å fungere uten å redusere tilkoblingshastigheten, en av få ulemper med VPN-er. Under konfigurering kan brukere også bestemme om all trafikk blir dirigert gjennom proxy eller om spesifikke nettsteder fremdeles er koblet direkte til.

Selv om det er interessant, fungerer ikke Freegate i alle land, og det er ingen indikasjoner på hvor det gjør og ikke fungerer. Dette kan være en å følge med på i løpet av de kommende månedene.

Kina ser ut til å stille opposisjon på nettet med AI

Kinas tilnærming til sensur på nettet blir stadig mer sofistikert. Den nye AI blokkerer vanlige kodeord og bilder som brukes av enkeltpersoner på sosiale medier for å signalisere motstand mot regjeringen.

Flyttingen følger i kjølvannet av konstitusjonelle endringer som gjør det mulig for den nåværende kinesiske presidenten, Xi, å ha vervet på ubestemt tid.

Karakterer som Winnie the Pooh brukes til å henvise til presidenten i chatterom og på sosiale medier for å uttrykke kritikk av flyttingen.

Den nye AI forbedrer oppdagelsen av disse bildene og kodeordene, fjerner krenkende innlegg for å dempe ytterligere dissens. Setninger som omfattes av forbudet inkluderer Disney, Brave New World, Personality Cult og Change the Law. Enhver henvisning til verk av George Orwell er også forbudt.

En aktuell snublestein for de kinesiske sensurene er at disse og andre filtreringssystemer ikke gjelder brukere utenfor Kina, selv om de er i samme chatterom som en kinesisk bruker. Dette hindrer imidlertid ikke myndighetene fra å angivelig hacking samtaler på ikke-kinesiske plattformer for å få bevis for sedisjon.

Den globale sensurstaten

Resultatene fra Freedom House-rapporten fra 2017 fra Freedom House gir ikke behagelig lesning.

I følge rapporten bor mindre enn en fjerdedel av de globale internettbrukere i land der internett er utpekt som ‘gratis’. Det betyr at sensur påvirker tre fjerdedeler av internettbrukere i en eller annen form.

Nesten halvparten av de undersøkte landene viste en nedgang i internettfrihetene til innbyggerne. Studien fant også en økning i bruk av desinformasjon og manipulasjonstaktikker som former for sensur.

De tre mest sensurerte landene er Bahrain, Pakistan og Saudi Arabia, mens de tre minst sensurerte landene er Estland, Island og Canada.

februar

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Oppfordringer til å beskytte rettigheter i Tyrkia

Den tyrkiske regjeringen står overfor motstand fra å utarbeide et lovforslag som vil utvide internettsensur i landet.

Komiteen for å beskytte journalister oppfordret den tyrkiske regjeringen til å skrote artikkel 73 i lovforslaget. Artikkelen krever at nettkringkastere skal reguleres og lisensieres av RTUK, den føderale TV- og radiovakthunden. Det gir RTUK fullmakt til å søke om rettskjennelser om å fjerne, blokkere eller på annen måte sensurere alt innhold som anses kritikkverdig.

Pro-regjeringskilder antyder at lovforslaget har nok stemmer til å vedta og bli lov når det går foran parlamentet.

Studentene tar standpunkt til sensur

Studenter over hele USA snakker om økt sensur fra myndighetene som finner sted under dekke av å bekjempe ‘falske nyheter’..

Bevegelsen ledet av IYSSE (International Youth and Student for Social Equality) er også rettet mot Facebook og dens undertrykkelse av nyheter til fordel for ‘personlige øyeblikk’.

Studentene stiller spørsmål ved Facebooks holdning om at flyttingen er rettet mot å forbedre trivselen til brukerne. De mener at det i stedet er ment å kontrollere det de ser og sensurere spørsmål som sosial ulikhet.

Google finner løsning på sensur

Google har funnet en måte å ta sin utvidede reality-tjeneste til Kina på.

Ved å samarbeide med Xiaomi, Huawei og Samsung, kan Google lansere ARCore, den utvidede reality SDK for Android, og gi tilgang til appene sine.

De tre OEM-ene gir ut enheter som inkluderer ARCore-støtte og vil gi ut relaterte apper i sine egne butikker. Dette omgår sensur av Google Play Store og den fragmenterte tilgangen som er tilgjengelig for tredjeparts appbutikk tilgjengelig i Kina.

Flyttingen følger andre nylige partnerskap mellom Google og kinesiske teknologiselskaper som tar sikte på å frigjøre Google-teknologi i Kina.

Bell anklaget for astroturfing i Canada

Mediegiganten Bell oppfordrer ansatte til å kontakte CRTC og vise støtte for FairPlay, Canadas applikasjon for å lage et obligatorisk nettstedblokkeringssystem for å redusere piratkopiering i Canada.

Problemet med dette trekket er at Bell er et grunnleggende medlem av FairPlay Canada, og det er ikke oppmuntrende ansatte til å oppgi sin tilknytning til selskapet.

Flyttingen er kjent som astroturfing - der en politisk eller bedriftskampanje blir gjort for å se ut som en grasrotbevegelse. Og det er ikke første gang Bell har tatt slike skritt.

Selskapet måtte betale en administrativ straff i 2015, etter å ha lagt igjen falske anmeldelser av appen sin i forskjellige app-butikker.

Omfanget av sensur i Egypt

Siden mai 2017 har minst 497 nettsteder blitt blokkert i Egypt, ifølge rapporter fra AFTE.

Videre uttaler en annen rapport fra AFTE at mellom desember 2017 og januar 2018 ble 31 nye nettsteder blokkert.

Blokkering av nettsteder er relativt nytt i Egypt, og internettbrukere utvikler nå nye ferdigheter for å hjelpe dem med å navigere rundt i blokkene.

Plattformer på sosiale medier gir kilder til informasjon og råd, inkludert bruk av VPN-er og Tor-nettleser. Eiere av blokkerte nettsteder leter også etter nye måter å nå sitt publikum på, inkludert tilgang til AMP (akselererte mobilsider) av Google.

Høyre krever krav på sensur av YouTube

YouTube har nok en gang blitt kritisert av konservative for å krenke ytringsfriheten deres.

Påstanden kom etter at en video lagt ut av PragerU, en konservativ livskanal, ble begrenset av den sosiale medieplattformen.

Videoen, som diskuterte Planned Parenthood, var satt til 'begrenset', noe som betyr at den ikke kunne sees av noen som bruker YouTube i 'begrenset modus'. PragerU uttalte at videoen ikke inkluderte noe kritikkverdig og i hovedsak diskuterte statistikk.

Dette er det siste i en lang rekke tvister mellom konservative pro-life-grupper og selskaper i sosiale medier, inkludert Twitter, Facebook og YouTube om sensur av deres synspunkter og hva de ser som brudd på ytringsfriheten..

Russland, ytringsfrihet, big business og Kreml

Korrupsjon og Russland er begreper som ofte blir hørt i samme setning. Det som blir hørt sjeldnere er innsats fra antikorrupsjonskampanjer.

Årsaken til dette er at de blir sensurert raskt og effektivt av den russiske staten.

En slik kampanje er Alexei Navalny, som nå er avhengig av YouTube for å få beskjeden om korrupsjon etter at andre kanaler bøyde seg for press og fjernet innholdet.

En rettskjennelse insisterte på at materialet ble fjernet, og alle russiske utsalgssteder og Instagram etterkom. Imidlertid har YouTube stått fast og fortsetter å være vertskap for denne og andre videoer av Alexei.

Bekjempelse av terrorisme eller sensur av journalistikk i Storbritannia?

ASI Data Science har laget programvare som den hevder kan automatisk oppdage terrorinnhold på nettet og blokkere det så snart det er lastet opp.

Selv om det er et verdig mål å blokkere terrorinnhold, er det potensial for både utilsiktet og forsettlig misbruk av programvaren.

De som dekker terroraktivitet kan finne rapportene sine blir feid med algoritmen. Det er også mulig at dette kan utvides til å omfatte alt innhold som regjeringen ønsker å sensurere.

Algoritmen er selvfølgelig en nøye beskyttet hemmelighet, men gitt at den ble utviklet ved å analysere eksisterende videoer, er det også risikoen for at terrorgrupper ganske enkelt vil endre hvordan de produserer slikt innhold.

Statens sensur i Storbritannia

Internettsensur i Storbritannia øker, og de fleste internettbrukere er ikke en gang klar over det.

Til tross for at lov om etterforskningskrefter trådte i kraft i fjor, er det fortsatt den misforståelsen at Storbritannia har relativt gratis internettilgang.

Sensur i Storbritannia kommer under mange forfattere og er vanligvis innrammet for å stoppe ulovlig aktivitet som terrorisme, barnepornografi og narkotika - områder folk flest vil være enige i å forby på nettet.

Imidlertid sensureres annet innhold under de brede definisjonene som brukes i det juridiske rammearbeidet, eller etter domstolenes spesielle anledning. Internett-leverandører filtrerer og blokkerer også innhold som de anser som hensiktsmessige, og dette krever ikke rettskraft.

Instagram sender til sensur i Russland

Alle innlegg knyttet til korrupsjon i Russland blir blokkert av Instagram som svar på Russlands internettsensur.

Flyttingen er i strid med den som er gjort av andre online tjenester inkludert YouTube, som nå har et fullstendig forbud i Russland. Et trekk som allerede er implementert av noen Internett-leverandører.

Canada, lov om opphavsrett og sensur

International Intellectual Property Alliance har plassert Canada på deres globale overvåkningsliste, der de sier at dens ineffektive lover gjør landet til et hett sted for brudd på opphavsrett og piratkopiering på nettet.

Oppfordringene til Canada om å gjøre mer er blitt møtt med innføringen av Copyright Modernization Act. Loven har som mål å beskytte opphavsrettigheter ved hjelp av en rekke tiltak, inkludert teknologisk beskyttelse.

Debatten om å beskytte intellektuelle rettigheter, men også å beskytte forbrukerrettigheter og online friheter, fortsetter imidlertid.

Fightback Against Censur i U.S.A..

Offentlige møter arrangeres av WSWS (World Socialist Web Site), Socialist Equality Party og International Youth and Students for Social Equality for å øke bevisstheten om tilstanden til online sensur i USA.

Avskaffelse av nettnøytralitet, økning i myndighetsovervåking og ytterligere begrensninger på progressive, sosialistiske og antikrigsnettsteder er katalysatorene bak møtene.

Tyrkias WhatsApp-alternativ reiser spørsmål om sensur

Den tyrkiske regjeringen lanserte en statlig sponset onlinemeldingstjeneste denne måneden. Oppstarten reiser mange spørsmål om friheten til internett i Tyrkia.

I løpet av de siste halvannet året har det vært flere black outs på internett, hundrevis av nettsteder har blitt blokkert, og det har vært forsøk på å blokkere Tor Network og VPNs.

Den tyrkiske regjeringen uttalte at den nye messetjenesten var tryggere enn WhatsApp, og at brukerdata ikke kunne hentes. Dette blir imidlertid mye stilt spørsmål ved av kritikere av den nye tjenesten.

Weibo gjenåpner, men kan aldri være den samme igjen

Weibo er åpen for virksomhet igjen etter at store deler av mikroblog-nettstedet ble stengt forrige måned av kinesiske myndigheter.

Som svar lovet Webio å oppfylle ‘høyere standarder og ansvar’, inkludert økt samarbeid med statseide medier. Så langt har dette inkludert en gjennomgang av 'trending hashtags', 'søk fra venner' og 'mest søkte emner'.

En ny seksjon kalt ‘ny tid’ er også lagt til Weibo. Dets eneste formål er å lede brukere til diskusjoner og temaer som berømmer kinesiske statsresultater og tilbyr nyheter fra statseide medier.

Omfanget av sensur i Russland

Den virkelige omfanget av sensur i Russland ble utsatt av den internasjonale menneskerettighetsgruppen Agora denne måneden.

Agora rapporterte over 115 000 registrerte tilfeller av sensur i Russland i løpet av 2017. Dette inkluderer 110 000 tilfeller av blokkerte nettsteder; gjennomsnittlig 244 sider blokkeres hver dag.

Domstoler pålegger i gjennomsnitt en fengselsstraff hver åttende dag med tanke på sensur. Og en person hver sjette dag blir utsatt for fysiske angrep eller trusselen om vold i forhold til internettinnhold.

Rapporten ble publisert før ny antiterrorlovgivning trådte i kraft, så vi kan bare forvente at bildet ser dårligere ut det kommende året.

Macau ser ut til å ramme lov om nettersikkerhet

Regjeringen i Macau har tatt de første skritt for å innføre et lovverk som skal sikre nettverkskommunikasjonen.

Hvis det er avtalt, vil lovgivningen nedsette et stående nettverkskomité og -senter, som ville være ansvarlig for å overvåke informasjonsstrømmer på nettet. Senteret skulle koordinere med regjeringen for å beskytte 11 viktige sektorer mot potensielle nettangrep.

Telekommunikasjonsoperatører og Internett-leverandører i landet vil være forpliktet til å implementere registreringssystemer som krever brukerens virkelige navn. Brukere kan identifiseres på nettet under alle aktiviteter, og Internett-leverandører vil trenge å føre aktivitetslogger i minst ett år.

Kritikere er bekymret for at loven gir et lovlig rammeverk for masseovervåkning og at det har lite å gjøre med nettverkssikkerhet.

Tyrkia arbeider med utkast til sensurlov

Tyrkiske myndigheter utvider makten til TV- og radiovakthunden til også å omfatte tilsyn med online innholdsleverandører. Lovutkastet har blitt sterkt kritisert for at det vil utvikle seg til digital sensur.

Hvis vedtatt, vil loven tillate vakthunden å stoppe streaming på nettet, sosiale medier og til og med filmer fra leverandører som Netflix hvis de anses å være en trussel mot landets moralske verdier eller nasjonale sikkerhet.

Loven vil også tillate vakthunden å avvise kringkastingslisenser uten å måtte oppgi en grunn.

Hvem er på toppen av sensurstreet?

Freedom House-rapporten 2017 fra Freedom House er gitt ut, og den maler ikke et flott bilde av frihetens tilstand på internett.

Rapporten konkluderer med at 2017 var det syvende året på rad med nedgang i internettfriheter over hele kloden.

Rapporten rangerer Bahrain som det mest sensurerte landet med henholdsvis Pakistan og Saudi Arabia som finner sted henholdsvis to og tre. Overraskende nok kommer Kina bare til å bli topp ti.

Når det gjelder de ti minst sensurerte landene er det mindre overraskelser. USA, Storbritannia, Canada og Australia var alle inkludert sammen med Estland, Island, Tyskland, Japan, Georgia og Italia.

Microblogs er de siste ofrene for Kinas sensur

Microblog-operatører er under økt press fra kinesiske myndigheter for å fjerne forbudt materiale fra nettstedene deres.

Cyberspace Administration of China ga nye retningslinjer som krever at operatørene skal beholde en kopi av et hvilket som helst innlegg i seks måneder. Operatører må også sette opp mekanismer for å overvåke brukerkontoer og slette ‘falsk’ informasjon.

Iran sklir videre nedover sensuren

Gode ​​nyheter! Iranske myndigheter fjernet blokkene på WhatsApp. Til gjengjeld fjernet WhatsApp innhold som ble ansett som relatert til terrorisme og suspenderte kanaler som oppmuntret til vold under protestene.

Den dårlige nyheten er at uttalelser fra Irans ledere lener seg mot flere og større blokker i fremtiden.

Ayatollah Ahmad Khatami mener gratis internett er en risiko for den islamske staten. På en pressekonferanse kalte han det en 'gal hund' at 'hvis den blir i fred, vil den bite igjen.'

Kina angir datoen for VPN-er

Kinesiske myndigheter begynner å blokkere utenlandske VPN-leverandører i slutten av mars.

For å fortsette å operere lovlig med Kina, må operatører være lisensiert av myndighetene.

Gitt "Kina først" -politikken, kan vi bare anta at det kommer til å bli mye lettere for kinesiske selskaper å få lisenser som for utenlandske tilbydere.

Veksten av myndigheters godkjente internettavslutninger

Flere mennesker, i land rundt om i verden, blir nektet tilgang til internett i et forsøk på å dempe protester.

I fjor ble tilgangen redusert mer enn 80 ganger i flere land; en økning på 30% fra året før.

Den Kamerunske regjeringen er bare en av verdensmaktene som tar denne tilnærmingen. Tilgang ble kuttet i anglophone-regionen i landet de første fire månedene i fjor. Dette ble fulgt av blokkering av tilgang til sosiale medier og meldingsapper som WhatsApp i over fire måneder.

Andre regjeringer som bruker denne tilnærmingen inkluderer de fra Syria, Iran, Sudan, Egypt, Etiopia og Myanmar; India bruker den samme tilnærmingen for å sensurere Kashmir.

