Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua


Sisällysluettelo

 1. Kuinka Bitcoinista tuli
  • A. Kuka keksi Bitcoin?
  • B. Perinteisen valuutan ongelma
  • C. Bitcoin ratkaisee keskitettyjen valuuttojen ongelmat
 2. Bitcoin-protokolla
  • A. Bitcoin todentaa käyttäjän digitaalisella allekirjoituksella
  • B. Kuinka Bitcoin tallentaa tietoja
  • C. Miten transaktiot toteutetaan
  • D. Kuinka lohkot validoidaan
  • E. Kuinka työn todistaminen estää kaksinkertaisia ​​menoja
 3. Kuinka käyttää Bitcoinia
  • A. Bitcoinin hankkiminen
  • B. Lompakon hallinta
  • C. Transaktioiden tekeminen Bitcoinilla
 4. Kuinka ansaita rahaa cryptocurrency
  • A. Tule mineriksi
  • B. Sijoita kryptovaluuttaan
 5.  Onko Bitcoin laillinen?
 6.  Bitcoinin tumma puoli
 7. Muut Blockchain-toteutukset
  • A. Salausvaluutat
  • B. Ei-valuuttamääräiset toteutukset

Oletko kuullut Bitcoinista?

Se on tässä vaiheessa melkein retorinen kysymys, koska Bitcoin on kasvussa nopeasti ja siitä keskustellaan loputtomasti mediassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki ymmärtävät, mikä se on.

Itse asiassa, useimmat ihmiset eivät, lähinnä taustalla olevan tekniikan teknisestä luonteesta, joka voi olla todella pelottava.

Tämän oppaan tavoitteena on selittää blockchainiin ja Bitcoiniin liittyviä ilkeitä rakeisia käsitteitä helposti ymmärrettävällä tavalla. Tämä tulee olemaan pitkä opas, joten hajotimme sen sulaviksi osiksi.

Bitcoinin ja blockchain-käsite sisältää paljon erityisiä termejä. Pikamäärittelyistä saat viittauksen tähän sanastoon.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

1. Kuinka Bitcoinista tuli

A. Kuka keksi Bitcoin?

Anonyymi henkilö keksi Bitcoinin nimimerkillä Satoshi Nakamoto. Lokakuussa 2008 hän julkaisi paperin ja jakoi sen koko salausyhteisölle.

Vuonna 2009 Nakamoto saattoi päätökseen Bitcoin-ohjelmiston koodin ja kutsui myös muita avoimen lähdekoodin yhteisön jäseniä osallistumaan siihen.

Hän lopetti ensimmäisen lohkonsa itse 3. tammikuuta 2009. Kuten hänen Bitcoin-osoitteidensa julkisista tiedoista käy ilmi, hän omistaa tällä hetkellä yli 19 miljardin dollarin arvosta Bitcoinia - tekemällä hänestä 44. rikkaimman ihmisen maailmassa.

Mutta kukaan ei oikein tiedä kuka Satoshi Nakamoto on. Toimittajat ovat tutkineet paljon, ja on arveltu, että hän on useita opiskelijoita tai kuuluisuuksia, mutta mitään ei ole vielä todistettu. Se voi kuulostaa naurettavalta, mutta jotkut ovat jopa väittäneet, että Satoshi Nakamoto on aikamatkailija tulevaisuudesta.

Keskustelu ei ole tarpeellista keksimällä Bitcoin, Satoshi Nakamoto on mullistanut rahan käsitteen ratkaiseen monet perinteisen valuutan käytön ongelmat.

B. Perinteisen valuutan ongelma

Me kaikki tiedämme, kuinka nostaa käteistä pankkiautomaatista ja kuinka ostaa pakkaus purukumia. Mutta kuinka moni meistä todella tietää, miksi nämä liiketoimet toimivat? Miksi kaikki hyväksyvät sen, että näillä metallilevyillä ja paperinauhoilla on mitään arvoa?  

Hyvin, perinteisesti, valuutta oli sidottu johonkin fyysiseen hyödykkeeseen, kuten kulta. Joten esimerkiksi vuonna 1900 kullan arvo oli 20,67 dollaria unssilta. Tämä tarkoitti, että Yhdysvaltain hallitus sai verrata 20,67 dollaria valuuttaa vain, jos sen varannoissa oli unssi kultaa varmuuskopiointia varten. Se tarkoitti myös, että kukin Yhdysvaltain valuutan haltija voi mennä hallitukseen ja vaihtaa sen vastaavaan arvoon kultaa.

Yhdysvalloissa tämä järjestelmä päättyi vuonna 1971, jolloin Yhdysvaltain dollarista tuli fiat-valuutta - mikä tarkoittaa, että sillä ei ole todellista arvoa. Viime vuosikymmeninä kaikki maailman tärkeimmät valuutat on muutettu fiat-järjestelmään.  

Näissä tapauksissa, valuutan arvo määräytyy tarjonnan ja kysyntä, ja sitä ylläpitää ihmisten luottamus talouteen. Vaikka tämä antaa hallitukselle mahdollisuuden edistää taloudellista vakautta talouden hallinnan näkökohtien, kuten luotonannon, likviditeetin ja korkojen, avulla, se voi myös johtaa siihen, että hallitus tulostaa enemmän rahaa kuin pitäisi - aiheuttaen hyperinflaatiota.

Toinen fiat-valuuttojen ongelma on se Koska järjestelmä on keskitetty, se vaatii paljon sääntelyä. Toisin sanoen finanssilaitoksen on helpotettava jokaista transaktiota - esim. luottokorttiyhtiö tai pankki - varmistaaksesi, että se suoritetaan oikein. Siksi maksat usein maksun pankkiautomaatista, joka ei kuulu pankkiisi, tai siirrättäessäsi rahaa tililtäsi ystävälle.

Voit lukea lisää hajautetusta valuutasta tässä artikkelissa.

C. Bitcoin ratkaisee keskitettyjen valuuttojen ongelmat

Bitcoin pyrkii ratkaisemaan fiat-valuuttoihin liittyvät ongelmat.

Bitcoinilla voit siirtää varoja kenelle tahansa sekunnissa ja minimaalisilla transaktiomaksuilla. Tämä on mahdollista, koska Bitcoin-järjestelmä on hajautettu.

Pohjimmiltaan, Bitcoin on hajautettu hajautettu pääkirja, johon kirjataan kaikki rahoitustapahtumat. Tämä pääkirja toteutetaan tekniikalla, joka tunnetaan nimellä blockchain. Jokainen lohkoketjun lohko edustaa sarjaa tapahtumia. Kun tarpeeksi tapahtumia on suoritettu, lohko on valmis ja sitä ei voi muuttaa.

