10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)


Dengan begitu banyak VPN purata di luar sana, mencari perkhidmatan VPN yang hebat untuk macOS adalah mengecewakan dan memakan masa. Saya telah menguji 78 aplikasi VPN pada Macbook Pro saya dan mendapati sebahagian besar daripada mereka tidak berguna. Mereka sama-sama perlahan, tidak dapat memintas geoblock atau melayari aktiviti penyemakan imbas saya.

macOS sudah menyediakan ciri keselamatan terbina dalam yang kuat. VPN perlu menawarkan lebih daripada sekadar perlindungan asas untuk layak dipasang. Semasa ujian saya, Saya dapati beberapa VPN yang menonjol dan menawarkan ciri tambahan untuk menjamin Mac anda.

Setiap VPN dalam senarai saya telah dipilih berdasarkan prestasi dan kegunaannya. Saya telah menguji setiap mereka dengan ketat untuk mengesahkan bahawa mereka selamat, cepat, dan tanpa nama. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai proses ujian saya di sini.

Pendek pada masa? Berikut ialah ringkasan ringkas VPN atas saya untuk Mac:

1. NordVPN- selamat, sesuai untuk streaming, dan dioptimumkan sepenuhnya untuk macOS.
2. ExpressVPN- VPN terpantas yang saya uji.
3. CyberGhost- Perkhidmatan intuitif dan mesra pengguna yang hebat untuk pemula.
4. Surfshark- Sambungan tanpa had menjadikannya nilai terbaik untuk wang.
5. IPVanish- VPN yang berkuasa dengan Kodi dan Apple TV.

 • Ciri VPN: Jadual Perbandingan Pantas
 • Bagaimana saya Kedudukan & Menguji VPN ini

Tawaran VPN ini aplikasi berprestasi tinggi yang berfungsi dengan lancar, walaupun anda menggunakan versi lama macOS. saya ada diberi keutamaan kepada VPN yang boleh menyahsekat perkhidmatan penstriman popular dan mereka yang menawarkan terbina dalam iklan dan penyekat malware.

NordVPN Hack - Cuba Percuma untuk Sebulan!

Sama ada anda sedang mencari VPN jangka pendek untuk pesta pertunjukan Netflix terkini atau untuk melindungi Mac anda semasa anda melakukan perjalanan, anda boleh menggunakan hack ini untuk cuba NordVPN selama sebulan.

NordVPN menawarkan jaminan wang balik 30 hari tanpa risiko. Kami menguji dasar pembayaran balik NordVPN, dan cepat dan mudah untuk mendapatkan kembali wang anda jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan.

VPN Terbaik 2020 untuk Mac - Diuji dan Berbanding

1. NordVPN

VPN terbaik untuk Mac adalah pantas, penuh ciri, dan dioptimumkan sepenuhnya untuk macOS

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Aplikasi Mac yang mudah digunakan dengan satu klik bersambung
 • Bandwidth tanpa had dengan sehingga 6 sambungan peranti serentak
 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Menyokong torrenting: Ya, pelayan khusus P2P boleh didapati
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Juga boleh didapati untuk: IOS, Windows, Linux, Android, BlackBerry, Penghala, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

NordVPN adalah pilihan utama saya kerana ia aplikasi macOS yang kaya dengan ciri khas.

Disana ada dua pelanggan macost NordVPN. Satu (boleh didapati di laman web NordVPN dan serasi dengan Yosemite 10.10 atau lebih baru) Perlindungan OpenVPN, manakala yang lain (terdapat di App Store untuk Sierra 10.12 atau lebih baru) menggunakan Protokol IKEv2 / IPSec. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai protokol VPN dengan panduan komprehensif rakan sekerja saya.

Kedua-dua aplikasi termasuk suis bunuh automatik, Perlindungan kebocoran DNS / IPv6, dan a iklan terbina dalam dan penyekat malware.

Semua apl NordVPN digunakan penyulitan AES 256-bit untuk melindungi data anda. Anda boleh menggunakannya VPN berganda ciri untuk menambah penyulitan lapisan tambahan, tetapi kebanyakan pengguna tidak memerlukan perlindungan tambahan ini.