Canada for å ta første skritt i sensurhellingen

FairPlay Canada, en koalisjon av organisasjoner, har tatt de første skritt for å sende Canada ned den glatte skråningen av internettsensur.

Koalisjonen ba CRTC takle piratkopiering ved å lansere et nettsted-blokkeringssystem. Forslaget skulle opprette den første offisielle sensurkomiteen for internett i den kanadiske føderale regjeringen.

Forslaget, som er blitt reist to ganger før, blir sterkt kritisert av rettighetsaktivister på grunn av potensialet for negative effekter på folks friheter.

januarLive-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Plattformer for sosiale medier rally bak sensursamtaler

EU-kommisjonen ba om å rense internett for ‘ulovlig hatefulle ytringer’, og det ble besvart av en rekke sosiale medier-plattformer.

Facebook, Microsoft, YouTube og Twitter er blant dem som har forpliktet seg til å sensurere slik tale gjennom EU-kommisjonens oppførselsregler. Kommisjonen opprettet koden for å utfylle eksisterende lovgivning rettet mot bekjempelse av fremmedfrykt og rasisme - som begge er prisverdige. Men angriper ytringsfriheten slik du kan oppnå det?

Et av problemene med koden og hvordan den implementeres, er mangelen på åpenhet.

Brukere får ikke tilstrekkelig tilbakemelding på hvorfor innleggene deres er fjernet. Det er like sannsynlig at innlegg som fordømmer rasisme og fremmedfrykt også fjernes, ganske enkelt på grunn av begrepene de inneholder, eller fordi de blir rapportert av dem som ikke vil at idealene deres blir utfordret..

Sensur som del av Kina første kampanje

I løpet av det siste året har vi regelmessig rapportert om økt sensur i Kina, inkludert dets innbrudd på VPN-er. Imidlertid virker det som om penger snarere enn sosialistiske idealer kan føre til de nyere sensurforsøkene.

Ikke alle VPN-er er ulovlige i Kina. De som har en tendens til å være utenlandsbaserte i stedet for å eies og drives innenfra Kina.

Dette har både gode og dårlige konsekvenser. Den gode delen er at dette gir sviktende kinesiske selskaper - og tjenestene som er avhengige av dem - et sårt tiltrengt økonomisk løft. Den dårlige delen er at myndighetene tett kan kontrollere hva som er tilgang, selv med en VPN.

Begge disse resultatene hjelper imidlertid myndighetene med å ivareta den mangeårige Kinas første politikken og reduserer innflytelsen fra multinasjonale selskaper i landet.

Weibo i trøbbel igjen

Flere av de mest populære delene av Weibo ble lagt ned av de kinesiske internettregulatorene etter å ha blitt anklaget for å ikke sensurere upassende innhold.

Weibo tillot angivelig pornografisk og vulgært innhold som ikke er i tråd med passende sosiale verdier. Den ble også beskyldt for å ha unnlatt å sensurere innhold som diskriminerer etniske minoriteter.

Blant de berørte seksjonene er det varme emner, mest søkte og kjendisøk; spesielt i forhold til kjendisforhold.

Flyttingen kom som en del av en større kampanje av regulatorene for å rydde opp på internett og fjerne alt som anses som skadelig eller ikke i tråd med Kinas sosialistiske idealer..

Facebook blokkerer antisensorsinformasjon

Denne måneden motsatte Facebook - nok en gang - selskapets påstander om å støtte fritt uttrykk.

Den sosiale medieplattformen blokkerte en video som promoterte ‘Organizing resistance to internet sensur’, et nettmøte med Davide North, fra World Socialist Web Site, og Chris Hedges, en Pulitzer-prisvinnende journalist. Videoen inneholdt en uttalelse fra Julian Assange som varsler om nye virksomhets- og regjeringsinnsatser for å begrense informasjonsfriheten.

Seerne fikk feilmeldinger når de prøvde å dele innlegget, noe som innebar en teknisk feil. Videre etterforskning fremmet et varsel om at innholdet var blitt blokkert for å holde Facebook "trygt".

Blokken var imidlertid kortvarig, ettersom en ompost av videoen kunne deles noen dager senere.

Samtidig blokkerte Facebook også World Socialist Web Site fra å kjøpe annonseringsplass for å fremme en spalte på Facebook-sensur. Årsaken til blokkeringen var at annonsen brukte bildet av Facebook-administrerende direktør Mark Zuckerberg.

Sørøst-Asia møter rask økning i sensur

Et økende antall nettsteder er blitt sperret over Sørøst-Asia i en markant økning i sensurarbeidet i hele regionen.

Freedom on the Net-rapporten, utgitt av Freedom House i slutten av 2017, senket score til syv av de åtte sørøstasiatiske nasjonene som er inkludert i undersøkelsen. En av de verste fornærmede var Myanmar med en økning i falske nyheter og økning i journalister.

Bare Malaysia fikk en forbedring i poengsummen, men dette må plasseres i en sammenheng med økt sensur og strengere straffer for dem som bryter sensurreglene i landet.

Multinasjonale selskapers rolle i iransk sensur

Iranske borgere blir stadig mer flinke til å finne måter rundt online sensur de står overfor. Store selskaper som Amazon, Microsoft og Google spiller en viktig rolle i enten å støtte eller motsette seg denne bevegelsen.

Mange iranere bruker en teknikk som kalles ‘domain fronting’ for å maskere trafikken. Dette krever at brukere plugger tilbake tjenester som Amazons AWS eller GitHub, slik at det er vanskeligere for myndighetene å blokkere spesifikke apper.

Det vil være mulig for brukere å gjøre det samme med Google, men Google App Engine (GAE) blokkerer all trafikk som kommer fra landet. Dette gjøres ikke av den iranske regjeringen, men av selskapet selv.

Googles svar er at det overholder sanksjoner.

Brasil deltar i kampen mot falske nyheter

I en Tweet beskrev det føderale politiet i Brasil intensjonen om å regulere hva som sees på Internett.

Nye makter betyr at politiet kan sensurere politisk innhold, hvis det anses å være usant, og straffe dem som formidler slik informasjon.

Kilder i landet oppgir at ett av de mange problemene med dette trekket er at det ikke er noen eksisterende lov som gjør det mulig for politiet å utøve slik makt.

Selv om talsmenn antyder at en ny lov vil bli søkt, ser det ut til at handlingene vil gå foran uansett. Dette ble avklart av en topp politibetjent, som uttalte at ‘loven om nasjonal sikkerhet’ lett kunne brukes hvis det ikke kommer noen ny lov.

Oppdatering av Kinas sensurnummer

Den sanne sensuren i Kina blir tydeligere når vi samler informasjon som spenner over hele 2017.

Så mange som 128 000 nettsteder ble lagt ned for å inneholde uanstendig materiale, eller annen informasjon som ble ansett som skadelig.

30,9 millioner publikasjoner som ble ansett som ulovlige av staten ble konfiskert i løpet av året.

1 900 individer ble ilagt straffskyld i forhold til sensur.

Weibo, Tencent og Baidu fikk alle bøter og irettesettelser for ikke å sensurere innholdet riktig. Mye av dette var i forhold til døden til menneskerettighetskampanje Liu Xiaobo.

Utenlandske journalister slapp heller ikke fra den skjerpede sensuren. Utenlandske tidsskrifter ble tvunget til å fjerne alle papirer som refererte til temaer som Den himmelske freds plass, Taiwan eller Tibet.

Og selvfølgelig fortsatte Kina sin nedfordring til salg og bruk av VPN-er. Alle statseide Internett-leverandører må blokkere tilgang til VPN innen februar 2018. Dette til tross for en rapport fra GlobalWebindex om at nedbruddet forstyrrer studenter, forskere og gründere.

Iranere reagerer på nylige internettblokker

På slutten av fjoråret rapporterte vi at iranske myndigheter blokkerte mobil nettilgang og sensurerte spesifikke meldingsapper for å forstyrre kommunikasjonen angående protester i landet.

Imidlertid har det kommet fram at blokkene gjorde mer for å forstyrre livet til gjennomsnittsborgere enn det gjorde for å forstyrre protestene. Og blokkene hadde mer innvirkning på enkeltmenneskers liv enn demonstrantene selv.

Til tross for forstyrrelsen, fortsetter iranske borgere å finne måter rundt blokkene. Flere melder imidlertid at dette blir stadig vanskeligere, spesielt med amerikanske sanksjoner, og teknologiselskaper som velger å overholde dem.

Iranske myndigheter ba om unnskyldning til det økende antallet små bedrifter i landet som stoler sterkt på de blokkerte mobilappene, og uttalte at blokkene vil bli løftet når ‘freden kommer tilbake’.

Ikke overbevist fortsetter disse virksomhetene å miste kunder og inntekter, og får igjen nye måter å omgå blokkene.

Psiphon, appen for å overvinne sensur

En av de mange måtene iranere har funnet for å unnvike økt sensur og internettblokker er appen Psiphon.

Psiphon er en brannmur som omgår app som har eksistert i litt over et tiår. Ikke bare er den effektiv, men den er også enkel å bruke.

Psiphon har sett en fem ganger økning i datamengden som beveger seg gjennom serverne. Appen skiller seg fra tradisjonelle VPN-er ved at den ikke maskerer brukernes trafikk, snarere skjuler den brukeren helt, noe som betyr at de kan bruke internett uten at noen vet at de i det hele tatt er der.

Iranske demonstranter på det mørke nettet

Antallet iranere som bruker det mørke nettet er doblet siden protester startet i landet i desember.

Med sosiale medier og meldingsplattformer blokkert av myndighetene, bruker demonstranter den anonyme nettleseren Tor for å få tilgang til det mørke nettet for å organisere protester, og dele informasjon fra omverdenen.

Det er nå anslått 10.000 iranske Tor-brukere i henhold til selskapets egen statistikk.

ACLU-hobbyer for klarere retningslinjer for filtrering av Internett

Takket være lobbyvirksomhet fra ACLU, bør det snart være mye tydeligere retningslinjer for filtrering av internett på amerikanske skoler.

En lov vedtatt av statslovgivningen på slutten av fjoråret krever at alle skoledistrikter vedtar og implementerer tydelig skrevet og offentlig tilgjengelig internettfiltreringspolitikk.

Retningslinjer må tydelig spesifisere nettstedskategoriene som er blokkerte. Det må også forklare hvorfor, og gi prosedyrer for lærere å be om nettsteder er blokkerte.

Det er et lite, men avgjørende skritt for å fremme tanke- og ytringsfrihet i amerikanske klasserom.

Trump veier inn for iransk sensur

Donald Trump lånte ut sin helt spesielle støtte til demonstrantene i Iran, og uttalte at han fulgte nøye med på brudd på menneskerettighetene.

Trumps kommentarer var et svar på at den iranske regjeringen blokkerte meldingsapper og sosiale mediesider.

Newsweek var imidlertid raskt ute med å hoppe over ironien i presidentens ord når han er så rask til å blokkere andre på Twitter når han ikke liker det han leser.

Det hvite hus kom også med en mer målrettet og vurdert uttalelse om støtte til de iranske demonstrantene.

Avslutning av Internett fortsetter i Iran

Fortsatt protester i landet blir møtt med økt blokkering av internett.

Tjenester som Instagram og Telegram har vært utilgjengelig siden slutten av desember. Selv om utgangspunktet bare påvirker mobilforbindelser, påvirkes nå hjemmeforbindelser også når tilgangen til utenlandsk webinnhold blokkeres.

Iranere bruker VPN-er og bygger nye apper for å omgå voksende sensur. Å bruke VPN-er for dette formålet blir forkjempet av USA. Den amerikanske regjeringen har bedt Iran stoppe blokkeringene sine på sosiale medier og andre ‘legitime veier for kommunikasjon’.

En annen taktikk som brukes av iranske borgere er å fjerne nettverkspassordene sine for å hjelpe andre som er berørt av mobilblokkene å få tilgang til internett.

Problemer med Tysklands nye hat-tale-lover

De nye hatefulle ytringslovene i Tyskland trådte i kraft denne måneden, og mens vi forutså, skaper de problemer.

Twitter's forsøk på å stemme overens med de nye lovene har fjernet innholdet som betydde å hån mot hatefulle ytringer, og opplyse dem som bruker det.

Innhold som anses å være i strid med den nye loven, må fjernes innen en gitt tidsramme, vanligvis 24 timer, dette betyr at det blir lite oppmerksomhet rundt kontekst, bare til ordene som en Tweet inneholder.

Etter hvert som flere land følger Tysklands ledelse, er det en økende bekymring for at sosiale medieplattformer ytterligere vil begrense ytringsfriheten, i stedet for å risikere de enorme bøtene de blir utsatt for hvis feil innhold ikke lar seg sjekke.

Et tøft år foran ytringsfriheten

Vi har tidligere rapportert om hvordan de store selskapene ofte bøyer seg for press fra regjeringer for å sensurere innhold og begrense ytringsfriheten.

En rapport fra Bloomberg indikerer at vi bare har sett begynnelsen.

I en nylig publisert blogg viser Bloomberg fem sensurutviklinger som har skjedd på mindre enn en uke. Disse inkluderer bevegelser i Tyskland, Frankrike, USA og Iran. Og dette kommer i tillegg til opphevelse av lovene om nøytralitet på nettet.

2018, kan være et veldig travelt år.

2017

desember

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Iran sensurerer protester med internettblokk

Den iranske regjeringen reagerte på økende protester ved å kutte mobil internettilgang, begrense reiser og sperre de fleste medier.

Flyttingen førte til bekymring for at Telegram, en sosial medietjeneste som for øyeblikket er tillatt i Iran, kan legges ned. Bekymringene ble reist etter at kommunikasjonsministeren anklaget Amadnews for å oppmuntre til et væpnet oppstand.

Regjeringskilder i landet klandrer ytre påvirkninger for protestene og bruker internettblokkene i et forsøk på å redusere denne innflytelsen.

Toppnytt-apper suspendert over vulgært innhold

Toutiao og Phoenix News har fått ordre om å midlertidig stanse deler av plattformene sine av internettvakthunden i Kina.

Flyttingen ble gjort etter at begge ble beskyldt for å ha unnlatt å gjennomføre sensurtiltak og kringkaste vulgært innhold.

Full skala av avslutninger av nettsteder i Kina

13 000 nettsteder er lagt ned eller lisensene deres ble trukket tilbake i Kina siden 2015.

I tillegg er nesten 10 millioner internettkontoer blitt stengt på forskjellige plattformer for brudd på tjenesteprotokoller.

En rapport fra Freedom House i 2015 rangerte Kina under Syria og Iran i forhold til sin restriktive policy for online bruk.

Vietnam slår seg løs på ytringsfriheten

Vietnam introduserte mer enn 10.000 internettsensorer for å takle det myndighetene anser som urettmessige synspunkter og anti-statlig propaganda.

Vietnam har allerede et rykte på seg for å begrense ytringsfriheten, og flere bloggere har de siste årene blitt fengslet for å være kritiske til staten.

En lov som forbød offentlig diskusjon om aktuelle saker på nettet ble vedtatt i 2013. Blogger og sosiale medier ble ansett for bare å brukes til deling av personlig informasjon.

Som et resultat har antall bloggere som er fengslet for å ha publisert innhold som kritiserer myndigheter, økt.

Armenia avviser Internett-sensur

I en nylig tale avviste den armenske presidenten behovet for internettsensur i landet.

Mens han erkjente at landet står overfor terrorisme og kriminell bruk av internett, uttalte han at sensur og begrensning av friheter ikke var veien videre.

Han fortsatte med å oppgi sin tro på at det armenske samfunnet var modent nok til å løse mikroproblemer gjennom selvregulering, og at landets gjeldende lover var egnet til å ta vare på større skalaer.

Kinas krig mot VPN fortsetter

I løpet av dette året har Kina gjort trekk for å illegalisere VPN-er som ikke er godkjent av regjeringen.

Denne måneden forsterket Kina sin VPN-nedbrudd ved å bøtelegge og fengsle en person som ble funnet å selge en VPN. Wu Xiangyang ble funnet skyldig i ikke å ha en skikkelig lisens for VPN-virksomheten sin.

Handlingen etterlot ham en fengsel på over fem år og en bot som tilsvarer $ 76 000, et beløp som ble ansett som lik virksomhetsfortjeneste siden 2013 da han først begynte å selge VPN.

Dette er et sikkert tegn på at Kina tar VPN-forbudet veldig alvorlig.

Indonesia for å implementere gjennomgangsteknologi for å blokkere all pornografi

Fra januar vil ingen pornografi være tilgjengelig i Indonesia. Dette er målet med den nye gjennomsøkingsteknologien som skal implementeres i landet.