Tätä julkista pääkirjaa käyttämällä Bitcoin pyrkii ratkaisemaan useita ongelmia:

 1. hajauttaminen: Bitcoinin tärkein piirre on, että se on hajautettu, eli sitä ei hallitse yksi viranomainen tai henkilö. Ohjelmiston koodi on avoimen lähteen toimittama ja sitä ylläpitävät vapaaehtoiset. Järjestelmää ylläpitää avoin tietokoneverkko, joka on levinnyt ympäri maailmaa. Joka haluaa osallistua, voi ilmoittautua ja aloittaa osallistumisen.
 2. nimettömyys: Toisin kuin perinteiset rahoitusjärjestelmät, Bitcoin-ohjelmiston ei tarvitse tietää, kuka olet. Henkilöllisyytesi on Bitcoin-osoitteesi. Kykysi suorittaa finanssitapahtumia riippuu vain siitä, onko tililläsi riittävästi varoja.
 3. muuttumattomuudesta: Bitcoin-verkko ja taustalla oleva blockchain ovat muuttumattomia. Tämä tarkoittaa, että kun liiketoimi on tehty, sitä ei voida peruuttaa. Tämä varmistaa, että henkilö, jolle rahaa lähetettiin, todella vastaanottaa sen. Voisi ajatella, että tämä olisi ongelmallista verkkokaupalle, jossa ostajaa on suojeltava. Vaikka Bitcoinilla, tämä voidaan kuitenkin saavuttaa escrow-tileillä.
 4. Rajoitettu erä: Perinteisillä fiat-valuutoilla on rajoittamaton tarjonta, koska varapankit voivat verrata niin paljon rahaa kuin haluavat. Bitcoin-tuotteiden, joita voidaan koskaan tuottaa, enimmäismäärä on kuitenkin 21 miljoonaa. Valuutan arvo määräytyy kysynnän ja havaitun hyödyn perusteella, jonka ihmiset näkevät siinä.

Nyt tutkitaan syvällisesti ymmärtää, kuinka Bitcoinin taustalla oleva tekniikka toimii. Tätä varten tarkastelemme hajautetun valuuttajärjestelmän rakentamiseen liittyviä ongelmia ja näemme kuinka Bitcoin-järjestelmä ratkaisee ne.

2. Bitcoin-protokolla

A. Bitcoin todentaa käyttäjän digitaalisella allekirjoituksella

Kun menee pankkiin suorittamaan tapahtumaa, sen on autentettava itsesi. Voit tehdä tämän ajokortillasi, sosiaaliturvakortilla tai käsin kirjoitetulla allekirjoituksellasi. Joka tapauksessa nämä mekanismit ovat paikallaan niin, että se on vain sinä jotka saavat nostaa tai siirtää omistamaasi rahaa. Jos joku yrittää esiintyä sinussa, hänet kiinni (toivottavasti).

Kuten edellä on selitetty, Bitcoin käyttää julkista pääkirjaa, johon kaikki kirjaavat tapahtumansa. Mutta mikä estää ihmisiä lisäämästä vilpillisiä liiketoimia, joista on hyötyä? Esimerkiksi Bob voi yksinkertaisesti lisätä pääkirjaan, että Alice lähetti hänelle rahaa.

Tämän estämiseksi tapahtumat siirretään verkkoon yhdessä a: n kanssa digitaalinen allekirjoitus.

Digitaalinen allekirjoitus varmistaa kaksi asiaa:

 1. Valittu lähettäjä on lähettänyt viestin.
 2. Viestiä ei ole peukaloitu.

Tämä digitaalinen allekirjoitus luodaan käyttämällä yhdistelmäalgoritmia ja epäsymmetristä salausta.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

Hajautus on algoritmin käyttö, joka muuntaa tulon peruuttamattomasti kiinteäksi pituudeksi yksilölliseksi tuotokseksi. Bitcoinin käyttämä hajautusalgoritmi on SHA256, mikä tarkoittaa, että lähtö - joka tunnetaan myös nimellä hash tai digest - on 256 binaarinumeroa (ts. Nollia ja yksi).

Voit ajatella hajauttamista matemaattiseksi tekniikaksi, jolla voit muuntaa tuloarvon tuloarvoksi erittäin nopeasti. kuitenkin, kun annetaan lähtöarvo, on käytännössä mahdotonta selvittää tuloarvoa, jota käytettiin vastaavan tuloksen saamiseksi.

Yksi tapa käsitellä tätä on metaforisesti: panos on jauhoja, sokeria, munia jne. Ja tuotos on kakku. Algoritmi on uuni, joka muuttaa raaka-aineet valmiiksi tuotteeksi. Kun kakku on saatu, on mahdotonta muuttaa sitä takaisin raaka-aineiksi. On myös mahdotonta määrittää tarkalleen, mitkä raaka-aineet olivat ja kuinka paljon niitä käytettiin.

Digitaalisen allekirjoituksen luomiseksi, ensin verkkoon lähetetty viesti on ensin hajautettava. Sitten hash on salattava.

Kuten edellä mainittiin, Bitcoinin käyttämää salaustyyppiä kutsutaan epäsymmetriseksi salausksi - salaustyypiksi, joka hyödyntää niin kutsuttuja julkisia ja yksityisiä avaimia.

Tämä toimii siten, että jokaisella henkilöllä on julkinen ja yksityinen avain, jotka vastaavat toisiaan. Vaikka sekä julkista että yksityistä avainta voidaan käyttää viestin salaamiseen, sen purkamiseen on käytettävä toista. Toisin sanoen, Jos salat julkisella avaimella, se on purettava yksityisen kanssa avain, ja päinvastoin.

Yksityinen avain kuuluu yhdelle henkilölle, eikä kukaan muu pääse siihen. Sen sijaan voit antaa kenelle tahansa julkisen avaimesi. Sanotaan siis, että Alice haluaa lähettää Bob yksityisen viestin. Alice salaa viestin Bobin julkisella avaimella, jonka hän antoi hänelle. Koska Bob on ainoa yksityisellä avaimellaan, hän on ainoa, joka voi salata sen. Jos Bob haluaa lähettää Alicelle yksityisen viestin, hän salaa sen hänen julkisella avaimellaan, ja vain hän voi salata sen yksityisellä avaimellaan.

Bitcoinin kanssa tavoitteena ei ole lähettää yksityistä viestiä - muistakaa, että pääkirja on julkinen. tästä huolimatta, epäsymmetrinen salaus palvelee edelleen sitä tarkoitusta, että varmistetaan, että viestin lähetti todella henkilö, jonka luulet sen olevan, ja että sitä ei ole rikottu.