Tetapan obfuscasi lanjutan biarkan anda memintas penapisan tanpa dikesan, walaupun di lokasi yang sangat terhad seperti China. Ia juga serasi dengan Bawang atas VPN untuk Tor.

NordVPN menyimpan ketat dasar tidak log. Ia beribupejabat di Panama yang mesra privasi, di luar bidang kuasa 5/9/14-Eyes.

Rangkaian globalnya yang besar terdiri daripada 5,500+ pelayan di 60 negara. Terdapat pelayan yang dioptimumkan untuk streaming dan sambungan P2P.

NordVPN adalah pilihan padat untuk streaming, juga. Teknologi SmartPlay boleh nyahsekat 150 + perkhidmatan penstriman popular, termasuk Netflix AS.

SmartPlay mengesan pelayan terbaik untuk anda untuk memintas geoblock dan membuat perubahan secara automatik, jadi anda tidak perlu mengubah tetapan anda. Paling penting, itu cukup pantas untuk menstrim dalam HD dan 4K.

Jangan gunakan NordVPN jika:

Anda mahu membayar dengan PayPal (NordVPN berhenti menerima PayPal di beberapa negara).

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, NordVPN's pasukan perkhidmatan pelanggan tersedia 24/7 melalui sembang langsung.

Anda boleh mencuba NordVPN tanpa risiko dengannya Jaminan wang balik 30 hari.

Lihat ulasan penuh NordVPN kami untuk membaca pendapat pengguna dan melihat bagaimana ia berada dalam ujian kami yang lebih terperinci.

Cuba NordVPN Sekarang!

2. ExpressVPN

Pilihan terbaik jika anda juga mempunyai iPhone10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Menyokong torrenting: Ya, aktiviti P2P dibenarkan pada semua pelayan
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Juga boleh didapati untuk: iOS, Windows, Linux, Android, BlackBerry, Routers, Raspberry Pi, Chrome, Firefox, Safari, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Roku, Chromecast, Nvidia Shield
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

ExpressVPN secara konsisten lebih cepat daripada mana-mana VPN lain yang saya uji. Kelajuan ini, digabungkan dengannya 3,000+ pelayan di 90+ ​​negara, memastikan aliran penimbal bebas, meresap, dan permainan.

ExpressVPN dan NordVPN bersaing untuk tempat pertama dengan aplikasi macOS mereka, tetapi ExpressVPN mempunyai aplikasi iPhone yang lebih baik.

Jika anda mahu menggunakan VPN anda pada iPhone anda, saya cadangkan ExpressVPN. Sekiranya anda menggunakan telefon Android, anda akan menjimatkan wang dengan memilih NordVPN sebaliknya.

Aplikasi macOS menggunakan Penyulitan 256-bit dan OpenVPN untuk melindungi Mac anda. Ia juga menawarkan Perlindungan kebocoran DNS / IPv6 dan a suis bunuh automatik. Ia Ciri SmartLocation akan secara automatik menghubungkan anda ke pelayan terbaik yang tersedia.

ExpressVPN membuat banyak kekecohan mengenai pintasan yang disesuaikan dalam aplikasinya. Saya menguji diri saya sendiri dan mendapati jalan pintas hanya menyelamatkan saya 2-3 saat. Dalam beberapa keadaan, ia mengambil masa yang lebih lama untuk memuat tapak menggunakan jalan pintas daripada yang akan membawa saya membuka pelayar saya dan taip alamat.

Inovatif ExpressVPN Teknologi TrustedServer memastikan bahawa semua pelayannya memuat perisian yang terkini. Pelayan ini berjalan pada RAM, yang memerlukan kuasa untuk menulis data. Ini bermakna itu setiap kali pelayan ExpressVPN reboot, ia dihapuskan sepenuhnya bersih.

Awak boleh gunakan perisian MediaStreamer untuk mengalir pada peranti yang tidak menyokong VPN, seperti konsol permainan dan beberapa TV pintar. Malangnya, MediaStreamer tidak menyulitkan data anda semasa anda sedang streaming.

Jangan gunakan ExpressVPN jika:

Anda sedang mencari VPN murah. ExpressVPN menawarkan perkhidmatan premium yang bernilai, tetapi ada pilihan hebat lain dalam senarai ini yang lebih mesra bajet.

Anda boleh mencapai ExpressVPN sokongan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung.