Teknologien analyserer automatisk innhold og fjerner alt som anses som upassende under de angitte parametrene. Regjeringen uttalte spesifikt at den er ment å blokkere innhold og ikke å undersøke aktivitet.

Dessverre kan det hende at andre institusjoner ikke ser det på samme måte. Siden parameterne for gjennomsøkingsteknologien kan endres, kan den brukes til å blokkere annet innhold, for eksempel narkotika eller uregistrert mat og medikamenter.

Etiopiske kontoer for sosiale medier blokkerte

Etter protester mot regjeringen i Etiopia uken før jul, klarte ikke etiopiere å få tilgang til noen av deres sosiale mediekontoer. Denne statlige taktikken har blitt brukt tidligere for å stoppe informasjon fra å sirkulere om antiregjeringsbevegelser og dissens.

Etiopia er en av 30 administrasjoner som ifølge en UNESCO-rapport tar denne tilnærmingen til politisk kontroll.

Steam-fellesskapet er blokkert i Kina

Steam-brukere i Kina har ikke tilgang til noen del av Steam-fellesskapet på selskapets nettsted. Den populære digitale markedsplassen for PC-spill lar brukerne fortsatt kjøpe og spille spill, men brukere kan ikke få tilgang til profilsider, fora og varelager.

Kina ønsker Google og Facebook velkommen?

Nyheter brøt denne måneden om at Google og Facebook vil kunne operere i Kina så lenge de overholder visse betingelser.

På en konferanse i Genève uttalte kinesiske regulatorer at begge selskapene var velkomne til å operere i landet så lenge de godtar landets tøffe internettlover og sensurforhold.

Det er vanskelig å se hvordan begge disse online plattformene vil se ut under slike forhold, og om disse selskapene til og med vil vurdere å overholde Kinas tøffe lover.

Amerikanske skoler filtrerer Internett

Internett har lenge vært 'gå til' stedet for studenter som leter etter raske svar og studiehjelp. Imidlertid, i Rhode Island, USA, er mange av disse svarene ikke lenger tilgjengelige for elever på skolen.

RI skoledistrikt introduserte internettfiltreringsprogrammer for å blokkere bestemte kategorier av nettsteder og nettsteder som nevner visse ord. Blant de filtrerte begrepene er; nyheter, ordbok, hobbyer og politiske.

Filtreringen er mer alvorlig enn den føderale loven tilsier. Mer bekymringsfullt fant en fersk rapport at mange skoler gir ingen offentlig informasjon om hvilke nettsteder som er blokkert og har ingen formell prosess å be om å fjerne blokkering av et nettsted.

Kampen for nettnøytralitet er langt fra over

14. desember opphevet FCC nettnøytralitet. Til tross for tapet fortsetter kampen for å opprettholde nettnøytralitet og har en ny ledende stemme.

Sammen med andre advokatgeneraler lovet Eric T. Schneiderman, statsadvokaten for staten New York, å forhindre tilbakeføring av regler om nettnøytralitet. Han uttalte at det amerikanske samfunnet hadde mye å tape uten det gratis og åpne internett levert av nettnøytralitet.

Advokatgeneralene planlegger å saksøke FCC i troen på at kjennelsen gikk mot administrativ prosedyre. De argumenterer for at FCC ikke klarte å ta hensyn til kommentarene fra enkelte amerikanere, og at kommentarene som ble vurdert var falske.

Denne historien vil sannsynligvis rulle videre til det nye året.

Kan Blockchain være svaret på frihet på nettet?

Det var ikke så lenge siden at det bare var noen få individer som var villige til å ta cryptocurrencies på alvor. Hvordan tidene har endret seg. Nå er det dusinvis av slike valutaer, og de har sitt eget futuresmarked også. En ICO (Initial Coin Offering) er et pengeinnsamlingsverktøy som handler fremtidige kryptokoiner for kryptokurser med umiddelbar likviditet.

Nå pågår det mange debatter om sikkerheten og reguleringen av denne nye formen for handel, og hva det kan bety for valuta slik vi forstår det for tiden. Men det er ikke det vi er interessert i her, vi er heller interessert i hvordan disse cryptocururrencyene er koblet til internettfrihet.

Svaret er Substratum, en desentralisert blockchain. Substratum er et åpen kildekode-nettverk som fungerer ved å la enkeltpersoner tildele andre databaseressurser til andre. Det er selskapets tro at denne tilnærmingen oppmuntrer til et gratis og rettferdig internett.

De som tildeler plass betales i cryptocurrency - SUB-symboler, som har vokst i verdi de siste månedene.

Dette kommer til å være noe vi trenger å følge nøye med det kommende året.

En trist dag for nettnøytralitet

Så, det skjedde, til tross for oppfordringer til en ny vurdering av avstemningen, valgte FCC å oppheve reglene for nettnøytralitet. Veien er nå åpen for noen få store utfordrere til å styre på nettet og få større kontroll over hva vi ser på og når.

I henhold til lov om nøytralitet på nettet kunne ikke selskaper stryke av datastrømmer fra konkurrentene, noe som ga brukerne størst mulig valg av hvor de ønsket å søke, programmene de ønsket tilgang til og nettstedene de ønsket å dele. Men nå er dette borte, og selskaper som konkurrerer om din informasjon, kan ganske lovlig bruke størrelsen, og nettverk for å tukle med datastrømmer uten ansvar eller offentlig tilsyn.

Slaget om de største sensurene

Russland og Kina er to av de største sensurene i verden, og er ikke tilfredse med å sensurere sine egne borgere, de er begge ute etter å eksportere sine egne sensurstiler og teknologi.

For tiden antas det at Kinas modell er på førsteplass i dette løpet; systemet filtrerer mer informasjon, og bruker bedre teknologi og tjenester for å vedlikeholde systemet. Det er ikke vanskelig å se hvorfor eksperter har kommet til denne konklusjonen gitt at Kinas system bruker hær av sensurer som arbeider for å opprettholde de høye sensurnivåene i sanntid. Dette kombinert med at regjeringen mer enn gjerne forbyr hele plattformer som ikke klarer å overholde.

Russland er avhengig av en kultur for selvundertrykkelse, forsterket av innsatsen fra etterretningsagenter. Den russiske regjeringen sysselsetter også hærer av nettbloggere, hvis eneste jobb er å skrive og laste opp pro-Kreml-innlegg.

Uansett hvilken tilnærming som blir sett på som den beste av de som ønsker å ape dette sensurnivået, er det fortsatt en virkelig trussel mot det åpne og tilgjengelige internett som de fleste av oss for tiden liker.

Spørsmål om informasjonsfrihet på Indias universitetshøgskoler

Studentaktivisten Shehla Rashid er blitt kalt til å dukke opp før en protoral henvendelse, angående påstander hun kom med på Twitter om sensur på internett på campus.

Rashid Tweetet at visse nettsteder ble blokkert på campus, og at visse søkeordsøk ble sensurert. Hun stiller ikke spørsmålstegn ved Tweetets sannhet, snarere universitetets rett til å ha jurisdiksjon over henne og hennes tweets.

Andre studentledere ved universitetet har uttalt at handlingen var enestående. Det er et bekymringsfullt grep som kan få konsekvenser for rettigheter og friheter for studenter over Indias universiteter.

Sudanesiske journalister finner ny frihet på nettet

Journalister i Sudan omgår stadig strengere mediasensur i landet ved å publisere arbeidet sitt på nettet.

Sensur av medier har økt i landet siden 2011, og National Intelligence and Security Service konfiskerte hele utskrifter av aviser. Eventuelle trykte medier som inneholder artikler som kritiserer det nåværende regimet, er gjenstand for inndragning.

Så langt har sensuren ikke omfattet den elektroniske verdenen, og journalister har vært raske med å utnytte dette.

Nettnøytralitetsdebatten - La slamkjøringen starte

Det er ingen hemmelighet at FCC planlegger å rulle tilbake Net Neutrality-reglene som sikrer at internett forblir åpent og at vi har rettferdig tilgang til det. Ting ser imidlertid ut til å ha blitt personlig, med en veldig offentlig slamdebatt mellom FCC-styreleder Ajit Pai og teknologigiganten Apple.

I et stykke skrevet for The Washington Times foreslo Pai at Apple diskuterte sensurering av innhold, med Kina, gjennom kodede meldinger. Problemet er nå at Apple har forlatt seg åpen for slike uttalelser med historien om å akseptere forespørsler fra regjeringen i Kina om å fjerne spesifikt innhold, apper og til og med VPN-er fra App Store.

Pai mener at å fjerne Net Neutrality vil føre til en slutt på at regjeringens mikrohåndtering av internett og gjenoppretting av 'lett berørings' regelverk som eksisterte før nøytralitetsreglene. Og det er ikke bare Apple Pai skyter mot, han forsterket også sin teori om at andre kantleverandører som Amazon og Google også har skyld - og uttaler at de gjeldende reglene faktisk hjelper dem å sementere sin dominans over internett.

Mens Pai snakker om å skape et åpent og mer transparent internett gjennom å fjerne disse reglene, ser andre på måter å begrense tilgangen til innhold på. Hele debatten blir gjort mer komplisert av enkeltpersoner, inkludert Pai, bare ved å bruke eksempler på ‘dårlig praksis’ som passer best på deres agenda.

I sitt stykke snakker han bare om hvordan disse og andre plattformer nektet å kjøre innhold fra kristne og konservative kommentatorer. Artikkelen hans, sammen med arbeidet til den nyopprettede Internet Freedom Watch, har forårsaket en enorm oppsving.

Internet Freedom Watch tar sikte på å dokumentere saker om internettsensur av kristen og konservativ tale. Talsmenn for flyttingen mener de blir diskriminert, og at begreper som ‘hatytringer’ blir brukt disingenuously mot dem.

Det er en interessant vri på hendelser som vil gi drivstoff til Net Neutrality-debatten; avstemningen finner sted 14. desember.

Diskusjon starter om de virkelige farene ved FOSTA og SESTA

I løpet av de siste månedene har vi forsøkt å holde deg oppdatert om øyeblikket med disse to lovforslagene gjennom det amerikanske senatet. Denne måneden starter med noen positive nyheter; faktisk diskusjon om skadene disse regningene kan gjøre for undersøkelser av online sexhandel.

Et underutvalg Høring hørt fra Russ Winkler, en spesialagent fra Tennessee Bureau of Investigation, som tydelig la om hvordan rettshåndhevelse bruker internett for å fange de ansvarlige for sexhandel.

Han var tydelig på at ethvert lovforslag som tvang nettsteder til å være mer restriktivt når det gjelder innholdet de tillot, ville påvirke etterforskernes evne til å finne, bygge saker mot og straffeforfølge slike personer og grupper alvorlig..

Winkler vakte også bekymring for at ofrene for slike forbrytelser kan skyves helt fra internett og miste en betydelig viktig livline. Det alle etterforskere vil sitte igjen med å straffeforfølge ville være webhotellfirmaene selv, som ofte er uvillige og utilsiktede mellommenn.

Winkler er ikke alene om sitt forsøk på å få Kongressen til å se det større bildet. Eksperter som arbeider med slik handel har også påpekt synligheten av disse plattformene er avgjørende for sikkerheten til ofrene og i byggesaker mot lovbrytere..

Iran fortsetter å gå for å åpne nettet for noen borgere

Tidligere på året kunngjorde vi nyheter om at Iran var ute etter å åpne tilgang til internett, i det minste for noen av innbyggerne. Nå er det kunngjort at regjeringen i Iran ser etter å tilpasse sine internettfiltre basert på den enkelte brukers alder og yrke, samt flere andre faktorer.

Advokatkontorets betingede samtykke til planen, men ingen ytterligere detaljer ble gitt da kunngjøringen ble gitt. Nå venter vi og ser om endelig godkjenning er gitt til planen, og nøyaktig hvilke faktorer som brukes for å lage filtrene.

Apples administrerende direktør yter potensiell kontroversiell Keynote-tale

Tim Cook, administrerende direktør i Apple, har holdt en hovedtaler på Kinas verdensinternettkonferanse. Talen fokuserte på verdien av privatliv, sikkerhet og menneskehet - og tok en helt annen tone enn resten av konferansen, som ba om større informasjonsinnsamling for å bekjempe kriminell virksomhet på nettet og terrorisme..

Talen kan ha overrasket mange for mange, gitt at Apple tilsynelatende lett samtykker til å fjerne innhold som anmodet av den kinesiske regjeringen. Cook uttalte imidlertid at temaet for konferansen var å utvikle åpenhet og delte fordeler i en digital økonomi, og at det var en visjon som selskapet hans delte.

Apple er ikke det eneste store teknologiselskapet som deltok på konferansen. Administrerende direktør i Google Sundar Pichai var også til stede, sammen med diplomater, eksperter og andre bedriftsledere. Under konferansen hadde alle fremmøtte ubegrenset tilgang til internett, noe som er sjelden, om ikke umulig, som en generell regel i Kina. Pichai har tidligere nevnt å ville komme inn i markedet igjen i Kina etter at sensurhensyn fikk Google til å trekke seg fra landet i 2010.

november

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettetLive-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Russland forbyr anonymitet på nettet

Russland har igjen fulgt Kinas eksempel; bruk av mobile messengers anonymt vil bli utestengt fra begynnelsen av neste år.

Brukere må identifiseres via sitt telefonnummer og godta en bindende avtale før de kan få tilgang til direktemeldingstjenester i Russland.

I tillegg risikerer noen VPN å bli utestengt i henhold til de nye lovene, da regjeringen søker å slå ned på tilgangen til forbudte nettsteder. Dette vil sannsynligvis være en utviklende historie de kommende månedene.

Himmelforsøk sensur i navnet til piratkopiering

Sky har bedt om bredbåndsleverandører for å blokkere tilgang til en rekke nettsteder på New Zealand. Selskapet mener at New Zealand faller bak andre land i sitt forsøk på å gi lovlig beskyttelse for legitime bedrifter og innholdsskapere.

Sky uttaler at den ikke prøver å foreta sensuranrop selv, snarere bruker den juridiske prosesser og domstolene for å sikre at opphavsretten blir opprettholdt. Flyttingen har imidlertid blitt mye kritisert som brudd på nettnøytralitet og som en handling av grov sensur.

De som er motstandere av farten mener også at slik sensur ikke ville gjøre noe for å stoppe piratkopiering; snarere ville den sendt den lenger under jorden, noe som gjorde det vanskeligere å stoppe.

Den amerikanske kongressen Push to Police the Web

Nylig rapporterte vi om et lovforslag som gikk gjennom kongressen kalt SETA, S. 1693; Målet med dette lovforslaget er å bekjempe sexhandel. Imidlertid mener de som er motstandere av lovforslaget at den ikke vil gjøre noe av det slag, og kan til og med føre til større skade.

Men, ikke tilfreds med en slik Bill, en andre gjør nå vei gjennom Kongressen. FOSTA, H. R. 1865 (Tillat stater og ofre å bekjempe lov om handel med sexhandel) er like problematisk som forløperen.

Lovforslaget risikerer, hvis vedtatt, å erodere gjeldende lover som avgjør når plattformer skal holdes ansvarlig for deres brukeres tale. Avsnitt 230 er avgjørende for å tillate ytringsfrihet på nettet, uten at risikoen for at vertsselskapet blir ødelagt av et enkelt søksmål. Det betyr ikke at vertssider i henhold til avsnitt 230 ikke har noe ansvar, eller ikke holdes ansvarlige. Hvis de er involvert i, eller bidrar til at noen bryter føderal lov, er de åpne for påtale.

Hvis FOSTA er vedtatt, ville vertssteder være ansvarlige, selv om de ikke var klar over at nettstedet deres hadde blitt brukt til slike formål. Plattformer vil sannsynligvis bli mer restriktive i retningslinjene sine, spesielt når du modererer innhold. Dette kan føre til at mange marginaliserte grupper blir tauset.

Et av de andre problemene med FOSTA er at bruken av den avhenger av definisjonene av sexhandel som brukes av enkeltstater. Bruken av dette vil derfor være langt fra konsistent og påvirke enkeltpersoner og grupper utenfor det tilsiktede arbeidsområdet.

Så kort sagt som SESTA, kan dette nye lovforslaget påvirke en rekke plattformer, og de som bruker dem legitimt, og er usannsynlig å gjøre det den er ment å gjøre. Og fordi definisjonene i selve lovforslaget er enda bredere enn i SESTA, øker sjansene for at plattformer blir fanget i nettet i stor grad.

Silicon Valley støtter sensur

Sensur øker over hele kloden. Flere og flere land begrenser hva innbyggerne kan se og si på nettet. Du trenger bare å lese gjennom liveoppdateringene våre for å se den økende omfanget av problemet.

Selv om myndighetene kjemper for å begrense retten til fri uttrykk, forventer vi imidlertid at selskapene bak nettet og teknologiene som støtter det, vil støtte brukere. Men i økende grad er det ikke tilfelle.

