VPN-tietoturvan testaaminen (päivitetty 2020)


Minkä tahansa VPN-palvelun käytön ensisijainen tavoite on tietoturva. Mutta kuinka voit olla varma, että VPN suojaa sinua todella? VPN: n asettamisessa on mukana useita vaiheita, jotka jättävät mahdollisuuden virheisiin, jotka voivat vuotaa tietojasi ja paljastaa IP-osoitteesi, vaikka olisitkin yhteydessä VPN-verkkoon.

Tässä artikkelissa teemme opastaa sinua erilaisten työkalujen avulla, joiden avulla voidaan tarkistaa VPN-yhteydet erityyppisille vuotoille. Kaikki mainitut erilaiset testaustyökalut ilmoittavat, suojaako VPN todella sinua vai ei.

 1. DNS-vuototesti

DNS ei ole muuta kuin Domain Name System. Sitä käytetään helpottamaan pääsyä verkkosivustoille kääntämällä verkkotunnukset vastaaviin IP-osoitteisiin. Esimerkiksi vpnmentor.com on saanut IP-osoitteen 104.25.7.109. Voit tarkistaa IP-osoitteesi tällä työkalulla.

Yleensä verkkotunnusten kääntäminen vastaaviin IP-osoitteisiin suorittaa Internet-palveluntarjoaja (ISP). kuitenkin, Kun käytät VPN-verkkoa, todellinen IP-osoitteesi maskeutuu, estäen muita seuraamasta sijaintiasi. 

Joskus käännöspyynnöt vuotavat ulos VPN-tunnelista. Tämän vuoksi Internet-palveluntarjoajasi IP-osoite ja sijainti altistuvat ulkomaailmalle. Suorita DNS-vuototesti suorittamalla yhteys VPN-verkkoon, jonka palvelin sijaitsee maasi ulkopuolella. Sitten voit käyttää tiettyjä työkaluja, kuten dnsleaktest.com. Jos IP-osoite, sijainti ja muut yksityiskohdat vastaavat Internet-palveluntarjoajan IP-osoitetta, sijaintia ja muita tietoja, DNS-palvelustasi on vuotanut.

Huomaa, että DNS-vuodot eivät paljasta IP-osoitteitasi. Se vuotaa Internet-palveluntarjoajasi IP-osoitteen ja sijainnin, jota voidaan käyttää helposti IP-osoitteesi seuraamiseen.

Estää DNS-vuodot käyttämällä VPN: ää, jolla on oma salattu DNS-järjestelmä.

 1. IP-osoitteen vuototesti

Suurin osa VPN: isistä väittää suojaavan IP-osoitteesi, tosiasia on kuitenkin aivan erilainen. Android VPN -sovelluksia koskevan tutkimuksen mukaan se nähtiin 84% VPN-osoitteista vuotaa käyttäjän oikeaa IP-osoitetta.

Voit testata VPN-palvelusi IP-osoittevuotojen varalta vain käyttämällä IP-vuodotestityökaluamme.

Sinun on huomattava, että se on tarpeen testata VPN-palvelu IP-osoitteen vuotojen varalta, kun VPN-yhteys on aktiivinen samoin kuin kun se on uudelleenkytkentävaiheessa. Suurin osa VPN-verkoista vuotaa IP-osoitteesi uudelleen muodostettaessa yhteyttä katkenneen yhteyden jälkeen.

Jos VPN-yhteys katkeaa, VPN: issä olisi oltava tapikytkin, joka estää kaiken Internet-liikenteen kokonaan.

Vaiheet VPN: n testaamiseksi IP-osoitteen vuodon yhteydessä uudelleenvaiheessa:

 1. Katkaise Internet-yhteys pitämällä VPN-yhteys yhteydessä ja käynnissä.
 2. Kun yhteys on katkennut, muodosta yhteys uudelleen ja suorita a nopea tuli IP-testisekvenssi. Tämä voidaan tehdä avaamalla useita IP-testaussivun välilehtiä avoinna ja päivittämällä sitten jokainen niistä mahdollisimman nopeasti.
 3. Kun VPN on muodostanut yhteyden uudelleen, lopeta päivitys ja tarkista testitulokset.
 4. Jos todellinen IP-osoitteesi näkyy muutamalla välilehdellä, sinulla on uudelleenyhteysvuoto.

IP-osoitteen vuotamisen estämiseksi sinun on varmistettava, että saat suojatun VPN: n. Voit poistaa laitteen IPv6-yhteydet manuaalisesti käytöstä, jos sinulla on IPv6-vuotoja. Huomaa myös, että jos VPN tukee IPv6: ta, saat myös suojauksen IPv4: tä vastaan.

 1. WebRTC-vuototesti

WebRTC on sovellusliittymämäärittely, jota nähdään pääasiassa verkkoselaimissa, kuten Firefox, Chrome ja Opera, joka mahdollistaa P2P-tiedostojen jakamisen yhdessä ääni- ja videokeskustelujen kanssa selaimessa ilman ulkoisten lisäosien tai laajennusten käyttöä. On olemassa erilaisia ​​laajennuksia, joiden avulla WebRTC-tukea voidaan lisätä ulkoisesti Internet Explorerille ja muille selaimille.