ExpressVPN adalah a VPN berprestasi tinggi pasangan itu dengan baik dengan macOS dan iOS. Anda boleh mengambil kesempatan daripada soalan yang tidak ditanyakan Jaminan wang balik 30 hari untuk mencuba untuk diri sendiri, tanpa bimbang.

Semakan ExpressVPN mendalam kami melihat dengan lebih dekat perkhidmatan terbaik ini, dan memasukkan ulasan dari pengguna lain.

Cuba ExpressVPN Sekarang!

3. CyberGhost

Pilihan yang tepat untuk pemula 

CyberGhost

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Tidak
 • Menyokong torrenting: Ya, profil berdedikasi dalam apl tersebut menunjukkan pelayan dan bilangan pengguna
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Sky Go
 • Juga boleh didapati untuk: IOS, Windows, Linux, Android, Penghala, Raspberry Pi, Chrome
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

CyberGhost yang berpangkalan di Romania adalah perkhidmatan yang berpatutan dengan aplikasi macOS yang mesra pengguna.  Ia intuitif dan sangat mudah untuk diarahkan.

CyberGhost beroperasi 5,600 + pelayan kelajuan tinggi di 89 negara, termasuk dioptimumkan pelayan untuk streaming dan P2P. Klik tunggal Ciri Lokasi Terbaik secara automatik menghubungkan anda ke pelayan terpantas, berdasarkan lokasi anda. Ia juga termasuk a pembekal iklan terbina dalam.

Pengguna lanjutan boleh menyesuaikan tetapan sambungan mereka dalam menu Peraturan Pintar, tetapi tidak perlu. Aplikasi ini bersedia untuk menyambung sebaik sahaja anda membukanya up.

Ia menawarkan sukar Penyulitan AES 256-bit, yang kuat dasar tidak log, automatik bunuh suis dan Perlindungan kebocoran DNS / IPv6. Pelanggan Mac menggunakan protokol IKEv2.

Jangan gunakan CyberGhost jika:

Anda sedang mencari VPN yang berfungsi di China.

Anda boleh menghubungi sokongan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung. Atau, gunakan CyberGhost's Jaminan wang balik 45 hari untuk mengujinya untuk diri sendiri.

Penilaian CyberGhost terperinci kami termasuk ulasan yang ditulis oleh pelanggan lain.

Cuba CyberGhost Sekarang!

4. Surfshark

Nilai terbaik untuk wang anda 

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Tidak
 • Menyokong torrenting: Ya, aktiviti P2P dibenarkan pada semua pelayan
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, ESPN
 • Juga boleh didapati untuk: iOS, Windows, Linux, Android, Penghala, Chrome, Firefox, Amazon Fire TV
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

Surfshark adalah unik kerana ia menawarkan sambungan serentak tanpa had. Ini bermakna anda boleh melindungi semua peranti anda dengan hanya satu akaun.

Ia mengendalikan rangkaian yang kuat 1041+ pelayan di 61+ negara. Ia menyokong sambungan P2P dan boleh mengakses perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix dan BBC iPlayer.

Pelanggan macros Surfshark menggunakan selamat Penyulitan 256-bit dan juga Protokol IKEv2 untuk melindungi Mac anda. Ia juga mempunyai ciri-ciri suis bunuh automatik dan Perlindungan kebocoran DNS.

Surfshark terletak di Kepulauan British Virgin, di luar Perikatan 5/9/14-Eyes. Ia menyimpan ketat tiada log dasar dan beroperasi pada piawaian privasi tertinggi.

Suite keselamatan terbina dalamnya, CleanWeb, menyekat iklan, pelacak, perisian hasad dan percubaan phishing.

Ciri-ciri lain yang tersedia untuk macOS termasuk terowong perpecahan, MultiHop, dan Mod NoBorders untuk memintas penapisan.

Jangan gunakan Surfshark jika:

Anda mahu memasang VPN pada penghala anda.

Surfshark menawarkan a Jaminan wang balik 30 hari jadi anda boleh mencubanya tanpa risiko.

Baca kajian terperinci kami untuk melihat apa yang pengguna fikir tentang Surfshark.

Cuba Surfshark Sekarang!

