10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

[ware_item id=33][/ware_item]

Att hitta den bästa VPN-enheten för att hålla dig säker på nätet känns omöjlig. Det finns hundratals VPN där ute, och var och en hävdar att det är bäst.

På vpnMentor, vi har hittills testat mer än 300 VPN för hastighet, säkerhet, support och funktioner. Vi analyserade staplar med data och hoppade över de partiska recensionerna. Istället körde vi våra egna tester för att ge dig en lista över de 10 bästa tjänsterna.

Vi ringde till och med några samtal till Google och PayPal för att undersöka rykten om vissa VPN. Vi avnoterade också flera skuggiga VPN: er: medan de ännu inte fångats med att dela användardata, är vi oroliga för att de snart kommer att göra det.

Vi hittade det medan vissa små VPN saknar marknadsföringsbudgetar av några av de större märkena kunde de överträffa några av de stora pojkarna.


Å andra sidan fann vi att något av det mer populära VPN är faktiskt ganska värdelösa - och till och med farligt - när man genomför noggranna tester.

Vi kan ärligt säga att efter den här testprocessen är vi säkra på det våra 10 bästa VPN: er kommer att hålla dig säker, skydda dina data och ge dig snabba strömningshastigheter.

Om du vill veta hur vi testade och rankade dessa VPN: er, klicka här.

Kort tid? Här är en sammanfattning av de bästa VPN: n:

  1. NordVPN - # 1 VPN 2020
  2. ExpressVPN - # 1 för hastighet
  3. Cyberghost - Bästa VPN för nybörjare
  4. Surfshark - Bästa VPN för familjer eller småföretag
  5. PrivateVPN - Bästa budget-VPN Plus 5 fler fantastiska VPN-skivor du inte bör missa!
 • VPN-jämförelsetabell
 • Hur vi rankade & Jämfört dessa VPN: er

Här är 2020: s bästa VPN-leverantörer - Recenserad & jämfört

1. NordVPN

Rankat som VPN # 1 2020

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Ja, tillgängliga P2P-specialservrar
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, routrar, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox
 • Dataloggning: Strikt policy för icke-loggar

NordVPN är vår # 1 VPN-rekommendation. Det ger exceptionellt allround-värde, med fantastiska funktioner och prestanda till ett pris som få kan slå.

AES-256-kryptering och support för OpenVPN- och IKEv2 / IPSec-protokoll håller din trafik säker och dold. Eftersom det är registrerad i Panama, NordVPN är också långt borta från Fjorton Ögonövervakning och oroande lagar om datalagring. Detta gör att den kan samlas nollkänsliga användarloggar - goda nyheter för de integritetsmedvetna.

Det massiva NordVPN-nätverket har över 5 400 servrar i över 60 länder, med regelbundna nya tillägg. Det erbjuder specialservrar för P2P, dubbelkryptering, dedikerade IP: er och Onion via VPN för Tor-användare.

Säker strömning och strömning är ett klickuppgifter med NordVPN. Tack vare egenutvecklade SmartPlay-DNS-inställningar tillhandahåller NordVPN-klienten automatiskt pålitlig åtkomst och snabba hastigheter när du öppnar Netflix och andra streamingtjänster.

De CyberSec-svit är en annan unik NordVPN-funktion. Det ger reklamblockerare och extra skydd mot skadlig programvara. Avancerad obfuskningsinställningar se till att VPN fungerar i länder med tung censur som Kina. Dessutom behöver du inte oroa dig för VPN-läckor som NordVPN erbjuder två olika kill-switchar och anpassade DNS-inställningar för att förhindra dem.

Om du någonsin behöver hjälp kan du räkna med Kundtjänst 24/7 livechatt för att hjälpa dig. Dessutom har NordVPN en enorm kunskapsbas full av användbar information om inställningar och servrar.

Använd inte om:

 • Du vill betala med PayPal.

Poängen? Vi tror NordVPN är den ultimata multi-purpose VPN, men vi blev besvikna över att du inte kan betala med PayPal. Du kan testa dess intuitiva appar och utmärkta funktioner på sex enheter med en riskfri 30-dagars återbetalningsgaranti.