Kun IP-osoitteesi vuotaa WebRTC-sovellusliittymien kautta, tapahtuu WebRTC-vuoto. Voit testata VPN: n WebRTC-vuotojen suhteen käymällä verkkosivustolla, Perfect Privacy WebRTC Test.

Voit estää WebRTC: n käytöstä käyttämäsi selaimessa estääksesi sen vuodon. 

VPN-nopeustesti

Yhdessä yksityisyyden ja turvallisuuden kanssa, nopeus on myös yksi VPN-palvelun tärkeimmistä näkökohdista. VPN-nopeuteen vaikuttavat monet tekijät. Tässä on luettelo muutamasta heistä.

 1. Internet-palveluntarjoajan rajoitukset

Riippumatta siitä, kuinka nopea VPN on, sen nopeus ei koskaan ole suurempi kuin Internet-palveluntarjoajan tarjoama nopeus. Internet-palveluntarjoajasi hallitsee Internetin yleistä nopeutta.

 1. Salausaste 

Salaustason kasvaessa VPN: n nopeus alkaa hidastua. L2PT-protokolla on turvallisempaa kuin PPTP-protokolla, mutta sen nopeus on huomattavasti pienempi. Jos suurin osa Internetissä tekemistäsi tehtävistä ei tarvitse korkeatasoista salausta, käytä mieluummin matalampaa salausta..

 1. Fyysinen etäisyys käyttäjän ja VPN-palvelimen välillä

Tämä on yleisin näkökohta, joka vaikuttaa VPN-nopeuteen. Jos olet Intiassa ja käytät VPN-palvelinta, joka sijaitsee Yhdysvalloissa, sinun on käsiteltävä hitaampaa Internet-nopeutta. VPN-palvelun valitseminen, jonka palvelin sijaitsee lähelläsi, ratkaisee tämän ongelman.

 1. Aktiivisten käyttäjien lukumäärä VPN-palvelimella

Monien suosittujen VPN-palveluntarjoajien palvelimet ovat ylikuormitettu käyttäjien kanssa, mikä johtaa hitaaseen nopeuteen. Ennen kuin ostat VPN: n, varmista, että ne tarjoavat palvelimen tila-sivulle reaaliaikaisen kaistanleveyden tiedot.

 1. Palomuurin asetukset

Palomuuriasetuksesi eivät saa häiritä VPN-liikennettä tai suorittimen suorituskykyä, koska ne voivat vaikuttaa nopeuteen suuresti.

 1. Laitteen prosessointiteho

Aina kun VPN on aktiivinen tietokoneellasi tai mobiililaitteella, laite työskentelee jatkuvasti taustalla salaamaan ja purkamaan tietojen kirjekuoria. Tämä käyttää huomattavasti prosessointitehoa. Mitä nopeampi Internet-nopeus on, sitä enemmän prosessointitehoa tarvitaan.

Joten vaikka VPN-verkko on nopea ja sinulla on korkeatasoinen Internet-yhteys, prosessori saattaa ehkä rajoittaa täyden nopeuden ominaisuutesi.

Testaa VPN-nopeutesi verkkosivustolla Speedof.me

Mitä tehdä, jos sinulla on vuoto?

Jos sinulla on VPN-vuotoja, voit ottaa yhteyttä VPN-tukitiimiin ja yrittää korjata ongelman. Tämän lisäksi voit siirtyä korkealaatuiseen VPN-palveluun, joka ei vuota tietojasi. VPN-palvelut kohdistuvat yleensä kokemattomiin käyttäjiin ja houkuttelevat heitä markkinointitekniikoillaan.

Tässä on luettelo suositeltavista VPN-verkoista.

Sijoituspalvelujen tarjoaja Pistemäärämme käyttäjien arvio
Toimittajan valinta 5,0 / 5
Lue arvostelu
Lue lisää Aloittaa >> Käy sivustolla
2 4,9 / 5
Lue arvostelu
Lue lisää Aloittaa >> Käy sivustolla
3 4,8 / 5
Lue arvostelu
Lue lisää Aloittaa >> Käy sivustolla
4 4,8 / 5
Lue arvostelu
Lue lisää Aloittaa >> Käy sivustolla
5 4,7 / 5
Lue arvostelu
Lue lisää Aloittaa >> Käy sivustolla

Näiden työkalujen avulla voit testata VPN: ääsi varmistaaksesi, että se turvaa tietosi eikä vuoda tietojasi.

Saatat myös pitää:

 • Kuinka tehdä VPN: stä tunnistamaton ja ohittaa VPN-lohkot
 • 5 parasta (VERIFIED) VPN-protokollaa, joka ei kirjaudu sisään - turvallisin & halvin
 • Mikä on VPN Kill Switch ja miksi sinun on käytettävä sitä
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 64 = 71

map