Slik sletter du Facebook-kontoen din permanent – 2020-oppdatering

Det var en lang og kjedelig prosess å slette Facebook-kontoen din, men ikke lenger. Vi viser deg hvordan du enkelt kan gjøre det deaktiver kontoen din, eller slett den for alltid hvis du er ferdig med sosiale medier - ja, det er en stor forskjell mellom de to. For å finne ut mer om det, samt lære hvordan du fjerner spesifikt innhold fra Facebook-profilen din, sjekk ut vår dyptgående guide nedenfor.

La oss innse det: å bruke Facebook gjør ikke noen fordeler for personvernet ditt på nettet. Du vil sannsynligvis minne deg selv på alle de store skandaler som har skjedd i det siste.

Cambridge Analytica-fiaskoen, der millioner av Facebook-brukere fikk høstet dataene sine, er fremdeles frisk i hodet - og selv om Zuckerberg og selskap distanserte seg ved å kalle det et "tillitsbrudd", den sosiale medie-giganten har hatt sin egen andel av tvilsomme trekk.

Eksempler spenner fra å gi dusinvis av firmaer "spesiell tilgang" til sensitiv brukerinfo, til å be amerikanske banker om deres kunders økonomiske data. Det viser seg at det ikke er veldig vanskelig å få Facebook til å fungere skyggefull - fordi det ofte gjør det.

Det siste stykket med dårlige nyheter for Facebook-brukere er en massivt sikkerhetsbrudd, der 50 millioner mennesker hadde deres sikkerhetstegn kompromittert. Hvis det er det siste strået for deg, og du er klar til å gå videre fra den sosiale medieplattformen, du har kommet til rett sted.

Det er på tide å gjenopprette ditt digitale personvern. La oss komme i gang!

Deaktivere vs Slette Facebook - Det du trenger å vite

Før vi kommer til trinnvis gjennomgang, er det viktig å forstå de to alternativene Facebook gir deg når du bestemmer deg for å avslutte kontoen din..

Du kan velge å enten deaktiver profilen din, eller fjerne den helt fra tilværelsen. Som du sikkert kan gjette, det tidligere alternativet holder dataene dine på plattformen, mens sistnevnte sletter det helt.

Hvis du deaktiverer Facebook-kontoen din:

 • Ingen utenom deg vil kunne se profilen din.
 • Spesifikk informasjon, for eksempel sendte meldinger, vil forbli synlig.
 • Navnet ditt vises på vennelister, men bare for vennene dine.
 • Ditt navn, innlegg og kommentarer vil være synlige for administratorer av grupper du er med.
 • Du vil kunne fortsette å bruke Messenger.

Du kan deaktivere kontoen din så lenge du vil, men når du logger deg på eller bruker kontoen til å logge inn på en tilkoblet app / tjeneste, vil du aktivere reaktiveringsprosessen.

Hvis du velger å slette Facebook-kontoen din permanent:

 • Du vil ikke kunne aktivere kontoen din på nytt.
 • Alt innholdet du har lagt til / lastet opp på Facebook vil være borte for alltid, uten mulighet for å hente det (med mindre du har lastet ned et arkiv med dataene dine på forhånd).
 • Apper som bruker Facebook-kontoen din, er ikke lenger tilgjengelige via Facebook-pålogging.
 • Spesifikk informasjon, for eksempel meldinger du har sendt til venner, vil ikke bli slettet helt og vil forbli synlig for dem.
 • Du vil ikke kunne bruke Messenger.

Facebook gir deg 30 dager til å tenke på beslutningen din og avbryte slettingsprosessen hvis du ombestemmer deg. Etter at perioden utløper, kontoen din og alle relaterte data til den vil forsvinne for alltid. Husk det Det kan ta opptil 90 dager før all informasjonen din blir slettet permanent - I løpet av den perioden har ikke Facebook-brukere tilgang til den.

Slik sletter du Facebook-kontoen din for alltid

MERKNAD: Det kan være en god idé å laste ned en kopi av informasjonen din før du sletter Facebook-profilen din fullstendig. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør det, kan du se på neste avsnitt.