Oletetaan siis, että Alice haluaa lähettää Boblle yhden Bitcoinin. Tätä varten hän lähettää verkolle kaksi asiaa:

 1. Viesti (sisältää tapahtuman yksityiskohdat). Tapahtuma on salaamaton ja sisältää linkin aiempiin tapahtumiin. Se sisältää myös tulo- ja lähtöarvot, jotka auttavat määrittämään, onko riittävästi varoja, jotta tapahtumaa voidaan pitää voimassa.
 2. Digitaalinen allekirjoitus (ts. Hajautettu viesti, että hän on salattu yksityisellä avaimellaan)

Sitten Bob todentaa tapahtuman:

 1. Hajautusalgoritmin soveltaminen viestiin. Tämä jättää hänet Hash A: n kanssa.
 2. Alice: n julkisella avaimella luodun digitaalisen allekirjoituksen salauksen purku. Tämä jättää hänelle Hash B: n.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

Koska molemmat tiivisteet on johdettu samasta viestistä, niiden tulisi olla samat. Jos ne ovat, se osoittaa, että viestiä ei ollut rikottu. Ja koska Bob pystyi purkamaan hajautetun viestin Alice'n julkisella avaimella ja Alice on ainoa, jolla on pääsy hänen yksityiseen avaimeen, se varmistaa myös, että viesti tuli häneltä.

B. Kuinka Bitcoin tallentaa tietoja

Toinen mahdollinen ongelma hajautetussa verkossa, kuten Bitcoin, on varastointi.

Missä voimme tallentaa kaikkien saldot ja heidän tapahtumahistoriansa?

Tavanomaisissa keskitetyissä järjestelmissä on erillisiä palvelimia, jotka ovat rahoituslaitosten, kuten pankkien, omistamia ja ylläpitämiä, jotka tallentavat kaiken tiedon. Vaikka näiden tietojen oletetaan olevan erittäin turvallisia ja luottamuksellisia, viime vuosina, on ollut useita tapauksia, joissa hakkerit ovat päässeet näihin tietoihin.

Bitcoin-järjestelmässä, tietoja ei hallitse yksi ainoa viranomainen. Sen sijaan kaikki tiedot ovat julkisia.

Bitcoin tekee tämän käyttämällä vertaisverkkoa. Tiedot jaetaan tuhansille osallistuville tietokoneille, jotka tunnetaan nimellä solmut, jotka on kytketty Internetin kautta. Jokaisella solmulla on pääsy pääkirjaan (tai blockchainiin), joka päivitetään aina, kun uusi tapahtuma (tai lohko) lisätään.  

Nämä tapahtumat suoritetaan sääntöjen mukaisesti, joka tunnetaan nimellä Bitcoin-protokolla.

C. Miten transaktiot toteutetaan

Oletetaan, että Alice haluaa lähettää yhden Bitcoinin Bobille.

Ensinnäkin meidän on varmistettava, että Alice todella omistaa ainakin yhden Bitcoinin. Blockchain-verkossa ei ole yhtä merkintää, josta näet kuinka paljon valuuttaa henkilö omistaa. Sen sijaan, saldo saadaan laskemalla kaikki aikaisemmat tapahtumat, tunnetaan kauppaketjuna.

Kun lataat Bitcoin-ohjelmiston ensimmäistä kertaa, saat täydellisen kopion tapahtumaketjusta (siksi lataus voi viedä jopa 24 tuntia). Kun sinulla on kauppaketju, Alice'in nykyinen saldo on helppo määrittää.

Kun on varmistettu, että Alice omistaa riittävästi Bitcoin-tapahtumaa kaupan toteuttamiseksi, seuraava vaihe on lähettää tapahtumaviesti. Tämä viesti sisältää lähettäjän ja vastaanottajan osoitteet, siirrettävä määrä ja lähettäjän luoma digitaalinen allekirjoitus. Julkisen yleislähetyksen aikana mikä tahansa verkon solmu voi välittää viestin ja noutaa sen suorittamista varten.

Ennen kuin se suoritetaan, tapahtuma lisätään vahvistamattomien tapahtumien joukkoon, joka tunnetaan nimellä mempool (ts. Muisti). Sieltä sen nostavat kaivostyöläiset.

Kaivostyöläiset ovat pohjimmiltaan välittäjiä, jotka validoivat liiketoimia. (Tätä selitetään tarkemmin alla.) Kun tapahtuma on vahvistettu, kaivosmies lisää sen uusimpaan lohkoon. Lohkolla on kiinteä koko, joten tietyn määrän tapahtumien jälkeen on luotava uusi lohko. Nykyinen lohko on linkitetty edelliseen lohkoon muodostaen lohkoketjun.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

Mutta kuka päättää, mitkä tapahtumat tulisi seuraavaksi lisätä viimeisimpään lohkoon?

Tyypillisesti kaivostyöläiset voivat vapaasti valita tai jättää minkä tahansa kaupan he haluavat. Voit kannustaa heitä valitsemaan sinun, maksat heille pienen osan transaktiosta. Tätä ei kuitenkaan pidä pitää tarpeellisena, koska kaivostyöläisillä on toinen kannustin tehdä lohkoja, joka tunnetaan nimellä estä palkkio.

Aina kun uusi ketju lisätään ketjuun, sen lähettänyt kaivosmies palkitaan uudella Bitcoinilla. Tarkka määrä on muuttunut ajan myötä ja pienenee verkon kasvaessa. Blokkipalkkiot ovat järjestelmän luonnollinen tapa rahata uusia rahaa.

Kun tapahtumasta tulee osa ryhmäketjua, se toteutetaan virallisesti.

D. Kuinka lohkot validoidaan

Yllä olemme keskustelleet siitä, miten vasta vahvistetut tapahtumat lisätään lohkoon, joka sitten lisätään olemassa olevaan lohkoketjuun. Mutta kuinka tiedämme, että uudet liiketoimet ovat laillisia?

Kaivostyöntekijöiden on suoritettava a proof-of-työtä.

Pohjimmiltaan työn todistaminen on käsite, jonka mukaan luotettavin pääkirjan versio on se, joka on saanut siihen eniten laskennallista työtä. Työn todistaminen vaatii, että tiedot ovat vaikeita ja aikaavievä luoda, mutta helppo ja nopea vahvistaa.

Tämä tehdään käyttämällä hajautustekniikkaa, jota käsitellään digitaalisia allekirjoituksia koskevassa osassa. Kuten muistat, hash luodaan suorittamalla algoritmi tulolle, jotta voidaan luoda kiinteän pituinen lähtö.

Tässä, kaivosmiesten on ratkaistava matemaattinen palapeli lisätäkseen lohkonsa olemassa olevaan lohkoketjuun, ja tämän palapelin ratkaiseminen vie jonkin aikaa. Erityisesti tämän palapelin tarkoituksena on arvata syöte, joka johtaa tiivisteeseen, joka alkaa tietyllä määrällä nollia.  