Vi har allerede rapportert om trekk fra Google og Twitter for å øke sensur og overvåking, men nå jobber selskaper direkte med autoritære regjeringer. Apple tar ofte ned apper på forespørsel fra regjeringen i Kina, og Snapchat og Medium etterlever den saudiske regjeringens sensurforespørsler.

Det er en bekymringsfull hendelsesevne som bare sannsynligvis vil bli verre etter hvert som flere teknisk giganter har med slike regimer.

Kina sensurerer sensurene

Kina har nummer én stopper som verdens verste overtreder av internettfriheter, men det siste trekket krever at det opprettes en ny tittel.

Tidligere denne måneden brøt nyheter om at den tidligere internett-tsaren Lu Wei sto overfor anklager om korrupsjon. Nå har regjeringen vedtatt et direktiv som lar dem lukke kontoer eller nettsteder som inneholder omtale av denne handlingen.

Det siste sensurarbeidet berører ikke bare fora og chatterom, men også nyhetssider og deres kommentarfeeder.

Sør-Afrika debatterer lov om internettsensur

Tidligere denne måneden rapporterte vi at Sør-Afrika ble med på sensurfrasen. Nå er lovforslaget på vei til parlamentet for godkjenning.

Lovforslaget utvikles for å beskytte barn mot skadelig og ulovlig innhold på nettet. Den er utformet for å adressere de opplevde kortkommentene fra 1996, Films and Publications Act. Nå er det alltid en edel handling å beskytte barn, men motstandere av lovforslaget gir uttrykk for mange bekymringer for at lovforslaget kan være et brudd på ytringsfriheten.

Hovedproblemet med lovforslaget, som med så mange slike proposisjoner, er den vage og brede terminologien den inkluderer. Et spørsmål er at det overlapper jurisdiksjonen til Den uavhengige kommunikasjonsmyndigheten i Sør-Afrika. Det krenker også potensielt rettighetene til privatliv og ytringsfrihet for innbyggerne i Sør-Afrika.

Regningen vil kreve at Internett-leverandørene blokkerer ethvert nettsted som er vert for innhold som har blitt nektet klassifisering. I tillegg til seksuelt eksplisitt materiale, barnepornografi og terrorisme; ting ingen vil se, vil det også omfatte kriminalitet, vold og narkotikamisbruk, og selvfølgelig falske nyheter. Det er i disse sistnevnte kategoriene der dokumentar, undersøkende rapportering og utdanningsmateriell også kan bli påvirket.

Skype blir Kinas siste mål

Internettelefontjenester, inkludert Skype, er de nyeste appene som blir rammet av Kinas skjerpede sensur på nettet. Samtidig som Skype og andre tjenester forsvant, ble den tidligere internett-tsaren Lu Wei varetektsfengslet på mistanke om ”alvorlige brudd på partidisiplinen”. Dette er en setning som er kjent for å virkelig indikere en anklager om korrupsjon.

Skype-appen forsvant fra appbutikker i Kina, sammen med en rekke andre internettelefonapper. Apple uttalte at den hadde fjernet appene etter å ha blitt informert om at de bryter lokale lover. Det har til nå ikke kommet noe svar fra tjenestemenn i Kina, som det ser ut til å ha andre problemer å håndtere.

Lu Wei var sjef for Cyberspace Administration of China, til han ble fjernet, ganske brått, for over ett år siden. Siden hans fjerning har en spesiell disiplinærinspeksjon kunngjort at den fant en rekke problemer i administrasjonen, allerede i april.

Det er sannsynligvis lite sympati for hans forvaring, gitt at han i løpet av sin funksjonstid hadde ansvaret for å øke sensuren på forskjellige online-plattformer. I tillegg lanserte Lu Wei World Internet Conference, en plattform som ble brukt for å fremme styringen av internett til eliten i informasjonsteknologiverdenen..

Spørsmålet som stilles i forhold til Lu Wei, er det imidlertid noen siktelser som skal ankes mot ham? Eller bruker president Xi anklagene for å fjerne dem som blir sett på som en trussel? Flere kilder har antydet at sistnevnte. Og selv om skjebnen til en tidligere internett-tsar kanskje ikke angår det folkerike i Kina, gjør de bredere implikasjonene av slike ødeleggelser absolutt.

FCC setter sine synspunkter på nettnøytralitet

Nettnøytralitet er nok en gang angrepet; denne gangen fra FCC (Federal Communications Commission). Den republikanske Led FCC kunngjorde planer om å rulle tilbake reglene, etablert for internett under Obama-administrasjonen.

Fjernelse av gjeldende regler kan tillate leverandører å hindre eller favorisere visse tjenester ved å blokkere eller bremse data. FCC mener imidlertid at tilbakevirkning av regelverket vil oppmuntre til en mer fritt markedstilnærming til internett. Mens FCC mester farten som å gjenopprette internettfrihet, er andre ikke så sikre.

De som går inn for nettnøytralitet oppgir at flyttingen vil gi et grønt lys for de største bredbåndsleverandørene for å øke blokkering, treg trafikk og prioritere betalte tjenester og applikasjoner.

Twitter og Google i Censorship Arms Race?

Vi er vant til å se land og myndigheter kappløpe for å øke sensur før deres nærmeste allierte eller fiender, men nå ser det ut til at internettgiganter Google og Twitter har følt seg utelatt fra løpet.

Den siste fasen av sensur startet med Googles morselskap, Alphabet, som kunngjorde at det kunstig ville undertrykke koblinger fra visse nyhetssteder i fremtidige resultater fra søkemotoren. De første målene er Russia Today og Sputnik News.

Den utøvende styrelederen hevder ikke å være veldig sterkt for sensur, og fortsatte med å konstatere at de nye algoritmene bare skal brukes til å blokkere “repeterende, utnyttende, falsk og våpnet informasjon”.

To viktige problemer her: som vi vet algoritmer ikke bruker kontekst, noe som betyr at de kan feie opp en rekke nettsteder som ikke en gang er på selskapets radar, og for det andre hvem som bestemmer hva som utgjør utnyttende eller falske nyheter?

For ikke å bli utgått, har Twitter kunngjort at de fra neste måned vil suspendere regnskapet til enkeltpersoner tilknyttet organisasjoner som anses å fremme vold eller terrorisme eller dele ‘hatytringer’..

Anti-sensur Fightback vokser sterkere

Gode ​​nyheter i kampen mot sensur på internett kan virke lang tid fremover, men her er det. Orchid Labs har nettopp lansert en privat alfa-versjon av det blockchain-baserte Orchid-nettverket. Nettverket er innvarslet som en måte å tillate brukere å få tilgang til sensur, overvåkning og begrensningsfritt internett.

Det San Francisco-baserte selskapet har tatt en ny tilnærming til sensurproblemet. Protokollen bruker et overleggsnettverk. Dette er bygget på internett mens det eksisterer, og gir insentiver for personer med ubenyttet båndbredde til å dele det med andre. De som deler utbytter båndbredde for betaling i Orchids ERC20-kompatible token.

Selskapet mener tilnærmingen er mer levedyktig som VPN og Tor, som blir stadig vanskeligere å få tilgang til i flere land inkludert Kina. Orchid mener at myndighetene ikke vil være i stand til å overvåke trafikk eller betalinger over nettverket.

Orchid gjør at kravene er basert på at nettverket er helt desentralisert. Trafikk dirigeres tilfeldig gjennom et nettverk av noder når nye bidragsytere registrerer seg og deler. De som ønsker å bruke nettverket for å få tilgang til et sensurfritt internett, betaler bidragsyterne i Orchid-symboler gjennom en peer-to-peer-utveksling.

Den offentlige Beta-protokollen fra Orchid forventes utgitt i begynnelsen av 2018.

Hvor Kina fører, følger verden

Det kommer ikke som noen overraskelse at regjeringene i Kina og Russland manipulerer sosiale medier for å undertrykke dissens på nettet. Det som kan være litt mer sjokkerende for noen, er antallet andre land som kopierer tilnærmingen.

En studie utført av menneskerettighetsvakthunden Freedom House fant at nesten halvparten av de regjeringene som studerte, distribuerte en form for online manipulasjon for å forvrenge informasjonen som borgere ser på nettet. Dette oppnås gjennom en rekke tilnærminger, inkludert automatiserte kontoer (bots), online troll, betalte kommentatorer, propagandautsalg og falske nyhetssider..

Kina er fortsatt den verste misbrukeren av internettfriheter ifølge rapporten, for tredje gang på rad de har fått denne ganske tvilsomme æren. Dens nedbrytning av anonymitet på nettet, fengsling av dissidenter på nettet og økt sensur har sementert sin plass øverst på listen.

Imidlertid må i Russland enhver blogger som tiltrekker seg 3000 eller flere besøkende regelmessig, nå opplysningene sine hos regjeringen. I tillegg har søkemotorer i Russland nå forbud mot å inkludere historier som ikke kommer fra registrerte utsalgssteder.

Begrensninger vokser også over hele verden med hensyn til tilbud og bruk av VPN-er i et forsøk på å gjøre det vanskeligere for innbyggerne å omgå stadig strengere sensur over hele kloden.

Nord-Korea går online

Den nordkoreanske regjeringen har gitt noen av innbyggerne tilgang til den elektroniske verdenen. Men før du blir for spent, er det verdt å nevne at dette er langt fra bred spredt tilgang, og selv de som kan få tilgang er begrenset til et tett kontrollert intranett.

Nettbank, e-shopping og smarttelefoner er tilgjengelige for de som er blant de privilegerte i landet. Leger kan konsultere via live videokonferanser, men få mennesker har personlige datamaskiner. Foredrag fra landets øverste universitet blir strømmet til landbrukskommuner og fabrikker over hele landet. Men dette formidler bare informasjonen som allerede har blitt kontaktet av den nordkoreanske ledelsen.

De som eier datamaskiner og har tilgang til intranettet, har fortsatt veldig lite privatliv, slik vi forstår det. Alle datamaskiner i Nord-Korea må ha et operativsystem som er godkjent av myndighetene, for eksempel Red Star. Selv om det er veldig nyttig, kan ikke kjernefunksjonene endres, og filer som er lastet ned fra USB-er, er vannmerket, slik at de kan identifiseres og spores tilbake til opprinnelsen..

Selvfølgelig har de som er helt i toppen av det nordkoreanske samfunnet, tilgang til internett, og dette har gitt bekymring for at denne tilgangen kan brukes til å gjennomføre cyberangrep på Vesten.

Sør-Afrika blir medlem av sensurfransen

Den sørafrikanske regjeringen har bekreftet at den jobber med et dokument som vil regulere strømming på nettet. Innenriksministeren uttalte at trekket rett og slett var et svar på de nye utfordringene regjeringen står overfor etter hvert som flere begynner å få tilgang til strømmetjenester.

The Paper sikter mot å skape et mer rettferdig miljø for tradisjonelle kringkastere, fremme sørafrikansk innhold og fremme mangfold; som alle virker rimelige, og ønsket er å beskytte sårbare individer og barn. Imidlertid med enhver regulering kommer risikoen for større sensur og redusert personvern. Risikoen er som alltid inneholdt i brede uttalelser som lar regjeringen begrense tilgangen til alt de anser som upassende. For eksempel har showet Andi Mack (Disney Channel South Africa) blitt trukket etter å ha blitt utestengt i Kenya over en historie som inkluderer en homofil karakter.

Sri Lanka blokkerer kritikk av regjeringen

Til tross for at han ble valgt på et løfte om å avslutte drakoniske internettbegrensninger, har president Maithripala Sirisena blokkert et ofte kritisk dissident nettsted. Det er presidentens første sensurhandling siden valget i 2015, og vekker bekymring over hele landet.

Det berørte nettstedet, Lanka E News, har vært en respektert nyhetskilde i mange år, og er kjent for sine undersøkelser av regjeringskorrupsjon. Forbundet som representerer journalister på Sri Lanka, har krevd at tilgangen til nettstedet blir gjenopprettet. Se denne plassen for oppdateringer.

Indonesia øker sensur i en obscenity purge

Sensur er allerede en daglig virkelighet i Indonesia. Regjeringens siste grep indikerer imidlertid en økning i konservatisme i landet. Den indonesiske regjeringen tar sikte på å innkalle ledere av topp søkemotorer og meldingstjenester for å kreve at de fjerner innhold, som det anser å være uanstendig. Regjeringen har imidlertid droppet trusselen om å blokkere WhatsApp etter at den fjernet ‘GIF’-bilder fra sin tjeneste.

Sensurbevegelsene kommer da minister for kommunikasjon og informasjon lovet å fortsette å slå ned på innhold som fremmer narkotika, pornografi, terrorisme og radikalisme..

Twitter-debatten gjenåpner med Trump i Kina

Mens Donald Trump fortsetter sin tur til Asia, har sensurstaten i Kina igjen fått overskriftene. Nyheter brøt at Donald Trump fortsatte sine vanlige tweets, selv mens han var i Kina, der plattformen er en av de mange vestlige sosiale mediesidene som er forbudt. Flyttingen, mulig ved å bruke enten en VPN eller dataroaming-tjenester, har reist spørsmål om hvordan Kina kommer til å fortsette å åpne sin økonomi for resten av verden, mens den fremdeles har et stramt grep om hva som kan og ikke kan sees av dets innbyggere og besøkende i landet.

Det stilles også spørsmål om hvor mye lengre dataroamingtjenester vil være tilgjengelige for utenlandske besøkende i Kina.

Italia endrer lovene om lagring av data, og ikke til det beste

Det italienske senatet har nettopp vedtatt nye lover om datalagring som påvirker hvor lenge data lagres og hvordan nettet overvåkes for å oppfylle copyright. I henhold til den nye loven må Internett-leverandører og telekommunikasjonsselskaper lagre kommunikasjonsdatalogger i minst 6 år. Selv om denne informasjonen lagres, er den selvfølgelig åpen for misbruk og misbruk, enten av hackere eller tjenestemenn.

Loven åpner også for blokkering eller nedtakelse av nettsteder uten rettslig tilsyn, og for bruk av dyp pakkeinspeksjon av all internettrafikk. Loven åpner italienske nettbrukere for enestående nivå av sensur og invasjoner av personvern. Flyttingen har gått til tross for EU-domstolen som sier at overgangen til datalagring er grunnlovsstridig.

Internett-selskaper støtter kompromissversjon av SESTA-regningen

Internet Association, en handelsgruppe som representerer Internett-forretningsgiganter, inkludert Microsoft og Facebook, har sluttet seg til det som blir beskrevet som et "kompromiss" -versjon av SESTA (Stop Enabling Sex Traffickers Act).

I løpet av få timer etter at den endrede regningen ble publisert på nettet, stormet Internet Association for å rose sponsorene sine, først og fremst for det de betegnet som deres “nøye arbeid og topartisamarbeid”. Imidlertid forblir de vitale manglene som var til stede i den opprinnelige lovforslaget, og den endrede versjonen gjør fremdeles lite for å stoppe sexhandel. Det den imidlertid vil gjøre, er ytterligere å begrense ytringsfriheten på nettet. Flyttingen vil ikke komme som noen overraskelse for mange som forstår at forbundet ikke representerer den gjennomsnittlige brukeren, bare de selskapene som tjener mest på det.

Regningen i sin nåværende form gjør det vanskeligere for nyetablerte og små bedrifter å konkurrere på Internett. Disse selskapene har ikke de større etablerte selskapenes kapasitet til å absorbere den juridiske risikoen de blir åpnet for under SESTA. Lovforslaget har gått fram til tross for eksperter på området sexhandel som kategorisk sier at det er feil tilnærming, og faktisk risikerer å øke faren for de som blir tvunget til sexhandelen, og eksisterende sexarbeidere.

Resultat en for Google i Kamp mot kanadisk sensur

Google har fått en foreløpig forføyning som forhindrer Canadas høyesterett fra å beordre fjerning av visse lenker fra søkeresultatene. Flyttingen er den siste i den pågående saken mellom Google og Equustek Solutions. Equustek ønsket en ordre som forbød Google fra å inkludere søkeresultater for sine rivaler, der varene til disse rivalene ble funnet å ha krenket Equusteks opphavsrett.

Google ble involvert i det pågående argumentet mellom Equustek og dens rival Datalink etter at sistnevnte ble anklaget for brudd på opphavsretten og stjålet handelshemmeligheter. Datalink flyktet fra Canada og fortsatte å selge produktene sine med utenlandske domener. Da Google ble bedt om å slutte å publisere Datalink-koblinger, gikk Google med på forespørselen, men bare innenfor den kanadiske versjonen av søkemotoren.

Da de kanadiske domstolene bestemte at dette ikke gikk langt nok, uttalte Google at å fjerne globale resultater for Datalink ville etablere en farlig presedens og bryte lovene om sensur på internett. Så langt har anken til Høyesterett stadfestet dette argumentet, men det er usannsynlig at dette er slutten på sagaen.

