10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)


Mencari VPN terbaik untuk memastikan anda selamat dalam talian berasa mustahil. Terdapat beratus-ratus VPN di luar sana, dan setiap orang mendakwa ia adalah yang terbaik.

Di vpnMentor, kami sejauh ini telah menguji lebih daripada 300 VPN untuk kelajuan, keselamatan, sokongan dan ciri. Kami menganalisis susunan data dan melangkaui tinjauan bias. Sebaliknya, kami menjalankan ujian sendiri untuk membawa anda senarai 10 perkhidmatan teratas.

Kami juga membuat beberapa panggilan ke Google dan PayPal untuk menyiasat khabar angin yang mengelilingi beberapa VPN. Kami juga telah memansuhkan beberapa VPN rindang: sementara mereka belum lagi ditangkap berkongsi data pengguna, kami bimbang bahawa tidak lama lagi, mereka akan.

Kami mendapati bahawa semasa sesetengah VPN kecil kekurangan belanjawan pemasaran daripada beberapa jenama yang lebih besar, mereka dapat mengungguli beberapa lelaki besar.

Sebaliknya, kami mendapati bahawa sebahagian lagi VPN popular sebenarnya tidak bernilai - dan juga berbahaya - apabila diuji dengan ketat.

Kami boleh mengatakan dengan jujur ​​bahawa selepas proses ujian ini, kami yakin itu 10 VPN teratas kami akan memastikan anda selamat, melindungi data anda, dan memberi anda kelajuan penalaan kilat cepat.

Jika anda ingin mengetahui cara kami menguji dan menduduki VPN ini, klik di sini.

Pendek pada masa? Berikut adalah ringkasan VPN terbaik:

  1. NordVPN - # 1 VPN pada tahun 2020
  2. ExpressVPN - # 1 untuk kelajuan
  3. CyberGhost - VPN Terbaik untuk pemula
  4. Surfshark - VPN terbaik untuk keluarga atau perniagaan kecil
  5. PrivateVPN - VPN bajet terbaik 5 lebih banyak VPN yang hebat yang anda tidak boleh ketinggalan!
 • Jadual Perbandingan Ciri-ciri VPN
 • Bagaimana Kami Kedudukan & Berbanding VPN ini

Di sini Adakah Penyedia VPN Terbaik 2020 - Ditinjau semula & Dibandingkan

1. NordVPN

Kedudukan sebagai VPN # 1 pada tahun 2020

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Ya, pelayan khusus P2P boleh didapati
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Ada pada: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Penghala, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

NordVPN adalah saranan VPN # 1 kami. Ia memberikan nilai semua-sekitar yang luar biasa, dengan ciri-ciri dan prestasi hebat pada harga yang sedikit boleh ditewaskan.

Penyulitan dan sokongan AES-256 untuk protokol OpenVPN dan IKEv2 / IPSec memastikan laluan anda selamat dan tersembunyi. Sejak itu berdaftar di Panama, NordVPN juga jauh dari Pengawasan empat belas mata dan undang pengekalan data yang mengganggu. Ini membolehkan ia dikumpulkan sifar log pengguna yang sensitif - berita baik untuk kesedaran privasi.

Rangkaian NordVPN yang besar mempunyai lebih daripada 5,400 pelayan di 60+ negara, dengan penambahan baru biasa. Ia menawarkan pelayan khusus untuk P2P, penyulitan berganda, IP khusus, dan Bawang atas VPN untuk pengguna Tor.

Secure streaming dan torrenting adalah satu-klik tugas dengan NordVPN. Terima kasih kepada tetapan SmartPlay DNS proprietari, klien NordVPN secara automatik menyediakan akses yang boleh dipercayai dan kelajuan pantas apabila anda membuka Netflix dan perkhidmatan penstriman lain.

The Suite CyberSec adalah ciri unik NordVPN yang lain. Ia menyediakan adblocking dan perlindungan tambahan malware. Advanced tetapan obfuscation memastikan VPN berfungsi di negara-negara yang mempunyai penapisan berat seperti China. Selain itu, anda tidak perlu bimbang tentang kebocoran VPN sebagai tawaran NordVPN dua suis bunuh yang berbeza dan tetapan DNS tersuai untuk mengelakkan mereka.

Sekiranya anda memerlukan bantuan, anda boleh bergantung kepada 24/7 sokongan langsung sembang pelanggan untuk membantu anda. Apa lagi, NordVPN mempunyai pangkalan pengetahuan yang besar penuh dengan maklumat berguna pada setup dan pelayan.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda mahu membayar dengan PayPal.

Garisan bawah? Kami fikir NordVPN adalah VPN pelbagai guna muktamad, tetapi kami kecewa kerana anda tidak boleh membayar dengan PayPal. Anda boleh menguji apl intuitifnya dan ciri-ciri cemerlang pada enam peranti dengan satu bebas risiko Jaminan wang balik 30 hari.

Ketua - NordVPN sedang menjalankan beberapa tawaran hebat! Dapatkan sehingga 70% pada pelan NordVPN anda dengan kupon hebat ini.

