Sikre viktige filer rett ved kilden med BitDam

BitDam ble grunnlagt i begynnelsen av 2016, av meg selv, administrerende direktør, og min partner Maor Hizkiev, CTO.

Vi har jobbet sammen i det offensive cyberområdet ved den anerkjente IDF 8200-enheten i syv år. I løpet av denne tiden lærte vi mye om cyberområdet og tilgjengelige sikkerhetsløsninger. For 3 år siden avsluttet vi militærtjenesten vår og kom med BitDam.

Vi samlet inn cirka 3,5 millioner dollar i 2017 fra private investorer. Vi var heldige som hadde investorer som Marius Nacht, en av grunnleggerne av sjekkpunkt og Moshe Lichtman fra Microsoft, som er enorm kunnskap og erfaring som har hjulpet oss veldig. Vi får faktisk mentorskap fra personer på toppnivå i bransjen. I dag har vi 20 personer i selskapet, med et flertall av R&D personell. Vi har kunder i EU, USA og Israel.

Produktet vårt leveres både som en tjeneste og som premiss. Installasjonen er veldig enkel ikke påtrengende, og all onboarding gjøres på bare noen få minutter.

Hvilke utfordringer løser BitDams produkt for kundene dine?

Problemet vi ser i dag er at det er et stort gap mellom den offensive siden og den defensive siden, hovedsakelig fordi de fleste av sikkerhetsmidlene i dag bruker reaktive tilnærminger. Med nye trusler som dukker opp hver dag, å prøve å forutsi hva som vil være angriperens neste trinn, eller hva som vil være de nye bivirkningene og symptomene, virker nesten umulig.

Videre vil det ikke være nok å delta i dette løpet og jage nye angrep for å beskytte effektivt, fordi du alltid vil være et skritt bak skurkene.

Ved å bruke BitDam proaktiv tilnærming, er vi i stand til å oppdage sofistikerte angrep uten anstrengelse, ved første skanning.

I stedet for å fokusere på angrepene, fokuserer vi på standardapplikasjonene som vi alle bruker daglig, som Microsoft word, excel, Adobe og på samme måte.

Disse daglige applikasjonene får ofte ondsinnede filer og lenker, noe som gjør organisasjoner sårbare for disse angrepene.

Vi utviklet en læringsalgoritme som kartlegger de legitime atferdsmønstrene til slike applikasjoner og derfor kan oppdage avvik fra den opprinnelige koden. Ethvert stykke kode som ikke ble skrevet av applikasjonsleverandøren, vil sannsynligvis være et angripers arbeid. BitDam kan gjenkjenne slike avvik og varsle eller blokkere at innholdet blir kjørt.

Hva er unikt med BitDams produkt?

Vår proaktive tilnærming er det som gjør oss unike. Selv om det er mange løsninger på markedet, men de fokuserer stort sett på angrepssiden; noen løsninger prøver å studere angrepssymptomer, andre prøver å analysere plasseringen av ondsinnet kode eller å lære utnyttelsesmetodene som angriperne vanligvis bruker. I bunn og grunn er alle disse løsningene avhengige av kunnskapen de har om angrepene, som endres hele tiden. Løsningen vår er ikke relatert til angrepet i det hele tatt, så uansett hva trusselen er eller hvor kjent vi er med det, kan BitDam håndtere det.

Hva er de viktigste utfordringene organisasjoner står overfor i dag, og hvordan hjelper produktet ditt med å løse dem?

Som du vet, er cyberverdenen i stadig utvikling. Sikkerhetsdirektører må følge med og se etter nye løsninger som kan takle nye sofistikerte trusler.

Eksisterende løsninger må oppdateres regelmessig for å sikre at de er beskyttet. Dette er utfordrende med tanke på mengden arbeid som bør investeres for å opprettholde et sikkert nettverk overtid.

BitDam tar den belastningen fra skuldrene dine, fordi vi kan takle nye trusler, og vi er ikke bare begrenset til det vi allerede vet om angriperen eller sårbarheten.

Siden teknologien vår er basert på kunnskapen om applikasjoner og ikke om angrep, tvinger vi ikke organisasjonene til å installere sikkerhetsoppdateringer eller oppdateringer; hovedsakelig fordi vi ikke er følsomme for superdynamiske endringer i angrepsmetodologiene.

Ettersom løsninger som dine blir det rådende valget for store organisasjoner, hvilke nye teknologier kan vi forvente å se som vil utvide datasikkerheten og personvernet ytterligere?

Jeg tror at BitDams proaktive tilnærming bare er begynnelsen. CISO er allerede i ferd med å forstå at det bør skje en stor endring i vår måte å tenke på. Min spådom er at det i løpet av de neste årene vil være andre selskaper som gjør lignende arbeid som vårt, slik at organisasjoner effektivt kan beskytte informasjonen sin uten å måtte jobbe så hardt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me