Näin se toimii:

Oletetaan, että kaivosmies työskentelee lohkon parissa. Tämän lohkon yläosassa on viimeinen lohkon ketju. Niiden alla ovat kaikki tapahtumat, jotka kaivostyökalu on aloittanut. Tämän alla kaivosmies lisää numeron, nimeltään a seksuaalirikollinen. Sitten hän suorittaa hash-algoritmin koko lohkossa.

Kuten edellä mainittiin, hänen tavoitteena on saada hajautus, joka alkaa tietyllä määrällä nollia. Jos muistat, jos tulo muuttuu jopa hiukan, tuloksena on aivan erilainen lähtö. Tämä tarkoittaa, että saadaksesi oikean määrän nollia, kaivostyöntekijä tarvitsee erittäin tarkan luvun alareunassa. Joten kuinka kaivosmies tietää, minkä numeron sinne laitetaan?

Hän ei tee sitä.

Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin arvata satunnaisesti erilaisia ​​numeroita, kunnes hän saa oikean tiivisteen. Kumpi kaivosmies onnistuu tekemään tämän ensin, hänen lohkonsa lisätään lohkoketjuun.

Bitcoin-protokollan mukaan koko prosessin tulisi kestää noin 10 minuuttia. Koska jatkuvasti löytyy uusia kaivostyökaluja, joiden laskentateho on erilainen, tarvittava nollamäärä muuttuu ajoittain.

Tämä prosessi ei mahdollista vain uusien lohkojen lisäämistä ketjuun. Se suorittaa myös toisen erittäin tärkeän toiminnon - se varmistaa koko järjestelmän turvallisuuden ja eheyden.

Kuinka se tekee sen?

No, koska jokaisen lohkon otsikko on viimeisen lohkon tiiviste, edes yksi muutos yhdeksi merkiksi missä tahansa tapahtumassa johtaisi paitsi muutokseen kyseisen lohkon tiivisteessä - myös jokaisessa ketjun lohkossa.

Se tarkoittaa sitä Jos joku haluaa muuttaa tapahtumaa, hänen on laskettava uudelleen jokainen aikaisempi lohko, mikä vaatisi mahdotonta määrää laskentatehoa. Se tarkoittaa myös sitä joka kerta kun uusi lohko lisätään, lohkoketju tulee turvallisemmaksi.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

E. Kuinka työn todistaminen estää kaksinkertaisia ​​menoja

Oletetaan, että Alicella on verkkokauppa, joka hyväksyy Bitcoin-maksut. Bob tulee verkkosivuilleen ja tilaa tilauksen iPhonelle. Jos Bob valitsee maksuvaihtoehtona Bitcoinin, Alice tietysti odottaa maksun vahvistusta ennen iPhonen lähettämistä.

Mutta blokkiketjun toimintatavasta johtuen Bob saattoi yrittää huijata Alicea aloittamalla kaksi tapahtumaviestiä samalla allekirjoituksella - yhden, jossa hän lähettää rahat Alicelle ja toisen, jossa hän lähettää sen itselleen eri osoitteessa.

Kun Alice näkee tapahtumaviestin lähettävän hänelle rahat, hän lähetti tuotteen. Jos tapahtuma, jossa Bob lähettää itselleen rahat, saa sen kuitenkin lohkoketjuun ennen laillista kauppaa, niin se on käymässä läpi - niin Bob lopulta saa iPhonen ilmaiseksi.

Tämän vuoksi näyttää siltä, ​​että jos Alice olisi fiksu, hän ei lähettäisi iPhonea heti, kun kauppa oli lähetetty; sen sijaan hän odottaa, kunnes se on lohkoketjussa.

Mutta oikeastaan ​​edes se ei ole tarpeeksi hyvä.

Tämä johtuu siitä, että joskus useampia kuin yksi lohko lisätään kerrallaan, jolloin haarukka muodostuu ketjuun. Näissä tapauksissa seuraava kaivostyöntekijä, joka viimeistelee lohkon, voi valita, mihin haaraan hän haluaa lisätä. Melko nopeasti yhdestä haarasta tulee pidempi kuin toinen. Kun tämä tapahtuu, lyhyempi sivuliike hylätään, ja kaikki siihen liittyvät tapahtumat siirretään takaisin mempooliin.

Tämän takia, on suositeltavaa odottaa ainakin kuuden lohkon lisäämistä ketjuun ennen kuin harkitaan tapahtuman valmistumista. Tapahtumiin, jotka on äskettäin lisätty lohkoketjuun, kutsutaan joskus kuumiksi transaktioiksi.

Tästä näemme jälleen, kuinka työn todistaminen - ts. Tekemällä enemmän laskennallista työtä - turvaa transaktiot.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

Katsotaanpa toista hypoteettista: Entä jos Bob onnistuisi luomaan kaksi sivuliikettä, joista toisessa lohko sisältää laillisen kaupan ja toisessa vilpillisen? Ja hän lisäsi vilpilliseen samaan hintaan muutkin kaivostyöläiset lisäsi lailliseen. Alice, nähdessään sivuliikkeen laillisen kaupan kanssa kasvaa, saa väärän tietoturvan, mikä johti häntä lähettämään iPhonen. Lopulta Bob kuitenkin pystyi jatkamaan ketjuaan lähettämällä laillisen tapahtuman takaisin mempooliin. Koska sillä on sama allekirjoitus kuin vilpillisellä tapahtumalla, sitä pidetään kelpaamattomana, jos se noudetaan uudelleen.

Se on mielenkiintoinen hypoteettinen, ja teoriassa se voisi toimia.

Mutta todellisuudessa se on mahdotonta.

Tämä johtuu siitä, että lohkon ratkaiseminen ja lisääminen vie laskentatehoa ja aikaa. Jopa uskomattoman tehokkaalla suorittimella, Tämän tempun vetämiseksi Bob tarvitsee hallita yli puolta prosessoria Bitcoin-verkossa. Siksi tätä käsitettä kutsutaan joskus 51%: n hyökkäykseksi.

Todellisuudessa sivuliike, jolla on laillinen kauppa, päätyisi pidempään, ja vilpillinen liiketoimi palautuisi takaisin mempooliin. Siihen mennessä, kun toinen kaivosmies noutaa sen, koska allekirjoitusta käytettiin jo laillisessa kaupassa, sitä pidetään kelpaamattomana.

Kaikki sanottu, vaikka Bob onnistuisi jotenkin saamaan hallintaan verkon, järjestelmän käyttämiseen tarvittava aika ja resurssit eivät vain ole sen arvoisia. Hän ansaitsisi enemmän Bitcoinia yksinkertaisesti kaivostoiminnan sääntöjen mukaisesti.