Cuba NordVPN Sekarang!

Untuk maklumat lanjut, baca kajian NordVPN penuh kami.

2. ExpressVPN

Kedudukan # # keseluruhan, tetapi # 1 untuk kelajuan

imej vendor ekspres

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak (tetapi semua pelayan menyokong aktiviti P2P)
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Ada pada: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Router, Raspberry Pi, Chrome, Firefox, Safari, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Roku, Chromecast, Nvidia Shield
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

Kami menguji berpuluh-puluh VPN di pelbagai lokasi untuk kelajuan, dan ExpressVPN keluar di atas.

ExpressVPN mempunyai 3,000 + pelayan kelajuan tinggi di 160 lokasi global. Ia juga VPN terpantas yang kami uji, menjadikannya sesuai untuk penstriman dan penuaan.

The ciri terowong perpecahan membolehkan anda menyesuaikan ExpressVPN dengan keperluan anda dengan memilih aplikasi dan perkhidmatan yang disulitkan. Ini adalah sangat berguna jika anda ingin mengakses kedua-dua kandungan tempatan dan asing pada peranti yang sama.

Ada lagi: ExpressVPN dapat membantu anda mengakses kandungan kegemaran anda walaupun pada platform yang tidak menyokong VPN. Terima kasih kepada MediaStreamer ciri, anda boleh menonton secara bebas di TV Pintar anda, Amazon Fire TV, Apple TV, dan konsol game.

ExpressVPN menyokong sambungan P2P pada semua pelayan, jadi anda tidak memerlukan profil yang mengecewakan. Ciri Lokasi Pintar app memilih pelayan terbaik untuk anda.

ExpressVPN menawarkan Penyulitan 256-bit dan Sokongan OpenVPN merentasi semua platform, menyediakan perlindungan yang teguh. Tambahan pula, anda dapat Perlindungan kebocoran DNS dan a Kunci rangkaian penetapan - dengan kata lain, suis bunuh untuk sambungan anda.

Inovatif ExpressVPN Teknologi TrustedServer menjamin bahawa setiap pelayan ExpressVPN sentiasa memuat perisian selamat yang tepat, terkini, sangat mengurangkan risiko keselamatan. TrustedServer juga membolehkan pelayan ExpressVPN beroperasi menggunakan hanya RAM. Kerana pelayan tidak pernah menulis kepada cakera keras, adalah mustahil untuk apa-apa data yang akan disimpan di pelayan selepas reboot-walaupun secara tidak sengaja. Ini menawarkan tahap keselamatan yang tidak pernah berlaku sebelum ini.

ExpressVPN secara konsisten memintas Great Firewall of China, jadi ia adalah pilihan utama untuk kawasan dengan penapisan berat juga.

Perkhidmatan pelanggan juga pada titik, dengan membantu 24/7 sokongan sembang langsung dan panduan persediaan terperinci untuk banyak platform yang disokong.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda sedang mencari VPN murah. ExpressVPN boleh dua kali lebih mahal kerana beberapa VPN lain dalam senarai ini.

ExpressVPN menawarkan gabungan prestasi dan privasi yang sememangnya bernilai wang. Anda juga boleh mengambilnya untuk memandu ujian bebas risiko pada tiga peranti, ihsan daripada Jaminan wang balik 30 hari. Ringkasnya, VPN ini dapat memuaskan walaupun pengguna yang paling menuntut.

Jangan terlepas tawaran ExpressVPN terbaik di sekeliling. Dapatkan VPN terpantas pada 49% dengan kupon kami.

Cuba ExpressVPN Sekarang!

Baca penuh kami Kajian ExpressVPN untuk melihat apa yang dikatakan oleh pengguna sebenar.

3. CyberGhost

VPN terbaik untuk pemula

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Ya
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Sky Go
 • Ada pada: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Penghala, Raspberry Pi, Chrome
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

Jika anda menghargai antara muka yang mudah dijelajahi dengan reka bentuk yang mesra pengguna, CyberGhost mungkin VPN yang sempurna untuk anda.

Pembekal berasaskan Romania ini dilengkapi dengan semua keperluan - penyulitan pepejal, pembalakan sifar, dan rangkaian mengagumkan yang mempunyai lebih daripada 5,700 pelayan di 90 buah negara. Dengan aplikasi bukti bocor dan tambahan bunuh suis untuk ukuran yang baik, VPN ini stabil dan selamat.

CyberGhost mempunyai satu persediaan dan penggunaan satu klik. Serta sambungan automatik ke pelayan terpantas, ia telah didedikasikan pelayan untuk streaming dan torrenting yang membantu anda mengakses Netflix US, Hulu, dan perkhidmatan popular yang lain.

Ia juga mudah untuk mengemudi aplikasinya tetapan asas dan lanjutan. Anda boleh menetapkan peraturan pintar dan menyesuaikan ciri sambungan anda.