Hvis du har tenkt på det, og du er klar til å gå videre fra Facebook for alltid, Dette er hva du må gjøre for å slette kontoen din permanent:

1. Gå til din innstillingsside. Alternativt kan du klikke på pilen i øverste høyre hjørne og få tilgang til innstillingene dine derfra:

slett facebookkontoen din (1)

2. Til venstre har du en liste over innstillinger tilgjengelig. Klikk på Facebook-informasjonen din > Slett din konto og informasjon:

slett facebookkontoen din (2)

3. En side vises med forslag til deaktivering av kontoen din eller nedlasting av informasjonen din. Hvis du ikke er interessert i noen av disse alternativene, Klikk på Delete Account:

slett facebookkontoen din (3)

4. Du blir bedt om å oppgi passordet ditt. Gjør det, og klikk deretter på Fortsette:

slett facebookkontoen din (4)

5. Og det er det! Hvis du ønsker å avbryte slettingen, du har 30 dager for å logge inn på kontoen din og klikke på Avbryt sletting. Ellers trenger du bare være tålmodig i en måned, før Facebook-kontoen din blir slettet permanent.

Hvis du har prøvd å slette en Facebook-konto før, husker du sannsynligvis den som en unødvendig forvirrende prosess, involverer mye frem og tilbake mellom brukerstøtten og godt skjulte innstillinger. Det er ikke lenger tilfelle, som Facebook har gjort det mye enklere å lukke kontoen din på bare noen få enkle trinn.

Hva mer, trenger du ikke å bekymre deg for at tilfeldig innlogging automatisk kansellerer slettingsprosessen. Du må bekrefte det selv nå (sjekk trinn 5 ovenfor).

Slik laster du ned et arkiv med din Facebookinfo

Ikke en fan av Facebook, men vil du beholde innholdet du har lagt ut på profilen din? Du kan gjøre det enkelt - bare følg disse trinnene:

1. På innstillingssiden, Klikk på Facebook-informasjonen din > Last ned informasjonen din:

slett facebookkontoen din (5)

2. Du blir ført til informasjonsarkivsiden. Her kan du velge nøyaktig hva du vil laste ned, samt angi datoperiode, arkivformat og mediekvalitet:

slett facebookkontoen din (6)

3. Din egen informasjon dukker opp først, men bla deg ned vil tillate deg å velge og velge informasjon om deg også:

slett facebookkontoen din (7)

4. Når du er ferdig med å velge informasjonen din, Klikk på den blå knappen som heter Create File. Arkiveringsprosessen er nå i gang.

5. Du kan sjekke fremdriften i Kategorien tilgjengelige filer. Hvis du fortsatt jobber med filen, ser du arkivet som "Venter" til den er klar for nedlasting:

slett facebookkontoen din (8)

Som nevnt, Facebook-arkivfunksjonen er svært tilpassbar. Du kan enten laste ned en enkelt type innhold, som bildene dine, eller velge en full sikkerhetskopi - valget er ditt.

Slik deaktiverer du Facebook-kontoen din

Hvis du ønsker å ta en pause for Facebook, men ikke helt er klar til å si et endelig avskjed ennå (eller du fortsatt vil ha tilgang til Messenger), er deaktivering av kontoen et anstendig alternativ til permanent sletting.

Husk at med dette alternativet vil all informasjonen din forbli tilgjengelig for Facebook, og du kan ende opp som det uvitende offeret for datahøsting eller et sikkerhetsbrudd.

For å deaktivere Facebook-kontoen din midlertidig, må du gjøre følgende:

1. Fullfør trinn 1 og 2 fra Permanent Sletting guide (Innstillinger > Facebook-informasjonen din > Slett din konto og informasjon).

2. Klikk på Deaktiver konto:

slett facebookkontoen din (9)

3. Alternativt kan du gå til innstillinger > Generell > Deaktiver brukeren din.

4. Skriv inn passordet ditt når du blir bedt om det, og klikk på Fortsett:

slett facebookkontoen din (10)

5. Du er i orden! Logg deg på Facebook for å aktivere kontoen din på nytt (eller en app / tjeneste som bruker Facebook-kontoen din). Du må angi passordet ditt - etter det vil profilen din være i full drift igjen.

Slik sletter du Facebook-informasjonen din selv

OK, så du vil virkelig slette spor fra Facebook-aktiviteten din. Hvis du har valgt å slette kontoen din permanent, vil Facebook gjøre det for deg - du trenger ikke å involvere deg i prosessen.

Imidlertid, hvis du har lyst til å bidra, kan du hjelpe deg med å gjøre ting raskere ved å slette bestemte deler av Facebook-innholdet ditt manuelt. Dette kan redusere 90-dagers slettingsprosess med ganske mye. Det kan også hjelpe deg med å rydde opp søkehistorikken og tilkoblede apper, selv om du ikke planlegger å avskrive Facebook snart.

