Suunnitteletko järjestää mielenosoituksen? Tässä on joitain digitaalisen tietoturvan vinkkejä, jotka pitävät sinut turvassa


Mielenosoittajat tietävät enemmän kuin koskaan, etteivät he ole täysin turvallisia.

Liittohallitus on laatinut uuden politiikan digitaalisen tietoturvansa vaarantamiseksi. Ensimmäisen muutoksen oikeuksien käyttäminen ei ole niin turvattua kuin se oli aikaisemmin.

Rauhanomaiset mielenosoittajat ovat hallituksen valvontaohjelmien uhreja, ja heidän yhdistyksensä ja liikkeet voidaan kartoittaa ja seurata. Tämä on vähän epäreilua, koska kaikilla Yhdysvaltojen kansalaisilla on perusoikeus kokoontua rauhallisesti ja järjestää mielenosoituksia.

Siitä huolimatta, jos sinulla on älypuhelin, annat viranomaisille kätevän tavan seurata sijaintiasi ja toimintaa.

Jos tuet rauhanomaisia ​​mielenosoituksia ja suunnittelet niiden järjestämistä, tässä on joitain vinkkejä itsesi ja tietosi turvaamiseksi:

 1. Poista biometriset ominaisuudet puhelimesta

  Jos käytät sormenjälkeä älypuhelimen lukituksen avaamiseen, saatat haluta vaihda PIN- tai salasanaan (tässä muutamia vinkkejä silitetyn salasanan luomiseen). Vaikka sormenjälkien skannaaminen on kätevää, sitä voidaan käyttää sinua vastaan. Jos osallistut mielenosoitukseen, poliisi voi pakottaa sinut avaamaan puhelimen sormenjälkellä. Kuitenkin, poliisi ei voi pakottaa sinua antamaan puhelinnumero, jos heillä ei ole optiota.

  Huolimatta kaikista puhelinyhtiöiden antamista vakuutuksista, että ne eivät kerää sormenjälkitietoja, hakkerit voivat silti murtautua järjestelmäänsä. He voivat käyttää näitä tietoja varastamaan henkilöllisyytesi ja harjoittaa rikollista toimintaa.

  IPhone 8: n uusin kasvotunnistus aiheuttaa samanlaisia ​​tietoturvaongelmia. Poliisilla on oikeus pyytää sinua tunnistamaan kasvojentunnistus mielenosoituksen aikana. He saattavat myös pystyä avaamaan laitteen pakollisesti lukitsematta.

 2. Käytä VPN: tä

  Elokuussa 2017 Yhdysvaltain hallitus yritti paljastaa kaikki, jotka vierailivat Trumpin vastaisella verkkosivustolla. Verkkosivusto disstj20.org isännöi DreamHostia, ja liittovaltion virastot ottivat viimeksi mainitun vastaan ​​saadakseen vierailijoiden IP-osoitteet ja muut tiedot.

  DreamHost kuitenkin kiisti hallituksen antaman määräyksen saada kaikki tiedot käyttäjistä, mikä aiheutti julkisen hälinän. Optio peruttiin myöhemmin. Kun Yhdysvaltojen hallitus pyysi DreamHostia luovuttamaan vierailijoiden tiedot häiritäkseen20.org-sivua, isäntäyritys kielsi. Jos he olisivat luovuttaneet yksityiskohdat hallitukselle, satojen ihmisten tiedot olisivat joutuneet valvontaviranomaisten käsiin.

  Entä jos tällainen tapaus tapahtuu tulevaisuudessa ja yritys luovuttaa kaikki perustelut yksityiskohdat? IP-osoitteesi voidaan seurata takaisin sijaintiisi ja toimintaa voidaan seurata - kaikki koska vierailet tietyllä verkkosivustolla.

  Jos haluat pysyä turvassa, on parasta piilottaa IP-osoitteesi. Voit piilottaa toisen IP-osoitteen taakse VPN: n avulla. Virtuaali yksityinen verkko määrittää sinulle toisen IP: n, kun selaat Internetiä. Voit tarkistaa IP-osoitteesi tällä työkalulla.