Walaupun tidak secepat NordVPN atau ExpressVPN, CyberGhost menawarkan kelajuan yang cukup baik untuk streaming dan penyesalan yang mudah. Jika anda menghadapi masalah, anda sentiasa boleh mendapatkan bantuan melalui sembang langsung.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda memerlukan VPN yang berfungsi di China. Pada masa ini, CyberGhost tidak dapat memintas Great Firewall China.

Kami fikir CyberGhost adalah VPN mudah yang melakukan pekerjaan yang hebat di semua bidang. Ini menjadikannya satu lagi pilihan utama, dan memperoleh tempat ketiga yang sepatutnya dalam kedudukan keseluruhan kami. Cubalah diri anda sehingga 7 peranti dengan yang percubaan percuma selama 24 jam dan Jaminan wang balik 45 hari.

Cuba CyberGhost Sekarang!

Semak kami Kajian CyberGhost untuk maklumat lanjut.

4. Surfshark

VPN terbaik untuk keluarga atau perniagaan kecil

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak (P2P dibenarkan pada semua pelayan)
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, ESPN
 • Ada pada: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Penghala, Chrome, Firefox, Amazon Fire TV
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

Surfshark adalah perkhidmatan VPN yang agak baru, tetapi ia sudah membuat nama untuk dirinya sendiri.

Sebagai pembekal baru, Surfshark menawarkan bonus yang sangat jarang - sambungan serentak tanpa had. Sekiranya anda ingin melindungi seluruh keluarga anda (atau menggunakan banyak peranti anda sendiri), anda tidak akan mendapat tawaran yang lebih baik.

Sudah tentu, ini tidak kira jika Surfshark tidak memberikan perkhidmatan yang baik - tetapi ia tidak. Ciri-cirinya termasuk perpindahan terowong, penyulitan berganda, perlindungan suis, dan satu suite keselamatan yang dikenali sebagai CleanWeb yang menghalang iklan dan menghalang perisian hasad. Anda juga akan mendapati tetapan obfuscasi tambahan dengan mod NoBorders, sementara Mod Penyamaran menghalang walaupun ISP anda daripada melihat bahawa anda disambungkan ke VPN.

Rangkaian berkembang Surfshark termasuk lebih 1041 pelayan di 61 negara. Ini bermakna anda akan sentiasa mempunyai akses cepat dan boleh dipercayai ke kandungan yang anda inginkan.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda perlu memasang VPN anda pada penghala - Surfshark tidak mempunyai aplikasi penghala khusus.

Secara keseluruhan, Surfshark adalah VPN yang mengagumkan dengan nilai premium dan apl mudah dan bergaya. Mereka menawarkan tawaran yang hebat dengan diskaun tinggi pada rancangan jangka panjang dan a tempoh bayaran balik selama satu bulan.

Cuba Surfshark Sekarang!

Baca kami ulasan Surfshark penuh dan lihat apa pendapat pengguna sebenar.

5. PrivateVPN

VPN bajet terbaik

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak, tetapi lalu lintas P2P dibenarkan pada semua pelayan
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video
 • Ada pada: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Penghala
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

PrivateVPN adalah perkhidmatan yang berpatutan dengan reputasi yang sangat baik. Ia menguruskan rangkaian padat 150+ pelayan sendiri di 59 negara di lebih daripada 80 lokasi berbeza.

Pembekal yang berpangkalan di Sweden ini komited untuk memastikan privasi dan keselamatan penggunanya. Walaupun tertakluk kepada bidang kuasa 14-Mata, PrivateVPN tidak boleh menyerahkan data anda kerana ia tidak log apa-apa. The aplikasi mudah dan mudah digunakan datang dengan AES-256 enkripsi dan sokongan untuk pelbagai protokol, termasuk OpenVPN standard industri.

Serta suis bunuh, PrivateVPN menawarkan perlindungan IPv6 dan perlindungan kebocoran DNS. Ia juga mempunyai mod Stealth yang direka untuk memintas blok VPN dan firewall DPI, memberikan anda akses tanpa had kepada kandungan global.

Walaupun ia tidak mempunyai beribu-ribu pelayan dan ciri-ciri mencolok, PrivateVPN tetap menjadi pilihan yang sangat baik untuk mengakses kandungan geoblock kegemaran anda. Ia membolehkan sambungan P2P pada semua pelayan dan tawaran pelayan khusus untuk Netflix dan saluran penayangan kegemaran lain. Kelajuan mengagumkan PrivateVPN bermaksud anda tidak perlu menunggu penimbal atau ketinggalan: memilih profil anda dan mula menonton!

Jangan gunakan Jika:

 • Anda mahu VPN dengan sebilangan besar pelayan.

Sekiranya anda memburu pembekal bajet dengan harga yang rendah pada kedua-dua pelan jangka pendek dan panjang, PrivateVPN boleh menjadi apa yang anda perlukan. The Jaminan wang balik 30 hari memberikan anda masa yang cukup untuk menguji sendiri VPN ini.

Cuba PrivateVPN Sekarang!

Untuk maklumat lanjut, baca kami kajian semula PrivateVPN.