Heads up - NordVPN kör några bra erbjudanden! Få upp till 70% rabatt på din NordVPN-plan med dessa fantastiska kuponger.

Prova NordVPN nu!

För mer information, Läs hela NordVPN-granskningen.

2. ExpressVPN

Rankat som nummer 2 totalt, men nummer 1 för hastighet

expressleverantörsbild

 • Dedikerad torrentprofil: Nej (men alla servrar stöder P2P-aktivitet)
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, routrar, Raspberry Pi, Chrome, Firefox, Safari, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Roku, Chromecast, Nvidia Shield
 • Dataloggning: Strikt policy för icke-loggar

Vi testade dussintals VPN på flera platser för snabbhet och ExpressVPN kom ut på toppen.

ExpressVPN har 3 000+ höghastighetsservrar på 160 globala platser. Det är också den snabbaste VPN-enheten som vi testade, vilket gör den idealisk för strömning och strömning.

De delad tunnelfunktion låter dig anpassa ExpressVPN till dina behov genom att välja vilka appar och tjänster som är krypterade. Detta är mycket användbart om du vill ha tillgång till både lokalt och utländskt innehåll på samma enhet.

Det finns mer: ExpressVPN kan hjälpa dig komma åt ditt favoritinnehåll även på plattformar som inte stöder VPN. Tack vare MediaStreamer funktionen kan du titta fritt på din Smart TV, Amazon Fire TV, Apple TV och spelkonsoler.

ExpressVPN stöder P2P-anslutningar på alla servrar, så att du inte behöver en strömmande profil. Appens Smart Location-funktion väljer den bästa servern för dig.

ExpressVPN erbjuder 256-bitars kryptering och OpenVPN-stöd på alla plattformar, ger robust skydd. Dessutom får du DNS-läckskydd och a Nätverkslås inställning - med andra ord en dödbrytare för din anslutning.

ExpressVPNs innovativa TrustedServer-teknik garanterar att varje ExpressVPN-server alltid laddar exakt samma säkra, uppdaterade programvara, vilket minskar säkerhetsriskerna kraftigt. TrustedServer tillåter också ExpressVPN-servrar att endast använda RAM. Eftersom servrarna aldrig skriver till hårddisken, Det är omöjligt att data lagras på servern efter en omstart - även av misstag. Detta erbjuder enastående säkerhetsnivåer.

ExpressVPN omgås konsekvent Kinas stora brandvägg, så det är en toppval för regioner med tung censur också.

Kundtjänst är också på plats, med användbart 24-timmars livechatsupport och detaljerade installationsguider för de många plattformarna som stöds.

Använd inte om:

 • Du letar efter en billig VPN. ExpressVPN kan vara dubbelt så dyrt som några av de andra VPN: n på denna lista.

ExpressVPN erbjuder en vinnande kombination av prestanda och integritet vilket verkligen är värt pengarna. Du kan också ta det för en riskfri provkörning på tre enheter, med tillstånd av 30-dagars återbetalningsgaranti. Kort sagt kan detta VPN enkelt tillfredsställa även de mest krävande av användare.

Missa inte de bästa ExpressVPN-erbjudandena. Få den snabbaste VPN med 49% rabatt med våra kuponger.

Prova ExpressVPN nu!

Läs vår fullständiga ExpressVPN-granskning för att se vad verkliga användare säger.

3. CyberGhost

Bästa VPN för nybörjare

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Ja
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Sky Go
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routrar, Raspberry Pi, Chrome
 • Dataloggning: Strikt policy för icke-loggar

Om du uppskattar ett enkelt att navigera i gränssnittet med en användarvänlig design kan CyberGhost vara det perfekta VPN för dig.

Denna Rumänien-baserade leverantör har alla nödvändigheter - solid kryptering, noll loggning och ett imponerande nätverk med över 5 700 servrar i 90 länder. Med läckagesäkra appar och en extra dödsbrytare för bra mått är denna VPN både stabil och säker.

CyberGhost kan skryta med inställningar och användning med ett klick. Förutom automatisk anslutning till den snabbaste servern har den dedikerat servrar för streaming och torrenting som hjälper dig att komma åt Netflix USA, Hulu och andra populära tjänster.

Det är också enkelt att navigera i appen grundläggande och avancerade inställningar. Du kan ställa in smarta regler och anpassa dina anslutningsfunktioner.