3. Kuinka käyttää Bitcoinia

Bitcoinia voidaan käyttää lukuisilla tavoilla, mutta kaikki ovat periaatteessa samaa prosessia. Bitcoinin käyttämisessä on kolme vaihetta: Bitcoinin hankkiminen, lompakon hallinta ja tavaroiden ja palveluiden kauppa. Katsotaanpa vaiheita yksi kerrallaan:

A. Bitcoinin hankkiminen

Bitcoinin louhinnan lisäksi (jota käsittelemme osiossa 2), voit ostaa sen. Tämä voidaan tehdä online-vaihdon kautta tai tekemällä OTC-kauppa.

OTC-transaktiot ovat kauppoja, jotka tehdään toisen henkilön kanssa - yleensä välittäjän välityksellä, joka johtaa neuvotteluja. Tämä on suosittu menetelmä niille, jotka haluavat ostaa erittäin suuria summia Bitcoinia (ts. Satojen tuhansien tai miljoonien dollarien arvosta). Tämä johtuu siitä, että pörsseillä ei ole likviditeettiä niin suurten transaktioiden helpottamiseksi.

Vaikka OTC-kauppoja ei säännellä kuin pörssejä, hyvämaineinen välittäjä varmistaa, että petoksia ei tapahdu. Joitakin korkean tason välittäjiä ovat kiinalainen Richfund, New Yorkin Genesis Global Trading ja Lontoossa sijaitsevat Bitstocks.

Tavalliselle Bitcoin-käyttäjälle vaihto, kuten Coinbase, Coinmama tai itBit, ovat turvallisin ja helpoin tapa hankkia Bitcoin. Valuuttakurssimaksujen välttämiseksi, on parasta ostaa pörssistä omassa maassasi, joka yleensä integroidaan suoraan paikallisiin pankkeihin.

Vaihdot ovat erittäin helppo navigoida. Menet vain verkkosivustolle ja seuraat kirjautumisohjeita, ja voit aloittaa Bitcoinin ostamisen heti.

Tärkeää on huomata, että suurin osa vaihtoista vaatii henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ja mikäli käytät luottokorttiasi Bitcoinin ostamiseen tai teet niin pankkisiirrolla, sillä on myös nämä tiedot.

Jos päätät käyttää vaihtoa, tämä kohta prosessissa - kun ostat tai myyt Bitcoinia - on milloin voit menettää nimettömyys.

B. Lompakon hallinta

Bitcoin-verkossa, Bitcoinin omistaminen tarkoittaa yksinkertaisesti osoitteen ja yksityisen avaimen hallintaa. Kuten edellä keskustelimme, tämän yksityisen avaimen avulla voit salata digitaaliset allekirjoitukset.

Ilman yksityistä avainta, sinulla ei ole pääsyä Bitcoiniin eikä mitään tapaa todistaa, että se kuuluu sinulle, joten sinun pitäisi Pidä se mahdollisimman turvallisessa paikassa.

Saat yksityisen avaimen, kun sinulle annetaan Bitcoin-osoite. Avain on 256-bittinen data, joka voidaan myös esittää aakkosnumeerisesti. Esimerkiksi ihmiset käyttävät sitä joskus heksadesimaalimuodossa - tarkoittaen 64 merkkiä välillä 0-9 tai A-F. Yleisin vaihtoehto on käyttää Wallet-tuontimuotoa (WIF), joka on 51 aakkosnumeerista merkkiä, joista ensimmäinen on aina numero 5.

Tässä on esimerkki WIF-yksityisestä avaimesta:

5KJvsngHeMpm884wtkJNzQGaCErckhHJBGFsvd3VyK5qMZXj3hS

Yksityisen avaimen menettäminen on kuin Bitcoinin menettäminen. Jos kadotat yksityisen avaimesi, et voi palauttaa Bitcoiniasi. Samoin, jos joku muu saa kiinni yksityisestä avaimesta, niin hän voi peruuttaa kaikki Bitcoinisi.

Joten kuinka suojaat yksityisiä avaimia ja kolikoitasi?

Yksi vaihtoehto on säilytä kolikot offline-tilassa. Kolikoiden ja yksityisen avaimen tallentaminen USB-asemaan varmistaa, että hyökkääjät ja hakkerit eivät voi varastaa tietojasi. Jos kuitenkin kadotat ajomatkan - tai jos joku onnistuu varastamaan sen fyysisesti - olet onnekas.

Toinen vaihtoehto on tallentaa Bitcoin kolmannen osapuolen palveluntarjoajan tai asiakkaan kanssa, joka tarjoaa Bitcoin-palvelun lompakko. Tämä on ohjelmistotyyppi, joka tallentaa kaikkien Bitcoin-tapahtumien osoitteet ja avainparit.

Nykyään yhä kasvava hyökkäysten määrä, joka kohdistuu salauksenvaihtoon, on kuitenkin vaikuttanut avainten säilyttämiseen niiden kanssa. Suositeltu tapa on tallentaa avaimet offline-tilaan.

C. Transaktioiden tekeminen Bitcoinilla

Transaktioiden tekeminen Bitcoinin avulla on hyvin yksinkertaista. Jos sinulla on tietty henkilö, jolle haluat lähettää rahaa, tarvitset vain heidän Bitcoin-osoitteen, jonka voit kirjoittaa Bitcoin-asiakasohjelmaasi. Jos henkilö, jota lähetät rahaa, käyttää samaa asiakasta kuin sinä, sinun tarvitsee vain kirjoittaa sähköpostiosoite, johon hän linkitti tilinsä.  

Verkkoyrityksillä, jotka hyväksyvät Bitcoinin, on yleensä napsauttamasi painike, joka vie sinut automaattisesti lompakkoosi, jolloin voit suorittaa maksun sieltä. Matkapuhelimiin asennetuissa lompakoissa on usein QR-koodi, jonka voit skannata puhelimellasi.

4. Kuinka ansaita rahaa kryptovaluutasta

Blockchain-tekniikka on täysin uusi ja sen ansaitsemiseen on paljon mahdollisuuksia. Periaatteessa on kaksi tapaa tehdä se - louhinnan ja sijoittamisen kautta.

A. Tule mineriksi

Kaivostoiminta on hidas, mutta turvallinen tapa ansaita rahaa Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista. Kuten muistat, kaivostyöläiset ovat verkossa olevia ihmisiä, jotka vahvistavat liiketoimet vastineeksi palkkiosta. Bitcoin-tapauksessa palkkioita on kahta tyyppiä - yksi, joka saadaan uuden lohkon lisäämiseksi, ja toinen tietyn tapahtuman noutoksi..