5. IPVanish

VPN terbaik untuk streaming dengan Kodi dan Apple TV

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Boleh mengakses: Netflix, BBC iPlayer
 • Juga boleh didapati untuk: IOS, Windows, Linux, Android, Telefon Windows, Penghala, Chromebook, Amazon Fire TV
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

VPN yang berpangkalan di AS ini mengendalikan rangkaian 1,300+ pelayan di 75 lokasi. Aplikasi yang direka dengan baik membolehkan pengguna macOS untuk menyesuaikan tetapan VPN mereka, ciri yang sering digunakan hanya untuk pengguna Windows. Ini menjadikannya mudah digunakan dengan Kodi dan Apple TV.

IPVanish mempunyai a dasar pembalakan sifar dan menawarkan pilihan OpenVPN UDP / TCP, IPSec, L2TP, dan IKEv2 Protokol VPN pada Mac anda. Proksi SOCKS5 sambungan juga disediakan.

Ia juga menawarkan Perlindungan kebocoran DNS / IPv6, penyimpangan, dan automatik bunuh suis.

Jangan gunakan IPV jika:

Anda sedang mencari perkhidmatan yang berpusat di luar bidang kuasa 5/9/14-Eyes.

IPVanish menawarkan a Jaminan wang balik 7 hari pada semua perkhidmatannya.

Baca ulasan terperinci kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai IPVanish, termasuk komen pelanggan yang sebenar.

Cuba IPVanish Sekarang!

6. SaferVPN

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Boleh mengakses: HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, BBC iPlayer, dan lain-lain.
 • Menyokong torrenting: Ya.
 • Juga boleh didapati untuk: Windows, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox, dan penghala.
 • Pembalakan data: dasar tidak log, tetapi beberapa log sambungan disimpan

SaferVPN ialah pilihan yang tepat jika anda mempunyai anggaran. VPN menyokong IKEv, PPTP, L2TP, dan OpenVPN protokol.

Pengguna boleh mengakses lebih 700 pelayan di 34 negara. SaferVPN melakukan dengan baik dalam ujian kelajuan dan boleh mengakses platform penstriman yang popular seperti HBO dan BBC iPlayer.

The aplikasi macOS yang berdedikasi adalah mesra pengguna dan termasuk automatik bunuh suis. SaferVPN juga secara automatik menghubungkan anda ke pelayan VPN terbaik apabila anda menggunakan wi-fi awam.

Jangan gunakan SaferVPN jika:

Jika anda memerlukan VPN untuk memintas penapisan kerajaan yang sukar. SaferVPN tidak berfungsi di China, Rusia, Mesir, atau UAE pada masa ini.

Sebarang masalah boleh diselesaikan dengan cepat dengan SaferVPN 24/7 sokongan sembang hidup.

SaferVPN menawarkan a Jaminan wang balik 30 hari dan a Percubaan percuma 24 jam, yang menjadikannya mudah untuk mencuba sebelum anda melakukan.

Lihatlah kajian SaferVPN terperinci kami untuk melihat bagaimana ia dibandingkan dengan pesaingnya.

Cuba SaferVPN Sekarang!

7. PrivateVPN

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Tidak
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Menyokong torrenting: Ya; Aktiviti P2P dibenarkan pada semua pelayan
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, HBO GO, Amazon Prime Video
 • Juga boleh didapati untuk: IOS, Windows, Linux, Android, Penghala
 • Pembalakan data: Dasar tidak log

PrivateVPN adalah VPN yang mesra bajet dengan keselamatan yang kuat dan a dasar sifar log. Anda boleh menyambung ke pelanggan macOS dengan satu klik.

Rangkaian lebih kecil daripada yang lain dalam senarai ini, dengan 150+ pelayan di 60 lokasi, tetapi ini tidak menjejaskan prestasi keseluruhannya. PrivateVPN adalah pantas, dan pelayan yang dioptimumkan untuk streaming boleh mengakses Netflix dan perkhidmatan penstriman popular yang lain.

PrivateVPN melindungi data Mac anda dengan Penyulitan 256-bit, OpenVPN, dan Perlindungan kebocoran DNS / IPv6.

Terima kasih kepada mod Stealthnya, PrivateVPN cukup kuat untuk memintas blok VPN yang sukar dan pemeriksaan paket yang mendalam.