Även om det inte är så snabbt som NordVPN eller ExpressVPN, CyberGhost erbjuder tillräckligt bra hastigheter för problemfri strömning och strömning. Om du stöter på problem kan du alltid få hjälp via livechatt.

Använd inte om:

 • Du behöver en VPN som fungerar i Kina. Just nu kan CyberGhost inte kringgå Kinas stora brandvägg.

Vi tycker att CyberGhost är en enkel VPN som gör ett bra jobb på alla fronter. Detta gör det till ett toppval och tjänar det till en förtjänad tredjeplass i vårt totala rankning. Testa det själv på upp till 7 enheter med gratis 24-timmarsperiod och 45-dagars återbetalningsgaranti.

Prova CyberGhost nu!

Kolla in vår CyberGhost granskning för mer detaljer.

4. Surfshark

Bästa VPN för familjer eller småföretag

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej (P2P är tillåtet på alla servrar)
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, ESPN
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routrar, Chrome, Firefox, Amazon Fire TV
 • Dataloggning: Strikt policy för icke-loggar

Surfshark är en relativt ny VPN-tjänst, men skapar redan ett namn för sig själv.

Som ny leverantör, Surfshark erbjuder en mycket sällsynt bonus - obegränsade samtidiga anslutningar. Om du vill skydda hela din familj (eller använda många enheter själv) hittar du inte en bättre affär.

Naturligtvis skulle detta inte göra någon roll om Surfshark inte tillhandahöll en bra service - men det gör det. Dess funktioner inkluderar split tunneling, dubbel kryptering, kill switch-skydd och en säkerhetssvit som heter CleanWeb som blockerar annonser och förhindrar skadlig programvara. Du hittar också extra obfuscationsinställningar med NoBorders-läget, medan Kamouflageläge hindrar till och med din Internetleverantör från att se att du är ansluten till ett VPN.

Surfsharks växande nätverk inkluderar över 1041 servrar i 61 länder. Detta innebär att du alltid har snabb och pålitlig åtkomst till önskat innehåll.

Använd inte om:

 • Du måste installera ditt VPN på en router - Surfshark har inte en särskild router-app.

Sammantaget är Surfshark en imponerande VPN med premiumvärde och enkla, eleganta appar. De erbjuder bra fynd med höga rabatter på långsiktiga planer och en en månaders återbetalningsperiod.

Prova Surfshark nu!

Läs vår fullständig Surfshark granskning och se vad verkliga användare tycker.

5. PrivatVPN

Bästa budget-VPN

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej, men P2P-trafik är tillåten på alla servrar
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routrar
 • Dataloggning: Strikt policy för icke-loggar

PrivateVPN är en prisvärd tjänst med ett utmärkt rykte. Den hanterar ett kompakt nätverk av 150+ egenägda servrar i 59 länder på mer än 80 olika platser.

Denna Sverige-baserade leverantör har åtagit sig att säkerställa användarnas integritet och säkerhet. Även om det omfattas av 14-Eyes jurisdiktion, PrivateVPN kan inte vända dina data eftersom de inte loggar in någon. De enkla, enkla att använda appar kom med AES-256-kryptering och stöd för flera protokoll, inklusive industristandarden OpenVPN.

Förutom en dödsbrytare erbjuder PrivateVPN IPv6 och DNS-läcksskydd. Det har också ett Stealth-läge som är utformat för att kringgå VPN-block och DPI-brandväggar, vilket ger dig obegränsad tillgång till globalt innehåll.

Även om det inte har tusentals servrar och flashiga funktioner, förblir PrivateVPN ett utmärkt val för åtkomst till ditt favoritgeoblockerade innehåll. den tillåter P2P-anslutningar på alla servrar och erbjudanden specialiserade servrar för Netflix och andra favoritströmningskanaler. PrivateVPN: s imponerande hastigheter innebär att du inte behöver vänta på buffring eller fördröjning: välj din profil och börja titta!

Använd inte om:

 • Du vill ha en VPN med ett stort antal servrar.

Om du letar efter en budgetleverantör med låga priser på både kort- och långsiktiga planer, kan PrivateVPN vara det du behöver. De 30-dagars återbetalningsgaranti ger dig tillräckligt med tid att testa detta VPN själv.