Eri kryptovaluutoilla on erilaiset mekanismit kaivostyöntekijöiden maksamiseen; Jotkut saattavat maksaa vain transaktiomaksuja, kun taas toiset kannustavat niitä erilaisin keinoin.

Voit osallistua kaivosprosessiin lahjoittamalla prosessoria verkolle. Koska Prosessori vaatii sähköä, on tärkeää pohtia, kuinka kaivostoiminnan tulot verrataan aiheutuneisiin kustannuksiin. Tämä riippuu maasta, jossa olet, ja kuinka halpaa sähköä siellä on. Kiinan erittäin alhaiset sähkön kustannukset ovat syy siihen, miksi suurin osa kaivosverkosta asuu siellä.

Muita laskelmiin vaikuttavia tekijöitä ovat laitteiston tiivistevoima ja Bitcoinin nykyinen hinta.

Vakavammille kaivostyöntekijöille on saatavana erikoislaitteisto, jolla on korkeat räjähdysnopeudet, mikä antaa kaivokselle paremmat kertoimet lohkon ratkaisemiseksi. ASIC (Sovelluskohtainen integroitu piiri) on yleinen termi, jota käytetään sellaisessa laitteessa. ASIC: n ja halvan sähkön yhdistelmällä voi olla kannattavaa päästä kaivostoimintaan.

Voit joko olla yksittäinen kaivosmies tai voit kuulua kaivosmiesryhmään, joka jakaa CPU: n. Jälkimmäinen tunnetaan kaivosaltaana ja on yleensä hyvä idea niille, joilla ei ole paljon laitteistoa. Kaivososastoissa jäsenille maksetaan suhteessa heidän suorittamansa suorittimen tehoon. Seuraavat poolit ovat tunnettuja Bitcoinin louhinnan osalta:

 1. Bitfury - perustuu Georgiaan
 2. BTC.com - perustuu Kiinaan
 3. Slush - perustuu Tšekin tasavaltaan

Muiden salaustekijöiden osalta sinun on tutkittava, mitkä altaat ovat liittymisen arvoisia. Yleensä poolit luodaan heti, kun valuutta alkaa saada vetoa.

B. Sijoita kryptovaluuttaan

Suorat sijoitukset ovat nopea, mutta riskialtinen tapa ansaita rahaa kryptovaluutoista. Jos sinulla ei ole aikaa tai resursseja kaivostoimintaan, voit ostaa kriptovaluutan pörssistä. Bitcoin on osoittanut hämmästyttävää tuottoa viime vuosina, ja se on kiinnittänyt kaikenlaisten sijoittajien huomion.

Vaikka voit ostaa kryptokolikoita milloin tahansa, on erityinen ajanjakso, jolloin voitto (ja tappio) on korkein mahdollisuus.
Tämä on aikana ICO (Kolikkojen alkuperäinen tarjous). Osakesijoituksiin perehtyneille voit sanoa, että se muistuttaa IPO: ta (Initial Public Offering)..

ICO on tapahtuma, jossa salauskolikot tuodaan ensimmäistä kertaa maailmaan, eikä niitä ole vielä arvostettu. Tuolloin potentiaaliset sijoittajat arvioivat hankkeen ja päättävät sijoittaa siihen. Jos hanke toteutetaan ja se saa vetoa, kolikoiden arvo nousee ansaitsemalla heille voittoa.  

Katsokaamme mielenkiintoisia tarinoita, joissa ihmiset ostivat Bitcoinia ja olivat järkyttyneitä myöhemmin.

 1. Vuonna 2009 salausa tutkinut norjalainen opiskelija osti 5000 BTC: tä noin 27 dollarilla ja unohti sen sitten kokonaan. Neljä vuotta myöhemmin, kun media toi Bitcoinin parrasvaloon, hän muisti ostonsa ja oli yllättynyt huomatessaan, että sen arvo oli yli 886 000 dollaria. Puolet hänestä myytiin ostaakseen ylellisyyden kodin poshin alueella Oslossa, ja loput arvo on 28 miljoonaa dollaria tämän päivän valuuttakurssin mukaan.
 2. Tietokoneohjelmoija Laszlo Hanyecz osti 22. toukokuuta 2010 kaksi pizzat Bitcoinilla. Hän maksoi noin 10 000 BTC: tä, joka tuolloin oli vain 41 dollarin arvoinen. Kuitenkin nykyisellä valuuttakurssilla, näiden Bitcoin-arvojen arvo on yli 67 miljoonaa dollaria, mikä tekee niistä kalleimpia pizzoja, jotka koskaan on ostettu. Haastattelussa Laszlo totesi, että koska Bitcoinilla ei ollut tuolloin juuri mitään arvoa, hän oli innoissaan siitä, että pystyi ostamaan sen kanssa mitä tahansa.
 3. Newportin tietotekniikkainsinööri James Howell aloitti Bitcoinin louhinnan kannettavalla tietokoneellaan vuonna 2009. Hän keräsi yli 7500 Bitcoinia ja lopetti sitten. Myöhemmin hän myi kannettavan tietokoneen eBayssa, mutta ennen kuin se teki niin, kiintolevyn, johon hänen Bitcoinin yksityiset avaimet oli tallennettu. Hän säilytti kiintolevyn laatikossa toivoen rahaa Bitcoinilta, kun niiden arvo nousi. Mutta muutamaa vuotta myöhemmin, talonpuhdistuksen aikana, kiintolevy heitettiin vahingossa ulos. Tämän päivän valuuttakurssin mukaan menetetty Bitcoin on arvoltaan yli 85 miljoonaa dollaria. James halusi suorittaa etsintätoimenpiteen kaatopaikalle - kallis ja monimutkainen tehtävä - mutta ympäristöä koskevista huolenaiheista ja vaarallisten kaasujen vuotamisen mahdollisuudesta johtuen operaatiota ei toteutettu.  

Kaikilla näillä tarinoilla, jotka koskevat Bitcoinin arvon huomattavaa kasvua, sijoittajien on kuitenkin pidettävä mielessä, että salaustekijöiden arvo voi vaihdella villisti. Esimerkiksi viimeisen kuuden kuukauden aikana Bitcoin on lisääntynyt ja vähentynyt dramaattisesti.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

Salausvaluutat ovat yleensä hyvin epävakaita. Se, että Bitcoinin arvo on noussut valtavasti aiemmin, ei takaa, että se jatkaa niin tulevaisuudessa.

Neuvomme on, että älä sijoita enemmän kuin sinulla on varaa menettää. ÄLÄ kuori kokonaan tai suurta osaa ansaitsemasi rahastasi toivoen suurta tuottoa. Saatat onnekas, mutta ei ole syytä riskiä menettää kaikki, jos hinta laskee huomattavasti. Voit nähdä viimeisimmät Bitcoin-vaihtokurssit Bitcoin-laskurillamme.