Omfavner digital personvern i India

Den indiske høyesterett har avgjort at personvern er en grunnleggende, konstitusjonell rettighet for alle innbyggerne. Landemerke-kjennelsen skal ha store konsekvenser for mange, inkludert store internettbedrifter som Google, Twitter og Facebook. Det er imidlertid foreløpig ikke klart hvordan beslutningen vil bli gjennomført.

Hvis den brukes på alle aspekter av internett og bruken av den, bør den første konsekvensen være en endring i hvordan selskaper, inkludert sosiale medier, samler inn og bruker data. Men hvis beslutningen ble fullstendig implementert, bør den også påvirke ytringsfriheten, næringslivet, nasjonal politikk og samfunnet generelt. Det skal forbedre forbrukernes tillit og oppmuntre til åpenhet i myndighetene, samt flytte fokus fra kollektiv identitet til individet.

Mens det større bildet fortsatt er uklart, har kjennelsen allerede hatt en positiv innvirkning på noen individer, inkludert i tilfeller der enkeltpersoner er blitt straffet for homofili; noe som fremdeles er ulovlig i India. Den nye kjennelsen brukes til å utfordre slike saker, og sier at en persons seksuelle preferanser er en privat sak, og derfor er forbudet grunnlovsstridig.

The Million Mask March

Den globale bekjempelsen mot fortsatt internettsensur og masseovervåkning fortsetter med Million Mask March 5. november - Guy Fawkes natt i Storbritannia.

Guy Fawkes er det mest kjente navnet fra gruppen av katolske konspiranter som sorterer for å velte King James og hans regjering ved å sprenge parlamentets hus, etter fortsatt forfølgelse av den katolske minoriteten. Mens komplottet mislyktes, blir Guy Fawkes ofte referert til som 'den eneste personen som kommer inn i parlamentets hus med ærlige intensjoner.' Med nylige veloffisierte skandaler er det lett å se hvorfor denne ideen vedvarer.

Anonym, gruppen bak marsjen, er kjent for å stå opp mot ødeleggelsen av borgerlige friheter og urettferdighet generelt. Storbritannias marsj er bare en av mange som finner sted over hele kloden da internettovervåkning og sensur øker eksponentielt.

Afghanistan beveger seg på sensur

Afghanistan kan nå legges til den voksende listen over land som blokkerer meldingstjenester som Telegram og WhatsApp. For tiden antas det at flyttingen er midlertidig, og det ser ut til å være en viss forvirring om hvorvidt forbudet blir implementert av enten private tjenesteleverandører, eller av den statseide Salaam. Dette er en som må følges nøye i løpet av de kommende månedene, ettersom brukerne av meldingsapper i Afghanistan ikke aksepterer farten stille.

Faglige nettsteder som samsvarer med Kinas sensurmodell

Springer Natural, et kjent akademisk forlag, har kunngjort at det blokkerer tilgangen til noen av artiklene sine i Kina. Flyttingen kommer midt i en ytterligere skjerping av kontrollene med informasjon som kommer fra utenfor Kina. Forlaget uttalte at det har gjort et grep for å overholde lokale distribusjonslover.

De i Kina har ikke lenger tilgang til materiale om en rekke emner, inkludert status som Tibet, kulturrevolusjonen, Taiwan og Den himmelske freds plass. alle fag ansett som følsomme av Kinas regjeringsparti. Imidlertid er ikke alle akademiske forleggere klare til å imøtekomme slike forespørsler, og Cambridge University Press har nylig restaurert rundt 300 artikler, ansett som politisk følsomme, som opprinnelig var fjernet på anmodning fra myndighetene.

Russland blir med i Kinas Anti-VPN-korstog

Den russiske regjeringen har avtalt en lov som forbyr tilbudet og bruk av VPN-er (Virtual Private Networks). Regjeringen uttaler at loven er påkrevd for å forhindre vekst av ekstremisme på nettet. Selv om dette kan være sant, påvirker forbudet også alle lovlydige borgere, som ikke lenger vil kunne bruke de beskyttede nettverkene for å få tilgang til utestengte nettsteder som Wikipedia og nyhetssteder. Og det stopper ikke der.

En ytterligere lov ble vedtatt, som trer i kraft i januar, som krever at brukerne av meldingstjenester skal verifisere identiteten sin før de kan bruke tjenesten. Det er den samme tilnærmingen som har blitt brukt i Kina, og blir brukt på omtrent samme måte - for å sikre at innhold kan spores tilbake til brukeren, og at brukeren kan fjernes, blokkeres eller verre, hvis innholdet er anses som anti-regjering eller upassende.

oktober

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Kina fast bestemt på å plugge hull i den store brannmuren

Som den nasjonale partikongressen trekker til en nær Kinas leder har gjort det tydeligere enn noen gang at sensur i landet er her for å bli.

Ikke bare det, men at det vil fortsette å bli strammere til hvert potensielle gap i Kinas store brannmur er plugget. Selv om det ikke er kunngjort noen nye spesifikke tiltak, har nyere begrensninger sett det vanskeligere ikke bare for enkeltpersoner, men også for utenlandske selskaper å gjøre forretninger i landet. Internet sensur rapporteres å være å begrense tilgangen til markeder, og dermed favoriserer hjemmelaget virksomhet, samt sterkt begrenser ytringsfriheten.

Tyskland strammer grepet

Ikke for første gang strammer den tyske regjeringen grepet om hva som kan og ikke kan sies over internett. Det som imidlertid gjør det siste arbeidet så bekymringsfullt, er at reglene ikke tar hensyn til sannheten.

En ny lov som ble innført i begynnelsen av måneden krever sosiale medier-plattformer for å sensurere brukere på vegne av staten. Eventuelle innlegg som er bestemt til å inneholde injurier, baktalelse, ærekrenkelse eller oppfordring, blant andre, må fjernes innen 24 timer etter at plattformen mottok en klage. Imidlertid er den avgjørende delen av denne nye loven at det ikke spiller noen rolle om innholdet i innlegget er sant eller ikke, det må fortsatt fjernes hvis en klage mottas.

På den lyse siden, i det minste for selskapene bak plattformene, vil de få lov til opptil 7 dager i mer komplekse tilfeller. Imidlertid er det vanskelig å se hvor det er noen kompleksitet er sannheten ikke blir vurdert.

Større sensurleder for Kinas National Party Congress

Den nasjonale partikongressen finner sted i Kina hvert femte år, og som med enhver partikonferanse over hele verden, er sikkerheten i oppkjøringen til arrangementet stram. Kinas myndigheter tar imidlertid ting et skritt videre, spesielt i forhold til sensur på nettet og den godkjente meldingsappen WeChat.

Fram til slutten av oktober forhindres alle 800 millioner registrerte brukere av appen fra å endre profilfoto, tagline eller kallenavn i et forsøk på å forhindre spredning av politiske ideer, som kjører mot regjeringslinjen, via appen.

WeChat er ikke den eneste plattformen som bryter ned brukere, Weibo pålegger også brukere ytterligere begrensninger, inkludert forbud mot alt anonymt innhold og fastsettelse av en frist for å verifisere brukeridentiteter.

Storbritannia, skatt, regulering og Internett

Den konservative regjeringen i Storbritannia ga strammere regulering av internett til et av deres viktigste manifestløfter. Begrunnelsen som ble gitt for dette var å gjøre ting vanskeligere for de som planlegger terrorangrep og å beskytte barn fra den mørkere siden av nettet - begge svært edle årsaker. Men som vi ofte finner, dette var delvis en røykskjerm som ble brukt til å utrydde ytringsfriheten og undergrave privatlivets fred for det lovlydige flertallet.

I henhold til nye lover som blir vurdert av den britiske regjeringen, vil selskaper i sosiale medier betale en ekstra skatt som vil bli ført tilbake til internett for å "forbedre" den. Dette ble kunngjort sammen med planer om å ytterligere regulere internett og legge flere begrensninger på innhold.

Talen fokuserte på å begrense tilgangen til pornografi under alderen og redusere skader på sårbare individer - igjen edle og fornuftige skritt, som er deres løfte om å samarbeide med grupper inkludert teknologibransjen, foreldre og online samfunn. Men vi må nok en gang stille spørsmål ved sannheten bak disse motivene, spesielt når forslagene fokuserer på ikke å begrense vekst og innovasjon, men ikke nevner å ivareta ytringsfrihet, informasjonsfrihet og tilgang til informasjon eller personvernet til den enkelte.

Det skal også bemerkes at planene som kommer fremover er en mye utvannet versjon av de opprinnelige reguleringsplanene, som inkluderte en obligatorisk tilnærming til Internett-sensur på Internett-nivå. Disse planene ble ikke skrinlagt på grunn av frykt for fri tilgang osv., Snarere ble de skrinlagt for frykt for at med regjeringens mangel på samlet flertall, ville de ikke komme gjennom parlamentet.

Ytterligere risiko for ytringsfrihet i Storbritannia

Den britiske innenriksministeren valgte den konservative partikonferansen som plattform for endelig å gi mer informasjon om den foreslåtte kommisjonen for å motvirke ekstremisme. Og som du sikkert kan forestille deg, det var ikke gode nyheter for ytringsfrihet på nettet.

Amber Rudd brukte feite uttalelser for å dekke hennes forståelse av ekstremisme, som lett kunne brukes på enhver form for politisk eller sosial kritikk, eller dissens.

En del av den nye tilnærmingen inkluderer inntil 15 års fengsel for alle som anses å ha gjentatte ganger sett innhold som anses som ‘terroristisk’. Nå er det plass i lovforslaget for de som ser på slikt innhold av akademiske eller journalistiske årsaker, men dette betegnes som å ha en "rimelig unnskyldning", og den endelige avgjørelsen om dette ville ligge hos Hjemmekontoret, og ut fra dette kan vi ekstrapolere at det ville avhenge av om hjemmekontoret sannsynligvis vil være enig i funnene fra forskning eller innholdet i artikkelen som blir utarbeidet.

Storbritannia er på vei langt nedover sensuren glatte skråningen.

Indonesias sensur blir automatisert

Vi har tidligere snakket om farene ved automatiserte sensurtilnærminger, inkludert det faktum at de ikke kan bestemme konteksten der ord og uttrykk brukes

Til tross for at det indonesiske departementet for kommunikasjon og informasjonsteknologi går videre med sine planer om å ta sensur til neste nivå gjennom automatisering. Departementets argument er at systemet er mer effektivt, og fordi det bruker et "gjennomsøkingssystem", i stedet for DPI (Deep Packet Inspection), det er ikke en risiko for personvernet til internettbrukere, og kan ikke brukes til å spionere på enkeltpersoner.

Landets regjering forventer at systemet vil være i gang på det nye året, og vi vil selvfølgelig holde deg oppdatert.

Den brasilianske presidenten står opp for gratis tale

Flytter for å tvinge sosiale medier til å fjerne anonymt postet støtende av ærekrenkende innhold relatert til politiske partier eller kandidater har truffet en ganske stor snublestein. Michel Temer, den brasilianske presidenten, har uttalt at han har til hensikt å nedlegge veto mot farten, lagt frem som en del av en ny valglov. Hvis trekket er nedlagt veto, er det et positivt skritt for ytringsfriheten.

Flere blandede meldinger fra Iran

Til tross for kontinuerlige løfter om å løsne sitt sensurgrep på nettet, har det kommet nyheter fra Iran som antyder at det motsatte fortsatt skjer.

Telekommunikasjonsministeren har nok en gang målrettet messenger-appen Telegram og svor for å blokkere det han kaller ‘anti-revolusjonære kanaler’. Flyttingen har kommet etter at det ble rapportert, via appen, at en statlig tjenestemanns datter var blitt arrestert for spionering. For at tjenestemenn skal blokkere noe som inneholder ‘umoralsk’ materiale eller som kritiserer staten, ville de teknisk sett trenge samarbeidet fra Telegram. Selskapet har imidlertid hittil holdt tilbake, og bare sammenstilt med staten når det aktuelle innholdet bryter deres egne vilkår og betingelser.

Sagaen fortsetter.

Den ekte omfanget av spansk sensur

I forrige måned rapporterte vi at den spanske regjeringen hadde tatt skritt for å sensurere visse nettsteder i forkant av den katalanske uavhengighetsavstemningen. Imidlertid har den virkelige omfanget av sensuren først kommet fram.

Fokus for sensurarbeidet var på den offisielle folkeavstemningen domene referendum.cat. Dette ble imidlertid fulgt av en utvidelse av ordren for å dekke flere andre folkeavstemningssider og uoffisielle speilsteder. Det er nå forstått at mer enn 140 domener og tjenester fortsatt er blokkert, og at ordren som tillot sensur å finne sted kan brukes til å sperre fremtidige nettsteder som på noen måte er relatert til folkeavstemningen.

Hvis det ikke var nok, ble det oppnådd en egen ordre fra domstolene som krevde at Google måtte fjerne stemmerappen fra appbutikken deres, sammen med andre apper fra den samme utvikleren. De som kjemper mot sensuren ved å sette opp alternative domener, speil eller omvendte fullmakter, står nå overfor kriminelle anklager og får beslaglagt sine nettkontoer. Spørsmålet som nå stilles er om den spanske regjeringen vil bli holdt ansvarlig for disse handlingene i henhold til artikkel 19 i den universelle erklæringen om menneskerettigheter, eller artikkel 10 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som begge garanterer den enkeltes rett til å formidle og motta informasjon og ideer, uavhengig av grenser.

Gjør Iran sin kurs om sensur?

I løpet av de siste to månedene har vi kunnet rapportere om mulige forbedringer i den tilnærmingen Iran bruker til sensur på internett. Imidlertid kan enhver feiring ha vært litt for tidlig.

Utnevnelsen av Mohammad Javad-Azari Johromi til rollen som minister for informasjons- og kommunikasjonsteknologi ble innledet som starten på en ny tilnærming til internett. Som 36-åring ble han ansett som ung for å ta rollen, men endring og progresjon blir sett på som en del av presidentenes moderate tilnærming, så utnevnelsen ble sett på som et godt tegn av mange unge i Iran.

Imidlertid har det siden kommet fram at han kanskje ikke var så progressiv som folk hadde håpet. Frykten har oppstått etter detaljer om hans tidligere roller, og hans behandling av demonstranter kom fram. Dette kombinert med det faktum at selv om det har vært mye snakk om å løsne sensurregler, har Telegram sett en strammere sensur av samtaler på tvers av appen sin, og øker innsatsen for å moderere Twitter i landet, har folk satt spørsmålstegn ved presidentens handlinger.

september

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Amerikanske, Storbritannias og EU-tjenestemenn synger alle fra samme blad

Oppfordringer til større internettsensur under dekke av anti-terrorisme gir gjenlyd rundt maktens saler i Storbritannia, USA og i hele EU.

Europeiske ledere bruker nok en gang den altomfattende mantelen i kampen mot terrorisme for å presse frem deres agenda. I USA ledes oppfordringen til en ikke bare ekstremistisk innhold, men også for "falske nyheter" av Samantha Power, USAs ambassadør i FN under Barak Obama. Hun er blitt sitert for å si hvordan nyheter ble sensurert i Amerika under den kalde krigen, representerte en ‘gullalder’ og at dette kontrollnivået er noe å sikte mot nå.

Storbritannias statsminister krever et 2-timers sensurvindu

Etter de siste oppfordringene hennes om at sosiale medier-plattformer og internasjonale søkemotorselskaper skal gjøre mer for å stoppe ekstremisme ved å blokkere innhold, har Theresa May lagt opp innsatsen ved å be om at sensur av slikt materiale skal skje innen 2 timer etter at det ble lagt ut.

Foreløpig gjør plattformer som gjennomgår innhold manuelt, i løpet av de første 24 timene etter at innholdet er lagt ut. De i virksomheten oppgir at 2-timersvinduet er umulig uten automatisering.

Fru May ser ut til å tro at automatisering uansett er veien videre, og har bedt teknologiselskaper om å utvikle teknologi som kan oppdage ekstremistisk innhold og deretter fjerne det før det noen gang blir sett. Imidlertid er det flere problemer med denne tilnærmingen, og starter med hvem som bestemmer parametrene som er satt for hva som er ekstremistisk innhold. Det andre problemet, og det som har blitt fremhevet av flere plattformer allerede, er den høye prosentandelen av falske positiver som har vist seg i tester av slike systemer.

Dette har ført til at nettsteder som er vertskap for politisk debatt, dekning av kriger og grusomheter kunne se at innholdet ble fjernet og til og med kanalene deres fjernet.

Uventet gode nyheter fra Saudi Arabia

Det ser ut til at sesongen med god vilje har startet tidlig, denne gangen med gode nyheter fra Saudi-Arabia. Det er rapportert at kongeriket løfter forbudet mot internettanropsapplikasjoner, og gjør apper som WhatsApp og Skype allment tilgjengelige i riket.