Har du noen gang slettet historikken i nettleseren din? Det er omtrent den samme prosessen med Facebook - bare det er mye tregere og mer tidkrevende.

Heldigvis har den sosiale medie-giganten blitt bedre også i det aspektet. I dag er det mye lettere å se, administrere og slette informasjonen din.

Det hele starter med aktivitetsloggen. Det er to måter å få tilgang til det på:

1. På innstillingssiden, Klikk på Facebook-informasjonen din > Aktivitetsloggen:

slett facebookkontoen din (11)

2. Alternativt kan du gjøre det Klikk på “Aktivitetslogg” -knappen i Facebook-profilen din (nederst til høyre i hjørnet av forsidebildet ved siden av "Oppdater informasjon").

Aktivitetsloggen din er del av “Filters” -panelet som lar deg se og slette innlegg og kommentarer, fjerne likes (ved å ikke like) og slette søkehistorikken. Det er mye mer du kan gjøre, fra å slette gruppeposter til å administrere innhold som tilkoblede apper har lagt ut på dine vegne:

slett facebookkontoen din (12)

TIPS: Noen alternativer i “Filters” -panelet er skjult. For å se dem, klikk på “MER” under den respektive kategorien.

Å gå gjennom all din Facebook-aktivitet og innhold kan være langvarig, slitsomt arbeid. For å hjelpe deg har vi utarbeidet noen kjappe guider for de mest populære innholdstypene brukere ofte sletter på Facebook. Sjekk dem ut nedenfor!

Slik sletter du koblede apper på Facebook

Det er lurt å fjerne appene du har brukt Facebook-kontoen din for å logge på, hvis du er på vei mot å slette den permanent. Dette er hva du trenger å gjøre:

1. På Innstillinger-siden, klikk på apper og nettsteder.

2. Du vil bli presentert med lister over aktive, utløpte og fjernede apper. Slik sletter du en aktiv app, merk av i ruten ved siden av og klikk på Fjern:

slett facebookkontoen din (13)

3. Utløpte apper ber ikke lenger om din private informasjon, men du kan fremdeles logge deg på dem med kontoen din. Du kan redigere informasjonen de ber om, eller du kan fjerne dem helt.

TIPS: Fjerning av tilkoblede apper er ikke et krav hvis du vil slette Facebook-kontoen din permanent. Å få tilgang til en tilkoblet app med Facebook-kontoen din kan imidlertid kreve at du avbryter slettingsprosessen hvis du allerede har startet den.

Slik sletter du søkehistorikken din på Facebook

Følg denne fremgangsmåten for å slette deler av eller hele søkehistorikken din permanent:

1. Klikk på søkefeltet og deretter på "EDIT" -knappen ved siden av “siste søkebånd”:

slett facebookkontoen din (14)

En annen måte er å bare få tilgang til aktivitetsloggen din og navigere til bunnen av filterlisten, hvor du finner "Søkelogg" -knappen.

2. Du kan nå fjerne søk, om gangen, ved å klikke på Rediger > Slett:

slett facebookkontoen din (15)

3. Slette alle søk i bulk, Klikk på Tøm søk i øverste høyre hjørne.

Prosessen er generelt den samme for mobilbrukere. Bare naviger til søkehistorikken (Innstillinger & Personvern > innstillinger > Aktivitetsloggen > Kategori: Søkehistorie). Igjen kan du velge å slette individuelle søk eller hele listen.

Slik sletter du bilder, videoer og album på Facebook

Du kan enkelt se gjennom og fjerne bildene, videoene og albumene du har lastet opp på Facebook via filteret-panelet. Dette er hvordan:

1. Få tilgang til aktivitetsloggen din.

2. Naviger til bilder og videoer, midt i listen.

3. En liste over opplastede medier vises i kronologisk rekkefølge. Slik sletter du et element, Klikk på det blyantformede ikonet på høyre side:

slett facebookkontoen din (16)

TIPS: Profilen, forsiden og kjennetegnede bildene dine kan ikke slettes. Du kan bare velge om de skal vises eller skjules på tidslinjen.

Hvis du heller vil slette hele album, naviger til bildene > Album-fanen i profilen din. Der kan du se og fjerne samlingene dine raskt.

