Å være VPN-leverandør i et sterkt sensurert miljø – VPN.asia


Vennligst gi litt bakgrunn på VPN.asia: Hva var din motivasjon for å starte en VPN-tjeneste? Hvordan har plasseringen din påvirket den avgjørelsen?

Jeg er selv en utvist som bor i Bangkok, Thailand. Vi har administrert et vertsfirma i over 10 år. Tilbake i 2014, da internettbegrensningene ble mer fremherskende i Asia og Vest-Europa, bestemte vi oss for å sette opp en VPN-tjeneste som vil gi dem fri tilgang til internett. I dag er det ikke bare begrensninger som kundene våre er opptatt av, men også store bøter gitt til de som laster ned torrenter..

Vi hadde domenenavnet VPN.asia en god stund, men gjorde ikke noe med det før i 2015. Vi lanserte VPN.asia, rettet mot det meste expats og utlendinger i Asia .. men selvfølgelig er alle i stand til å bruke VPN.asia og vi er ikke annerledes enn noen annen VPN-leverandør. Vi har kunder fra hele verden og vokser hver dag.

Hva gjør løsningen din unik sammenlignet med andre VPN-leverandører?

Vi prøver å være veldig brukervennlige med nettstedet og applikasjonene våre. I dag er det så mange som bruker VPN på grunn av lovene i alle landene. Jeg har funnet mange tilbydere som selger VPN-tjenester for brukere, men uten kunnskap er det ganske vanskelig og noen ganger kan det være en virkelig smerte i nakken.

Vi logger ALDRI informasjon fra våre kunder foruten e-postadressen deres.

Hva er noen av utfordringene du møtte når du forsøkte å beskytte brukere uten å logge inn dataene deres?

Det er veldig vanskelig å ha et kundegrunnlag uten å ha noe av informasjonen deres. Den eneste informasjonen vi logger er kundens e-postadresse, men vi vil aldri gi bort den informasjonen til noen.

VPN har nylig blitt ulovlig i Kina. Hvordan har det påvirket måten du opererer på?

Forandrer ikke mye for oss. Vi prøver bare å holde VPN i gang i Kina når de fortsetter å blokkere protokoller. Måten å finne kunder i Kina vil alltid være vanskelig fordi GFW alltid vil jakte på VPN-leverandørene. På den annen side er det de som trenger det mest, så de som virkelig vil ha en VPN i Kina vil alltid finne veien tilbake til oss eller andre leverandører.

Hvorfor skal den gjennomsnittlige brukeren være bekymret for internettovervåkning? Og er det forskjell på overvåkning fra myndigheter og selskaper?

Personlig liker jeg ikke når folk har muligheten til å se nærmere på historien min. Internett-leverandører har muligheten til å gjøre dette, og nå kan de også bøtelegge deg på grunn av overgrep når du laster ned torrenter. Jeg tror at alle andre burde være bekymret for dette.

Jeg tror ikke det er noen forskjell mellom myndigheters og selskapets overvåkning når de videreformidler informasjonen til regjeringen hvis det er behov for det eller hvis du blir bedt om det.

Hvordan forklarer du dualiteten mellom de stadig strengere personvernforskrifter på den ene siden, og den raske utvidelsen av internettovervåkningsprogrammer på den andre siden?

De strenge personvernforskriftene er en unnskyldning som de bruker for å snuse på personvernet ditt (dvs. internettovervåking). Hvis du vil komme med et argument mot internettovervåkning, vil de si at det er til fordel for dem, når de faktisk napper etter personvernet ditt.

Etter din mening, hvilke nye trender og teknologier kan vi forvente å se i VPN-markedet i løpet av de neste årene?

Jeg tror VPN-leverandørene vil bli mer og mer brukervennlige, og at de blir mer brukt av alle.

Legg til din anmeldelse på VPN.asia her

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me