Kanskje ikke like overraskende er katalysatoren bak flyttingen - penger. En uttalelse fra regjeringen som ble utgitt denne måneden, uttalte at Access to VoIP ville "redusere driftskostnadene og stimulere digitalt entreprenørskap". Flyttingen, selv om den er velkommen, bør imidlertid ikke sees på som åpningen til full internettfrihet. Sensur hersker fremdeles innenfor riket, og det vil sannsynligvis ikke endre seg snart.

Spania treffer en sensurmur

Catalonia, en nordøstlig region i Spania, har kunngjort en uoffisiell folkeavstemning om uavhengighet 1. oktober, og overraskende nok er den spanske regjeringen ikke særlig glad for det.

I et forsøk på å avspore saksgangen tas den til internettsensur. Regjeringen trekker blant annet til å gripe de offisielle domenenavnene som brukes av de som organiserer og sprer ordet om folkeavstemningen og manipulerer domenenavnsystemet for å gjøre det vanskelig å finne informasjon, om ikke umulig.

Imidlertid er antisensuraktivist og Pirate Bay medgründer Peter Sunde i spissen for en kamp tilbake mot sensurbevegelsene. Han tilbyr anonyme hosting og domenenavn gjennom sin Njalla-tjeneste til uavhengighetsaktivister. Flyttingen har støtte fra presidenten for den katalanske regjeringen Carles Puigdemont, som tok til Twitter for å foreslå at aktivister bruker fullmektiger for å omgå sensurforsøkene.

Bare tiden vil vise om bekjempelsen har vært vellykket.

USA og Storbritannia: Et spesielt forhold til sensur

Angrepet på Parsons Green t-banestasjon har blitt den nyeste katalysatoren i oppfordringer fra myndigheter i begge land om strammere sensur, og til og med stenging av tilgangen til internett.

Mens Theresa May brukte taler til FN og EU for å innkalle til strammere kontroller, og for at sosiale medieplattformer skulle ta en mer effektiv rolle i sensur av innhold, har Donald Trump gått igjen på samme linje, men i det som har blitt beskrevet som "stadig mer hysteriske begreper ”. Alt dette kommer selvfølgelig i en tid der begge lederne er under press fra sine egne regjeringer, og sine egne folk, over mange andre fag fra nøysomhet til helsetjenester, og selvfølgelig økende rasespenninger.

Så det er ikke rart at nok en gang å begrense internettfrihet, i dekke av å holde oss trygge for terroristene, blir sett på som en enkel seier.

VPN Ban vekker bekymring blant bedriftsledere og akademikere i Kina

Myndighetene i Kina har alltid forsøkt å balansere behovet for å kontrollere det som blir sett og sagt på nettet, med å øke landets økonomi gjennom internasjonal handel. Imidlertid ser det ut til at regjeringens siste nedbrytning av VPN-er risikerer å opprøre balansen.

Rapporter denne måneden antyder at økende antall bedrifter er bekymret for at den internasjonale handelen deres vil kunne avta eller stanse helt hvis de ikke klarer å bruke VPN-er for å nå nettsteder som er forbudt i Kina, inkludert Facebook. Tilsvarende frykt har blitt reist av akademikere i landet som er avhengige av VPN-er for å kunne få tilgang til nettsteder som er så varierte som Google Scholar og Dropbox, som begge er forbudt under Kinas sensurlovgivning. Imidlertid har regjeringen i Kina, muligens i et trekk for å berolige ledere i næringslivet og akademiske ledere, sagt at autoriserte VPN-er vil bli tillatt brukt.

Foreløpig er det ingen indikasjoner på hvilke tjenester som anses som autoriserte, eller hvilken form disse VPN-ene vil ha.

Hvor Kina fører, vil EU tilsynelatende følge

Når det gjelder EU har mye av fokuset globalt vært på splittelsen mellom Storbritannia og resten av EU. Selv om dette har gitt overskrifter, har det imidlertid vært noen urovekkende nyheter som nesten har gått upåaktet hen.

Den fokuserer på en oppfordring fra det nåværende EU-presidentskapet (Estland) om en styrking av den kritiske internettovervåkningen i alle medlemsland. Langt fra bare en idé som blir kastet der ute for diskusjon, kommer samtalen støttet av alternativer for hvordan dette kan oppnås. En måte dette kan skyves gjennom er som et opplastningsfilter, kontrollert av de forskjellige plattformene og selskapene som er vert for innhold.

I grunnleggende termer vil innhold bli skannet etter spesifikke termer, og hvis de blir funnet, vil ikke innholdet bli publisert. Som med mange sensurforsøk inkluderer problemer her hvem som bestemmer hvilke vilkår som skal filtreres ut, og vil begrepene bli vurdert i sammenheng. Når alt kommer til alt, gitt noen av problemene vi takler her, kan det tenkes at selv dette nyhetsinnlegget ikke klarer det hvis harde filtre ble brukt.

En avslappende vending i Kinas kamp mot VPN-er

Det har nettopp kommet nyheter som viser hvor alvorlig Kina handler om å fjerne bruken av VPN-er fra landet.

En ni måneders fengselsstraff er nettopp avsagt til en person som er dømt for å ha solgt VPN-programvare. Deng Jiewi, den aktuelle personen, har solgt VPN-programvare siden 2015, og mens han først ble avhørt om dette i fjor, har rettsdokumenter først nylig begynt å sirkulere.

Den største frykten blant innbyggerne i Kina er selvfølgelig at hvis de som selger VPN-er har blitt et mål for myndighetene, hvor mye lengre tid vil det være før brukerne også er målrettet.

Cubas sensurtilnærming: Flere detaljer dukker opp

I begynnelsen av måneden rapporterte vi hvordan Cuba øker sin sensurinnsats, og hvordan denne innsatsen kan bli litt rammet og savner for å si det mildt.

Ny informasjon har kommet frem, som viser hvor usammenhengende og uforholdsmessig sensur er på Cuba. Informasjon samlet av OONI (Open Observatory of Network Interference) antydet at Cubas ISP - ETECSA, hovedsakelig sensurerer nettsteder som direkte eller indirekte kritiserer den cubanske regjeringen. Men den fant også ut at sensurmetodene langt fra var sofistikerte, og en metode kjent som ‘dyp pakkeinspeksjon’ er sterkt avhengig av.

Denne metoden innebærer at data blir filtrert når de går gjennom et inspeksjonspunkt. Imidlertid er sikrere nettsteder som bruker HTTPS-kryptering i stand til å omgå dette filteret og blokkeres derfor ikke. Virkelig betyr dette at mens cubanere kan ha problemer med å nå lokale nettsteder, er større internasjonale nettsteder som inneholder informasjonen de trenger fremdeles tilgjengelig. Selv om dette er flott, er det bare bra for de som har råd til internett i utgangspunktet. Med en times surfing som koster $ 1,50 og gjennomsnittlig månedslønn som bare når $ 30, og for øyeblikket ingen tilgjengelige Wi-Fi-tjenester tilgjengelig, oppnås fortsatt sensur på Cuba på en økonomisk måte.

Thailand øker hastigheten på internett sensur

Ytringsfriheten har egentlig ikke vært noe assosiert med Thailand siden Junta overtok i kuppet i 2014, men presset mot dissidenter, og de som kritiserer Juntaen har økt betydelig de siste månedene.

Flyttingene gjøres ved hjelp av artikkel 116, som er rettet mot informasjon ‘sannsynligvis vil forårsake forstyrrelser i landet’. Som med mange andre tilfeller vi har sett på i liveoppdateringene, er ordlyden i denne frasen bred nok til å omfatte alt Junta ønsker det. Selskaper som er berørt av sammenbruddet inkluderer Facebook, som har båret hovedrollen av regimene sensurarbeid. I løpet av de første seks månedene i år alene har regimet bedt Facebook om å blokkere 300 innlegg, sammenlignet med bare 80 mellom mai 2014, og desember 2016.

Ytterligere skritt blir tatt av Kringkastings- og telekommunikasjonskommisjonen for å tvinge Facebook til å ta de nødvendige skritt for å fjerne krenkende innlegg, med trusselen om at den blir blokkert fullstendig. Samtidig har regulatoren forsøkt å få Facebook til å registrere seg som et kringkastingsselskap i Thailand, med trusselen om å miste annonseinntektene hvis den nekter.

Iran løsner grepet på Internett (for noen enkeltpersoner)

Det er ikke ofte at vi er i stand til å rapportere i det minste potensielle gode nyheter her på liveoppdateringssiden, men nok en gang er det Iran, en av leverandørene av veldig strenge sensurregler, som tilsynelatende gjør skritt for å gi innbyggerne større friheter.

Men før du blir for spent, kommer det ikke til å være en 'gratis for alle' avtale. Informasjons- og kommunikasjonsministeren diskuterer muligheten for å klassifisere restriksjoner i samsvar med hver enkeltes jobb og alder. Det er lite mer informasjon om dette på nåværende tidspunkt, og det kan vise seg å være mye byråkrati, og hopper som enkeltpersoner må hoppe gjennom, som til slutt trenger ingensteds, men vi bør vite mer de kommende månedene.

Amnesty International låser horn med Cuba over sensur på Internett

Cuba flyr ofte under radaren når det gjelder diskusjoner om sensur, muligens fordi mye av fokuset nylig har vært på dens større nabo og de sjokkerende maktmisbruk som har skjedd der når det gjelder sensur av amerikanske borgere.

Men ingenting av dette skal fjerne seg fra overgrepene som skjer på Cuba, og det er en årsak som Amnesty International har fått bak seg denne måneden. En fersk rapport fra Amnesty konkluderte med at nivået av statlig kontroll over internett truer ytringsfriheten til flertallet av innbyggerne på Cuba. Av like stor bekymring for Amnesty er de dårlig definerte lovene som ble brukt til å bestemme hva og hvem som skal sensureres når som helst. De fleste av nettstedene som er sperret anses å ha inneholdt kritikk av regimet, omhandlet menneskerettigheter eller diskutere metoder for å omgå sensur. Og det er ikke bare offentlig innhold på nettet, men også tekstmeldinger som inneholder visse vilkår som blir sensurert.

For ytterligere bekymring for Amnesty og andre er det faktum at det kubanske regimet ikke er åpen om sin sensurmodell. De som prøver å få tilgang til et blokkert nettsted, som Skype (ja, Skype er utestengt på Cuba) blir møtt med meldinger som får brukeren til å tro at det er en feil med programmet, eller de opplever at kontaktlisten deres plutselig har forsvunnet, og så de legger problemet ned på et teknisk spørsmål.

Tech Giants hopper på sensurstoget

Det ser ut til at det er en enda større trussel mot internettfrihetene dine enn noe land, og det er selskapene som designer, lager og eier teknologien vi bruker for å få tilgang til internett.

Rapporter ut denne måneden antyder at disse selskapene, spesielt Google og Apple, monopoliserer sin kontroll over det vi ser, hører og leser på nettet. Dette trekket er langt fra de første dagene av internett da de ble innropt som mester for ytringsfrihet.

Innen få uker etter at president Donald Trump startet sin periode, startet Googles morselskap Alphabet implementering av teknologi som eliminerte hatefulle ytringer fra internett. Problemet her er selvfølgelig at det er de, sammen med politikerne de støtter, som får bestemme hva som utgjør som hatefulle ytringer.

Et ytterligere problem oppstår av det faktum at mellom dem Google og Apple i utgangspunktet eier internett, og spesielt mobilappsiden av ting. Så hvis de jobber sammen for å bestemme at noe ikke kommer til å bli publikum, blir det aldri sett. Sinnene bak Gab, en gratis og åpen app, fant dette ut da begge selskapene bestemte seg for å fjerne appen fra butikkene sine.
Et annet problem er at Google og Apple ikke er alene.

Google har inngått samarbeid med ProPublica for å lage det de nå refererer til som “Hate Speech News Index”. Dette vil være et resultat av det nye maskinlæringsverktøyet som er opprettet av Google for å kvitte søkemotoren med alt som selskapet anser som hatefullt. Kanskje enda mer bekymringsfullt er noen av de andre navnene som angivelig er involvert, nemlig: The New York Times, Buzzfeed, Latino USA, Univision News og New American Media.

Og hvis det ikke var nok til å gjøre deg bekymret for søkeresultatene du mottar fra Google, burde det at de bruker sin makt til å manipulere resultater for å i utgangspunktet sperre nettsteder de ikke vil at du skal se, få deg lite bekymret. Et nettsted som har falt i stykker av denne manipulasjonen er World Socialist Web Site (WSWS). De fant ut at de 45 beste søkeordene som tidligere ville ført leserne til nettstedet deres hadde blitt blokkert av Google, noe som gjorde det nesten umulig for nye søkere å finne nettstedet.

WSWS og andre opposisjonsnettsteder går ikke ned uten kamp, ​​og støttespillere kampanjer mot det som faktisk er en svart liste over nettsteder som motsetter seg urett, korrupsjon og sensur..

august

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Kina insisterer på bekreftelse for alle

Alle som ønsker å legge ut på et forum eller et internettfellesskap i Kina, må nå bevise hvem de er.

Trinnet for å fjerne all anonymitet fra internett har tidligere blitt eksperimentert med på regionalt nivå, men takket være utstedelsen av "Forvaltningsforskriften om internettforum og fellesskap" har regelverket gått over hele landet. Internett-selskaper og tjenesteleverandører er pålagt å nøye overvåke og strengt håndtere alt innhold som er lagt ut av registrerte brukere, og å bekrefte identiteten til hver enkelt person som registrerer seg hos dem, før de får lov til å legge ut. Hvis brukere nekter å oppgi sin virkelige identitet, har selskaper blitt bedt om å ikke la dem legge ut på den plattformen.

Ytterligere veiledning er også utarbeidet om hva som kan og ikke kan legges ut, publiseres eller formidles på nettet. Problemet, som alltid, med veiledningen er at kategoriene er så brede, i utgangspunktet kan alt som sensurene ikke misliker, bli forbudt. Innhold som er forbudt inkluderer det som motsetter seg de grunnleggende prinsippene i grunnloven, alt som anses som skadelig for nasjonal sikkerhet, og alt som anses å oppfordre til hat, etnisk diskriminering eller som undergraver nasjonal enhet.

Iran tar et skritt tilbake fra sensur, muligens

I en hendelse som ikke lett kunne vært forutsagt, har Irans kommunikasjonsminister offentlig kunngjort at forhandlinger pågår for å fjerne blokkeringen av Twitter.

Plattformen har vært forbudt under Irans sensurregler i årevis, til tross for at landets ledere ofte henvender seg til den for å kringkaste sine politiske meldinger. Det er imidlertid for tidlig å feire ennå. Selv om flyttingen er vellykket, betyr det ikke at den gjennomsnittlige iraneren vil kunne få tilgang til plattformen, eller legge ut fritt.

Denne kommer til å være et tilfelle av "se på dette rommet".

Vietnam for å øke sensuren som en del av Crackdown on Dissent

Vietnam har nylig uttalt sin intensjon om å slå ned på politisk dissens i landet.

Som en del av dette har den til hensikt å utvikle et mer robust regime for internettsensur. Det har tatt disse grepene som et svar på det den ser som handlinger for å undergrave prestisje for staten og partilederne. Flyttingen følger en økning av fengsler, inkludert av den anerkjente aktivisten og bloggeren Nguyen Ngoc Nhu Quynh, som nå står overfor ti års fengsel. Landet er for tiden ansett som et av de minst sikre, med tanke på cybersikkerhet, i verden, mens rapporter samtidig har avdekket bevis som antyder at det har vært en økning i cyberhacker som jobber på statens vegne for å finne dissidenter..

Selv om det ikke er noen faste eksempler på hvordan nedbruddet vil bli implementert, er Vietnam absolutt et land å se på de kommende månedene.

Vietnam omfavner sensur på nettet

Et prosjekt er godkjent av departementet for informasjon og kommunikasjon i Vietnam som lar regjeringen identifisere og sperre nettsteder som den mener gir villedende informasjon.

Programvaren som gjør at dette kan skje, er designet som en del av Vietnams langsiktige plan for å forhindre nettkriminalitet. Mens bekjempelse av nettkriminalitet er en edel forsøk, gjenstår spørsmålet, hvem bestemmer hvilken informasjon som er reell og hva er misvisende? Et annet aspekt av planen er å utvikle kommunikasjonsplaner som sprer meldingen om forebygging av nettkriminalitet og lærer unge å filtrere ut upassende informasjon på nettet.

Indias kamp for krenkelse av opphavsrett går et steg for langt

Selvfølgelig har alle rett til å beskytte sin egen intellektuelle eiendom. Tross alt, hvis du jobber hardt med noe, vil du ikke at noen andre tar all æren. Imidlertid er det vanskelig å se hvordan denne retten kan oversette til nedleggelse av 2.650 nettsteder.