Prova PrivateVPN nu!

För mer information, läs vår komplett granskning av PrivateVPN.

6. IPVanish

Bra appar och stabila hastigheter

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej
 • Arbetar med: Netflix, BBC iPlayer
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Windows Phone, routrar, Chromebook, Amazon Fire TV
 • Dataloggning: Strikt policy för icke-loggar

Balansen mellan säkerhet och prestanda gör IPVanish till ett annat topp VPN-val. Med 1 200+ servrar, anständiga avblockeringskrafter och tillförlitligt skydd, denna leverantör har mycket att erbjuda.

256-bitars kryptering och a olika VPN-protokoll - inklusive OpenVPN - göra IPVanish säkert. EN dödsbrytare och DNS / IPv6 läckeskydd se till att du alltid är skyddad.

Hastigheterna är snabba och pålitliga, så du behöver inte oroa dig för irriterande anslutningsfall eller stabilitetsproblem. Vad mer, IPVanish förbättrade nyligen sina Netflix-servrar, vilket gör det tillförlitligt för streaming.

IPVanish stöder P2P-anslutningar och SOCKS5-proxyer för snabba torrentnedladdningar. Även om IPVanish är USA-baserat (vilket vanligtvis skulle vara föremål för DMCA-förfrågningar), den har en legitim nollloggningspolicy - så USA: s jurisdiktion bör inte vara ett problem för flödande fans.

IPVanish tillhandahåller också extra dämpande inställningar och ytterligare IP-konfiguration som återställningsintervall. Dessa funktioner, tillsammans med 24/7 kundsupport och 10 samtidiga anslutningar, gör att den sticker ut från många andra VPN-tjänster. Vi önskar att återbetalningsperioden var lite längre, men a 7-dagars återbetalningsgaranti är fortfarande bättre än ingenting.

Använd inte om:

 • Du letar efter en billig VPN.

IPVanish är inte den billigaste leverantören i närheten, men priset är rätt för det stora värdet denna VPN ger.

Prova IPVanish nu!

Kolla in vad riktiga användare säger i vår IPVanish granskning.

7. Hotspot Shield

Tillförlitligt skydd och enkel strömning

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome
 • Dataloggning: Ja (behåller anslutningsloggar under VPN-sessioner, samt data för marknadsföringsändamål)

Hotspot Shields betalade VPN - känd som Hotspot Shield Premium - inkluderar åtkomst till mer än 2500 servrar över hela världen, såväl som eleganta appar och snabba hastigheter. Gör det det värt kostnaden?

Vi skulle säga det. Denna VPN är ett fast val för både casual och power-användare, vilket ger utmärkt säkerhet med 128-bitars / 256-bitars kryptering och egenutvecklade Catapult Hydra-protokoll (baserat på OpenSSL).

Hotspot Shield komprimerar data under streaming för optimerad Netflix-åtkomst och buffertfri strömning.

För funktioner får du det väsentliga dödsbrytare och inte mycket annat. Du hittar inte anpassade DNS-inställningar eller extra hjälp för att strömma. Även om P2P-trafik är tillåten, skulle du ha det bättre med en annan VPN på den här listan om torrenting är en prioritering för dig.

Det beror trots sin utmärkta totala prestanda, Hotspot Shield är ingen VPN-tjänst utan loggar. Kombinerat med den amerikanska jurisdiktionen kan detta göra dig till ett enkelt mål för copyright-troll eller DMCA-förfrågningar - särskilt om du är bosatt i USA.

Använd inte om:

 • Du behöver ett VPN för att torrentera.

Trots att Hotspot Shield har sina nackdelar, det är fortfarande en populär, kraftfull och prisvärd VPN-tjänst. Vi rekommenderar att du tar den för en provkörning med 45-dagars återbetalningsgaranti.

Prova Hotspot Shield nu!

Läs vår Granskning av Hotspot Shield för att se vad experterna tycker.

8. UltraVPN

# 1 för kundsupport

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, HBO GO
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Android, iOS, Fire TV
 • Dataloggning: Ja (samlar in IP-adress, plats och enhetsinformation, men inte aktivitetsloggar)

UltraVPN är en låg kostnadstjänst med utmärkt kundservice. Du kan till och med kontakta supportteamet via telefon!