6. IPVanish

Aplikasi hebat dan kelajuan stabil

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Bekerja dengan: Netflix, BBC iPlayer
 • Ada pada: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Telefon Windows, Penghala, Chromebook, Amazon Fire TV
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

Imbangan antara keselamatan dan prestasi menjadikan IPVanish satu lagi pilihan VPN terpilih. Dengan 1,200+ pelayan, kuasa unblocking yang baik, dan perlindungan yang boleh dipercayai, pembekal ini banyak ditawarkan.

Penyulitan 256-bit dan a pelbagai protokol VPN - termasuk OpenVPN - membuat IPVanish selamat. A bunuh suis dan Perlindungan kebocoran DNS / IPv6 pastikan anda sentiasa dilindungi.

Kelajuan pantas dan boleh dipercayai, jadi anda tidak perlu bimbang tentang masalah sambungan yang menjengkelkan atau masalah kestabilan. Apa lagi, IPVanish baru-baru ini telah meningkatkan pelayan Netflixnya, menjadikannya dipercayai untuk streaming.

IPVanish menyokong sambungan P2P dan proksi SOCKS5 untuk muat turun torrent pantas. Walaupun IPVanish adalah berdasarkan AS (yang biasanya akan tertakluk kepada permintaan DMCA), ia mengendalikan dasar pembalakan sifar yang sah - jadi bidang kuasa Amerika Syarikat tidak sepatutnya menjadi masalah untuk peminat peminat.

IPVanish juga menyediakan tetapan penyingkiran tambahan dan konfigurasi IP tambahan seperti selang semula. Ciri-ciri ini, bersama dengan 24/7 sokongan pelanggan dan 10 sambungan serentak, menjadikannya menonjol dari banyak perkhidmatan VPN yang lain. Kami harap tempoh bayaran balik adalah sedikit lebih lama, tetapi a Jaminan wang balik 7 hari masih lebih baik daripada apa-apa.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda sedang mencari VPN murah.

IPVanish bukan pembekal termurah di sekitar, tetapi harganya betul untuk nilai yang bernilai VPN ini.

Cuba IPVanish Sekarang!

Semak apa yang dikatakan pengguna sebenar dalam kami Ulasan IPVanish.

7. Perisai Hotspot

Perlindungan yang boleh dipercayai dan aliran mudah

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video
 • Ada pada: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome
 • Pembalakan data: Ya (menyimpan log sambungan selama tempoh sesi VPN, serta data untuk tujuan pemasaran)

VPN berbayar Hotspot Shield - dikenali sebagai Hotspot Shield Premium - termasuk akses kepada lebih daripada 2,500 pelayan di seluruh dunia, dan juga aplikasi elegan dan kelajuan pantas. Adakah itu menjadikannya bernilai?

Kami akan berkata demikian. VPN ini adalah pilihan yang padat untuk kedua-dua pengguna kasual dan kuasa, menyediakan keselamatan yang sangat baik dengan Penyulitan 128-bit / 256-bit dan protokol Catapult Hydra proprietari (berdasarkan OpenSSL).

Perisai Hotspot memampatkan data semasa penstriman untuk mengoptimumkan akses Netflix dan penstriman bebas penimbal.

Untuk ciri-ciri, anda mendapat yang penting bunuh suis dan tidak banyak lagi. Anda tidak akan menemui tetapan DNS khusus atau bantuan tambahan untuk mengurai. Walaupun lalu lintas P2P dibenarkan, anda akan menjadi lebih baik dengan VPN yang lain dalam senarai ini sekiranya torrenting adalah keutamaan untuk anda.

Itu kerana, walaupun prestasi keseluruhannya sangat baik, Hotspot Shield bukanlah perkhidmatan VPN tanpa log. Digabungkan dengan bidang kuasa A.S., ini dapat membuat Anda menjadi sasaran mudah untuk troll hak cipta atau permintaan DMCA - terutama jika Anda seorang penduduk AS.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda memerlukan VPN untuk mengutuk.

Walaupun Hotspot Shield mempunyai kekurangannya, ia kekal sebagai perkhidmatan VPN yang popular, berkuasa, dan berpatutan. Kami mengesyorkan membawanya untuk memandu ujian dengan Jaminan wang balik 45 hari.

Cuba Perisai Hotspot Sekarang!

Baca kami Ulasan Hotspot Shield untuk melihat apa yang difikirkan pakar.

8. UltraVPN

# 1 untuk sokongan pelanggan

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, HBO GO
 • Ada pada: Windows, macOS, Android, iOS, TV Kebakaran
 • Pembalakan data: Ya (mengumpul alamat IP, lokasi, dan maklumat peranti, tetapi tidak log aktivitas)

UltraVPN adalah perkhidmatan kos rendah dengan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang. Anda juga boleh menghubungi pasukan sokongannya melalui telefon!

Ia beroperasi 100+ pelayan di 55+ lokasi global. Semasa ujian kami, ia dapat menyahsekat Netflix, Hulu, dan HBO GO. Pelayannya cepat, dan kami mengalami penimbunan minimum.