Likevel er det akkurat dette som har skjedd i India. Det «midlertidige tiltaket» er blitt sett på som et svar på brudd på opphavsretten til bestemte filmer. Dette kan ha sammenheng med den plutselige forsvinningen av Internet Archive, ettersom det tilsynelatende var et av nettstedene som ble navngitt i høyesterettsordningen. Bestillingen ble vedtatt i høyesterett uten tiltalte, noe som betyr at ingen var i stand til å legge frem de mange logiske grunnene til at denne tilnærmingen bare var litt over toppen.

Ex Parte-ordrer som dette er bare ment å bli brukt i ‘svært presserende’ omstendigheter, og det er vanskelig å se hvordan videopirateri dekkes under dette.

India Cut Internet Archive

Det er ikke ukjent for hele regioner å plutselig miste tilgangen til internett i India.

Det sies ofte mange årsaker til disse forekomstene, fra sensur fra myndighetene til enkle strømstans. Imidlertid er de siste forsvinningen av tjenester i India mye mindre tvetydige i sin natur; Internett-arkivet er utilgjengelig i India. Mens lenken fungerer bra, er det ikke mulig å få tilgang til informasjon, og brukere blir møtt med en melding som gjør årsakene til det ganske tydelige - “Siden du har bedt om, er blokkert, fordi URL-adressen er utestengt i henhold til regjeringsreglene”. Arkivet er et depot for gammelt medieinnhold og inneholder Wayback Machine, som lar brukere se eldre versjoner av websider som ikke lenger er tilgjengelige live på nettet.

Det er mye data som ikke lenger kan nås, og en kynisk person kan antyde at det er det første trinnet i å skrive om historien.

Kina lukker løkkene i sitt sensureringsnett

Kina er velkjent som en ledende skikkelse innen internettsensur, men inntil nylig var det hull i sensurnettet som kunne utnyttes ved bruk av VPN. Som vi rapporterte forrige måned, er imidlertid VPN-er det neste målet på den store sensurmaskinen Kina.

Nå lærer vi også at de har konstruert et nytt og mer sofistikert sensursystem for å blokkere sosiale medier og mange andre nettsteder. Det nye systemet gjør det mulig for myndighetene å kontakte ISP-er som gir tilkobling for ethvert nettsted som anses som uakseptabelt, og det blir bedt om at de skal slutte å være vertskap for innholdet. Hvis dette ikke umiddelbart kommer, blir tilkoblingen avstengt i løpet av få minutter.

Dette kommer selvfølgelig også på baksiden av tjenesteforstyrrelser som WhatsApp-brukere i landet opplevde, ettersom dette ble det siste målet for nedbrytningen.

Amerikaneren er inne på det igjen: Fear Over Free Expression

Nyheter brøt tidligere denne måneden om et lovforslag i kongressen som kunne ha alvorlig innvirkning på enkeltmenneskers og selskapenes rettigheter til fri uttrykk på internett.

The Stop Enabling Sex Traffickers Act (SESTA, S. 1693) er et annet lovforslag som på grunn av det er en god idé. Det åpenbare målet er å kutte kommunikasjonslinjene som brukes av sexhandlere, og dermed fjerne all plass de kan bruke for å fare for andres velvære. Men det som lovforslaget mer sannsynlig faktisk gjør er åpne plattformer, bedrifter og enkeltpersoner som vert tredjepartsinnhold til sivilt og straffansvar hvis de er vert for innholdet i sexmuglere.

Å vite det er lite enn dumt, men hva hvis du ikke vet, om innholdet ditt er hacket, eller hvis ansiktet til å plass på nettstedet ditt er lovlig og over bord? Hvor langt kan du, eller bør, gå for å sjekke intensjonene for de som bruker plass på nettstedet eller plattformen din? Mens større organisasjoner har ressurser til å gjøre sjekker, kan du fjerne materiale raskt og foreta eventuelle økonomiske erstatninger, for ikke å snakke om evnen til å forvitre uvær som følge av søksmål, små oppstart og enkeltpersoner ikke. Så, hva betyr dette? Kort sagt vil vertsplassene sannsynligvis være mye mer drakoniske i sin tilnærming til det de vert, og sikre at de ikke risikerer å åpne seg for rettssaker eller verre. Ved å gjøre dette vil de hjelpe til med å kvele ytringsfrihet og ytringsfrihet.

I mellomtiden vil de lovforslaget ble designet for å fange bare finne en annen måte å kommunisere på.

juli

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Kina stenger for VPN-sensurgap

Myndigheter i Kina har tatt neste skritt for å gjøre omgåelse av sensurlovene enda hardere ved å fjerne VPN Apps fra China App Store.

ExpressVPN rapporterte at den 29. juli var iOS-appen deres fjernet, sammen med mange andre apper fra store VPN-leverandører. Den eneste måten å få tilgang til disse VPN-tjenestene i Kina nå er å bruke App Store på et annet territorium. For å gjøre dette, må brukerne oppgi en faktureringsadresse utenfor Kina. Noe av det som gjør dette trekket mer urovekkende, er at det indikerer Apples vilje til å stille med sensur, i stedet for informasjonsfrihet på nettet.

Apper designet for andre plattformer er for øyeblikket ikke berørt, men vi kan bare gjette hvor mye lenger det vil være.

Iran skaper forvirring over stramming av Telegram-sensur

En veldig offentlig uenighet har brutt ut i Iran, sentrert rundt meldingsappen App Telegram.

De harde linjekonservative fortsetter å presse på for ytterligere begrensninger i appen som de oppgir brukes av IS og andre terrorgrupper til å planlegge angrep, inkludert angrepet på det iranske parlamentet i Teheran i juni. Kommunikasjonsminister Mahmud Vaezi er mot trekkene og har blitt truet med et søksmål av visestatsadvokaten som er ansvarlig for nettområdet dersom han ikke overholder ordrene om å blokkere innhold som anses som kriminelt. Uenigheten, som blir spilt veldig offentlig, blir enda mer forvirret da det ble rapportert at Telegram hadde sagt ja til å flytte serverne sine til Iran; en uttalelse som blir nektet i veldig sterke vendinger av administrerende direktør i Telegram.

Dette setter scenen for en kontinuerlig uenighet.

Russia Reels fra Hackers Fightback

Russlands trekk for å begrense internettfriheten gjennom å opprette en svarteliste med nettsteder som Internett-leverandører må blokkere har kommet ut av støy på grunn av handlinger fra en gruppe hackere.

Tusenvis av nettsteder er utestengt siden Vladimir Putins 2012, til gjenvalg - mest for å fremme ‘sosiale sykdommer’ eller for å støtte politisk dissens. Hackerne kjempet tilbake denne måneden ved å kjøpe forbudte nettsteder og sette inn informasjon fra lovlige nettsteder i domenenavnene. Flyttingen forårsaket intet mindre enn kaos da store nyhetssider ble blokkert, Google ble utilgjengelig og statsbankene VTB og Sherbank fant ut at kontantmaskinene deres ikke lenger fungerte.

Nå som svartelistingssystemet har vist seg å være sårbart, har det blitt reist bekymringer for at den russiske regjeringen vil gjengjelde seg ved å fokusere på skremming og innføre enda strengere regler for hva som kan sees på nettet. Det er allerede rapportert at svartelisten er erstattet med en hviteliste over nettsteder som ikke kan blokkeres. Bare tiden vil vise hvordan dette, og andre trekk som ble gjort tidligere denne måneden for å skjerpe internettfrihet, vil spille ut.

Russiske begrensninger øker når regninger blir passert

Tidligere denne måneden rapporterte vi at den russiske statsdumaen hastet gjennom to regninger som ville begrense internettfriheten i landet alvorlig.

Vel, denne uken ble regningene passert. Resultatet av dette trekket er at alle VPN-er og fullmektiger nå er forbudt og bruk av dem er ulovlig, selv om det å tilby programvaren som er nødvendig for at de skal fungere, foreløpig ikke er omfattet av loven..

Det har vært lite informasjon om hvordan forbudet vil bli implementert, og topp VPN-leverandører som NordVPN har lovet å bekjempe farten, og gjøre alt de kan for at brukerne deres skal fortsette å få tilgang til internett uten begrensninger. Men det er ikke bare VPN-er og fullmakter som er blitt rammet.

Personvern er også blitt kompromittert av regningene. De som er avhengige av messetjenester for privat kommunikasjon, vil ikke lenger kunne kommunisere anonymt. Den nye loven krever at alle tjenesteadministratorer skal etablere identiteten til alle brukerne via deres telefonnumre. Hvis det ikke var kjølig nok, jobber den russiske regjeringen på et system som vil tillate dem å begrense kommunikasjonen til spesifikke individer - så ikke bare kan de se hvem som snakker, men de kan bestemme hva de kan si.

Og bare for å styrke sin holdning over internett litt mer, har Russland også implementert en karbonkopi av den tyske ‘Hate Speech’ loven som vi også diskuterte tidligere denne måneden. Og akkurat som med den tyske loven, er definisjonen av hatefulle ytringer blitt åpent for å bli bestemt slik myndighetene ser passende.

Kina fanger opp med WhatsApp

Det har endelig skjedd; WhatsApps frie regjeringstid i Kina er over.

Fram til denne måneden hadde meldingsappen klart å unnslippe oppmerksomheten til de kinesiske tjenestemennene som har rampet opp kampanjen sin for internett sensur. Det har ikke vært noe offisielt forbud eller blokkering, men serverne er foreløpig utilgjengelige over store deler av landet. Mangelen på servere kommer i kjølvannet av den kinesiske nobelfredsprisvinneren og menneskerettighetsaktivisten død - Liu Xiaobo.

Israel innleder Internet Crackdown

Selv om det ikke nødvendigvis er det mest åpne land, er Israel ikke kjent for å bruke loven til å kontrollere internett som helhet. Dette endret seg imidlertid denne måneden da Knesset godkjente en lov som tillot domstolen beordret fjerning eller sperring av visse nettsteder.

Ethvert nettsted som promoterer kriminell aktivitet eller terrorrelatert virksomhet, omfattes av den nye loven. Som i mange andre tilfeller, der landet skaper slike forbud, er det definisjonen av kriminell atferd eller terrorisme som er problemet. Ingen kommer til å argumentere for at barnepornografi bør fjernes fra noe som helst og overalt. Salg eller bruk av Cannabis er imidlertid et mye mer åpent spørsmål, som vil være omfattet av samme lov.

Storbritannia for å starte sensur av sex

Her er en annen lov, som tilsynelatende er av en god grunn.

Sex kan selge, og det kan være morsomt for samtykkende voksne, men sex, og spesielt pornografi, er ikke barnevennlig. Så en lov som krever aldersbekreftelse for å bli etablert på alle pornografisider virker som en god ide - riktig?

Feil, hva loven som blir innstiftet i Storbritannia gjør i praksis lar regjeringen blokkere pornografiske nettsteder massevis og uten rettsavgjørelse. I tillegg kan loven brukes til å blokkere alt innhold som ikke er i samsvar med britisk innholdsregler. Så hvem bestemmer hva som er pornografi? En annen bekymring for de som liker konsensuelle pornografisider, er at aldersverifiseringsprogramvaren som mest sannsynlig vil bli brukt av nettstedseierne, vil være kredittkortgodkjenning.

Det er mye ekstra finansiell informasjon som flyter i eteren, og bare venter på at hackere finner den.

Net Neutrality - A Battle Worth Fighting

12. juli var nettnøytralitetsdag, og i år gikk det absolutt ikke upåaktet hen hos både store og små internettbedrifter som arrangerte en online protest for å bevare nettnøytralitet.

Protesten på nettet var bare en del av en dag med handling som hadde som mål å overbevise FCC (Federal Communications Commission) om å holde dagens gjeldende regelverk om nøytral nøytralitet. Denne forskriften sikrer at tilbydere behandler alt innhold likt og ikke gir sine egne tjenester fortrinnsbehandling. Mens en lang rekke internettbaserte virksomheter deltok i handlingen, var noen litt mer proaktive enn andre - og morsomme nok, jo større selskapet, jo mer dempet støtte - antar jeg at noen ting aldri endres.

Hvis du vil lære mer om nettnøytralitet og hva det kan bety for deg, kan du prøve denne infografien.

Russland skynder seg å fjerne flere Internett-friheter

Den russiske regjeringen er ikke akkurat kjent for sin kjærlighet til internettfrihet, men dens siste grep vil kvele den lille friheten som er igjen.

De to regningene, som allerede har hatt sin første behandling, og som sannsynligvis vil bli vedtatt på den andre, ville forby programvare som brukes til å omgå blokkerte nettsteder (kort sagt ikke flere VPN-er), sensurere søkemotorer og bringe meldingsapper under myndighetskontroll. Flyttingen ville fjerne de siste frihetens rester på nettet i Russland, og bety at meldingstjenester ville være nødvendige for å samarbeide med russiske mobiltelefonoperatører for å identifisere brukere - ingenting ville være hellig eller sikkert. Dette følger andre sensurlover på internett som ble undertegnet for bare noen dager siden og ga kommunikasjonsdepartementet rett til å sperre speilsteder uten behov for en samtykke fra en dommer.

Og ja, som du allerede har gjettet, blir alt dette gjort i navnet på å stoppe terrorisme.

Kina oppretter ytterligere begrensninger i innholdet i tråd med kjerneverdiene

Det ser ut til at det ikke går en måned uten at Kina prøver å begrense innbyggernes internett-tilgang ytterligere.

Selv om juli bare startet for en uke siden, har tjenestemennene i Kina vært veldig opptatt med å implementere nye restriksjoner. Blant de nye reglene denne måneden fant vi ut at revisorer vil sjekke alt lyd og visuelt innhold som blir lastet opp for å sikre at det er i samsvar med Kinas ‘kjerne-sosialistiske verdier’. Alt innhold fra pedagogiske videoer eller tegneserier som bryter disse verdiene, vil bli redigert eller utestengt. Følgende inkluderer denne kjennelsen:

  • En stopper for alt innholdsstrømming - i det minste midlertidig mens de nye reglene håndheves
  • Et forbud mot alt innhold som viser eller ser ut til å fremme homofili - det har blitt klassifisert som en 'unormal seksuell atferd.'
  • Et forbud mot alt innhold som diskuterer rusavhengighet. Alt som har med nakenhet eller sex å gjøre, inkludert sexopplæringsvideoer.
  • Alt som viser røyking.
  • Alt som viser luksuriøs livsstil.
  • Alt som inneholder eller viser kriminelle prosesser i detalj.
  • Alt som inneholder ‘stygt’ språk.

På toppen av dette vil avdelingen som fører tilsyn med politimedier begynne å score nettsteder for publisering av litteratur. Disse nettstedene vil bli merket av 100 på hvor godt litteraturen på nettstedet deres holder seg til sosialistiske verdier. Nettsteder som faller under 60 poeng skal kritiseres offentlig og forbys å vinne priser.

Og hvis det ikke var nok, har Kinas mest populære VPN blitt beordret til å stoppe virksomheten. GreenVPN har vært en livslinje for borgere, universiteter, bedrifter og til og med statlige aviser som vil komme forbi Great Firewall of China. Begrensning av VPN-er ble oppført som en av toppprioriteringene av Kinas industri- og informasjonsminister på begynnelsen av året, og det ser ut som om de har begynt å gå gjennom oppgavelisten sin.

Å betale prisen for gratis tale i Tyskland

I henhold til en ny kontroversiell lov vedtatt i Tyskland, kan selskaper i sosiale medier som ikke klarer å fjerne hatefulle ytringer bli bøtelagt med opptil 57 millioner dollar (€ 50 millioner).

Selv om det virker som en lovende idé å forhindre spredning av hat og vold, er det mange problemer med slike lover. Hovedspørsmålet er hvem som bestemmer hva som er hatefulle ytringer, ærekrenkelser eller oppfordring til vold og hva som ikke er det. Loven prøver å ta opp dette ved å si at selskaper har 24 timer på å fjerne åpenbare eksempler, men har opptil en uke på seg til å ta beslutninger om mindre tydelige eksempler. Problemet er da hvem som tar disse beslutningene og på hvilket grunnlag. Flyttingen ble gjort etter at det ble besluttet av justisminister Heiko Mass at plattformer på sosiale medier ikke oppfylte sine forpliktelser. Imidlertid uttalte han at det var nødvendig med en europeisk strategi for å takle hatefulle ytringer og falske nyheter.

Og her ligger problemet: Den ene persons falske nyheter er en annens ubehagelige sannhet, og det samme kan sies for ytringsfrihet og hatefulle ytringer..

juni

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Canada - Land of the Not So Free

I et trekk som har kommet som litt av et sjokk, har Canada sluttet seg til rekkene av de som bruker lovlige vedtekter for å bestemme hvilken informasjon enkeltpersoner skal og ikke skal ha rett til innsyn, ikke bare i Canada, men over hele verden..