Jangan gunakan PrivateVPN jika:

Anda memerlukan VPN dengan suis membunuh automatik.

PrivateVPN's Jaminan wang balik 30 hari menjadikannya mudah untuk mencuba perkhidmatan tanpa risiko.

Anda boleh membaca ulasan pengguna dan melihat bagaimana PrivateVPN dilakukan semasa ujian mendalam kami dalam kajian kami.

Cuba PrivateVPN Sekarang!

8. VyprVPN

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • Juga boleh didapati untuk: IOS, Windows, Android, Penghala, Android TV, QNAP, Blackphone, Anonabox
 • Pembalakan data: Dasar tiada pembalakan

VyprVPN mengendalikan rangkaian 700+ pelayan di seluruh dunia. Ia pantas, dan klien macOS yang berdedikasi mudah dinavigasi.

VyprVPN's protokol kupon proprietari menyembunyikan lalu lintas yang disulitkan sebagai trafik internet biasa, membolehkan anda bypass DPI, penapisan, dan blok VPN.

Ia boleh akses perkhidmatan streaming popular seperti Netflix dan membolehkan trafik P2P untuk selamat mengerikan. VyprVPN mempunyai a pembalakan sifar dasar untuk melindungi nama tidak dikenali anda.

Anda juga mendapat ciri keselamatan penting yang lain seperti kuat Penyulitan 256-bit dan automatik bunuh suis. Ia Firewall NAT blok lalu lintas masuk yang tidak disiarkan, menghentikan penggodam dan botnet sebelum mereka boleh mengakses peranti anda.

Jangan gunakan VyprVPN jika:

Anda mahu membayar dengan Bitcoin atau kriptografi lain.

VyprVPN menawarkan a Jaminan wang balik 30 hari untuk anda menguji sendiri perkhidmatannya.

Kami mendalam melihat VyprVPN juga termasuk ulasan pelanggan yang sebenar.

Cuba VyprVPN Sekarang!

9. UltraVPN

10 VPN Terbaik untuk Mac: Dipercayai, Selamat & Cepat (Diuji Januari 2020)

 • Bunuh suis untuk Mac: Ya
 • OpenVPN disokong: Ya
 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Boleh mengakses: Netflix, Hulu, HBO
 • Juga boleh didapati untuk: iOS, Windows, Android
 • Pembalakan data: Dasar tiada pembalakan

UltraVPN yang berpangkalan di Amerika Syarikat adalah pilihan kuat untuk streaming pada Mac anda. Profil streaming khusus, Ultraflix, boleh membuka kunci Netflix dan platform penstriman teratas yang lain.

Rangkaian UltraVPN terdiri daripada 100+ pelayan berkelajuan tinggi di 58 negara. Ia berfungsi dengan baik semasa ujian kelajuan saya.

Anda boleh memilih daripada protokol IKEv2, UDP, atau TCP VPN. Ciri-ciri lain termasuk a suis bunuh automatik dan a dasar tidak log.

Jangan gunakan UltraVPN jika:

Anda mahu menggunakannya di negara dengan penapisan kerajaan yang invasif. UltraVPN kini tidak berfungsi di China.

UltraVPN menawarkan a Percubaan percuma 7 hari dan a Jaminan wang balik 30 hari.

Baca ulasan UltraVPN terperinci kami untuk melihat pendapat pengguna.

Cuba UltraVPN Sekarang!

10. Hotspot Shield

Peranti Hotspot Shield

 • Bunuh suis untuk Mac: Tidak
 • OpenVPN disokong: Tidak
 • Profil torrenting yang berdedikasi: Tidak
 • Boleh mengakses: Netflix (walaupun bukan katalog AS), BBC iPlayer
 • Juga boleh didapati untuk: iOS, Windows, Android, Chrome
 • Pembalakan data: Ya (menyimpan log sambungan selama tempoh sesi VPN, serta data untuk tujuan pemasaran)

Hotspot Shield beroperasi 2,500+ pelayan berprestasi tinggi di seluruh dunia. Ia sesuai untuk penstriman, melayari, dan mengerikan.

Ia menawarkan Penyulitan 256-bit, Perlindungan kebocoran DNS / IPv6, dan automatik bunuh suis. Ia membolehkan sambungan P2P, supaya anda boleh mengecam tanpa nama.