5. Onko Bitcoin laillinen?

Bitcoinin suosion kasvaessa kryptovaluutat ovat yleensä kiinnittäneet hallituksen ja finanssialan sääntelyelinten huomion. Toisin kuin väärennetty fiat-valuutta, joka on laiton, useimmissa maissa Bitcoin itsessään on laillista.

Bitcoinin nimettömän ja sääntelemättömän luonteen vuoksi, monet hallitukset ovat asettaneet rajoituksia sen käyttöön. Jotkut pelkäävät, että Bitcoin ja muut kryptovaluutat johtavat hallituksen varainhoidon menettämiseen.

Suurimmassa osassa maita ei ole selkeitä kryptovaluuttojen käyttöä koskevia lakeja, joten ihmiset ovat usein hämmentyneitä sen asemasta. Siksi on parasta tarkistaa maasi Bitcoinin laillisuutta koskevat säännöt ja pitää mielessä, että näitä lakeja voidaan muuttaa.

Bitcoinin pitäminen Algeriassa, Columbiassa, Nepalissa, Bangladeshissa ja monissa muissa maissa on täysin laitonta. Sitä vastoin Yhdysvalloissa Bitcoin ei ole vain laillinen, mutta CFTC (Commodity Futures Trading Commission) pitää sitä hyödykkeenä. Verojen osalta säännöt ovat samanlaiset kuin minkä tahansa muun omaisuuden.

Bitcoin kuuluu monissa maissa, kuten Intiassa, harmaalle alueelle, jossa hallitus ei ole julistanut sitä laittomaksi, mutta estää sen käyttöä antamalla varoituksia sille.

Tätä ei tarvitse sanoa, että sinun ei pitäisi käyttää Bitcoinia ostamaan tai myymään laitonta tuotteita tai palveluita. Jos tietyntyyppinen transaktio on laitonta fiat-valuutan avulla, se on myös laiton käyttämällä Bitcoinia tai mikä tahansa muu kryptovaluutta.

Syvällinen opas Bitcoiniin, joka ei turhauta sinua

6. Bitcoinin tumma puoli

Vaikka Bitcoinilla on monia etuja - joista olemme keskustelleet pitkään, jotkut hallituksen varoitukset sitä vastaan ​​eivät ole täysin perusteettomia.  

Tämä johtuu siitä, että on rikollisia elementtejä, jotka pyrkivät hyödyntämään kaikkia Bitcoinia ympäröivää jännitystä ja tiedotusvälineiden hypeä. Esimerkiksi jotkut tietoverkkorikolliset käynnistävät Ponzi-järjestelmiä, jotka lupaavat tähtitieteellisiä tuottoja sijoituksille. Vasta sen jälkeen, kun heidän rahansa ovat kadonneet, ihmiset ymmärtävät olevansa petolliset. Siksi monet hallitukset järjestävät tiedotuskampanjoita, joissa ihmisiä kehotetaan pysymään skeptisinä ja investoimaan varovaisesti.

Cryptovaluutan väärinkäyttöä on myös monia muita tapoja:

  1. Bitcoinin siirtämisen nimettömyyden ja helpon siirron takia terroristiryhmät ovat yrittäneet varainhankintaa sosiaalisen median sivustoilla käyttämällä Bitcoin-osoitteitaan. Vaikka tämä ei ole aikaisemmin ollut kovin onnistunutta, ei ole mitään takeita siitä, että terroristit eivät jossain vaiheessa onnistu. Kuitenkin, on syytä huomata, että henkilön nimettömyys rajoittuu blockchain-verkkoon. Kun Bitcoin on muunnettu toiseen valuuttaan, henkilön identiteettiä ja tapahtumia voidaan seurata IP-osoitteesi kautta. Ja koska jokainen blockchain-tapahtuma on julkinen, varojen liikkumisen seuraaminen on erittäin helppoa.
  2. 12. toukokuuta 2017 maailmanlaajuisesti tapahtui valtava ransomware-puhkeaminen, joka tunnetaan nimellä Wannacry-hyökkäys. Tämä haittaohjelma otti hallintaan uhrien tietokoneet ja vaati rahaa vastineeksi luopumisesta siihen. Vaikka käytetty lunastusohjelma ei ollut uusi, tämän hyökkäyksen yksi tunnusmerkki oli se, että rahaa vaadittiin Bitcoin-muodossa. Tämä tapahtuma toi ilmeisesti Bitcoinille paljon huonoa julkisuutta. Tutustu tähän artikkeliin saadaksesi lisätietoja lunasuoja- ja haittaohjelmista.
 1. On olemassa monia online-huijauksia, jotka ovat johtaneet siihen, että ihmiset ovat varastaneet Bitcoinin. Tyypillisellä verkkopankkipalvelulla on useita suojaustasoja, kuten salasana, kaksifaktorinen todennus, OTP, jne. Mutta Bitcoin-tapauksessa on vain otettava kiinni yksityinen avain, jotta jonkun lompakko tyhjennetään kokonaan. Petostajat varastavat nämä avaimet ihmisten tietokoneilta, joissa on avainlogerit, troijalainen hekki-hakkerointi ja tietojenkalasteluhyökkäykset. Siksi on tärkeää suojata Bitcoin-lompakkoasi yhtä valppaana kuin rahaa kovaa. Tietyt verkkomyyjät tietävät suorittavan toisen tyypin huijauksia: He mainostavat tuotetta, jolla on valtava alennus, ja hyväksyvät vain maksun Bitcoinista. Kun ostaja maksaa, myyjä toimittaa erittäin huonolaatuisen tuotteen - tai mikä pahempaa, ei mitään. Ja koska Bitcoin-maksut ovat peruuttamattomia, käytettävissä ei ole vaihtoehtoa.
 2. Toiseen huijausluokkaan kuuluu ICO. Koska kryptovaluuttamarkkinat ovat erittäin sääntelemättömät, jotkut ihmiset tahallisesti käynnistävät petolliset blockchain-projektit. He lupaavat läpimurtoinnovaatioiden ja vakuuttavat sijoittajat osallistumaan pääomaan. Mutta sen sijaan, että todella kehitettäisiin hanketta, he vain julistavat sen epäonnistuneeksi ja ottavat kaiken sijoitetun rahan itselleen. Koska konkurssi on helppo julistaa, ja sijoittamiseen liittyy aina menetyksen potentiaali, on vain vähän mitä voidaan tehdä niiden suojelemiseksi, jotka tue näitä projekteja. Myös monia laillisia ICO: ita on, mutta niiden ja vilpillisten välillä voi olla vaikea erottaa toisistaan. Joten jos harkitset investointia uuteen blockchain-projektiin, on tärkeää suorittaa due diligence ennen lompakon avaamista.