Høyesterett i Canada, Høyesterett, stadfestet en kjennelse som tillot et selskap å tvinge Google til å avliste spesifikke nettsteder og domener globalt for sin søkeindeks. Flyttingen gjør dem effektivt usynlige for alle som leter etter dem ved hjelp av denne søkemotoren. Det som er så angående, er ikke at retten ble brukt til å inngå i en kanadisk sak, og heller ikke at domener ble fjernet fra bruk i Canada, men at det aktuelle selskapet presset på for å fjerne domenene over hele verden, og dette ble støttet av retten.

Implikasjonene av denne kjennelsen om ytringsfrihet, skulle andre land bestemme seg for å følge etter, og ikke bare i tilfeller av industriell uenighet, ikke tenker på. For eksempel, hvis en domstol i Kina skulle bruke den samme tilnærmingen til noe de sa var i strid med kinesisk lov, for eksempel eksistensen av YouTube, kunne de ha fjernet den over hele verden, snarere enn bare i Kina.

Ytterligere sensurutfordringer i Kina

Tidligere denne måneden rapporterte vi om trekk fra den kinesiske regjeringen for å fjerne underholdning og sports sladder, diskusjon og oppdateringer fra Internett, og ansett dem mot kinesiske lover om individuelt personvern.

Nå er et av nettstedene som gir slike nyheter, men klarte å unngå nedleggelse, blitt rammet igjen. Weibo, bedre kjent som den kinesiske Twitter, ble rammet med en ordre fra regjeringen om å legge ned alt politisk sensitivt video- eller lydinnhold. Selskapet gikk med på å etterkomme ordren, og troen blant analytikere er at selskapets innhold knapt vil bli påvirket ettersom brukerne vet å ikke legge inn slike kommentarer likevel.

Men hvor lang tid vil det gå før tjenestemennene kommer tilbake for resten av Weibos innhold?

India øker taket på internettfrihet

India tar sensur til et helt nytt nivå.

Det har stengt internett. I løpet av de første fem månedene av 2017 har internett blitt stengt i forskjellige regioner minst tjue ganger, med fire slike blackouts som oppsto i første halvdel av juni. Hver av disse blackoutene fant sted i et område som opplevde nylige voldelige protester. Regjeringen er tilsynelatende uvillig til å diskutere nedleggelsene, men uttalte tidligere at det var for å stoppe sosiale medier fra å føre til vold. Selv om det ikke er første gang den indiske regjeringen tar så alvorlige skritt, har nedleggelsene økt betydelig i år.

Det kommer ikke som noen overraskelse at nettsteder på sosiale medier, som Facebook, rangerer India blant de øverste landene med myndigheter som ber om sensur av innhold.

Palestina funderer på problemene med folkemakt

Palestinske myndigheter traff en uventet vegg da de beordret blokkering av mange nettsteder.

De 22 nettstedene ble ansett for ikke å være i tråd med sin politiske orientering, og ble blokkert fordi de brøt med 'regler for publisering', selv om ingen ser ut til å vite nøyaktig hvilke regler disse refererer til. Denne plutselige blokken ser imidlertid ut til å ha motivert aktivister til å uttale seg imot den. I tillegg til å starte sin egen hashtag-kampanje, ber de som motsetter seg blokken folk til å boikotte ISP-ene som er medskyldige i brudd på internettfriheter.

Iran stryker over sensurlinjen

Iran er ikke kjent for sin toleranse for internettfrihet, spesielt siden både Twitter og Facebook er forbudt i landet. Imidlertid dukket det opp en stråle av håp da president Hassan Rouhani - i sitt bud på gjenvalg - talte forsøk på å beskytte tilgang til plattformer på sosiale medier i landet.

Han spionerte en mer moderat tone mot nyere sosiale mediesider som Instagram og Telegram enn det som har vært sett i landet før. Flott, ja? Vel, det hadde vært, bortsett fra at Rouhanis administrasjon rett etter seieren introduserte reformer som sannsynligvis kommer til å begrense internettilgangen ytterligere. De nye kontrollene ble brakt inn under dekning av forbedret cybersikkerhet og til forsvar for Irans nasjonale sikkerhet. Det som imidlertid kan være mer bekymringsfullt er at Telegram etter sigende jobber med regjeringen, og samarbeider med en strammere kontroll over hva som kan og ikke kan legges ut. Av hensyn til rettferdighet skal det imidlertid bemerkes at Telegram uttalte at de bare samarbeider for å fjerne innhold som inkluderer pornografi.

Regjeringens program for ‘intelligent foredling’ går imidlertid mye lenger.

Egypt utvider sensurmålene

Egyptiske myndigheter har begynt å målrette seg mot VPN-leverandører som ble spesifikt brukt for å omgå den siste bølgen av blokker på nyhetsnettsteder.

Nyheten brøt ikke lenge etter at teknologisamfunnet avsluttet sitt forslag om å straffe afrikanske myndigheter for å holde tilbake nye IP-adresser og effektivt avslutte Internett. Den egyptiske regjeringen ser ikke noe galt med verken å holde tilbake IP-adresser eller slå av nyhetsnettsteder, selv om de nekter å formelt erkjenne at nettsteder er sperret. Mer bekymringsfullt er at systemet egypterne bruker for å tvinge ISP-leverandører til å slå av internettilgang, blir replikert i andre land, inkludert Kamerun og Irak.

Lukker seg på Celebrity News i Kina

Kina er kjent for sin no-nonsense tilnærming til internett, og potensialet for frihet som det gir sine innbyggere. Nyheter om at myndighetene har satt i gang en ny nett-sikkerhetslov, som resulterte i nedleggelse av kontoer og blogger som dekker kjendisnyheter, kom likevel som et sjokk.

Mer enn 80 WeChat-kontoer ble lukket under loven som ble gitt av den høyeste internettregulatoren i landet - Cyberspace Administration of China. Loven sier at verken organisasjoner eller enkeltpersoner kan utføre noen aktivitet på Internett som krenker et annet individs omdømme, personvern eller åndsverk. Dette ville ikke høres så ille ut hvis det bare hadde vært nettsteder som tråkker inn usannheter, vulgariteter og skandaler, men blant nedleggelsene var et populært nettsted for filmeromtaler.

Det ser ut til at underholdning, og til og med sport, ikke lenger har den relative friheten de en gang hadde.

Tyrkias krig mot Wikipedia

Den tyrkiske regjeringen har blokkert - helt blokkert - Wikipedia. Ja, du har lest det riktig.

Nettstedet eksisterer rett og slett ikke lenger for nettbrukere i Tyrkia. Selv om den bare nylig ble rapportert, skjedde blokken i slutten av april etter at Wikipedia nektet å fjerne negative referanser til Tyrkias forhold til militante i Syria og statsstøttede terrorister. Men Wikipedia er bare den tynne kanten av kilen; den tyrkiske regjeringen har blokkert anslagsvis 127 000 nettsteder og ytterligere 95 000 kontoer, blogginnlegg og artikler på sosiale medier. Mange av nettstedene som er forbudt inneholder nyheter og informasjon som regnes som pinlig.

Studenter i Tyrkia leder opprøret mot forbudet mot Wikipedia, spesielt når eksamenstiden nærmer seg, og bruker VPN-er for å hjelpe dem med å nå det og andre utestengte nettsteder. Det ble også avslørt i juni at flere ‘speil’ nettsteder har dukket opp på nettet i Tyrkia, og gjengir innholdet som finnes på Wikipedia. En måte dette er gjort mulig er ved å plassere tyrkiske Wikipedia-sider på et desentralisert peer-to-peer-vertenettverk som ikke er avhengig av et domenenavnsystem.

Dette gjør det veldig vanskelig for den tyrkiske regjeringen å sensurere den fullstendig, og gi dem som ønsker å finne innholdet en måte å gjøre det på.

Kan

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

En dårlig måned for Al-Jazeer

I tillegg til å bli utestengt i Egypt, har Al-Jazeer TV blitt blokkert i både Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

Flyttingen kommer etter at Qatar-herskeren ble sagt å ha beskrevet Iran som en ‘islamsk makt’ og deretter gått videre til å kritisere Trump-administrasjonens politikk overfor Teheran. Imidlertid holder tjenestemenn fra Qatar fast på at nyhetsbyrået deres ble hacket, og at ingen noen gang har kommet med slike kommentarer fra Emir. Uansett er det litt mer enn tilfeldig at dette har skjedd i løpet av dager etter Trumps besøk i regionen.

Egypt strammer grepet om fri tale

I en annen bølge av nedbrytninger har Egypt sluttet seg til rekkene til de som bruker terrorisme for å forby nettsteder som dens styrende makter ikke liker.

I den nye kjennelsen ble det forbudt 21 nettsteder, inkludert TV-er Al-Jazeer, som har base i Qatar, som lenge ble antatt av tjenestemenn å støtte det utlagte muslimske brorskapet. Andre nettsteder som ble navngitt på listen produsert av tjenestemenn, inkluderte lokale egyptiske kringkastere og aviser. Imidlertid, blant de som ikke er offisielt navngitt, men nå utilgjengelige i Egypt, det arabiske nettstedet til The Huffington Post og Mada, beskrevet som et progressivt egyptisk nyhetsnettsted uten lenker til islamistiske grupper eller viser sympati for deres sak.

Siden disse nettstedene ikke offisielt ble navngitt blant de 21 som nå er utestengt (hvorav bare 5 offisielt har blitt navngitt), er det mulig at dette bare er et tanntanningsproblem. Imidlertid er det også mulig at terror igjen blir brukt som et dekning for å begrense ytringsfriheten og tilgangen til progressive ideer.

Nødstilstand i Venezuela omfatter Internett-tilgang

Etter to måneder med å være holdt i unntakstilstand, oppleve protester mot regjeringen, sivil uro og døden til over 50 mennesker, har den venezuelanske presidenten sortert for å dempe volden ved å øke sensur på nettet og online overvåking.

Flyttingen kommer etter hvert som presidentens popularitet fortsetter å falle, og sensur av TV-stasjoner og trakassering og arrestasjon av journalister klarte ikke å få slutt på uroen. Nett-TV-stasjoner har blitt anklaget, sammen med lokale telefonselskaper, for å støtte opp og til og med hjelpe til med koordinering av protester mot regjeringen.

For å slå tilbake og fortsette sin rett til ytringsfrihet har det venezuelanske folket flyttet til sosiale medier, noe som viser seg mye vanskeligere for regjeringen å sensurere. I et grep for å motvirke dette, er regjeringen imidlertid også på vei til sosiale medier med sin egen beskjed, samtidig som den øker overvåkningen mot innbyggerne.

Uklare linjene mellom hatytringer og ytringsfrihet

De fleste høyreinnstilte mennesker ønsker ikke å se innhold som oppmuntrer, støtter eller på annen måte skaper en stemme eller plattform for hatefulle ytringer, eller som går ut av sin måte å såre andre på uansett.

Men det er en trist sannhet at den eksisterer, og bør rapporteres og fjernes når den blir funnet.

Imidlertid kan det siste EU-direktivet hvis det ble vedtatt gjøre mer enn bare få slutt på hatefulle ytringer. Dette direktivet vil føre til større regulering av videoinnhold på sosiale medier, som selskaper som Facebook og Twitter ville bli tvunget til å adoptere. Forskriften vil gi en EU-bred tilnærming til problemet, men hvem som bestemmer størrelsen, og derfor hva som utgjør hatefulle ytringer, i motsetning til ytringsfrihet og en troverdig trussel i stedet for åpen debatt.

Moderasjonssystemet på disse nettstedene er langt fra perfekt, men er dette virkelig svaret?

Den britiske regjeringen går for å stramme reguleringen og fjerne flere friheter

Vi rapporterte ovenfor om et EU-direktiv som var satt til å regulere videoinnhold på sosiale medier, under dekke av å redusere og fjerne hatefulle ytringer.

Du kan bli tilgitt for å tro at Storbritannia ville være fri fra denne bekymringsfulle hendelsen med Brexit som nærmer seg. Imidlertid har Theresa May andre planer og planlegger å innføre omfattende forskrifter som gjør at myndighetene kan bestemme hva som blir sagt på nettet. Forskriftene vil sette enorme begrensninger for hva som kunne deles, publiseres og legges ut på nettet. Det vil også gi regjeringen makt til å bryte meldingsapper slik at meldingene som blir sendt og mottatt kunne leses. Som med så mye av reguleringen og begrensningen som pålegges på nettet for øyeblikket, oppnås dette under dekke av antiterrorlovgivningen.

Men det det oppnår er ikke å stoppe terrorisme, men å dempe rettighetene til gjennomsnittlige, lovlydige (for det meste) borgere, som er hva terroristene ønsker, er det ikke?

Hvor Russland fører Ukraina følger

Russland har lenge vært kjent for sin stadig mer drakoniske tilnærming til uavhengige nettsteder og online medier. Imidlertid, i et trekk som blir pakket inn i fargene på økte sanksjoner mot Russland, har den ukrainske presidenten kunngjort en blokk på de mest populære nettstedene for sosiale medier og søkemotorer med base i Russland.

Flyttingen er et av et antall som også ser eiendelene til en rekke russiske selskaper fryses, og deres virksomhet blir forbudt i Ukraina. Mens presidentens linje er at dette er et svar på Russlands pågående annektering av Krim, er sensureksperter i landet bekymret for at det er mye mer å gå, og at rettighetene og online-frihetene til landets enkeltpersoner er under angrep.

april

Live-oppdateringer: Nyheter om sensur på nettet

Større tyrkisk sensur

Det stoppet heller ikke der. Den tyrkiske regjeringen bestemte seg for å komme inn på handlingen, og det ble innført strammere sensur med flere nettsteder som ble blokkert som trusler mot nasjonal sikkerhet. Men, som australiere, tok det tyrkiske folket ikke lett på trusselen om deres online frihet, og det var en økning på 89% i salget av VPN-er rett etter kunngjøringen.

Netto nøytralitetslover

Ajit Pai, USAs FCC-styreleder, gjorde trekk for å rive nettnøytralitetslovene som har eksistert siden 2015. Disse lovene er ment å forhindre at teleselskaper i USA prioriterer trafikk ved å blokkere, eller i det minste, bremse konkurrentenes innhold.

Australia 1 Net Privacy 0?

Den samme måneden fikk også den australske regjeringen vedta et nytt sett med lover, kjent som den føderale regjeringens oppbevaringsplan for metadata. Gjett hva den australske regjeringen ville ha tilgang til? Imidlertid har det ikke vært en enkel vei for den australske regjeringen å få iverksatt denne ordningen, og aldri et land som skal ta ting om nedleggelse, erklærte personvernrettighetsorganisasjoner 13. april, National får en VPN-dag.

Internett-leverandører lovlig å selge dataene dine

Ikke lenge inn i presidentskapet for Donald Trump rapporterte vi hvordan det var signert et lovforslag i USA som tillot ISP-er å selge nettleserhistorikken og geolokasjonsdataene til kundene sine. Teorien bak lovforslaget var at det skapte like spill mellom slike som Google og Facebook, som er kjent for å være rask og løs med kundeinformasjon, og Internett-leverandørene hvis hender hadde vært lovlig bundet til dette tidspunktet..

2016

Desember 2016

Regel 41

Kjennelsen trådte i kraft 1. desember 2016, til tross for forsøk på siste øyeblikk for å stoppe den.

Dette er faktisk den amerikanske versjonen av "snoppers 'charter" (lovgivning i Storbritannia som gjorde det mulig for offentlige etater å regjere etter å spionere etter enkeltmenneskers søksvaner) som tillater at flere datamaskiner over hele landet kan søkes under en enkelt garanti. Mens resonnementet som blir trukket ut for å støtte flyttingen, får støtte med den populære fantasien; når alt kommer til alt som ikke vil beskytte barna sine, gjør det faktisk lite å beskytte. Faktisk anses overvåkningsmaktene og endringene som de vil påvirke i søke- og beslagsprosedyrer av de som motsetter seg lovforslaget, for å være i strid med fjerde endring.

November 2016

The Investigatory Powers Act, Storbritannia

Denne loven ble vedtatt i 2016, og fra og med mai 2017 er det fortsatt ikke alle som vet eller godtar dens eksistens.

Kalt "snoppers 'charter" betyr det at Internett-brukere i hele Storbritannia blir sporet og sett av GCHQ, på masse uten å ha begått noen ulovfestede handlinger. Og hvis regjeringen kan spore deg, så kan også kriminelle og "big business". Dette betyr at informasjonen din er til salgs, og loven om etterforskningskrefter gjør det lettere å finne og bruke.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me