Jangan gunakan Perisai Hotspot jika:

Anda mahukan VPN dengan sokongan pelanggan 24/7

Hotspot Shield menawarkan perkhidmatan percuma yang terhad bersama dengan VPN premium penuh ciri-cirinya. Perkhidmatan percuma dihadkan pada penggunaan 500 MB sehari. Ini tidak mencukupi data untuk merentasi atau mengalir, tetapi ia cukup untuk menguji perkhidmatan.

Akaun premium Hotspot Shield dilengkapi dengan a Jaminan wang balik 45 hari.

Kajian Hotspot Shield kami merangkumi pendapat daripada pelanggan lain.

Cuba Perisai Hotspot Sekarang!

VPN Terbaik untuk Mac: Jadual Perbandingan Pantas

VPN Jaminan Wang Balik Sambungan serentak Perkhidmatan Streaming yang Serasi Sokongan P2P
NordVPN 30 hari 6 440+ termasuk Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, dan Sling TV Pelayan berdedikasi
ExpressVPN - 5 Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN, dan BBC iPlayer Semua pelayan
CyberGhost 45 hari 7 Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN, dan banyak lagi. Pelayan berdedikasi
Surfshark 30 hari Tidak terhad Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video, dan banyak lagi. Semua pelayan
IPVanish 7 hari 10 Netflix, BBC iPlayer Semua pelayan
SaferVPN 30 hari 5 HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, BBC iPlayer, dan banyak lagi. Ya
PrivateVPN 30 hari 6 Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video, dan BBC iPlayer. Ya
VyprVPN 30 hari 5 Netflix dan BBC iPlayer Hulu dan Amazon Prime Video, dan banyak lagi. Ya
UltraVPN 30 hari 3 Netflix, Hulu, HBO GO Ya
Perisai Hotspot 45 hari 5 Netflix (walaupun bukan katalog AS), BBC iPlayer Ya

Memilih Perkhidmatan VPN Terbaik: Bagaimana Kami Peringkat & Berbanding VPN ini

Setiap VPN dalam senarai saya telah memenuhi kriteria saya yang ketat untuk kebolehgunaan. Saya telah menguji lebih daripada 15 faktor, termasuk kelajuan, lokasi pelayan, sokongan P2P, penstrimanan, dasar keselamatan dan pembalakan, harga, sokongan pelanggan, dan keserasian.

Berikut adalah beberapa perkara yang paling penting yang saya cari:

Keselamatan yang kuat

Semua VPN pada senarai ini digunakan penyulitan gred tentera dan simpan a dasar tidak ketat.

Saya memberi keutamaan kepada VPN yang menawarkan suis bunuh automatik dan Perlindungan kebocoran DNS.

Saya mencari perkhidmatan yang menggunakan protokol OpenVPN sebagai standard. Protokol ini adalah sumber terbuka dan sentiasa diaudit untuk isu keselamatan. Ia secara meluas dianggap sebagai protokol VPN paling selamat untuk digunakan.

Kelajuan Cepat

Kelajuan adalah salah satu aspek yang paling penting dalam memilih VPN. Ia mengecewakan dan tidak praktikal untuk menangani masa muat besar dan buffering.

Ia normal untuk sambungan anda untuk melambatkan sedikit apabila anda menyambung ke VPN. Data anda perlu bergerak lebih jauh untuk mencapai pelayan VPN, dan memerlukan sedikit masa untuk menyulitkan dan mendekripsi maklumat anda. Walau bagaimanapun, ini sepatutnya tidak ketara apabila menggunakan VPN premium.

Semua VPN pada senarai ini secara konsisten memenuhi keperluan kelajuan untuk torrent dan aliran dalam definisi tinggi semasa ujian saya.

Buka perkhidmatan Streaming

Perkhidmatan streaming seperti Netflix dan Hulu menggunakan sekatan geografi untuk mengawal kandungan yang anda tonton. Sebagai contoh, katalog Netflix di Australia merangkumi sekitar separuh tajuk yang tersedia kepada penonton AS.

VPN topeng alamat IP anda untuk membantu anda mengatasi geoblock dan kandungan aliran dari kawasan lain, termasuk Netflix, BBC iPlayer, dan Hulu.