7. Muut Blockchain-toteutukset

Bitcoin oli ensimmäinen ja on edelleen tärkein blockchain-toteutus. Siitä lähtien ihmiset ovat keksineet useita muita tapoja käyttää järjestelmää.

A. Salausvaluutat

Yksi tapa, jolla ihmiset ovat käyttäneet blockchainia, on luoda muunnelmia Bitcoiniin. Nämä mainostavat usein itseään parempina tai paranneltuina Bitcoinin versioina, ja niitä kutsutaan yhdessä altcoineiksi. Jotkut tärkeimmistä altcoineista ovat:

 1. litecoin: Litecoin julkaistiin vuonna 2011 ja vaihtelee vain vähän Bitcoin-järjestelmästä. Yksi ero on, että lohkojen luominen vie vähemmän aikaa. Verrattuna 10 minuuttiin, joka kestää Bitcoinin, Litecoin luo lohkon 2,5 minuutin välein. Tämä tarkoittaa, että tapahtumat todennetaan nopeammin. Toinen ero on käytetty hajautusalgoritmi. Bitcoin käyttää SHA256: ta työn todistusalgoritmiin, kun taas Litecoin käyttää scrypt. Yksi salauksen ominaisuus on, että on vaikeampaa luoda optimoituja CPU- tai GPU-laitteita palapelin ratkaisemiseksi nopeammin, mikä tekee järjestelmästä oikeudenmukaisemman kaivostyöntekijöiden kannalta. Toisin sanoen, tänään on olemassa ASICSia, joita voidaan käyttää Litecoinin kaivokseen.  
 2. Zcash: Zcash lanseerattiin äskettäin vuonna 2016. Kuten Bitcoin, se tarjoaa turvallisia tapahtumia hajautetun pääkirjan kautta. Zcash eroaa kuitenkin Bitcoinista siinä, että se käyttää erilaista työn todistusalgoritmia (nimeltään zk-SNARK) ja käyttää erilaista tietosuojastrategiaa. Bitcoin-järjestelmässä lähettäjä, vastaanottaja ja siirrettävä rahasumma ovat kaikki julkisia, kun taas Zcashilla ne voivat pysyä yksityisinä ja suojattuina. Vuoden 2017 loppuun mennessä Zcash oli jo ylittänyt miljardin dollarin markkinakaton.
 3. dogecoin: Dogecoin käynnistettiin todella vitsinä vastauksena siihen, mitä jotkut pitävät salaustekniikan maniana. Sen logo on kolikko, joka kantaa koiran kasvot, jotka tunnetaan suositusta Doge-internet-meemistä. Se on täydellinen kopio Bitcoinista eikä tarjoa erottelua tai parannuksia pääasiassa siksi, että sitä ei ollut tarkoitettu otettavaksi vakavasti. Kolikon arvo oli alun perin erittäin alhainen. Sen arvo kuitenkin nousi merkittävästi ja se alkoi ottaa vakavia sijoittajia - saavutti äskettäin kahden miljardin dollarin markkinakaton. Luojat olivat tyytymättömiä tosiasiaan, että kolikosta oli tullut juuri se asia, jota se oli tarkoitus pilkata, ja lopulta poistivat itsensä projektista. Lopuksi arvo laski merkittävästi, kun Ryan Kennedy, Moolah-nimisen Dogecoin-pörssin omistaja, pidätettiin petoksista. Tammikuusta 2018 lähtien arvo kuitenkin alkoi jälleen nousta.

B. Ei-valuuttamääräiset toteutukset

Kuten edellä mainittiin, blockchain-järjestelmä on sovellettavissa enemmän kuin kryptovaluutoihin. On monia muita rakenteeseen perustuvia uusia ideoita, jotka ovat arvoltaan miljardeja dollareita.

 1. Ethereum: Ethereum on sovelluksille, mikä Bitcoin on valuutta. Se tarjoaa infrastruktuurin sovelluksille, joita voidaan käyttää ilman keskuspalvelinta. Kuten Bitcoin, se riippuu Internetin solmuista. Tässä tapauksessa solmut tarjoavat sovelluksen suorittamiseen tarvittavan suorittimen. Väärinkäytösten estämiseksi ja heikkolaatuisten sovellusten poistamiseksi Ethereum vaatii, että sovellukset käyttävät nimeltään valuuttaa eetteri. Ethereum-verkossa kehitettyä koodia hallinnoi Ethereum-virtuaalikone nimeltään ohjelmisto. Kehittäjät käyttävät älykkäät sopimukset sovelluksen kehittämiseen, joka suoritetaan automaattisesti, kun tietyt ehdot täyttyvät. Yksi älykäs sopimus voisi olla esimerkiksi tuotteen automaattinen lähettäminen, kun maksu on saatu. Ethereum-sovelluksia kutsutaan DAP: ksi (hajautetut sovellukset), ja sadat niistä on jo käynnistetty onnistuneesti. Esimerkkejä ovat sovellukset, jotka käsittelevät digitaalisia allekirjoituksia, ennustusohjelmat, sähköautojen latauksen hallinta ja online-pelaamista koskevat sivustot.
 2. väre: Vaikka Bitcoin on tarkoitettu yleisölle, Ripple on tarkoitettu pankeille ja maksuverkoille. Tällä hetkellä pankit käyttävät SWIFT-protokollaa (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), joka edellyttää välittäjien osallistumista. Tämä plus valuuttakurssien vaihtelut johtavat usein liiketoimien viivästymiseen. Ripple antaa rahoituslaitoksille mahdollisuuden siirtää, selvittää, siirtää ja vaihtaa maksuja reaaliajassa aiheuttamatta suuria kustannuksia. Vaikka se ei ole vielä virallisesti hyväksytty, monet pankit ovat jo alkaneet käyttää Rippleä kokeiluvaiheissa. Yksi tärkeä ero Ripplen ja Bitcoinin välillä on se, että kaikkien ei sallita liittyä verkkoon. Tietokoneiden on tunnistettava itsensä ja tarvittava lupa osallistua. Siinä mielessä se ei ole todella hajautettu tai julkinen.

Kuten olemme nähneet, Bitcoinilla on joitain kielteisiä puolia, ja niihin tulisi puuttua. Se ei kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi luopua siitä kokonaan. Blockchain on todellinen innovaatio, joka pystyy ratkaisemaan lukemattomia ongelmia. Meidän tehtävämme on olla viisas ja käyttää sitä asianmukaisesti.

Löysitkö tästä oppaasta apua? Jos on, jaa se ystävillesi ja kollegoillesi Facebookissa ja Twitterissä.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

13 − 7 =

map