Det fungerar 100+ servrar över 55 globala platser. Under våra test kunde den blockera Netflix, Hulu och HBO GO. Dess servrar är snabba och vi upplevde minimal buffring.

UltraVPN erbjuder stark säkerhet med OpenVPN-stöd och 256-bitars kryptering. Tyvärr har det samma problem som Hotspot Shield - det har vissa loggar. Det verkar också i USA, så det är underlagt 14-Eyes jurisdiktion. Resultatet? Detta VPN bör inte vara ditt första val om du vill ha total anonymitet.

På uppsidan, UltraVPN är lätt att installera och använda med fantastiska stationära och mobila appar.

Använd inte om:

 • Du behöver en VPN för att komma åt BBC iPlayer utanför Storbritannien.

Poängen? Om du behöver en snabb VPN för strömning, överväg UltraVPN. Du kan testa det riskfritt med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Prova UltraVPN nu!

För allt som användare säger om UltraVPN, kolla in vår recension.

9. VyprVPN

En imponerande desktop VPN - till ett pris

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej
 • Arbetar med: Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Android, iOS, routrar, Android TV, QNAP, Blackphone, Anonabox
 • Dataloggning: Strikt policy för ingen loggning

VyprVPN erbjuder kunderna två olika versioner, men om du är en Windows- eller Mac-användare vill du ha Premium-planen.

Dessutom 700+ servrar och a noll-loggar politik, VyprVPN Premium ger dig den funktion den är känd för: dess proprietära Chameleon-protokoll.

En förbättrad version av OpenVPN, Chameleon ger ytterligare skydd och extra muskler för att kringgå geoblock. Detta gör VyprVPN till ett pålitligt val för åtkomst till Netflix USA och andra populära strömmar.

Tyvärr är Chameleon för närvarande bara tillgängligt på stationära appar. Fortfarande erbjuder VyprVPNs baspaket enastående integritet och prestanda på mobilen. Programvaran är läckagesäker, snygg, och viktigast av allt - lätt att använda.

VyprVPN är inte alls en budgettjänst, men du får fantastiska rabatter om du väljer en längre plan. VyprVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti så att du kan prova tjänsten riskfri.

Använd inte om:

 • Du vill betala med Bitcoin eller andra kryptokurser
 • Du vill ha en VPN med lyhörd kundtjänst dygnet runt

VyprVPN har bevisat sig som en pålitlig leverantör som värderar användarnas integritet.

Prova VyprVPN nu!

Läs vår fullständig VyprVPN-granskning för mer information.

10. ZenMate

En enkel VPN som får jobbet gjort

10 bästa VPN-tjänster: betrodda, säkra och snabba (2020-uppdatering)

 • Dedikerad torrentprofil: Nej (tillåter P2P-trafik)
 • Arbetar med: Netflix
 • Tillgänglig på: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Firefox, Opera
 • Dataloggning: Strikt policy för ingen loggning

Vi avslutar vår jämförelse med en leverantör som håller sig till grunderna. ZenMate sticker inte ut lika mycket som andra tjänster som skapade vår lista, men det finns en mycket god anledning till att det är här.

För ett blygsamt pris ger ZenMate dig OpenVPN-kryptering, en stram nollloggningspolicy, och över 290 servrar i 30 länder. P2P-trafik är tillåten, även om det inte finns en separat profil för torrent, och hastigheterna är tillräckligt snabba för HD-strömning utan problem.

Det finns också en dödsbrytare, så att du inte läcker känslig information om din anslutning kraschar. Det här brukade hända ofta– men efter några förbättringar är ZenMate mer stabil än någonsin.

Om livechatsupport är viktigt för dig kommer ZenMate VPN förmodligen att göra dig besviken eftersom det bara erbjuder en biljett system. Ändå kan du förvänta dig snabba och detaljerade svar från den vänliga personalen.

Vi gillar att se VPN-leverantörer bli bättre och bättre. ZenMate är en av dessa leverantörer - med massiva förbättringar av den totala tjänsten har denna VPN vuxit tillräckligt för att förtjänar en plats bland de bästa år 2020.