UltraVPN menawarkan keselamatan yang kukuh dengan sokongan OpenVPN dan penyulitan 256-bit. Malangnya, ia mempunyai masalah yang sama seperti Hotspot Shield - ia menyimpan beberapa log. Ia juga beroperasi di AS, jadi ia tertakluk kepada 14-Mata bidang kuasa. Keputusan? VPN ini tidak sepatutnya menjadi pilihan pertama anda jika anda mahu tidak dikenali secara total.

Di atas terbalik, UltraVPN mudah dipasang dan digunakan dengan apl desktop dan mudah alih yang hebat.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda memerlukan VPN untuk mengakses BBC iPlayer di luar UK.

Garisan bawah? Sekiranya anda memerlukan VPN yang cepat untuk streaming, pertimbangkan UltraVPN. Anda boleh mengujinya tanpa risiko dengan jaminan wang balik 30 hari.

Cuba UltraVPN Sekarang!

Untuk semua pengguna yang mengatakan tentang UltraVPN, periksa ulasan kami.

9. VyprVPN

VPN desktop yang mengagumkan - untuk harga

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Bekerja dengan: Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • Ada pada: Windows, macOS, Android, iOS, Router, Android TV, QNAP, Blackphone, Anonabox
 • Pembalakan data: Dasar tiada pembalakan

VyprVPN menawarkan pelanggan dua versi berbeza, tetapi jika anda pengguna Windows atau Mac, anda akan mahu pelan Premium.

Selain itu 700+ pelayan dan a dasar sifar log, VyprVPN Premium memberikan anda ciri yang terkenal dengan: nya protokol kupon proprietari.

Versi OpenVPN yang lebih baik, Chameleon menyediakan perlindungan tambahan dan otot tambahan untuk melangkau geoblocks. Ini menjadikan VyprVPN pilihan yang boleh dipercayai untuk mengakses Netflix AS dan aliran popular yang lain.

Malangnya, Chameleon kini hanya tersedia di aplikasi desktop. Namun, pakej asas VyprVPN menawarkan privasi dan prestasi yang luar biasa di telefon bimbit. Perisian ini kebocoran, bergaya, dan yang paling penting - mudah untuk digunakan.

VyprVPN bukanlah satu perkhidmatan belanjawan, tetapi anda mendapat diskaun hebat jika anda memilih rancangan yang lebih panjang. VyprVPN menawarkan jaminan wang balik 30 hari supaya anda boleh mencuba perkhidmatan tanpa risiko.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda mahu membayar dengan Bitcoin atau kriptografi lain
 • Anda mahu VPN dengan perkhidmatan pelanggan 24/7 yang responsif

VyprVPN telah membuktikan dirinya sebagai penyedia yang boleh dipercayai yang menghargai privasi pengguna.

Cuba VyprVPN Sekarang!

Baca kami ulasan VyprVPN penuh untuk maklumat lanjut.

10. ZenMate

VPN mudah yang mendapat kerja selesai

10 Perkhidmatan VPN Terbaik: Dipercayai, Selamat & Cepat (Kemas kini 2020)

 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak (membenarkan trafik P2P)
 • Bekerja dengan: Netflix
 • Ada pada: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Firefox, Opera
 • Pembalakan data: Dasar tiada pembalakan

Kami menyelesaikan perbandingan kami dengan pembekal yang melekat pada asas-asas. ZenMate tidak menonjol seperti perkhidmatan lain yang membuat senarai kami, tetapi ada alasan yang sangat baik di sini.

Untuk harga yang sederhana, ZenMate memberikan anda Penyulitan OpenVPN, a dasar pembalakan sifar ketat, dan lebih 290 pelayan di 30 negara. P2P lalu lintas dibenarkan, walaupun tidak ada profil yang berasingan untuk mengurai, dan kelajuan cukup pantas untuk penstriman HD tanpa masalah.

Terdapat juga a bunuh suis, jadi anda tidak akan membocorkan data sensitif jika sambungan anda terhempas. Ini digunakan untuk berlaku dengan kerap- tetapi selepas beberapa penambahbaikan, ZenMate lebih stabil berbanding sebelum ini.

Jika masalah sokongan sembang langsung kepada anda, ZenMate VPN mungkin akan mengecewakan kerana ia hanya menawarkan sistem tiket. Namun, anda boleh mengharapkan tanggapan tepat pada masanya dan terperinci dari kakitangan yang ramah.

Kami ingin melihat pembekal VPN menjadi lebih baik dan lebih baik. ZenMate adalah salah satu pembekal - dengan Penambahbaikan secara besar-besaran terhadap perkhidmatan keseluruhan, VPN ini telah berkembang cukup untuk mendapat tempat di antara yang terbaik pada tahun 2020.

Jangan gunakan Jika:

 • Anda memerlukan VPN untuk streaming. Zenmate hanya memberi anda akses kepada Netflix.

Lihat apa ZenMate adalah dengan percuma Percubaan 7 hari dan Jaminan wang balik 30 hari.