Slik sletter du kommentarer og innlegg fra Facebook

Hvis du vil fjerne kommentarene og svarene dine på Facebook uten å måtte vente i opptil 90 dager, må du gjøre følgende:

1. Få tilgang til aktivitetsloggen din.

2. Gå til kommentarer, rett under Bilder og videoer.

3. Følg samme prosedyre: Klikk på det blyantformede ikonet til høyre, da Slett:

slett facebookkontoen din (17)

Du kan gjøre det samme for Facebook-innleggene dine. Den eneste forskjellen - du må klikke på Innlegg i stedet for kommentarer i listen. Du kan finne innlegg-knappen i begynnelsen av listen, under Aktivitetslogg-alternativet.

Få mest mulig ut av Facebooks personverninnstillinger

Kanskje er du ikke klar til å deaktivere / slette Facebook-kontoen din ennå, men du er fortsatt interessert i å holde ting så private som mulig.

De hurtigguidene ovenfor er et godt første skritt for å endre / fjerne Facebook-innholdet ditt. Men det er mer du kan gjøre.

På Innstillinger-siden vil du legge merke til Personvern fane. Dette er egentlig et knutepunkt for dine generelle personverninnstillinger på Facebook.

hvordan slette facebook-konto (1)
Dette er hva du kan endre her:

 • Synlighet av fremtidige innlegg. Du kan angi at alle fremtidige innlegg skal være synlige for publikum, bare deg selv eller Facebook-vennene dine, med alternativer for å inkludere eller forhindre bestemte personer. Egendefinerte innstillinger er også tilgjengelige:hvordan slette facebook-konto (2)
 • Gjennomgang av innlegg du har laget eller er merket i. Dette gjøres via aktivitetsloggen, så hvis du har fulgt en av guiden vår over, er du allerede kjent med prosessen.
 • Synlighet av tidligere innlegg. Du kan også endre personverninnstillingene på tidligere innlegg du har laget (men ikke de du har tagget i - de har kontroll over hvem som har laget innlegget). Rettferdig advarsel: dette kan ta mye tid, siden du trenger å gå gjennom hvert innlegg separat.
 • Hvordan du kan bli funnet og kontaktet på Facebook. Den andre halvdelen av personverninnstillingene lar deg velge hvem som kan sende deg venneforespørsler, se vennelisten din eller finne profilen din via e-post / telefonnummer. Det viktigste er at du kan bestemme om eksterne søkemotorer vil koble til Facebook-profilen din eller ikke.

Ved å bruke fanen Personvern kan du begrense fremtidig innhold du legger ut til publikum du vil nå. Når det er sagt, husk at denne listen hovedsakelig dekker generelle synlige innstillinger - det er ingen løsning som lar deg bruke dine nye personverninnstillinger på ALLE innleggene dine. Hvis du vil at dine gamle publikasjoner skal følge de samme innstillingene, må du bruke en time eller to på å gjennomgå dem.

TIPS: Ikke interessert i innlegg fra noen år tilbake og ønsker å spare litt tid? Du kan bruke aktivitetsloggen til å slette gammelt innhold i bulk. Deretter kan du gå gjennom innleggene fra det siste året eller to og endre personverninnstillingene deres som det passer seg.

Andre måter å holde dine online data private

I det siste har det å si farvel til Facebook blitt en mye enklere beslutning. En del av det er fordi brukere nå har forbedret tilgang til verktøyene og innstillingene, men den største grunnen er den sosiale medie-giganten er rett og slett ikke en venn av ditt personvern.

Med nyere hendelser som farget ryktet ytterligere, er det ingen overraskelse at flere og flere slipper av Facebook-toget og avslutter kontoer. Men gjør ingen feil - det er andre alvorlige digitale trusler der ute. Ta Google for eksempel.

Det kan virke som en enorm utfordring å holde seg privat online i disse dager, men ikke la dette føre deg til en tilstand av apati mot dine egne sensitive data. Du kan alltid sjekke ut flere gode alternativer til Google-tjenester som ikke er interessert i å høste ekstreme mengder informasjon om deg. For mer nyttige tips om å leve det digitale livet i fred, anbefaler vi å ta en titt på vår dyptgående guide til online personvern.

Synes du at denne artikkelen var nyttig? I så fall kan du dele den med andre som kan være interessert i å slette Facebook-kontoen sin. Til og med på Facebook. Å, ironien.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me