Använd inte om:

 • Du behöver ett VPN för streaming. Zenmate ger dig verkligen bara tillgång till Netflix.

Se vad ZenMate handlar om med sitt gratis 7-dagars rättegång och 30-dagars återbetalningsgaranti.

Prova Zenmate VPN nu!

Se vad experter och användare tycker om ZenMate i vår recension.

Bästa VPN: s snabbjämförelsetabell

Gratis rättegång Pengar tillbaka garanti Kompatibla strömningstjänster
NordVPN - 30 dagar 440+ inklusive Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Sling TV
ExpressVPN - 30 dagar Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN och BBC iPlayer
Cyberghost 24 timmar 45 dagar Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN och mer.
Surfshark - 30 dagar Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video och mer.
PrivateVPN 7 dagar 30 dagar Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video och BBC iPlayer.
IPVanish - 7 dagar Netflix, BBC iPlayer
Hotspot Shield 7 dagar 45 dagar Netflix (även om det inte är USA: s katalog), BBC iPlayer
UltraVPN - 30 dagar Netflix, Hulu och HBO GO
VyprVPN - 30 dagar Netflix och BBC iPlayer Hulu och Amazon Prime Video med mera.
ZenMate 7 dagar 30 dagar Netflix

Att välja den bästa VPN-tjänsten: Hur vi rankade & Jämfört dessa VPN: er

Det finns hundratals VPN-tjänster tillgängliga och var och en påstår sig vara perfekt för dina behov. Att välja det bästa VPN kan vara svårt. Våra djupgående rekommendationer beaktar de viktigaste kriterierna, ger dig all information du behöver för att göra rätt val.

säkerhet

Två avgörande aspekter av en topp-VPN är Integritet och säkerhet. Du kommer att bli hårt pressad för att hitta en leverantör som inte erbjuder dem på papper - men saker och ting kan vara annorlunda i verkligheten.

EN VPN med en verifierad policy utan loggar ser till att ditt digitala fotavtryck är säkert. Ingen loggpolicy betyder att ingen av dina data samlas in, lagras eller delas medan du surfar. Det skyddar dig från nyfikna ögon och bevarar din integritet, vilket gör det till ett av de ledande kriterierna i vår VPN-ranking.

Hastighet

En annan måste-ingrediens i receptet för bästa VPN är hastighet. Att använda ett VPN innebär att din trafik skickas via ytterligare servrar, vilket påverkar din hastighet. Varje VPN bromsar ner dig på något sätt; den verkliga frågan är hur mycket. De snabbaste VPN-tjänster har minsta påverkan på din anslutningskvalitet. De låter dig bläddra, strömma och strömma utan irriterande fördröjning eller buffring.

En riktigt snabb VPN kan också hjälpa dig att övervinna ISP-strypning. Du kan sluta med snabbare hastigheter än du började med.

Strömning

På tal om strömning, VPN: er är en populär lösning för tillgång till hela utbudet av innehåll på plattformar som Netflix, Hulu, BBC iPlayer, och DAZN. Sådana plattformar begränsar deras tjänst beroende på din region, men att ansluta till rätt VPN-server kan öppna dörren till dina favoritprogram.

torrenta

VPN: er är också användbara för att torrentera fans - särskilt i länder där torrenter är förbjudna. Även om du följer reglerna (vi rekommenderar att du gör), strömning utan extra skydd kan utsätta dig för att giriga copyright-troll och hackare.

P2P-anslutningar är inte säkra, men du kan ändra det med en bra VPN för torrenting. Förbi maskera din riktiga IP-adress och dölja din trafik bakom ett krypteringslager, du kommer att undvika alla hot som följer med att ladda ner torrenter medan du njuter av fördelarna. I vår VPN-jämförelse kollade vi ut torrentfunktioner som P2P-profiler, SOCKS5-proxyer och enkel installation med torrentklienter.

Censur

Sist men inte minst, låt oss prata censur. Du vet att du har landat på en pålitlig leverantör när din VPN arbetar i ett land som aktivt försöker blockera det. Under vår forskning såg vi på specialfunktioner och inställningar för extra dämpning. De bästa VPN-tjänsterna i vår totala lista har bevisat sig censurstunga regioner som Kina, iran, och Förenade Arabemiraten.