Cuba Zenmate VPN Sekarang!

Lihat pendapat pakar dan pengguna ZenMate dalam kajian kami.

VPN Terbaik: Jadual Perbandingan Pantas

Cubaan percuma Jaminan Wang Balik Perkhidmatan Streaming yang Serasi
NordVPN - 30 hari 440+ termasuk Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, dan Sling TV
ExpressVPN - 30 hari Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN, dan BBC iPlayer
CyberGhost 24 jam 45 hari Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN, dan banyak lagi.
Surfshark - 30 hari Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video, dan banyak lagi.
PrivateVPN 7 hari 30 hari Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video, dan BBC iPlayer.
IPVanish - 7 hari Netflix, BBC iPlayer
Perisai Hotspot 7 hari 45 hari Netflix (walaupun bukan katalog AS), BBC iPlayer
UltraVPN - 30 hari Netflix, Hulu, dan HBO GO
VyprVPN - 30 hari Netflix dan BBC iPlayer Hulu dan Amazon Prime Video, dan banyak lagi.
ZenMate 7 hari 30 hari Netflix

Memilih Perkhidmatan VPN Terbaik: Bagaimana Kami Peringkat & Berbanding VPN ini

Terdapat beratus-ratus perkhidmatan VPN yang tersedia, dan setiap orang mengaku sesuai untuk keperluan anda. Memilih VPN terbaik boleh menjadi sukar. Cadangan mendalam kami mempertimbangkan kriteria yang paling penting, memberi anda semua maklumat yang anda perlukan untuk membuat pilihan yang tepat.

Keselamatan

Dua aspek utama VPN teratas adalah privasi dan keselamatan. Anda akan tertekan untuk mencari pembekal yang tidak menawarkannya di atas kertas - tetapi perkara boleh berbeza dalam realiti.

A VPN dengan dasar no-log yang disahkan memastikan bahawa jejak digital anda selamat. Dasar tidak log bermakna tiada data anda dikumpulkan, disimpan, atau dikongsi semasa anda menyemak imbas. Ia melindungi anda dari mata yang prying dan mengekalkan privasi anda, menjadikannya salah satu kriteria utama dalam kedudukan VPN kami.

Kelajuan

Satu lagi ramuan mesti ada dalam resipi untuk VPN terbaik adalah kelajuan. Menggunakan VPN bermakna lalu lintas anda dihantar melalui pelayan tambahan, yang mempengaruhi kelajuan anda. Setiap VPN akan melambatkan anda dalam beberapa cara; soalan sebenar ialah berapa banyak. The perkhidmatan VPN terpantas mempunyai kesan terkecil pada kualiti sambungan anda. Mereka akan membiarkan anda menyemak imbas, torrent, dan aliran tanpa keterlaluan atau buffering yang menjengkelkan.

VPN yang benar-benar pantas juga dapat membantu anda membantu mengatasi pendeteksian ISP. Anda mungkin berakhir dengan kelajuan lebih cepat daripada yang anda bermula.

Streaming

Bercakap tentang streaming, VPN adalah penyelesaian yang popular untuk mengakses rangkaian penuh kandungan pada platform seperti Netflix, Hulu, BBC iPlayer, dan DAZN. Platform sedemikian mengehadkan perkhidmatan mereka bergantung pada rantau anda, tetapi menyambung ke pelayan VPN yang betul boleh membuka pintu ke persembahan kegemaran anda.

Torrenting

VPN juga berguna untuk peminat pemangsa - terutamanya di negara-negara di mana larangan dilarang. Walaupun anda mematuhi peraturan (kami mengesyorkan anda lakukan), torrenting tanpa perlindungan tambahan boleh mendedahkan anda untuk tuduhan hak cipta dan penggodam tamak.

Sambungan P2P tidak selamat, tetapi anda boleh menukarnya dengan VPN yang baik untuk torrenting. Oleh meluruskan alamat IP sebenar anda dan menyembunyikan lalu lintas anda di belakang lapisan penyulitan, anda akan mengelakkan semua ancaman yang datang dengan memuat turun torrents sambil menikmati faedah. Dalam perbandingan VPN kami, kami menyemak ciri-ciri yang mengerikan seperti Profil P2P, proksi SOCKS5, dan persediaan mudah dengan pelanggan torrent.

Penapisan

Last but not least, let's talk penapisan. Anda tahu bahawa anda telah mendarat pada pembekal yang boleh dipercayai apabila VPN anda berfungsi di negara yang aktif cuba menyekatnya. Semasa kajian kami, kami melihat ciri khas dan tetapan untuk penyebaran tambahan. Perkhidmatan VPN teratas dalam senarai keseluruhan kami telah membuktikan diri mereka kawasan penapisan-berat seperti China, Iran, dan UAE.

Banyak faktor lain memainkan peranan penting dalam kedudukan akhir kami. Ini termasuk saiz rangkaian pelayan, penyulitan, ciri keselamatan, kemudahan penggunaan, dan sudah tentu - harga. Kami tidak menjimatkan perbelanjaan dalam meneroka setiap detail untuk ulasan dan ujian VPN kami.