Saya memastikan bahawa semua perkhidmatan di senarai saya boleh membuka sekurang-kurangnya dua perkhidmatan penstriman popular semasa ujian saya.

Soalan Lazim

Adakah saya memerlukan VPN untuk melindungi Mac saya?
Apakah VPN terbaik untuk iOS?
Adakah VPN percuma selamat?
Adakah VPN sahkan?
Adakah VPN tersedia untuk peranti lain juga?

Adakah saya memerlukan VPN untuk melindungi Mac saya?

ciri keselamatan terbina dalam macOS adalah sukar. Tetapi, mereka menjadi tidak dapat ditembusi apabila anda memasangkan mereka dengan VPN yang berkualiti.

VPN menggunakan penyulitan untuk melindungi maklumat peribadi anda daripada pencuri siber.

Dan, walaupun Penjaga Pintu Apple adalah langkah yang berkesan terhadap pelaksanaan malware, VPN dengan penghalang malware terbina dalam akan menghentikan serangan sebelum mencapai peranti anda.

Menempatkan alamat IP anda dengan VPN adalah cara paling mudah untuk melindungi diri anda daripada serangan DDoS, doxing, dan pengawasan internet. Ia juga akan membantu anda memintas geoblock dan penapisan - sebuah kawasan di mana macOS jatuh pendek.

Terdapat sebab jualan antivirus yang jatuh di seluruh dunia. Ramai pengguna memilih untuk menggabungkan suite keselamatan macOS dengan VPN bukannya membeli suite antivirus.

Apakah VPN terbaik untuk iOS?

Kesemua VPN di senarai saya menawarkan aplikasi iOS yang hebat, juga.

Adakah VPN percuma selamat?

Pendek kata - tidak. Perniagaan perlu menghasilkan wang, dan syarikat VPN tidak berbeza. Jika mereka tidak menghasilkan wang dari produk mereka, mereka perlu mencari jalan alternatif untuk mendapatkan keuntungan.

Sesetengah VPN percuma menjana pendapatan oleh menjual data pengguna kepada pihak ketiga, walaupun mereka telah menjanjikan keselamatan teratas. Beberapa telahpun dijumpai memasang malware dan penjejak pada peranti anda.

Terdapat beberapa VPN percuma yang selamat, walaupun.

Ini adalah versi percuma perkhidmatan VPN premium terhad, seperti Hotspot Shield.Virus percuma VPN ini menyekat kelajuan dan data anda, tetapi mereka boleh menjadi pilihan yang baik jika anda hanya memerlukan VPN selama beberapa hari.

Tetapi dengan begitu banyak pembekal premium yang menawarkan percubaan percuma dan jaminan wang balik, ada alasan yang sangat sedikit untuk risiko keselamatan anda dengan VPN percuma.

Adakah VPN sahkan?

Penggunaan VPN adalah sah di sekitar 95.9% dunia.

Pengecualian utama adalah China, Iraq, Iran, Rusia, Belarus, Turki, Oman, dan Emiriah Arab Bersatu. Di negara-negara ini, penggunaan VPN adalah kawasan abu-abu undang-undang atau benar-benar menyalahi undang-undang.

Tetapi jika anda seorang pelancong di salah satu daripada negara-negara ini, anda tidak perlu risau. Tidak ada masalah dengan pelancong antarabangsa menggunakan VPN di negara-negara ini.

Tidak kira di mana anda tinggal, tanggungjawab anda untuk memastikan anda mematuhi undang-undang dan syarat perkhidmatan pembekal anda pada setiap masa.

Adakah VPN tersedia untuk peranti lain juga?

Ya! VPN tersedia untuk hampir setiap peranti. Tiga VPN teratas pada senarai saya menyokong semua peranti dan sistem pengendalian, supaya anda dapat dengan mudah mengamankan macOS, telefon, TV pintar, konsol permainan, dan sebarang peranti lain yang anda perlukan untuk melindungi.

Ringkasan

Saya telah menguji setiap VPN pada senarai ini untuk memastikan ia memenuhi kriteria ketat saya untuk kelajuan, keselamatan, dan kebolehgunaan.

Cadangan atas saya adalah NordVPNkerana aplikasi macOS yang kaya dan kaya. Anda boleh mencuba NordVPN tanpa risiko pada Mac anda dengannya Jaminan wang balik 30 hari.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me