Många andra faktorer spelade en viktig roll i vår slutranking. Dessa inkluderar servernätverksstorlek, kryptering, säkerhetsfunktioner, användarvänlighet, och naturligtvis - pris. Vi sparade inga kostnader för att utforska varje detalj för våra VPN-granskningar och tester.

De bästa VPN-tjänsterna: Vanliga frågor

Gratis vs betald VPN: Är gratis VPN-säkra?

Är en VPN laglig att använda?

Är det säkert att använda ett VPN?

Hur använder jag ett VPN?

Hur mycket kostar en VPN? Kan jag få en bra billig VPN?

Kan jag använda Tor eller en proxy istället för ett VPN?

Vad är den bästa VPN för min enhet / programvara / operativsystem?

Gratis vs betald VPN: Är gratis VPN-säkra?

Man kan hävda att du inte borde behöva köpa din rätt till integritet online. Medan vi håller med om detta i teorin, vi måste också möta verkligheten.

VPN-leverantörer erbjuder en tjänst i utbyte mot något. Och när något inte är pengar är det vanligtvis mycket värre. Det finns inget som verkligen är gratis: chansen är stor om du inte betalar för en produkt, du är produkten.

Tyvärr har de flesta gratis VPN: er allvarliga begränsningar och utgör allvarliga hot mot användarnas integritet och säkerhet. Från långsam hastighet och bandbreddbegränsningar till irriterande annonser och till och med att sälja dina data, det finns gott om giltiga skäl att undvika gratis VPN: er.

Ta till exempel Hola. Denna kostnadsfria VPN-tjänst är i huvudsak en förhärlig proxy som använder peer-to-peer-fildelning för att omdirigera användarnas trafik. Inte bara delas din bandbredd, utan Hola samlar in och loggar nästan all data från din surfningssession. Deras "integritetspolicy" specificerar till och med det det kommer att dela dina uppgifter med tredje parter, dotterbolag och partners.

Inte alla gratis VPN: er är dåliga. Vi testade noggrant dussintals gratis tjänster och hittade vissa gratis VPN som är säkra att använda. Men räcker det?

När du tittar på VPN: s extravärdebidrag erbjuder, du vill förmodligen inte ha en gratis tjänst. Det är enkelt - om du vill ha en leverantör som kommer garantera din integritet och ge dig de servrar och funktioner du behöver, det är bättre att betala några få dollar än att bli besviken med en gratis VPN.

Tänk på att du kan få ner den totala kostnaden för en betald VPN avsevärt genom att dra nytta av rabatterade erbjudanden och kupongkoder. På så sätt kan du få en premiumtjänst för fickbyte - en win-win situation!

Många topp-VPN-tjänster erbjuder också gratis test så att du kan testa ut sin tjänst gratis. De flesta erbjuder återbetalningsgarantier också, så du kan ha en riskfri testperiod för att se till att du är nöjd med tjänsten.

Är en VPN laglig att använda?

Eftersom VPN kan användas för att underlätta olagliga aktiviteter, tror många att själva programvaran strider mot lagen. Detta är inte sant.

Det är lagligt att använda ett VPN i 95,9% av länderna. Att använda ett VPN är olagligt (eller faller i ett grått område) i:

 • Kina
 • irak
 • iran
 • ryssland
 • Vitryssland
 • Kalkon
 • oman
 • UAE

Att använda ett VPN är vanligt. Många företag använder dem för att skydda känslig information, minska risken för hacking och för att utföra marknadsundersökningar i olika länder.

Det är olagligt att gömma sig bakom en VPN när han bedriver kriminella handlingar. Men detta är inte ett problem med VPN själv - särskilt när miljoner använder dessa tjänster för säkerhet och integritet.

Är det säkert att använda ett VPN?

VPN: er är säkra att använda i de flesta länder. Det är dock ditt ansvar att se till att du följer reglerna och håller dig ur problem.

Du kan dock ta en risk om:

 • Du använder ett icke-statligt tillåtet VPN i ett land där regeringen kräver vilka VPN som är tillåtna
 • Du strömmar upphovsrättsskyddat material med en VPN som håller loggar eller inte har någon kill-switch.