Perkhidmatan VPN Terbaik: Soalan Lazim

VPN percuma vs dibayar: Adakah VPN percuma selamat?

Adakah Penggunaan Undang-undang VPN?

Adakah Selamat menggunakan VPN?

Bagaimana saya menggunakan VPN?

Berapa Banyak Kos VPN? Bolehkah saya Dapatkan VPN Murah yang Baik?

Bolehkah saya Menggunakan Tor atau Proksi Daripada VPN?

Apakah VPN Terbaik untuk Peranti Saya / Perisian / Sistem Pengendalian?

VPN percuma vs dibayar: Adakah VPN percuma selamat?

Orang boleh berhujah bahawa anda tidak perlu membeli hak anda untuk privasi dalam talian. Walaupun kita bersetuju dengan teori ini, kita juga perlu menghadapi realiti.

Penyedia VPN menawarkan perkhidmatan sebagai pertukaran untuk sesuatu. Dan apabila sesuatu itu bukan wang, biasanya lebih buruk. Tidak ada perkara yang benar-benar bebas: peluangnya, jika anda tidak membayar produk, anda adalah produk.

Malangnya, kebanyakan VPN percuma mempunyai batasan yang serius, dan menimbulkan ancaman serius kepada privasi dan keselamatan pengguna. Dari sekatan lambat dan larangan lebar jalur ke iklan menjengkelkan dan juga menjual data anda, terdapat banyak alasan yang sah untuk mengelakkan VPN percuma.

Sebagai contoh, ambil Hola. Perkhidmatan VPN percuma ini pada asasnya adalah proksi yang dimuliakan yang menggunakan perkongsian fail peer-to-peer untuk mengalihkan lalu lintas pengguna. Bukan sahaja lebar jalur anda dikongsi, tetapi Hola mengumpulkan dan log hampir semua data dari sesi penyemakan imbas anda. "Dasar privasi" mereka juga menyatakan bahawa ia akan berkongsi data anda dengan pihak ketiga, sekutu, dan rakan kongsi.

Tidak semua VPN percuma tidak baik. Kami dengan ketat menguji puluhan perkhidmatan percuma, dan dijumpai beberapa VPN percuma yang selamat digunakan. Tetapi sudah cukup?

Apabila anda melihat tawaran tambahan yang ditawarkan VPN dibayar, anda mungkin tidak mahu perkhidmatan percuma. Ia mudah - jika anda mahu pembekal yang akan menjamin privasi anda dan memberi anda pelayan dan ciri yang anda perlukan, lebih baik membayar beberapa dolar daripada akhirnya kecewa dengan VPN percuma.

Perlu diingatkan bahawa anda boleh menurunkan kos keseluruhan VPN berbayar jauh dengan mengambil kesempatan daripada tawaran diskaun dan kod kupon. Dengan cara itu, anda boleh mendapatkan perkhidmatan premium untuk perubahan saku - keadaan menang-menang!

Banyak perkhidmatan VPN teratas juga menawarkan percubaan percuma supaya anda boleh menguji perkhidmatan mereka secara percuma. Kebanyakan menawarkan jaminan wang balik juga, jadi anda boleh menjalani tempoh ujian bebas risiko untuk memastikan anda gembira dengan khidmat.

Adakah Penggunaan Undang-undang VPN?

Oleh kerana VPN boleh digunakan untuk memudahkan kegiatan yang menyalahi undang-undang, ramai yang percaya bahawa perisian itu sendiri melanggar undang-undang. Ini tidak benar.

Ia sah untuk menggunakan VPN di 95.9% negara. Menggunakan VPN adalah haram (atau jatuh di kawasan kelabu):

 • China
 • Iraq
 • Iran
 • Rusia
 • Belarus
 • Turki
 • Oman
 • UAE

Menggunakan VPN adalah amalan biasa. Banyak syarikat menggunakannya untuk melindungi data sensitif, mengurangkan risiko penggodaman, dan melakukan penyelidikan pasaran di negara yang berbeza.

Menyembunyikan di belakang VPN ketika melakukan perbuatan jenayah adalah haram. Tetapi ini tidak menjadi masalah dengan VPN itu sendiri - terutamanya apabila berjuta-juta menggunakan perkhidmatan ini untuk keselamatan dan privasi.

Adakah Selamat menggunakan VPN?

VPN selamat digunakan di kebanyakan negara. Walau bagaimanapun, tanggungjawab anda untuk memastikan anda mematuhi peraturan dan menjauhkan diri dari masalah.

Walau bagaimanapun, anda mungkin mengambil risiko jika:

 • Anda menggunakan VPN yang bukan kerajaan yang dibenarkan di negara di mana kerajaan mandat yang VPN dibenarkan
 • Anda menggunakan bahan berhak cipta dengan VPN yang menyimpan log atau tidak mempunyai suis membunuh.

Bagaimana saya menggunakan VPN?

Sekarang ini, menggunakan VPN adalah semudah memuat turun perisian dari laman web pembekal anda dan pasangnya. Persediaan biasanya mengambil masa beberapa minit sahaja.