  Isäntäyritys ja jopa Internet-palveluntarjoajasi eivät pysty tunnistamaan todellista IP: tä VPN: n tarjoaman väärennetyn takana. VPN: n käyttö estää sinut myös hakkereilta, koska virtuaalinen verkko salaa tiedot poistuessaan tietokoneesta.

 3. Salaa laitteen tallennustila

  Salaus suojaa puhelimen ja muiden laitteiden tietoja. Voit saada koko levyn salauksen varmistaaksesi, että jokainen tallennustilassa oleva tiedosto on suojattu. Kun käytät VPN: tä, tietokoneesi lähettämät ja vastaanottamat tiedot ovat salattuja.Tallennussalaus voi salata laitteellesi tallennetut tiedot. Kun salaat levyn, kaikki valokuvasi, videosi, tekstiviestisi ja selaimen salasanat salataan.

  Jos poliisi takavarikoi salatun puhelimesi, he eivät voi lukea henkilökohtaisia ​​tiedostojasi ja nähdä valokuvia.

  Tämän lisäksi on olemassa mahdollisuus menettää puhelimesi protestina. Tämä tarkoittaa, että kaikki tietosi voivat päästä vääriin käsiin. Onneksi kaikki Android-laitteet, jotka käyttävät Lollipopia ja sitä uudempia, sekä kaikki iPhonet 5-vuotiaista lähtien voidaan salata.

  Vaikka olet salannut laitteen, muista käyttää vahvaa salasanaa, joka sisältää noin 10–12 satunnaista merkkiä. Tarvitaan vahva salasana, koska salaus voidaan joskus purkaa käyttämällä raa'ita voimahyökkäyksiä.
  Voit luoda erittäin turvallisia salasanoja tällä työkalulla.

 4. Kanna puhdasta puhelinta

  Jos poliisi takavarikoi puhelimesi, he voivat skannata tekstejä, valokuvia, videoita ja sovelluksiasi. Varmista aina puhdas puhelin tai poltinpuhelin, jotta tietosi ovat turvassa, vaikka laite takavarikoitaisiin.

  On hyvä idea ostaa edullinen pay-as-you-go-puhelin ja maksaa täyttöaika käteisellä.Jätä älypuhelin kotona mielenosoituksen aikana. Lisäksi, jos kadotat poltinpuhelimen tai se viedään pois, se ei ole valtava taloudellinen menetys. Pidä myös sijaintipalvelut pois päältä. Kun olet käyttänyt puhelinta etkä enää tarvitse sitä, se voidaan kierrättää turvallisesti.

 5. Kytke lentokonetila käyttöön

  Kun olet sovittu ystävien kanssa ja tavannut toiset, sinun ei todennäköisesti tarvitse viestiä heille. Kun olet kaikki yhdessä, laita puhelin lentokonetilaan. Tällä tavalla laite lopettaa lähettämisen protestoidessasi. Päätä paikasta, jossa voit tavata, jos ystäväsi eroavat toisistaan.

 6. Älä tuo puhelinta

  Todellisuus on, että et todellakaan tarvitse puhelinta mielenosoituksen aikana. Jos tapaat ystäviäsi, niitä ei tarvitse lähettää tekstiviesteihin tai Facebookiin.

  Voit keskustella tapaamispaikasta ystävien kanssa varhain ja koota sinne. Viestintä on edelleen mahdollista, kun sinä jätä puhelimesi kotona.

 7. Jätä sosiaalinen media pois kuvasta

  Jos aiot järjestää mielenosoituksen, on hyvä idea katsoa Facebookin ja Twitterin ulkopuolelle.

  Vaikka nämä sosiaalisen median alustat antavat sinulle paljon näkyvyyttä, niillä on myös omat riskisarjansa. Lainvalvontaviranomaiset voivat helposti tarkastella tapahtumasivua, kommentoida sitä ja seurata tarkastusta kaikille, jotka kommentoivat sitä.

Protestiminen kaduilla saadaksesi äänesi kuuluvaksi on perusoikeutesi. Mutta koska hallituksella on valta torjua myös rauhanomaisia ​​mielenosoituksia, on tärkeää pitää mielessäsi turvallisuus ja digitaalinen turvallisuus.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me