Hur använder jag ett VPN?

Nu för tiden, att använda ett VPN är lika enkelt som att ladda ner programvaran från din leverantørs webbplats och installera den. Installationen tar vanligtvis bara ett par minuter.

De flesta VPN-tjänster är användarvänliga, med intuitiva gränssnitt och enkla instruktioner. Allt du behöver göra är att välja en säker server från listan - eller låt VPN-appen välja en optimal plats om den har en snabbanslutning funktion.

Om du inte har någon erfarenhet av VPN, oroa dig inte! Det är mycket lättare än det låter - särskilt om du kommer ihåg vår detaljerade nybörjarguide.

Hur mycket kostar en VPN? Kan jag få en bra billig VPN?

Tack och lov kommer premium-VPN: er inte till premiumpriser. Medan månadsabonnemang är dyra, investerar du i en långsiktig plan kommer du förmodligen att betala motsvarande $ 3 - $ 7 per månad.

Faktum är att du faktiskt kan få en högkvalitativ VPN-tjänst för mindre än $ 3 / månad!

Det är också värt att notera att många VPN erbjuder gratis försök, så att du kan testa om deras tjänst uppfyller dina säkerhets- och strömningsbehov.

De flesta har också återbetalningsvillkor för återbetalning. Beroende på vilken tjänst du väljer, har du mellan 7 - 45 dagar att avbryta din tjänst riskfri om du inte är nöjd.

Du kan också spara på ditt prenumeration genom att använda våra erbjudanden och kupongkoder.

Kan jag använda Tor eller en proxy istället för ett VPN?

Tor, proxies och VPN är tre helt olika typer av programvara som ibland tjänar samma användning. Låt oss titta närmare.

Tor (Förkortning av Löksroutern) använder ett anonymiserande nätverk som studsar din anslutning via flera volontärservrar. Medan denna process gör dig (och dina data) mycket svårare att spåra, det kommer att sakta ner dig. Tor är ett mycket komplicerat ämne, så kolla in vår ultimata guide till Tor om du är nyfiken på mer information och tips.

Jämfört med VPN: n har Tor sina nackdelar. Även om det är gratis att använda, ger det svagare kryptering och långsammare anslutningar. Det bästa steget är att använda både Tor och ett VPN tillsammans och skörda alla fördelar. En stabil VPN tar bort Tor's svagheter, medan Tor förbättrar din integritet ytterligare.

Som sagt, inte alla VPN är kompatibla med Tor. För att det ska fungera behöver du ett VPN som NordVPN som erbjuder specialiserade Tor över VPN-servrar.

Proxy-tjänster har en fördel jämfört med VPN: de erbjuder snabba hastigheter (och döljer din IP-adress). De har dock inga andra säkerhetsfunktioner, krypterar inte dina data och erbjuder inte ens ett gränssnitt.

Dessa funktioner innebär att proxyservrar inte är säkra eller enkla att använda. De kan dock förbättra dina anslutningshastigheter om sekretess inte är ett problem för dig.

Det finns hundratals proxyer där ute, så det är viktigt att välja rätt. Ännu bättre, investera i en snabb, billig VPN och dra nytta av extra skydd och integritet på toppen av stora hastigheter.

Obs: Vi på vpnMentor tillhandahåller en gratis proxyverktyg! Använd gärna det om du har bråttom och inte har tid att välja och välja.

Vad är den bästa VPN för min enhet / programvara / operativsystem?

Samma VPN-tjänst kan ha flera olika versioner beroende på vilken plattform den är designad för. Till exempel, även om din VPN är felfri i Windows kan dess mobilapp vara trasig och instabil på din telefon.

I sanning, det finns ingen VPN-leverantör som är bäst för alla enheter, programvara eller operativsystem. För att göra rätt val måste du göra en del undersökningar och hitta de högst rankade VPN: erna för dina behov.

Nedan kan du hitta våra regelbundna uppdateringar av alla stora plattformar:

 • Windows
 • Mac
 • iOS, iPhone, iPad
 • Android
 • Krom
 • Firefox
 • Safari
 • Apple TV
 • Smarta TV-apparater
 • Kodi
 • Fire TV Stick
 • PS4
 • routrar
 • Roku
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me