Kebanyakan perkhidmatan VPN adalah mesra pengguna, dengan antara muka intuitif dan arahan mudah. Apa yang perlu anda lakukan ialah memilih pelayan selamat dari senarai - atau biarkan aplikasi VPN memilih lokasi yang optimum jika ia mempunyai sambung cepat ciri.

Jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan VPN, jangan risau! Ia lebih mudah daripada bunyi - terutamanya jika anda mengejar panduan pemula terperinci kami.

Berapa Banyak Kos VPN? Bolehkah saya Dapatkan VPN Murah yang Baik?

Syukurlah, premium VPN tidak datang pada harga premium. Walaupun langganan bulanan mahal, pelaburan dalam pelan jangka panjang bermakna anda mungkin akan membayar setara dengan $ 3 - $ 7 sebulan.

Sebenarnya, anda sebenarnya boleh mendapatkan perkhidmatan VPN berkualiti tinggi untuk kurang daripada $ 3 / bulan!

Ia juga perlu diperhatikan bahawa banyak VPN menawarkan percubaan percuma, jadi anda boleh menguji jika perkhidmatan mereka memenuhi keperluan keselamatan dan streaming anda.

Kebanyakan juga mempunyai dasar bayaran balik jaminan wang balik. Bergantung kepada perkhidmatan yang anda pilih, anda akan mempunyai antara 7 - 45 hari untuk membatalkan perkhidmatan anda tanpa risiko jika anda tidak berpuas hati.

Anda juga boleh menyimpan pada langganan anda dengan menggunakan tawaran dan kod kupon kami.

Bolehkah saya Menggunakan Tor atau Proksi Daripada VPN?

Tor, proksi, dan VPN adalah tiga jenis perisian yang sama sekali berbeza yang kadang-kadang digunakan dalam penggunaan yang sama. Mari lihat lebih dekat.

Tor (ringkasan untuk Router Bawang) menggunakan rangkaian tanpa nama yang memantul sambungan anda melalui beberapa pelayan sukarela. Walaupun proses ini membuat anda (dan data anda) lebih sukar untuk dijejaki, ia akan melambatkan anda. Tor adalah topik yang sangat rumit, jadi lihat panduan utama kami kepada Tor jika anda ingin tahu lebih banyak maklumat dan petua.

Berbanding dengan VPN, Tor mempunyai kelemahannya. Walaupun ia bebas untuk digunakan, ia menyediakan penyulitan yang lebih lemah dan sambungan yang lebih perlahan. Langkah terbaik ialah gunakan kedua-dua Tor dan VPN bersama-sama dan menuai semua manfaat. VPN stabil menghilangkan kelemahan Tor, sementara Tor meningkatkan privasi anda lebih jauh.

Yang menyatakan, tidak semua VPN serasi dengan Tor. Untuk menjadikannya berfungsi, anda memerlukan VPN seperti NordVPN yang menawarkan khusus Tor atas pelayan VPN.

Perkhidmatan proksi mempunyai satu kelebihan berbanding VPN: mereka menawarkan kelajuan pantas (dan menyembunyikan alamat IP anda). Walau bagaimanapun, mereka tidak mempunyai ciri keselamatan lain, tidak menyulitkan data anda, dan bahkan tidak menawarkan antara muka.

Ciri-ciri ini bermakna proksi tidak selamat atau mudah digunakan. Walau bagaimanapun, mereka boleh meningkatkan kelajuan sambungan anda jika privasi tidak menjadi perhatian anda.

Terdapat ratusan proksi di luar sana, jadi penting untuk memilih yang betul. Lebih baik lagi, melabur dalam VPN yang murah dan murah dan mendapat manfaat daripada perlindungan tambahan dan privasi di atas kelajuan yang hebat.

Nota: Kami di vpnMentor menyediakan a alat proksi percuma! Jangan ragu untuk menggunakannya jika anda tergesa-gesa dan tidak mempunyai masa untuk memilih dan memilih.

Apakah VPN Terbaik untuk Peranti Saya / Perisian / Sistem Pengendalian?

Perkhidmatan VPN yang sama boleh mempunyai beberapa versi berbeza bergantung pada platform yang dirancang untuknya. Sebagai contoh, walaupun VPN anda tidak sempurna di Windows, apl mudah alihnya boleh dipecahkan dan tidak stabil pada telefon anda.

Dalam hal yang sebenar, tidak ada pembekal VPN yang paling sesuai untuk setiap peranti, perisian, atau sistem operasi. Untuk membuat pilihan yang tepat, anda perlu melakukan penyelidikan dan mencari VPN teratas atas keperluan anda.

Di bawah, anda boleh mencari pusingan sentiasa dikemas kini bagi semua platform utama:

 • Windows
 • Mac
 • iOS, iPhone, iPad
 • Android
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari
 • Apple TV
 • TV pintar
 • Kodi
 • Stick TV Kebakaran
 • PS4
 • Penghala
 • Roku
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me